• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 398)
چهارشنبه 30/6/1390 - 17:46 -0 تشکر 368478
سیاره ای که دور دو ستاره می گردد

 

 کپلر 16b، سیاره ای گازی است که از لحاظ جرم و دمای سطح که منفی 100درجه سانتیگراد می باشد به زحل شباهت دارد اما زندگی درآن وجود ندارد . البته نمی توان به سایر سیارات دو ستاره ای که در آینده هم کشف می شوند این قانون را تعمیم داد که در آنها هم زندگی وجود ندارد .

لورنس دویل عضو تیم علمی کپلر می گوید : "منطقه قابل زندگی چیزی نیست که ما درحال حاضر از آن متصوریم . ما فکر می کنیم ناحیه قابل زندگی یک کالبد کروی حول ستاره با شعاع مشخص می باشد اما با دو ستاره که در وسط مجموعه ای ستاره ای حول هم می گردند منطقه قابل زندگی همزمان که ستاره ها فواصلشان را با سیارات تغییر می دهند تغییر می کند .

" فضاپیمای کپلر سیاره ای کشف کرد و در جستجوی تاریکی دوره ای ستاره ای بود که وقتی سیاره از مقابل آن عبور می کند کمی از نورش را بلوکه نماید . کپلر نشان داد که دو ستاره در این مجموعه همدیگر را پوشانده و تاریک می کنند اما از آنجائیکه نور ستارگان حتی در مواقعی که همدیگر را نمی پوشاندند کم بود به وجود جرم سومی پی بردند . رصدهای بیشتر نشان داد که تاریکی در زمانهای نامنظمی اتفاق می افتد به این معنی که ستارگان در مدارشان در مکانهای مختلف قرار داشتند وهربا رجرم سومی هم عبور می کرد وحول هر دو ستاره حرکت می کرد .

دویل می گوید: "امیدوار بودیم سیاره ای بیابیم اما کپلر16، از هر چه تصور میشد بهتر است . مدارها به شکلی عالی ردیف شده اند .ستاره ها با هم وسیاره با آنها. ما می توانیم اندازه وجرم هر یک از آنها را با دقت اندازه گیری کنیم . هردو ستاره کوچکتر وسردتر از خورشید ماهستند و کپلر16b- هر229 روز یک بار در فاصله 65 میلیون مایلی دور آنها می گردد و دو ستاره هر 41روز از فاصله 21 میلیون مایلی دور همدیگر در گردشند .


برگرفته از : astronomynow

چهارشنبه 30/6/1390 - 17:54 - 0 تشکر 368480

کشف دنیای نامرئی حول ستاره ای دور


این سیاره قابل رویت نیست اما ستاره شناسان می دانند که هست چون اثر گرانشی قابل توجهی برمدار سیاره همسایه اش دارد . سارا بالارد از مرکز نجوم هاروارد میگوید : "این سیاره درست مثل کسی است که زنگ در شما را میزند و در میرود ما می توانیم از روی اثر گرانشی اش بر روی سیاره همسایه اش این سیاره نامرئی را ببینیم " منظومه ای قابل رویت و سیاره های ناپیدایش توسط فضاپیما ی کپلر کشف شد 2دنیا که حول ستاره ای نظیر خورشید به نام کپلر 19 در حال گردشند . این مجموعه 650 سال نوری از زمین فاصله دارد ودر صورت فلکی شلیاق قرار دارد ستاره ای به قدر 12+ که در نیمکره شمالی قابل مشاهده است .
فضاپیمای کپلر در سال 2009 پرتاب شد تا سیاره های فراخورشیدی حول ستاره های دیگر بیابد سیاره هایی که حول ستاره ای می گردند مقداری از نور ستاره شان را بلوکه می کنند واینگونه است که ستاره شناسان درمیابند که سیاره ای آنجا حضور دارد .
علت کشف اولین سیاره حول کپلر 19همین مساله بود . در 8/4میلیون مایلی ستاره اش واقع شده ودمایی حدود900 درجه فارنهایت دارد بزرگترین نکته در این است که ستاره شناسان می توانند اندازه فیزیکی سیاره را برآورد نمایند کپلر b19هجده هزارمایل است تقریبا دو برابر زمین ونمادی از نپتون البته جرم وساختارش ناشناخته است .
اگر کپلر b19 تنها بود هر گردشی به دنبال بعدی همچون ساعت ادامه میافت ولی برخی عبورها 5 دقیقه دیرتر یا زودتر اتفاق می افتد .این تفاوتهای زمانی در حرکت نشانگر گرانش سیاره ی دیگری است که برکپلر b19 تاثیر گذار است و سرعت گردش آن حول ستاره را کم یا زیاد می کند . سیاره نپتون منظومه شمسی ما هم همین شرایط را داراست . ستاره شناسان با رصد اورانوس دریافته بودند که حرکت آن قابل پیشگویی نیست آنها فهمیدند که سیاره دور دیگری براورانوس تاثیر می گذارد ومکان این سیاره نامرئی را تخمین زدند .
به زودی تلسکوپها توانستند نپتون را در نزدیک محل پیشبینی شده بیابند اما این نخستین بار است که از چنین روشی برای یافتن سیاره ای نامرئی در مجموعه خورشیدی دیگر بهره می بریم دانشمندان می گویند با سایر روشهای رایج نمی توانستند متوجه این سیاره شوند . وزن کپلر c19 خیلی کم است چون از لحاظ کشش وگرانش برستاره اش اثر کمی دارد نمی توان جرمش را محاسبه کرد تاکنون کپلر زمان گردش آن را حول ستاره اش کشف نکرده .
دانیل فابریکی از دانشگاه سانتا کروز کالیفرنیا میگوید :"کپلر c19 خصوصیات متفاوتی دارد ومابرحسب دانش خود حدسیات مختلفی درباره آن میزنیم به عنوان مثال می تواند سیاره ای سنگی باشد یا سیاره ای غول گازی." فضاپیمای کپلر به رصد خود از کپلر 19ادامه می دهد وبا اطلاعاتی که ارائه خواهد داد کمک می کند تا دوره گردش c19را دریابیم ودر آینده با استفاده از ابزار زمینی می توان جرم کپلر c19را اندازه گرفت . در آن صورت است که می توانیم ردپایی از ماهیت این دنیای نامرئی داشته باشیم.





برگرفته از : astronomynow 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.