• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 2328)
چهارشنبه 23/6/1390 - 18:40 -0 تشکر 365858
اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات

کیهان: عدم آگاهی روسای بانک صادرات ومرکزی از اختلاس 3000 میلیاردی سند بی کفایتی آنهاست
 
اقتصاد > بازار مالی  - روزنامه کیهان در سرمقاله خود با عنوان«آب ندیده های آبی شده ! » به قلم حسین شریعتمداری نوشت:

*برخلاف ادعای برخی از مسئولان، کشف اولیه ماجرا[اختلاس 3000 میلیارد تومانی بانک صادرات]، اواسط مردادماه امسال نبوده است و کیهان در تاریخ 25 خرداد ماه سال جاری - نزدیک به 2 ماه قبل از تاریخ مورد اشاره- طی یادداشتی با عنوان «علف های هرز» و با ارائه چند نمونه مستند نسبت به سوء استفاده های مالی کلان و نجومی که در پوشش تأسیس بانک های خصوصی در حال وقوع است هشدار داده و ضمن آن با صراحت به سوء استفاده کلانی که در بانک خصوصی «آریا» در حال وقوع است اشاره کرده بود. در بخشی از آن یادداشت آمده بود؛ «...چندی است که بازی جدید «بانک بازی» از سوی یک جریان نفوذی، آن هم در مقابل چشمان سه قوه به راه افتاده است. در این بازی، حلقه های پیدا و پنهان این گروه انحرافی در مرکزیت سیستم پولی و مالی کشور با اعطای مجوزهای طلایی برای افراد وابسته به خود که نگاهی به کارنامه فعالیت آنها نشان می دهد برخی از آنان در ردیف بزرگترین بدهکاران به نظام بانکی کشور هستند، در جهت منافع شخصی و گروهی خود حرکت می کنند.پس از آنکه بانک های خصوصی چون «تات»، «آریا» و «گردشگری» با چنین ماهیتی تأسیس و به لطف حمایت های بی حساب و کتاب لیدرهای جریان انحرافی در کمترین زمان و با بیشترین رانت در عرصه اقتصادی کشور مشغول به فعالیت شدند، این روزها خبر تأسیس بانک دیگر وابسته به این گروه به گوش می رسد. این بار بانک «شرق»! بانکی که مجوز آن به دلیل آنکه یکی از عمده سهامدارانش، خود در ردیف بدهکاران بزرگ به نظام بانکی است متوقف شده بود، به یکباره صادر می شود و همانطور که گفته شد خبر تصویب تاسیس و حتی ارسال پرونده بانک به بورس جهت اعطای مجوز پذیره نویسی مخفی نگاه داشته می شود.»

* اختلاس مورد اشاره از نوع سوءاستفاده های - فی المثل- ده و بیست و صد میلیونی نبوده است که احتمال مخفی ماندن آن از نگاه مسئولان مربوطه، از جمله، رئیس بانک مرکزی، روسای بانک صادرات و سایر بانک هایی که در این ماجرا دست داشته اند، سازمان بازرسی کل کشور، مجلس شورای اسلامی، دستگاه قضایی و مخصوصا بازرسان و ناظران دولت، پنهان مانده باشد. اختلاسی در مقیاس نجومی 3هزار میلیارد تومان به یقین در مراحل اولیه خود با نشانه ها و پالس هایی همراه بوده است که مسئولان و دست اندرکاران اقتصادی و نظارتی کشور- با عرض پوزش- نمی توانند دریافت این نشانه ها را انکار کنند و در صورت انکار باید گفت به عدم صلاحیت و توانایی خود برای تصدی پست های اقتصادی و نظارتی اعتراف کرده اند! و در هر دو حالت «بی کفایتی» و یا- خدای نخواسته- «بی توجهی»! قابل بازخواست و پی گرد قانونی هستند.

