• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 821)
شنبه 5/6/1390 - 9:8 -0 تشکر 358843
هر روز 10/5نفر در كشور خودكشی می‌كنند

روزانه حدود 10‌نفر در ایران خودكشی می‌كنند و بررسی‌های آماری نشان می‌دهد كه در یك سال، از هر صدهزار نفر حدود شش نفر خودكشی كرده‌اند. این را آمار سازمان پزشكی قانونی نشان می‌دهد.

البته رییس سازمان پزشكی قانونی كشور آمار دقیقی از كودك‌آزاری ندارد، همچنین آمار دقیقی از اسیدپاشی هم ارایه نمی‌دهد و اعلام آمار تجاوز را نیازمند پژوهش می‌داند. احمد شجاعی در نشست خبری روز گذشته‌اش با بیان اینكه آمار خودكشی در سه ماهه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 4/9 درصد افزایش داشته است، گفت: از سه ماهه نخست سال‌جاری 952 نفر در كشور خودكشی كرده‌اند كه از این میان 274 نفر زن و 678 نفر مرد بوده‌اند.

 او به خودكشی 870 نفر در سه ماه نخست سال گذشته اشاره كرد و افزود: در سه ماه اول امسال این آمار 9/4درصد افزایش داشته است. به گفته رییس سازمان پزشكی قانونی در سال 88، سه‌هزار و 122مورد خودكشی و در سال 89، سه‌هزار و 649 مورد خودكشی گزارش شده كه نشان دهنده افزایش 17درصدی خودكشی در سال 89 نسبت به سال 88 است. شجاعی، البته آمار دیگری هم ارایه كرد. آماری از مرگ بر اثر سوءمصرف موادمخدر.

در سال 88، سه‌هزار و 798 نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر جان خود را از دست داده و در سال 89 این رقم با كاهش 7/3‌درصدی به رقم سه‌هزار و 656نفر رسید. به گفته او، در سه ماهه نخست سال گذشته 942 نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر جان خود را از دست داده و این در حالی است كه در سه ماهه نخست سال‌جاری 947 نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر جان باختند.

خودكشی، واكنش به ناكامی اجتماعی
آمار خودكشی در سه ماه نخست امسال نشان می‌دهد كه اگر همین روند ادامه پیدا كند، تا پایان سال سه‌هزار و 808 نفر خودكشی می‌كنند. روزانه حدود 10 نفر در ایران خودكشی می‌كنند. محسن صفابخش، جامعه‌شناس و محقق اجتماعی درباره علل خودكشی به «شرق» می‌گوید: بعد از پایان جنگ، با توجه به اینكه جنگ در هر كشوری عامل وحدت و همبستگی است، آمار خودكشی صعود بی‌رویه‌ای داشت. براساس تئوری ناكامی- خشم، ناكامی اجتماعی در رسیدن به هدف، منجر به خشم می‌شود.

 به قول فروید، در خشم، آدم‌ها آرزو دارند كسی را بكشند یا به عامل ناكامی آسیب برسانند و اگر نتوانند خودشان را می‌كشند. صفابخش می‌گوید: اگر هر فردی اهدافی داشته باشد و به آن اهداف نرسد، چهار نوع واكنش نشان می‌دهد؛ اول اینكه بتواند خشم را كنترل كند. دوم اینكه خشم را درونی كند؛ یعنی درون خودش بریزد كه ممكن است به اعتیاد پناه ببرد یا خودكشی كند. سوم اینكه فرد خشم را به بیرون پرتاب كند؛

یعنی دست به آزار یا كشتن دیگران بزند و چهارم اینكه خشم را به محیط بیرونی پرتاب كند، مثل شكست شیشه و... كه رفتار وندالی است. به گفته این پژوهشگر، رابرت مرتون آمریكایی تئوری ناهنجاری یا آنومی دارد كه براساس آن در هر جامعه‌ای یك سری اهداف وجود دارد و در مقابل، شرایط و راه‌های رسیدن به آن اهداف است.

اگر در جامعه‌ای تناسب بین اهداف و وسایل رسیدن وجود نداشته باشد، فرد به هنجارها و اهدافش پشت می‌كند كه یكی از كارهایی كه ممكن است بكند، خودكشی است. وقتی خودكشی در هر جامعه‌ای زیاد می‌شود، یعنی امكان دسترسی به اهداف كم است. این اهداف می‌تواند هر هدفی باشد از مسایل اقتصادی و بیكاری گرفته تا موضوعات دیگر. از طرفی اگر ناكامی همراه با حس اجحاف در حق باشد، صددرصد فرد دست به خشونت می‌زند كه یكی از نمودهای این خشونت، خودكشی است.

