• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 1707)
چهارشنبه 30/6/1390 - 1:30 -0 تشکر 368264
اتاق ژن

سلام

من هرچی نگاه کردم چیزی در مورد ژنتیک ندیدم نمیدونم خب شاید من ندیدم.اگه هست بگید منم بیام ولی اگه نیست.بچه های ژنتیک و علاقه مند ژنتیک بیاین دور هم جمع شیم و بحثای خوبی رو داشته یاشیم علمی یا هرچیز دیگه در مورد خود ژنتیک و شاخه هاش.بهم کمک کنیم بهرحال بدرد هم میخوریم.

از خودم شروع کنم من دانشجوی ترم 5 ژنتیک هستم.اما زیاد سر در نیاوردم هنوز!!!!!

پس خوبه بهم کمک کنیم

اگه مدیر انجمن دانشجویی اجازه بده و دوستان کمک کنن خوشحال میشم و ممنون.

پس منتظرم 

از پله های ابر

پایین می آید

بی ذوقی نکن چتر سیاه!

    (M.V.M

چهارشنبه 30/6/1390 - 9:54 - 0 تشکر 368292

به نام خدا - سلام.

بله دوست عزیز در مورد ژن تاپیکی تا الان نبوده است .
ممنون که این تاپیکو زدی .
من تو بچه های انجمن چند نفر را مرتبط با ژنتیک می شناسم که امیدوارم به کمک شما بیایند و اطلاعات خوبی به ما بدهید و با هم بتونید تبادل اطلاعات کنی .

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

چهارشنبه 30/6/1390 - 13:7 - 0 تشکر 368357

سلام
ما که سر در نمی یاریم ولی دقیقا به همین علت میایم که سر در بیاریم.
موفق باشین

چهارشنبه 30/6/1390 - 22:32 - 0 تشکر 368618

سلام
رشته ی من زیست شناسیه
منم هستم

شهدا را یاد کنیم با ذکر یک صلوات

 

اظهار دوستی به مردم نیمی از خرد است.امیرالمومنین علی(ع)

چهارشنبه 30/6/1390 - 22:39 - 0 تشکر 368621

چگونگی ساخت موش knockout رو با یک مثال شرح میدیم، فرض کنید شما میخواید ببینید که آیا یک ژن خاص مثل OhNo در یک بیماری ویژه مثل حمله های پانیک نقش داره یا نه؟،برای این کار شما میتونید موشی رو تولید کنید که به جای نسخه سالم این ژن نسخه معیوب اون رو داره چنین موشی در اصطلاح یک موش knockout نامیده میشه( موشی که در اون بیان یک ژن به طور کامل متوقف شده)، برای تولید این موش باید مراحل زیر رو انجام بدید:
1) سلولهای بنیادی جنینی رو از موش نر قهوه ای ( در تصویر) جدا سازی کنید، این سلولها دارای نسخه سالم ژن مورد نظرند.
2) به این سلولها نسخه ناسالم ژن رو که یک ژن مارکر مقاومت دارویی رو دربرگرفته اضافه کنید. این ژن مارکر باعث میشه سلول دارنده اون دربرابر داروی کشنده ای که ما اضافه میکنیم مقاومت کنه و نمیره.
3)توسط مکانیسم های مولکولی که هنوز کاملا شناخته نشده یک نوترکیبی همولوگ رخ میده و در بعضی سلول ها ژن ناسالم جای ژن سالم رو میگیره.
4) دارو کشنده سلول رو اضافه کنید، اینجوری سلولهایی که ژن مارکر ( در اصل نسخه ناسالم) رو ندارن از بین میرن.
5) سلول هایی رو که زنده موندن روی جنین یک موش سفید ( در تصویر) کاشت بدید( در اصطلاح transplant کردن) اینجوری یک جنین کایمریک تولید میشه، تعدادی از سلولهای بنیادی که شما کاشت دادید ممکنه در طول تکامل جنیتی به زاینده گامت تبدیل بشن.
6) موش حاصل از جنین کایمریک یک موش کایمریکه که دارای لکه های قهوه ای روی بدن سفیدشه( یا برعکس!) یه موش نر کایمریک رو با یه موش سفید عادی ماده وصلت بدید( مبارکه!!!)
7) تعدادی از زاده های این ازدواج میمون و مبارک قهوه ای هستند، نیمی از این موش های قهوه ای در سلولهای خودشون یه نسخه سالم از ژن OhNo رو دارن و یه نسخه معیوب( حاوی ژن مارکر) این زاده ها رو میتونید با PCR شناسایی و جدا کنید. توجه کنید که این موشهای جداسازی شده گامتهایی رو تولید میکنن که نیمی از اونها نسخه سالم ژن رو دارن و نیمی نسخه معیوب رو.
اگر یه موش ماده و یک موش نر از موشهایی که در مرحله قبل جدا کردید باهم ازدواج کنن ،یک چهارم زاده های اونها از این ژن دو نسخه معیوب خواهند داشت.این موشها همون موش های knockout هستند که شما دنبالشون بودید. موفق باشید.