* اختلاس نجومی 3هزار میلیارد تومانی به یقین نمی تواند بدون زد و بند غارتگران با برخی از مسئولان و دست اندرکاران- هرچند در سطوح مدیران میانی- صورت پذیرفته باشد و سؤال این است که مدیران زد و بند کننده چه کسانی بوده اند؟! ممکن است گفته شود که برخی از مدیران میانی نظیر رئیس فلان شعبه بانک در فلان استان با دریافت مثلا چند میلیارد تومان زمینه این اختلاس نجومی را فراهم کرده اند. بسیار خوب! ولی تجربه نشان داده است که اینگونه مدیران میانی با توجه به حقوق معمولی خود، بعد از دریافت اولین رشوه کلان به فکر پاکسازی رد پاها و سرنخ ها می افتند ولی اخبار موثق موجود حکایت از آن دارد که ماجرای اختلاس 3هزار میلیارد تومانی طی مدتی نسبتا طولانی صورت پذیرفته است بنابراین چرا مدیران میانی مورد اشاره به فکر فرار نبوده اند؟ و پشت آنها برای ادامه بی ترس و واهمه ماجرا به کجا گرم بوده است؟!

 

منبع: خبر آنلاین.

 

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 23/6/1390 - 18:46 - 0 تشکر 365861

اشتباهی که اختلاس 3000 میلیاردی را رو کرد

ماجرا از این قرار است که فردی به نام «امیر منصور الف.خ» مشهور به «امیر منصور آریا» با تبانی و نفوذ به شعبه بانک صادرات در محل کارخانه فولاد، اقدام به صدور LCهای (اعتبار اسنادی ریالی داخلی) جعلی به مبالغ ده ها میلیارد تومان می کرده است و بدون آنکه وجه LCهای مذکور را به بانک بپردازد، آن ها را دریافت و به بانک های دولتی و خصوصی دیگر داخلی به قیمتی پایین تر از قیمت رسمی LC می فروخته است.

روزنامه کیهان درگزارشی مفصل به دست های پنهان در اختلاس 3000000000000 تومانی پرداخت.

در بخشی از این گزارش آمده است:

*ماجرا از این قرار است که فردی به نام «امیر منصور الف.خ» مشهور به «امیر منصور آریا» با تبانی و نفوذ به شعبه بانک صادرات در محل کارخانه فولاد، اقدام به صدور LCهای (اعتبار اسنادی ریالی داخلی) جعلی به مبالغ ده ها میلیارد تومان می کرده است و بدون آنکه وجه LCهای مذکور را به بانک بپردازد، آن ها را دریافت و به بانک های دولتی و خصوصی دیگر داخلی به قیمتی پایین تر از قیمت رسمی LC می فروخته است.

*از آنجا که این LCها در سامانه اطلاعاتی بانک صادرات ثبت نمی شد، خریداران LC با استعلام از همان شعبه صادرکننده اقدام به خرید LC می کردند و در نهایت مبالغ LCهای مذکور به بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون دلار یا معادل سه هزار میلیارد تومان می رسد. این اقدام «الف.خ» عاقبت پس از یک اشتباه، توسط بانک صادرات کشف و به نهادهای نظارتی گزارش می شود تا بزرگترین پرونده اختلاس کشور رقم بخورد. گفته می شود اگرچه رقم اختلاس این پرونده 2 هزار و 800 میلیارد تومان اعلام شده، اما این رقم تنها مربوط به بخشی از تخلفات «الف.خ» است و با ادامه تحقیقات، ابعاد این پرونده در بانکها و موارد دیگر افزایش یافته است.

*البته این تمام داستان نیست! زیرا «امیرمنصور آریا» طی فرآیندی که بدان اشاره می شود، بدون رعایت مراحل قانونی و از محل همین سوءاستفاده های مالی با پشتیبانی برخی مقامات دولتی وابسته به جریانی انحرافی، از محل دریافت وام از بانک صادرات به چنان ثروت سرشاری می رسد که اقدام به اخذ مجوز از بانک مرکزی برای بانک آریا می نماید که با افشاگری های کیهان و ورود نهادهای نظارتی به موضوع، بانک مرکزی ناگزیر به ابطال مجوز وی می شود.

*گروه توسعه سرمایه گذاری امیرمنصور آریا که تا پیش از حمایت های سخاوتمندانه باند انحرافی تنها در زمینه های محدود همچون تولید آب معدنی فعالیت می کرد، با بهره برداری آگاهانه از نیازهای! جریان انحرافی توانست با استفاده از امضاهای طلایی در گام اول خود، چندین شرکت کوچک و بزرگ از جمله کارخانجات عظیم فولادسازی کشور در منطقه خوزستان را در جریان واگذاری های سازمان خصوصی سازی تصاحب کند.

