خبرگزاری فارس: دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: استرس، مصرف بیش از حد موادغذایی گوشتی، مصرف کم سبزیها و تشعشعها میکروبهای مفید پروبیوتیک روده بزرگ را کاهش میدهد.
امیرمحمد مرتضویان، در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا»، اظهار داشت: میکروبهای پروبیوتیک، میکروبهایی هستند که در روده بزرگ فعالیتهای مفیدی انجام میدهند و نمیگذارند میکروبهای مضر بیش از حد رشد کنند.
وی گفت: میکروبهای پروبیوتیک در بدن انسان کارهای مفیدی را انجام میدهند؛ به طور مثال موجب سلامت محیط روده میشوند، عفونتهای دستگاه گوارشی را کاهش میدهند و سیستم ایمنی بدن را قویتر میکنند همچنین بروز سرطانها را کاهش میدهند.
دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور اضافه کرد: اگر تعداد میکروبهای زنده پروبیوتیک در روده بزرگ افزایش پیدا کند، سلامت بدن نیز افزایش پیدا میکند و عفونتهای روده کم میشود، کلسترول کاهش پیدا میکند و جذب مواد ارزشمند مواد غذایی را افزایش میدهد.
*افزایش سن میکروبهای زنده روده بزرگ را کاهش میدهد
-----------------------------------------------------------------------------
مرتضویان در پاسخ به این پرسش که چگونه میتوان جمعیت این باکتریها را افزایش داد، ادامه داد: ژنتیک یکی از مسائلی است که بر افزایش جمعیت این میکروبها اثر میگذارد و هر چقدر سن افزایش پیدا کند، تعداد این میکروبهای مفید در بدن کاهش پیدا میکند البته تغذیه تأثیر بسیار مهمی بر افزایش جمعیت این میکروبهای زنده دارد.
وی افزود: اگر افراد بیشتر از مواد غذایی گیاهی استفاده کنند، تعداد این میکروبها نیز بیشتر میشود و اگر مواد غذایی گوشتی بیشتر مصرف شود، تعداد این باکتریها کاهش پیدا میکند همچنین تشعشع رادیواکتیو، کمخوابی و استرس موجب کاهش این میکروبهای مفید میشود.
دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بیان داشت: اگر افراد میخواهند جمعیت این میکروبهای مفید افزایش پیدا کند، باید استرس خود را کاهش دهند و مواد غذایی گیاهی بیشتر مصرف شود
منبع:خبرگزاری فارس.