bbook.ir

شهدا را یاد کنیم با ذکر یک صلوات

 

اظهار دوستی به مردم نیمی از خرد است.امیرالمومنین علی(ع)

چهارشنبه 30/6/1390 - 22:45 - 0 تشکر 368624

راستی سایت bbook.ir آزمایشگاه مجازی جالبی داره یه سری بزنید

شهدا را یاد کنیم با ذکر یک صلوات

 

اظهار دوستی به مردم نیمی از خرد است.امیرالمومنین علی(ع)

چهارشنبه 30/6/1390 - 22:46 - 0 تشکر 368625

سال 1973 وقتی به یاری علم ژنتیک اولین ژن "کلون" گردید شاید کمتر کسی فکر می کرد که بزودی این علم یکی از علوم راهبردی دنیا شود و حتی تا جایی گسترش بیابد که نشریه Science باسواد بودن را مساوی با اطلاع داشتن از دو علم کامپیوتر و ژنتیک بداند.
این علم جوان در این مدت کوتاه به یکی از علوم استراتژیک جهان تبدیل شده است.
دکتر محمدرضا نوری دلوئی استاد ژنتیک دانشکده پزشکی دانشگاه تهران در معرفی این علم می گوید:
"بطور کلی دانش ژنتیک درباره انتقال صفات وراثتی از والدین به اولاد بحث می کند که البته این والدین می توانند انسان، درخت و یا باکتری باشند. در واقع ژنتیک تلاش می کند تا بگوید که چه مکانیزم هایی مولکولی، عامل انتقال صفات از نسلی به نسل دیگر هستند. مکانیزم هایی که باعث می شوند تا فرزندان شباهت زیادی به والدین داشته باشند و همچنین می خواهد بداند که چرا گاهی اوقات در بین والدین و فرزندان در برخی صفات تفاوت های بسیار معنی داری وجود دارد؟ برای مثال چرا گاهی اوقات والدین سفیدپوست، بچه رنگین پوست دارند؟
آنچه مسلم و روشن است در سطح جهانی در همه کشورها، چه در زمینه های آموزشی و چه پژوهشی و بهره وری علمی و اقتصادی، رشته های علوم زیستی مورد توجه کامل است و مسائل بنیادی و پژوهشی رشته های دیگری مانند کشاورزی (زراعت، باغبانی، گیاه پزشکی) و رشته های علوم پزشکی (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی) و پیراپزشکی نیاز مبرم به اطلاعات و نظریه های علوم زیستی و تحقیقات و پژوهش های این علم دارد.
ماهیت:

دانش ژنتیک همیشه به طرح سه پرسش کلیدی می پردازد که این سه پرسش عبارتند از:
چه چیزی موروثی است؟ (بررسی ماهیت فیزیکی شیمیایی ماده وراثتی)

ماده وراثتی چه می کند؟ (بررسی عملکردها و نقش های ماده وراثتی)

ماده وراثتی در خلال نسل ها و بخصوص در زمان تکامل زیستی چگونه تغییر پیدا کرده و یا دستخوش جهش می شود؟"