*با وجود همه تدابیر و ارتباطات ویژه «الف.خ»، سر زدن یک اشتباه از سوی وی، باعث به جریان افتادن این پرونده شده است.«الف.خ» در تماس با مدیر بانک صادرات خوزستان، از وی می خواهد به دلیل مشکل نقدینگی، تایید یک توافقنامه پرداخت ارزی (LC) به مبلغ 30 میلیارد تومان مربوط به شرکت وی در بانک صادرات را انجام دهد.

مدیر بانک ابتدا با توجه به اعتبار و گردش مالی بالای «الف.خ» در این بانک، موضوع را می پذیرد، اما وقتی به اسناد مراجعه می کند، متوجه می شود هیچ درخواست LC به نام وی و شرکتش ثبت نشده است. بنابراین به موضوع مشکوک شده و به بانک صادرات مستقر در شرکت فولاد مراجعه می کند و در بازرسی از آنجا و با بررسی شماره سریال قراردادها و همچنین بررسی و تحلیل حجم اعتبارات و تناسب میزان کارمزدها، کارکنان و مسئولان بانک صادرات متوجه این موضوع می شوند طی دو سال گذشته، حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان LC صوری توسط این شعبه برای «الف.خ» صادر شده که مبلغ پرداخت نشده آن به بانکها با 105 سند جعلی، یک هزار و 900 میلیارد تومان است.

این موضوع ساعت 13 روز پنجشنبه سیزدهم مرداد سال جاری کشف و بلافاصله ساعت 16 همان روز، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه در جریان این موضوع قرار داده می شوند و 6 نفر از مدیران و کارکنان شعبه اختلاس کننده در خوزستان احضار و در مرحله نخست، 3 نفر از آنان بازداشت می شوند.

براساس اطلاعات به دست آمده از متهمان آغاز این اختلاس از سال 1386 بوده است. رقم این اختلاس در سال های 1386 و 1387 آنچنان بالا نبوده است، اما این رقم در سال 1388 به 80 میلیارد تومان بالغ می شود و در سال 89 به 800 میلیارد تومان و در نهایت سال 1390 به 2 هزار و 800 میلیارد تومان می رسد.

تابناک.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 23/6/1390 - 18:53 - 0 تشکر 365862

بزرگترین اختلاس بانکی و روزه سکوت مدیران

در حالی که ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی بانک صادرات این روزها نقل تمام محافل اقتصادی و سیاسی کشور است، مسئولان نظارتی و بانکی از ارائه توضیحات شفاف در این خصوص خودداری کرده و توپ رسیدگی را به زمین یکدیگر می‌اندازند.

به گزارش سه نسل (3NASL.COM)، اواسط ماه رمضان بود که خبری کوتاه در رسانه‌ها مبنی بر کشف اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات منتشر شد.

اعلام این خبر موجب شکل گیری ابهاماتی در فضای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور شد؛ این مهم از آنجا حائز اهمیت است که رقم این اختلاس در قیاس با اختلاس‌های قبلی بسیار بالاتر بوده و طبق گفته رئیس بازرسی کل کشور اختلاس بانک صادرات بزرگترین اختلاس در کل کشور است.

اما در روزهای نخست که این خبر اعلام شد مسئولان بانک مرکزی و بانک صادرات اظهارنظر دقیق و کارشناسی در این خصوص ارائه ندادند و تصمیم گرفتند با سکوت موضوع را پیش ببرند.

به هر حال با گذشت روزها و هفته‌ها ابعاد تازه‌ای از بزرگ‌ترین اختلاس کشور کشف و رسانه‌ای شد.

همان‌طور که در خبرهای مربوط به اختلاس آمد آقای امیرمنصور خسروی سرکرده باند اختلاس‌گران توانسته ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان با استفاده از جعل اسناد بانک صادرات از بانک‌های ملی، سپه، سامان، پاسارگاد، پارسیان، رفاه و ملت برداشت کند.

اما مدیرعامل بانک صادرات مدیری که این اختلاس از بانک متبوعش بیرون آمده زمانی تصمیم گرفت به اخبار و شایعات در این خصوص واکنش نشان دهد که دامنه شایعات بزرگترین اختلاس کشور هر روز گسترده‌تر می‌شد.

