• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 657)
دوشنبه 4/7/1390 - 14:28 -0 تشکر 370229
فیلم سفارشی نمی سازم

 
حاتمی كیا:
فیلم سفارشی نمی سازم
تهران - "ابراهیم حاتمی كیا" كارگردان آثار شاخص سینمایی در گونه دفاع مقدس، از سینما به عنوان یك رسالت برای خود نام برد و تصریح كرد كه اعتقادی به ساخت فیلم های سینمایی سفارشی ندارد.
فیلم سفارشی نمی سازم
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، حاتمی كیا یكشنبه شب با حضور در برنامه "پارك ملت" كه از شبكه اول سیما پخش شد، گفت: جنگ به سرعت مسیر من را صریح كرد و در همان اوایل جنگ بود كه دریافتم فیلمبرداری در جنگ اغنایم نمی كند، از این رو به سینمای داستانی و نویسندگی در عرصه سینما روی آوردم.
وی افزود: قرار بود بار اول اسلحه به دست بگیرم و اساسا برای جنگ به جبهه رفته بودم، اما بتدریج دریافتم كه طبع من با اسلحه سازگار نیست و دوست داشتم همانند بچه های فعال در جهاد سازندگی در كنار رزمندگان حضور داشته باشم.
كارگردان فیلم سینمایی "مهاجر" یادآور شد: علاقه من چیز دیگری بود، از این رو دوربین به دست گرفته و دوشادوش رزمندگان حركت كردم.

** اگر جنگ نبود به سینما نمی آمدم
حاتمی كیا در ادامه گفت: اگر جنگ نبود، هیچوقت به عرصه سینما وارد نمی شدم و اگر الهامات این فضا بر من تاثیر نمی گذاشت، هرگز كارگردان نمی شدم.
كارگردان فیلم "از كرخه تا راین" ادامه داد: سینما برای من یك رسالت بوده و هست و تصور می كردم باید در راستای هموار كردن مسیر یك جریان در دوران دفاع مقدس حركت كنم.
وی گفت: این احساس مسوولیت و رسالت پس از گذشت سالها از دوران دفاع مقدس، در من وجود دارد و وقتی می خواهم اثری را بسازم، پای آن می ایستم و برای آن مبارزه می كنم.
حاتمی كیا در ادامه تاكید كرد: اعتقادی به ساخت فیلم سینمایی سفارشی ندارم، زیرا انسان تا خود را نیابد، نمی تواند اثری را خلق كند و باید نقل و انتقالات درونی برای یك هنرمند رخ دهد تا اثری در خور را به جامعه ارائه دهد.
به گفته وی، سینمای سفارشی در نهایت موجب می شود تا سینمای ما به شرایط كنونی دچار شده و با آسیب های جدی روبرو شود.
حاتمی كیا توضیح داد: یك فیلمساز برای خلق یك اثر باورپذیر در گام نخست باید آن را با تك تك سلول های خود درك كند تا مخاطب حرف های وی را در یك اثر بپذیرد.

** آبادان وطن دوم من است
وی گفت: در جبهه های جنگ بدنبال عكس یادگاری نبودیم و تصور نمی كردیم كه قرار است بمانیم، اما به هر حال امروز بدنبال یك یا دو فریم از عكس های آن دوران برای خاطرات خود هستم.
كارگردان فیلم "آژانس شیشه ای"‌ افزود: در این سال ها دوبار به جنوب سفر كرده ام، اما به علت فیلم هایی كه در این منطقه ساختم، آبادان را به عنوان وطن دوم خود می شناسم و مردم این مناطق نیز من را می شناسند.