دکتر فروغ مند استاد ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در معرفی رشته ژنتیک در سطح کارشناسی می گوید:
"دانشجویان رشته ژنتیک علاوه بر دروس ژنتیک 1 و 2 که به عنوان دروس پایه می گذرانند، برای آشنایی با دنیای وسیع این علم و دستاوردهای مختلف آن در 17 واحد به طور کلی و اجمالی مباحث مهمی مثل ژنتیک سرطان، روش های تشخیص بیماری های ژنتیکی قبل و بعد از تولد، شناخت ناقلین بیماری ها، اصول مشاوره ژنتیکی قبل و بعد از تولد، شناخت ناقلین بیماری ها، اصول مشاوره ژنتیکی، نقش ژنتیک در بروز رفتارهای فردی و اجتماعی، شناخت جمعیت های مختلف ژنتیکی و نژادهای انسانی، ژن درمانی، پزشکی قانونی، تکنیک های رایج در ژنتیک، روش های اصلاح نژاد و ژنتیک مولکولی را مطالعه می کنند."
مطالعات و تحقیقات ژنتیک در جانوران و گیاهان بررسی کاریوتیپها و ژنوتیهای گیاهان و جانوران، تشخیص کروموزوم های بیمار، عوامل وراثتی بیماری های ژنتیکی، اصلاح نباتات (در ژنتیک گیاهی) و اصلاح جانوران (دامی) در ژنتیک جانوری، مطالعات و مشاوره های ژنتیکی انسانی در ازدواج ها و خانواده ها از جمله توانایی های فارغ التحصیلان گرایش ژنتیک است.
اگر قرار باشد چند بیماری مهلک و یا سخت را نام ببرید، چه بیماری هایی به خاطرتان می آید؟ ایدز؟ سرطان؟ تالاسمی؟ هموفیلی؟ عقب ماندگی ذهنی یا جسمی؟
بله! تمامی این بیماری ها مهلک و یا سخت می باشند. اما آیا می دانید که تمامی این بیماری ها بگونه ای ژنتیکی هستند؟ و همچنین آیا می دانید که به یاری روشها و فنون جدید مهندسی ژنتیک(1)، بسیاری از بیماری های ژنتیکی در آستانه مهار شدن قرار دارند؟
دکتر نوری دلوئی در این زمینه می گوید:
"یکی از قلمروهای ژنتیک، "ژن درمانی" است که در مدتی کوتاه توانسته است، سیمای جهان پزشکی را با دستاوردهای عظیم خود به گونه ای بنیادین دگرگون سازد. چرا که این روش نوین با جانشین ساختن ژن های سالم به جای ژن های معیوب و یا با ترمیم ژن های معیوب به مداوای اساسی بیماری می پردازد."
دکتر نوری دلوئی در ادامه سخنان خویش می گوید:
"البته علم ژنتیک کاربردهای گسترده دیگری نیز در علوم پزشکی دارد که از آن جمله می توان به تولید انبوه، ارزان و بدون خطر واکسن های انسانی و حیوانی با استفاده از باکتری ها و قارچ ها، تولید داروهای جدید و پروتئین های گوناگون برای درمان بیماری های مختلف و تشخیص قبل از تولد بیماری های کروموزومی و بیماری های ژنی با روش های پزشکی مولکولی مثل تشخیص بیماری تالاسمی در دوران جنینی اشاره کرد. که بدون شک در تمامی این فعالیت ها و تحقیقات متخصصان ژنتیک حضوری فعال و چشمگیر دارند."
وی در ادامه می گوید:
"از سوی دیگر متخصصان ژنتیک نه تنها در پزشکی بلکه در کشاورزی و صنعت نیز تحقیقات با ارزشی انجام داده اند. برای مثال با استفاده از روشها و فنون مهندسی ژنتیک می توان گیاهانی را تولید کرد که نسبت به عواملی همچون سرما، گرما، رطوبت، خشکی، املاح، حشرات، آفات، ویروس ها و سایر عوامل بیماری مقاوم بوده و علاوه بر آن در مقایسه با موجود طبیعی، مجهز به مکانیسم های دفاعی اضافی باشند. مثل تولید گوجه فرهنگی جدید با کمیت و مقاومت به مراتب بیشتر و طعم بهتر از گوجه فرنگی طبیعی که اولین محصول گیاهی دستکاری شده ژنتیکی می باشد.
همچنین مهندسی ژنتیک در صنعت برای بازیافت ضایعات شهری و تبدیل آنها به موادی نظیر کود کمپوست، تولید انبوه آنیزم های مورد نیاز در صنایع غذایی، خوراک دام و طیور، چرم سازی و داروسازی و دهها مورد دیگر کاربرد دارد."
آنچه گفته شد بیانگر جایگاه علم ژنتیک در کشورهای صنعتی است وگرنه علم ژنتیک در ایران هنوز در ابتدای راه است و باید تلاش بسیار کرد و کاستی ها را جبران نمود و موانع را از میان برداشت تا بتوان شاهد رشد روزافزون علم ژنتیک در ایران بود. البته این به آن معنی نیست که در کشور ما تحقیقات ژنتیکی انجام نمی گیرد و فارغ التحصیلان این رشته جذب هیچ مرکزی نمی شوند، بلکه سازمانهای مختلفی هستند که به فعالیت های تقحیقاتی ژنتیکی می پردازند که از جمله می توان به مراکز مختلف وزارت کشاورزی، وزارت جهاد سازندگی، مراکز پژوهشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی، انستیتو پاستور، مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و تکنولوژی زیستی اشاره کرد. علاوه بر مراکز فوق به گفته دکتر فروغ مند کارشناسان ژنتیک می توانند در مراکز ژنتیک دولتی و خصوصی مانند بخشهای ژنتیک مراکز بهزیستی، جهاد دانشگاهی، بیمارستان ها و کلینیک های خصوصی مشغول به کار گردند.
مراکزی از جمله: منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، بخش های تحقیقاتی گیاهی باغبانی و پرورش گل های زینتی و ... و در ژنتیک جانوری سازمان ها و نهادهایی مانند: دام پروری، دام پزشکی، وزرات بهداشت و درمان (کارشناسی مشاوره ژنتیکی انسان) و ... از جمله محل های کار برای دانشجویان این رشته است.
علاقمندیها:

در همه رشته ها بخصوص در علوم پایه و بویژه در گرایشهای مختلف رشته زیست شناسی باید علاقه مند بود و صبر و پشتکار داشت تا بتوان طعم شیرین موفقیت را چشید.
دکتر نوری دلوئی در همین زمینه می گوید:
"علاقه، پشتکار، امید و نشاط شرط ورود به میدان علم ژنتیک است. یعنی دانشجو باید بدون هراس از مشکلات و موانع موجود، با دقت تمام و براساس راهنمایی های اساتید و افراد اهل نظر به مطالعه بپردازد و تلاش کند تا همه روش ها و فنونی که به او آموزش داده می شود به صورت نظری و عملی فراگیر تا به یک عنصر نظری صرف تبدیل نشود بلکه یک نیروی علمی و فنی خلاق و نوآور باشد.
وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر:
جایگاه علم ژنتیک در کشورهای صنعتی با جایگاه فعلی این رشته در این بسیار متفاوت است که محتاج تلاش بسیار برای جبران کاستی هاست.
البته این به آن معنی نیست که در کشور ما تحقیقات ژنتیکی انجام نمی گیرد و فارغ التحصیلان این رشته جذب هیچ مرکزی نمی شوند، بلکه سازمانهای مختلفی هستند که به فعالیت های تحقیقاتی ژنتیکی می پردازند که از جمله می توان به مراکز مختلف وزارت کشاورزی، وزارت جهاد سازندگی، مراکز پژوهشی وزارت فرهنگ و اموزش عالی، انستیتو پاستور، مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و تکنولوژی زیستی اشاره کرد. علاوه بر مراکز فوق به گفته دکتر فروغ مند کارشناسان ژنتیک می توانند در مراکز ژنتیک دولتی و خصوصی مانند بخشهای ژنتیک مراکز بهزیستی، جهاد دانشگاهی، بیمارستان ها و کلینیک های خصوصی مشغول به کار گرداند.

شهدا را یاد کنیم با ذکر یک صلوات

 

اظهار دوستی به مردم نیمی از خرد است.امیرالمومنین علی(ع)

چهارشنبه 30/6/1390 - 23:51 - 0 تشکر 368654

سلام. رشته منم مشاوره است ربطی نداره اصلا  داشتم رد میشدم

          کربلای جبهه ها یادش به خیر       سرزمین نینوا یادش به خیر               

 

       "شادی روح امام و شهدا صلوات"          

 

                                               

 
 
پنج شنبه 31/6/1390 - 1:48 - 0 تشکر 368676

tittan گفته است :
[quote=tittan;410407;368618]سلام
رشته ی من زیست شناسیه
منم هستم

سلام tittan عزیز مرسی که با من همراه شدی امیدوارم بتونم از تجربیات و اطلاعات شما استفاده کنم.و همینطور بقیه دوستان.منتظر شما هستیم. 

از پله های ابر

پایین می آید

بی ذوقی نکن چتر سیاه!

    (M.V.M

پنج شنبه 31/6/1390 - 1:51 - 0 تشکر 368677

sardarane_eshgh گفته است :
[quote=sardarane_eshgh;461195;368654]سلام. رشته منم مشاوره است ربطی نداره اصلا  داشتم رد میشدم

نه دیگه این اتاق خاکش دامنگیره!!!!!

حالا که اومدین باید بمونید:-)

خوبه دیگه شما مشاور اینجا باشید

پس

خوشوقتم

:-) 

از پله های ابر

پایین می آید

بی ذوقی نکن چتر سیاه!

    (M.V.M

سه شنبه 15/9/1390 - 19:56 - 0 تشکر 397006

سلام به همه دوستای ژنتیکی
من رشتم سلولی مولکولیه می دونین که چندان فرقی هم باژنتیک نداره من تو انجمن دانش آموزی دارم مسائل ژنتیک رو آموزش می دم تازه شروع کردم اگه طرفدار داشته باشه و کمک کنید حتما ادامه میدم .

از خانه به در،از کوچه برون، تنهایی ما سوی خدا می رفت.

در جاده ، درختان سبز ، گل ها وا ، شیطان نگران:اندیشه رها می رفت.

خارآمد و بیابان و سراب .

کوه آمد و خواب.

آوازپری: مرغی به هوا می رفت؟

نی همزاد گیاهی بود، از پیش گیا می رفت.

شب می شد و روز.

جایی ،  شیطان نگران : تنهایی ما می رفت.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.