*کدام بانک در اختلاس ۳ هزار میلیاردی مقصر است؟

بالاخره جهرمی روزه‌ سکوت را شکست و به میان خبرنگاران آمد تا آنها را درباره وضعیت این بانک مجاب نماید.

اما اظهارات جهرمی در جلسه‌ای که با خبرنگاران داشت بیشتر جنبه فرافکنی به خود گرفت چرا که وی تمام اشکالات را به بانک مرکزی و سیاست‌های این بانک وارد کرد و با بیان اینکه هیچ پولی از بانک صادرات بیرون نرفته توپ اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی را در زمین ۷ بانک دیگر انداخت.

این جملات جهرمی البته واکنش بانک مرکزی را به دنبال داشت و موجب شد تا ابراهیم درویشی مدیرکل نظارت بانک مرکزی به خبرنگار فارس بگوید: برخی مدیران بانکی در این خصوص فرافکنی می‌کنند درحالی که پرونده بازرسان بانک مرکزی آماده شده و چیز دیگری را نشان می‌دهد.

یکی دیگر از جملات جهرمی که کمی تأمل برانگیز است این بود که وی تأکید کرده هیچ پولی از بانک صادرات خارج نشده و این بانک در این اختلاس درگیر نیست.

وی درحالی از مسئولیت بانک صادرات در این خصوص سر باز می‌زند که اسناد مربوط به lc‌ها از این بانک جعل شده و بانک‌های دیگر به خاطر اعتماد به نام بانک صادرات این اسناد را تنزیل کرده‌اند.

البته بانک‌های درگیر این اختلاس نیز تا حدودی مقصر هستند چرا که توجهی به موارد تخصصی در این خصوص از جمله امضای رئیس شعبه صادر کننده lc و همچنین شماره سریال این lc ها نداشته‌اند.

همچنین باید یادآور شد که شاید باند اختلاس کننده در شعب این بانک‌ها نفوذ کرده و از این طریق توانسته مبلغ به این بزرگی را از سیستم بانکی بیرون بکشند.

*یارانه یک ماه خانوارهای ایرانی در جیب اختلاس‌گران

اما به هر حال نباید از این مساله به راحتی گذشت چرا که ۳ هزار میلیارد تومان حجم بالایی از نقدینگی کشور را به خود اختصاص می‌دهد و این رقم در یک محاسبه سرانگشتی سهم یارانه یک ماه خانوارهای ایرانی است که در جیب عده‌ای خاص رفته است.

برهمین اساس این به معنای این است که یک نفر از شبکه بانکی، یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی یک ماه حدود ۷۰ میلیون ایرانی را بلعیده است.
طبق گفته‌های مدیر عامل بانک صادرات آقای خسروی توانسته با اختلاس از این طریق کارخانه‌های بزرگی را خریداری کند و سهامدار شرکت‌های تولیدی خاص شود.

این فرد همچنین قصد داشت که با استفاده از پول‌های به دست آورده از طریق کلاهبرداری بانک آریا را نیز تاسیس کند اما با درایت رئیس کل بانک مرکزی، مجوز این بانک لغو و منابع این افراد نزد بانک مرکزی بلوکه شد.

به نظر می‌رسد این فرد با نفوذی که در سیستم بانکی پیدا کرده بود قصد داشت از یک بانک بزرگ نیز مبلغ زیادی وام دریافت کند که طبق گفته‌های محمود بهمنی، بانک مرکزی با هشدار کتبی به آن بانک خواستار توقف پرداخت تسهیلات به وی شد.

به هر حال با گذشت ۲ ماه از کشف این اختلاس خبرهای رسیده از قوه قضائیه و وزارت اطلاعات حکایت از دستگیری امیرمنصور خسروی و همدستانش در این اختلاس دارند.

*بهمنی: بزرگترین اختلاس کشور را سیاسی نکنید

نکته دیگری که هنوز از اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی که از آن به عنوان بزرگ‌ترین اختلاس کشور یاد می‌شود، بیرون نیامده این است که آیا پشتوانه سیاسی به دنبال این باند بوده یا خیر؟! چرا که حتی تصور اینکه ۳ هزار میلیارد تومان آن هم بدون اینکه جریان خاصی حامی خسروی باشد به راحتی از سیستم بانکی از طریق جعل اسناد بیرون بیاید خیلی دشوار است.

