• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 4136)
شنبه 2/7/1390 - 13:32 -0 تشکر 369641
کلاس فیزیک 2-جمعه 8 مهرماه1390 ساعت8 عصر

بسمه تعالی

با سلام خدمت همۀ دوستای خوبم با معذرت خواهی از تاخیرم از تمام دوستانی که می خوان بیان سر کلاس فیزیک 2 خواهشمندم لطفاً روی این موارد فکر کنن و اگر موضوعاتی بلدن یا تو دور و اطرافشون دیدن بگن ، خیلی خوشحال می شم که دانش آموزهامون هم بیان چون بحثمون روی سرفصل های دانشگاهی هست ولی ماهیت موضوع برای همۀ مقاطع یکسانه

-----------

 

بحث جلسۀ اول

 بار-میدان-شدت میدان-پتانسیل

 

 

  بی زحمت رو این سئوال ها فکر کنید:

 

1-یک میدان فوتبال را تعریف کنید و چند تا میدانی که دور و برتون هست رو بگید.

 

 2-می دونستید پتانسیل یعنی توانایی؟ پس بی زحمت برای خودتون چند نفر با پتانسیل های کم و زیاد رو تصور کنید .حالا بهتره این پتانسیل تو فوتبال باشه .یک نفر با پتانسیل کم با چه شدتی می تونه توپ رو تو میدان فوتبال پرتاب کنه و بالعکس .

 

 

3-یه توپ رو بردارید بهش ضربه بزنید شدت ضربه ای که بهش می زنید رو برای فاصله های مختلف از خودتون حساب کنید ببینید اگه یکی تو نیم متری شما وایستاده باشه بیشتر آسیب می بینه یا تو 10 متری اصلاً به اونی که تو ده متریه توپ می تونه برسه؟

 

4-برای مزاح هم که شده رو دامنۀ حرفهایی که موثرند و بی اثرند فکر کنید ، و رو هر چیزی که می دونید شدتی داره ، شک نکنید هر چیز طبیعی ای که پتانسیل داره ، شدت هم داره حتماً به دردمون می خوره بیاین و تو موضوع مطرحش بکنید.

شنبه 2/7/1390 - 21:37 - 0 تشکر 369808

اینجا چه طوریه؟

به سایت وبلاگ سیتی بیاید و تجربیات وبلاگ نویسی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

www.weblogcity.ir

 

شنبه 2/7/1390 - 23:26 - 0 تشکر 369846

shadan_71 گفته است :
[quote=shadan_71;223394;369808]اینجا چه طوریه؟

ان شاءالله اگر خدا یاری کنه از چهارشنبه می خواهیم کلاس درسامونو اینجا برقرار کنیم که هم یه جزوۀ توپ جمع کنیم هم از سختی دو سه واحد دانشگاهی کم کنیم .

اگر لطف کنید شما هم تشریف بیارین خوشحال می شم .

يکشنبه 3/7/1390 - 19:45 - 0 تشکر 370044

aliye azizam manam hastam

يکشنبه 3/7/1390 - 19:50 - 0 تشکر 370047

shadan jan man veblag nevisi balad nistam ama mikham yad begiram mituni komakam koni?

يکشنبه 3/7/1390 - 19:53 - 0 تشکر 370048

سلام نه عزیزم  نمیتونه من نمیگیرم منظورت ازاینکه بگیم چیه؟ یعنی ازفیزیک بگیم یابرات حرفات مثال بزنیم میشه برام بگی؟

دوشنبه 4/7/1390 - 16:56 - 0 تشکر 370289

honey4u گفته است :
[quote=honey4u;711645;370047]shadan jan man veblag nevisi balad nistam ama mikham yad begiram mituni komakam koni?

خیلی خوش اومدین

نه راستش وبلاگ نویسی بلد نیستم ولی می خوام به کمک خدا اکسل ، وُرد ، و پاورپوینت رو اینجا یاد بدم تو همین لا به لای بحث های فیزیکی

دوشنبه 4/7/1390 - 16:58 - 0 تشکر 370290

honey4u گفته است :
[quote=honey4u;711645;370048]

سلام نه عزیزم  نمیتونه من نمیگیرم منظورت ازاینکه بگیم چیه؟ یعنی ازفیزیک بگیم یابرات حرفات مثال بزنیم میشه برام بگی؟


باشه شما بی زحمت تا روز کلاس فقط رو این مفاهیم فکر کنین تا ان شاءالله با همین میدان فوتبال وارد میدان مغناطیسی بشیم

دوشنبه 18/7/1390 - 20:28 - 0 تشکر 373587

بسم الله الرحمن الرحیم

جلسۀ اول

الکترومغناطیس کلاسیک با بارهای الکتریکی و جریان های الکتریکی سر و کار دارد .کلاسیک(غیر کوانتومی)

قانون : بارهای هم نام همدیگر را دفع و بارهای غیر همنام همدیگر را جذب می نمایند .

بقای بار الکتریکی : کل بار الکتریکی موجود در یک جسم ، یعنی جمع جبری بارهای مثبت و منفی در یک سیستم منزوی در تمام لحظات مقداری ثابت است .