** برای فیلم "از كرخه تا راین" روزی 18 ساعت فیلمبرداری می كردیم
حاتمی كیا در ادامه گفت: وقتی برای ساخت فیلم سینمایی "از كرخه تا راین" به آلمان سفر كردیم، برخی گفتند من بودجه ارزی كلانی برای ساخت این فیلم با خود به آلمان برده ام، در حالیكه همه دست اندركاران این فیلم در محلی به صورت كاروان مستقر بودند.
وی ادامه داد: روزی 18 ساعت فیلمبرداری می كردیم و حتی پلان های آخر فیلم را در زمان بازگشت به ایران و در هواپیما فیلمبرداری كردیم.
حاتمی كیا یادآور شد: اگر ایمان و اعتقاد قلبی نبود، فیلمنامه این فیلم را زیر بغل نمی زدم و به یك كشور غریب نمی رفتم و اكنون در می یابم كه برای این كار چه انرژی داشتیم.
كارگردان فیلم سینمایی "برج مینو" تصریح كرد: آن سال ها به اسم و رسم فكر نمی كردم اما امروز همه جوانب را می سنجم. اسم و رسم انسان را شبیه به یك اتومبیل سنگین می كند و پیچیدن با این وسیله در سر پیچ ها دشوار است.

** ساخت "دعوت" خیلی ها را دلخور كرد
حاتمی كیا در ادامه با اشاره به تغییر روند فیلمسازی خود گفت: وقتی "دعوت" را ساختم خیلی ها از من دلخور شدند، اما من این فیلم را خیلی دوست دارم و نسبت به آن احساس سربلندی می كنم.
وی ادامه داد: برخی می گویند چرا حاتمی كیا دیگر فیلم جنگی نمی سازد و به من تاكید می كنند كه فیلم جنگی بسازم، البته آنها درست می گویند و در این میان ما هم راست می گوییم و امروز دقیقا نمی دانم ما برای مردم چیزی را روایت می كنیم یا مردم برای ما.
كارگردان فیلم سینمایی "خاكستر سبز" یادآور شد: وقتی این اثر سینمایی به اكران رسید همه بدنبال "از كرخه تا راین 2" بودند در حالیكه اگر "خاكستر سبز" را نمی ساختم، در سینما بسته می شدم.

** دلم می خواهد فیلم جنگی بسازم اما ...
حاتمی كیا اصرار دیگران برای ساخت فیلم جنگی توسط وی را ناشی از فقدان فیلم جنگی به معنای واقعی در كشور دانست و گفت: چند سال است كه فیلم جنگی به معنای حقیقی ساخته نمی شود و چرخه تولید این نوع آثار در كشور بسیار ناقص است. دقیقا نمی دانم این انحراف از چه زمانی آغاز شد، اما دقیقا می دانم آنچه مسوولان، فیلمسازان، رزمندگان و مردم از یك فیلم دفاع مقدسی می خواهند با یكدیگر متفاوت است.
وی ادامه داد: مردم از من می خواهند بار دیگر "آژانس شیشه ای"، "دیده بان" و "مهاجر" را بسازم، دل من هم می خواهد كه فیلم جنگی بسازم اما امكانات و ابزار مورد نیاز برای ساخت این نوع آثار در سینما فراهم نیست.
كارگردان فیلم سینمایی "آژانس شیشه ای" گفت: در دهه 70، وقتی می خواستم فیلم دفاع مقدسی بسازم به سراغ فرماندهان جنگ می رفتم و آنان نیز بواسطه اعتمادی كه به من داشتند، ادوات مورد نیاز را در اختیارم می گذاشتند، اما از زمانی كه دوستان تلاش كردند این بخش را مدیریت كنند، اساسا سینمای دفاع مقدس راكد شد.
به گفته حاتمی كیا، در زمان فیلمبرداری فیلم "برج مینو"، تجهیزات و ادوات را به علت همسو نبودن نظر مدیر وقت با من درباره این فیلم، از سر صحنه جمع آوری كردند.
وی افزود: امروز فیلمساز برای ساخت یك فیلم دفاع مقدسی باید به حقارت بیافتد و به برخی افراد التماس كند و در چنین شرایطی كسی فیلم جنگی نمی سازد.

قدرت کلماتت را بالا ببر نه صدایت را!
این باران است که باعث رشد گل ها می شود نه رعد و برق!!!


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.