اما نکته جالب اینجاست که رئیس کل بانک مرکزی معتقد است نباید بزرگ‌ترین اختلاس کشور را "سیاسی" کرد.

وی با انتقاد از سیاسی کردن این مساله می‌گوید: ‌اجازه دهید کارمان را انجام دهیم. سیاسی کردن این پرونده ضایع کردن حق سیستم بانکی و مردم است.

ولی باید به آقای بهمنی گفت: که چطور ممکن است که ۳ هزار میلیارد تومان از شبکه بانکی بیرون بیاید بدون اینکه این افراد پشتوانه قوی در جریانات سیاسی داشته باشند.

البته بهمنی درحالی معتقد است که نباید اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی را سیاسی کرد که بعد از اتمام تعطیلات مجلس قرار است به همراه وزیر اقتصاد برای ارائه توضیحات در این خصوص به بهارستان‌ برود و آنطور که از صحبت‌های نمایندگان مجلس برداشت می‌شود محور سوالات خانه ملتی‌ها این خواهد بود که این رقم از چه طریقی و به پشتوانه چه جریانی از بانک‌ها بیرون رفته است؟

ولی رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به احضارش به مجلس اعلام کرده زمانی که خانه کسی را دزد زده باید از مسئولان نظارتی سوال کرد که چرا زمانی دزدی در آنجا نبودید؟!

* حسینی: رسانه‌ای شدن اختلاس، نظر دولت بود

وزیر اقتصاد نیز که دیروز وارد گود شد؛ در اظهاراتی بانک گشاینده اعتبار را به دلیل آنکه وثایق کافی اخذ نکرده، متعهد دانسته و می‌گوید: ما این موضوع را رسانه‌ای نکردیم و در مورد دستگیری هم عجله نکردیم چون باید در این مدت فرد مجرم را زیر نظر می‌داشتیم.
وی رسانه‌ای شدن این موضوع را براساس ترجیح وزیر اطلاعات دانست و گفت: در حال حاضر متهمان این پرونده در بازداشت به سر می‌برند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی رقم کل اختلاس را دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: ‌منشا این اختلاس در بانک صادرات بوده و بانک‌های دیگر هم از این امر متاثر شده‌اند.

به گفته حسینی اگر چه این میزان گشایش اعتبار شده، اما تمامی این رقم بدون وثیقه پرداخت نشده و بررسی‌ها نشان می‌دهد ۱۰۰۰ میلیارد تومان از این رقم با دریافت وثیقه پرداخت شده و مشکل اصلی بر سر پرداخت ۱۸۰۰ میلیارد تومان دیگر است.

از صحبت‌های وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت چنین برداشت می‌شود که رسانه‌ای شدن بزرگترین اختلاس کشور بنا به خواست خود دولت بوده بنابراین باید گفت که اگر این مورد عمداً‌ انجام شده چرا و به چه دلیل تا کنون به صورت شفاف در این خصوص اطلاع رسانی نشده و هر آنچه در این ارتباط در رسانه‌ها آمده از دید یک ضلع این اختلاس بوده است.

باید گفت که اگر قرار بود این اختلاس رسانه‌ای شود ابتدا باید ابعاد و جزئیات آن به شکل دقیق رسانه‌ای و اعلام می‌شد تا این علامت سؤال‌ها همچنان باقی نماند و بانک‌های درگیر در این اختلاس از مسئولیت خود سر باز نزنند.

* ضعف بازرسی بانک صادرات یا نظارت بانک مرکزی؟

گذشته از این مورد، نکته قابل تامل دیگر در پرونده این اختلاس این است که طبق گفته مقامات مسئول، این باند از سال ۸۶ تشکیل شده و مشغول جعل اسناد بوده ولی بازرسان بانک صادرات و یا بانک مرکزی در یک ماه و نیم گذشته متوجه این مساله شده‌اند و تازه در حال پی‌گیری چرایی وقوع این اختلاس هستند.

جالب‌تر اینجاست که بانک مرکزی مقصر اصلی در این اختلاس را ضعف بازرسی بانک صادرات می‌داند و بانک صادرات هم به این افتخار می‌کند که بعد از چند سال و البته بعد از اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی توانسته ریشه این اختلاس را کشف کند و می‌گوید مسئولان باید از ما تشکر کنند.

