تاثیر هورمون لپتین در جلوگیری از چاق شدن از مدت ها پیش آشکار شده بود اما تا کنون چگونگی این تاثیرگذاری نامعلوم بود.
به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، این بار در یک آزمایش جدید متخصصان موفق شدند مکانیسم های نوروبیولوژیکی را که در ایجاد تاثیرات ضدچاقی این هورمون نقش دارند، شناسایی کنند.
دکتر برادفورد لوول از مرکز پزشکی بت و دانشکده پزشکی هاروارد در این باره می گوید: لپتین، هورمونی است که از سلول های چربی ترشح می شود و بعنوان گیرنده آنها در مغز عمل می کند تا مصرف غذا را کاهش داده و مصرف انرژی را افزایش دهد. آزمایش اخیر لوول و دستیاران وی به رویکرد جدیدی برای شناسایی تاثیر ضدچاقی لپتین دست یافته اند.
به گزارش روزنامه هرالد سان، این متخصصان دریافتند که سلول های مغزی GABA یا همان نورون های بازدارنده گلوتامات، تاثیرات ضدچاقی لپتین را کنترل می کنند. این نورون ها با نورون های دیگری موسوم به POMC همکاری کرده و تاثیرات ضدچاقی این هورمون را تسهیل می کنند.
جزئیات این آزمایش در مجله «نورون» به چاپ رسیده است.
isna