تعریف : جرم یک ذرّه بر خلاف بار الکتریکی تغییر ناپذیر نمی باشد ، بلکه جرم یک ذرّه با حرکت آن با ضریب تغییر می کند که در آن C سرعت نور و V سرعت ذرّه است.

شنبه 21/8/1390 - 19:58 - 0 تشکر 387008

تعداد خطوط میدان الکتریکی که از سطح عمود بر مسیر خطوط عبور می‌‌کنند، را شار الکتریکی می‌گویند. شار یکی از خواص تمام میدانهای برداری است که آن را برای میدان الکتریکی به صورت تعریف می‌کنند.

شنبه 21/8/1390 - 19:58 - 0 تشکر 387009

مقدمه

فرض کنید یک حلقه سیم چهار گوش را در جهت جریان آب طوری قرار داده‌ایم که صفحه حلقه بر راستای جریان آب عمود است. اگر مساحت حلقه را A و سرعت جریان آب را با v نشان دهیم، در این صورت آهنگ شارش آب از درون حلقه را که با Ф نشان می‌‌دهند، به صورت Ф=Av تعریف می‌‌شود. Ф را شار می‌‌گویند.

اگر حلقه بر راستای جریان آب عمود نبوده، بلکه با بردار سرعت جریان آب زاویه θ بسازد، در این صورت شار به صورت Ф=BAcosθ در می‌‌آید. عین همین قضیه در مورد میدان الکتریکی نیز برقرار است. از الکترواستاتیک می‌‌دانیم که میدان الکتریکی حاصل از یک توزیع بار بوسیله خطوطی که به عنوان خطوط نیرو معروف هستند، نشان داده می‌‌شود. بنابراین در هر ناحیه اگر یک سطح بسته فرضی در نظر بگیریم، این سطح بوسیله یک بردار عمود بر آن مشخص می‌‌گردد. این بردار را بردار نرمال می‌‌گویند.

بنابراین اگر خطوط نیرو با بردار نرمال زاویه θ بسازند و مساحت سطح برابر A باشد، در این صورت کافی است میدان حاصل از تعداد خطوط نیرو موجود در داخل سطح را در مساحت سطح ضرب کنیم. این کار را با استفاده از انتگرال انجام می‌‌دهند، یعنی سطح را به المانهای کوچک سطح dA تقسیم می‌‌کنند. المانها چون به اندازه دلخواه کوچک انتخاب می‌‌شوند، بنابراین می‌‌توان میدان الکتریکی را در داخل المان سطح dA ثابت فرض کرد. بنابراین اگر هر المان را در E موجود در داخل آن ضرب کرده و سهم مربوط به تمام المانها را جمع کنیم، شار الکتریکی حاصل می‌‌شود و این همان تعریف انتگرال است، یعنی به زبان ریاضی می‌‌توان گفت:


مثال

فرض کنید در یک میدان الکتریکی یکنواخت E ، یک استوانه طوری قرار داده شده است که محور استوانه با میدان موازی است. سطح استوانه را می‌‌توان به سه سطح مجزا تقسیم نموده و شار مربوط به هر کدام را مجزا حساب نموده و نتیجه را با هم جمع کرد. در طرفین استوانه ، در یک طرف جهت میدان و جهت بردار عمود بر سطح در یک راستا و هم جهت هستند، بنابراین اگر مساحت آن را با A نشان دهیم، چون میدان الکتریکی یکنواخت است، لذا سهم شار مربوط به این سطح برابر EA خواهد بود.

اما در قاعده دیگر استوانه ، جهت میدان و جهت بردار عمود بر سطح با هم زاویه 180 درجه می‌‌سازند. لذا اگر مساحت آن A باشد، شار آن برابر EA- خواهد بود و بالاخره در مورد سطح جانبی استوانه بردار عمود بر سطح و میدان الکتریکی بر هم عمودند، لذا سهم شار مربوط به سطح جانبی صفر خواهد شد. به این ترتیب شار الکتریکی کل که از سطح استوانه می‌‌گذرد، صفر خواهد بود. این مساله تعجب آور نیست، چون خطوط نیرو از یک طرف وارد و از طرف دیگر خارج می‌‌شوند و اصلا از سطح جانبی شاری عبور نمی‌‌کند.

شار الکتریکی و قانون گاوس در الکتریسیته

با فهمیدن مفهوم شار الکتریکی می‌‌توان قانون گاوس را به زبان شار الکتریکی بیان نمود. به بیان دیگر ، اگر سطح گاوسی بیانگر سطحی باشد که شار الکتریکی در داخل آن مورد نظر باشد، قانون گاوس را می‌‌توان این گونه بیان نمود که شار الکتریکیی که از داخل یک سطح بسته مفروض عبور می‌‌کند، برابر q/ε_0 است. ε_0 گذردهی الکتریکی خلا می‌‌باشد.

یکای شار الکتریکی

از آنجا که شار الکتریکی را به صورت حاصلضرب مساحت سطح در میدان الکتریکی جاری شده از داخل آن تعریف کردیم، لذا چون یکای میدان الکتریکی را نیوتن بر کولن در نظر می‌‌گیریم، بنابراین یکای شار الکتریکی نیز برابر نیوتن در متر مربع بر کولن خواهد بود که به اختصار به صورت نشان داده می‌‌شود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.