ما به آقایان بانک مرکزی که می‌گویند خودمان اختلاس را کشف کردیم و همچنین به آقایان بانک صادرات که مدعی هستند برای کشف این اختلاس باید از آنها تشکر شود می‌گوییم تکلیف را روشن کنید؛ آقایان محترم رئیس، کدام یک از شما موفق به کشف بزرگترین اختلاس کشور شده‌اید؟!

همچنین به این آقایان تبریک می‌گوییم که بعد از چند سال بالاخره توانسته‌اند کشف کنند که ۳ هزار میلیارد تومان از از طریق جعل اسناد از شبکه بانکی به راحتی و در سایه نظارت‌های این مقامات بیرون رفته و به جیب سودجویان هدایت شده است.

* روزه سکوت هفت بانک درگیر در اختلاس

همان‌طور که در این گزارش آمد ۷ بانک علاوه بر بانک صادرات در این اختلاس درگیر بوده‌اند و جرم آنها این بوده که اسناد جعلی بانک صادرات را تنزیل کرده‌اند.

اما تلاش‌های خبرنگار فارس برای صحبت با مسئولان این بانک‌ها به منظور پاسخگویی در این خصوص تا این لحظه بی‌نتیجه مانده و تنها پاسخی که توانستیم از روابط عمومی این بانک‌ها دریافت کنیم این بود که ترجیح می‌دهند فعلا صحبتی در این‌باره نکنند.

*** بانک ملی: فقط lcها را تنزیل کردیم

یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های دولتی کشور طبق اخبار رسیده در این اختلاس درگیر بوده اما درگیری این بانک نیز مانند سایر بانک‌ها در حد تنزیل اسناد صادرات بوده و هیچ تسهیلاتی به گروه اختلاس کنندگان توسط این بانک پرداخت نشده است.

این بانک (ملی) اسنادی را در اختیار این خبرگزاری قرار داده مبنی بر اینکه تنها تنزیل اسناد بانک صادرات توسط برخی شعب این بانک انجام شده آن هم به خاطر اینکه این اسناد با نام بانک صادرات بوده و اعتبار خاصی داشتند.

*** بانک سپه: مسئولان ارشد بانکی شفاف‌سازی کنند

در تماس با روابط عمومی بانک سپه استراتژی اطلاع رسانی این بانک به این شکل اعلام شد اقتصاد کشور نیازمند فضای آرام است و مسئولین ارشد نظام بانکی در این زمینه اطلاع رسانی شفاف کنند.

*** بانک سامان: قصد موضع‌گیری نداریم

بانک سامان که یکی دیگر از بانک‌های درگیر در این اختلاس است در پاسخ به خبرنگار فارس گفته است فعلا این بانک قصد موضع‌گیری خاصی ندارد و ترجیح می‌دهد اداره نظارت بر بانک‌های مرکزی پاسخگوی مساله باشد.

*** بانک رفاه: بگذارید مدیر عاملمان از سفر برگردد

بانک رفاه که یکی دیگر از بانک‌های درگیر در این اختلاس است اعلام کرده مدیرعامل این بانک به ماموریت رفته و به همین دلیل نمی‌توانم توضیحاتی در این خصوص دهند.

مسئول روابط عمومی این بانک ضمن تشکر از خبرنگار فارس برای تماس پیرامون این مساله گفت: زمانی که مدیرعامل برگشت در این مساله تصمیم خواهد گرفت.

شاید فرد دیگری در این بانک حضور ندارد که در چنین مواقعی، پاسخگوی مسائل و مشکلات احتمالی باشد.

*** بانک پاسارگاد: بعد از کشف اختلاس، lc تنزیل نکردیم

بانک پاسارگارد نیز یکی دیگر از این هفت بانک است که نام آن در لیست بانک‌های درگیر اختلاس آمده است.

مسئول روابط عمومی بانک پاسارگارد نیز به خبرنگار فارس گفت: فکر نمی‌کنم تسهیلاتی توسط بانک پاسارگارد به آقای خسروی داده شده باشد.

وی با تاکید بر اینکه بانک پاسارگارد هیچ ارتباطی با گروه اختلاس کننده نداشته است تصریح کرد: شاید بانک پاسارگارد به کارخانه فولاد تسهیلاتی داده باشد ولی مطمئنا به این آقایان یک ریال هم پرداخت نشده است.

مسئول روابط عمومی این بانک تنزیل اسناد بانک صادرات را مربوط به دوره‌های گذشته دانست و گفت: زمانی که متوجه این مساله شدیم دیگر lc های بانک صادرات را تنزیل نکردیم.

*** بانک پارسیان: منتظر اعلام موضع بانک مرکزی هستیم

مسئول روابط عمومی بانک پارسیان هم در تماس با خبرنگار فارس گفت: بانک پارسیان قصد اعلام هیچ موضعی را ندارد و منتظر می‌ماند مقام ناظر بانکی در این خصوص اظهارنظر و اعلام موضع کند.

*** و اما بانک ملت: خبر نقش ما در اختلاس از اساس غلط است

اما بانک ملت نیز که نام آن در لیست بانک‌های درگیر اختلاس آمده می‌گوید: بررسی‌های نظام اداری حقوقی بانک ملت اعلام می‌کند که هیچ سندی در این بانک تنزیل نشده است.

وی می‌گوید: این خبر قطعا غلط است چرا که بررسی‌های بانک ملت خلاف این موضع را نشان می‌دهد.

***** حرف آخر: شفاف سازی کنید؛ فرافکنی چاره کار نیست

اما به هر حال باید توجه داشت که این اختلاس بزرگ در بانک صادرات بوده و انداختن توپ این اختلاس به زمین بانک‌های دیگر فرافکنی بیش نیست چرا که اگر سایر بانک‌ها هم در این قضیه تخلف کرده‌اند باید توسط دستگاه قضایی رسیدگی‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها انجام شود.

اینکه مدیران مسئول در اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی به جای اطلاع‌رسانی شفاف در این خصوص توپ را به بانک‌های دیگر پاس دهند به جای آرام‌ کردن فضای جامعه به تشنج بازار ختم می‌شود.

باید توجه داشت که هم‌اکنون اقتصاد ایران در حال اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها است و همین مساله به اندازه کافی بازار را در تحت تاثیر قرار داده است و مسائلی از قبیل اختلاس و عدم اطلاع‌رسانی شفاف در این خصوص به بدتر شدن وضعیت دامن می‌زند.

از همین روی باید مسئولان ارشد شبکه بانکی به خصوص رئیس کل بانک مرکزی و همچنین وزیر امور اقتصاد و دارایی به صورت شفاف و جامع تمامی اتفاقات در این خصوص را به مردم بدهند تا از بدتر شدن ماجرا جلوگیری نمایند.

همچنین باید از مسئولین بانک صادرات توقع داشت به جای اینکه در این شرایط بانک‌های دیگر را متهم نماید و یا به سیاست‌های بانک مرکزی و بازرسی این بانک ایراد بگیرد در سیستم اداری خود تغییر رویه دهد و مانع از بروز چنین حوادثی شود.

چرا که پیشتر نیز از بانک صادرات خبر رسیده بود که مسئولان سابق این بانک به افراد بدسابقه در کشور وام‌های میلیاردی داده بودند که هنوز هم موفق به وصول آن نشده‌اند.

بنابراین انتظار می‌رود در آینده‌ای نه چندان دور با توجه به رسانه‌ای شدن این اختلاس بزرگ و بروز حساسیت‌های اقشار مختلف جامعه مسئولان امر با اطلاع‌رسانی شفاف به آرامش جامعه کمک کنند و از فرافکنی در این خصوص دست بکشند.

فارس

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 23/6/1390 - 19:32 - 0 تشکر 365877

سلام
من سود بانکی این مبلغ اختلاس رو حساب کردم...170میلیون تومن فقط سود روزانه این مبلغ اختلاس است...حسابشو کنید که چه شکلی میشه این پول رو خرج کرد!!
اصلن امکان خرج اینهمه پول بصورت روزانه وجود داره؟؟؟!!!!
یا علی

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

جمعه 25/6/1390 - 22:27 - 0 تشکر 366601

MICRO گفته است :
[quote=MICRO;115326;365877]سلام
من سود بانکی این مبلغ اختلاس رو حساب کردم...170میلیون تومن فقط سود روزانه این مبلغ اختلاس است...حسابشو کنید که چه شکلی میشه این پول رو خرج کرد!!
اصلن امکان خرج اینهمه پول بصورت روزانه وجود داره؟؟؟!!!!
یا علی

با سلام 

نه بابا 

چه خرجی مثلا ؟
هر کاریش هم بکنی قابل خرج نیست

شما فکرش رو کنید، همون سودش رو بین 170 نفر که نیاز دارن روزانه میشه نفری یک میلیون به هر کسی داد.

در ماه میشه 5100 نفر . و در سال میشه  61200 تا آدم.

تازه نفری یک میلیون بهشون بدی سودش رو.

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 28/6/1390 - 19:33 - 0 تشکر 367733

به نظرم نباید رسانه ایش میکردن....چون به ضرر کشور هست....حالا بالا کشیدن که کشیدن...نوش جونشون!


بیخیال....از یارانه ها چه خبر؟

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

دوشنبه 28/6/1390 - 22:47 - 0 تشکر 367829

vahidmiladi گفته است :
[quote=vahidmiladi;415987;367733]به نظرم نباید رسانه ایش میکردن....چون به ضرر کشور هست....حالا بالا کشیدن که کشیدن...نوش جونشون!


بیخیال....از یارانه ها چه خبر؟

با سلام 

یارانه؟ یارانه ها فعلا دارن سره مردم رو کلاه نمدی میذارن.

اول 29 هر ماه میریختن، بعد شد یکم هر ماه. بعد شد پانزده هر ماه. همینطوری یک ماه رو این وسط لایی کشیدن و نریختن. باز بعد از 15 هر ماه میرن به سمت بالا تا باز بشه دو ماه. 

 الان در اصل 20 روز از ماله به اصطلاح مردم رو خوردن.

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
پنج شنبه 31/6/1390 - 1:42 - 0 تشکر 368674

خدایا
هر چه این عنوان و تاپیک رو میبینم فکر و تمرکزم رو از دست میدم!

آخه چطوری....چرا......چگونه.....برای چی.....تا کی .....:(

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
پنج شنبه 31/6/1390 - 2:25 - 0 تشکر 368683

امروز اینو یکی از دوستان برام فرستاده بود خیلی جالبه :

آیا می‌دانستید اگر کورش بزرگ ماهی ۱۰۰ میلیون تومان پس انداز کرده بود، امروز بعد از ۲۵۰۰ سال، ۳ هزار میلیارد تومان پول داشت؟ .....بقیه اش رو نمیزارم ممکنه حذف بشه!

واقعا وقتی حساب میکنی میبینی بازم سه هزار میلیارد نمیشد....چون 2500 سال....خب اگه سالی 100 میلیونم کنار میزاشت بازم سه هزار میلیارد نمیشد!

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

شنبه 2/7/1390 - 0:21 - 0 تشکر 369516

یه چیز جالب دیگه!
اگه اشتبا نکنم ، این رقم پول به واحد "ریال" تعریف نشده است!!!
به عبارت دیگه، 3 هزار میلیارد تومان چند ریال میشه؟

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
يکشنبه 17/7/1390 - 20:16 - 0 تشکر 373400

با سلام
به حول و قوه ی الهی استارت اختلاس های دیگه در کشور خورده شد با این حرکت.
چند روز پیش یه اختلاس 100 میلیارد تومانی توی اصفهان صورت گرفته شده .
قبل تر هم دولت 95 میلیارد تومان یارانه متروها و اتوبوس ها رو ریخته که معلوم نیست این پول کجا رفته اصلا ً

"همزمان با بازگشایی مدارس، محمدرضا محمودی معاون عمرانی استاندارتهران خبر داد که ۶۰ میلیارد تومان یارانه بلیت مترو و ۳۵ میلیارد یارانه اتوبوس پرداخت شده است.

اما این خبر به شدت از سوی مدیر عامل شرکت بهره‌برداری مترو تکذیب شد. وی خواستار این شد که آدرس بسته ۹۵ میلیارد تومانی را بدهند. خبرگزاری فارس با ذکر این مقدمات، در ادامه نوشت:

در حالی که دولت ادعا می‌کند یارانه بلیت مترو و اتوبوس را پرداخت کرده، مدیرعامل مترو تاکید می‌کند که پولی به حساب ما نیامده است. بدین ترتیب مشخص نیست ۹۵ میلیارد تومان در این میان به کجا رفته است."



موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.