این جامعه‌شناس آمار خودكشی در كشور را بالا می‌داند و می‌گوید: در ایران نرخ خشم و پرخاشگری بالاست اما علت را باید در همین تغییرات ناگهانی هم دید. كشور ما سال 57 یك انقلاب اجتماعی داشته و پس از آن هم درگیر جنگ تحمیلی شده است. همه این عوامل تغییراتی را موجب شده كه نمی‌توانیم، بگوییم چون چند سال گذشته، آثارش هم از بین رفته است؛ آثار جنگ به این زودی از بین نمی‌رود.
كنترل خشم را یاد ندادیم

این محقق اجتماعی معتقد است: در مدارس شاید خیلی چیزها به دانش‌آموزان یاد داده شود اما كنترل خشم آموزش داده نمی‌شود. اگر می‌خواهیم در جامعه جدید زندگی كنیم باید مهارت‌هایی را یاد بگیریم. اما اگر راه‌های رسیدن به اهداف ایجاد شود و مشكلات جامعه مدیریت شود، قطعا این آمار بالای خودكشی پایین می‌آید.

تعیین آمار دقیق تجاوزات نیاز به پژوهش دارد.

رییس سازمان پزشكی قانونی، درباره آمار تجاوزهای جنسی هم این‌گونه گفت: از نظر علمی فردی كه به زور و بدون رضایت مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرد در دسته تجاوز به عنف قرار می‌گیرد كه تعیین دقیق آمار تجاوزات نیاز به بررسی كامل دارد.

او با بیان اینكه موارد متعددی برای معاینه به پزشكی قانونی ارجاع داده می‌شود، می‌گوید: پزشكی قانونی تنها آمار معاینات انجام شده در این مورد را دارد و علت‌ها در این مورد دسته‌بندی شده نیست و تعیین آمار دقیق تجاوزات نیاز به كار پژوهشی در مورد احصای موارد تجاوز دارد. به گفته وی، ممكن است فردی به دلیل عدم تمكین مورد آزار همسر قرار گیرد یا ممكن است فردی مورد تجاوز افراد غیر قرار گیرد كه نمی‌توان این دو را در یك دسته قرار داد و باید كار پژوهشی در این مورد صورت گیرد.

آمار دقیقی از كودك‌آزاری وجود ندارد
رییس سازمان پزشكی قانونی درباره كودك‌آزاری هم آماری نداشت. او با بیان اینكه از نظر علمی كودك‌آزاری به آزار دیدن كودك به وسیله بستگان و والدین و افرادی كه در ارتباط نزدیك با كودك هستند اطلاق می‌شود، می‌گوید: برای تعیین آمار دقیق كودك‌آزاری باید شكایتی نسبت به آزردن این كودك مطرح شود و از آنجایی كه كودك پناهی ندارد و نمی‌تواند از والدین خود شكایت كند و خانواده‌ها نیز قطعا از خود شكایت نمی‌كنند این مسایل مطرح نمی‌شود.

 آن‌گونه كه ایسنا گزارش داده، وی با بیان اینكه در صورتی كه كودك به دلیل حجم وسیع تنبیهات بدنی به مراكز درمانی منتقل شود مسوولان بیمارستان می‌توانند این مساله را به مقام قضایی و انتظامی منتقل كنند. او با بیان اینكه آمار دقیقی در مورد كودك‌آزاری نداریم، گفت: رقم كودك‌آزاری آنچنان بزرگ نیست و مواردی كه به پزشكی قانونی برای معاینه ارجاع داده شده مواردی است كه رسانه‌ای شده است.

آمار دقیق اسیدپاشی هم نداریم
رییس سازمان پزشكی قانونی كشور در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر ارایه آمار دقیقی درخصوص اسیدپاشی در كشور از سوی سازمان پزشكی قانونی گفت: آمار دقیقی در مورد میزان اسید‌پاشی در كشور نداریم.

وی همچنین در ادامه با بیان اینكه در سه ماهه نخست سال‌جاری 232 نفر بر اثر سلاح سرد جان خود را از دست داده‌اند، گفت: در سه ماهه نخست سال گذشته این رقم 284 نفر بوده كه در سال 90 میزان مرگ و میر ناشی از سلاح سرد نسبت به مدت مشابه سال قبل 18درصد كاهش داشته است. وی در ادامه افزود: در سه ماهه نخست سال‌جاری 552 نفر بر اثر سوختگی جان خود را از دست داده‌اند كه این در حالی است كه در مدت مشابه سال قبل 575 نفر بر اثر سوختگی جان خود را از دست داده بودند.

منبع مطلب : سلامت نیوز

 

thank you for attention

شنبه 5/6/1390 - 9:9 - 0 تشکر 358844

870 نفر در سه ماه نخست سال گذشته ...
به نظرم فقط به دلیل مشکلات روانی این اتقاق میوفته ...

 

thank you for attention

شنبه 5/6/1390 - 12:28 - 0 تشکر 358892

سلام

خیلی ناراحت شدم وقتی این مطالب رو خوندم . واقعا باید یه فکر اساسی درمورد این معضلات بشه


آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

شنبه 5/6/1390 - 16:55 - 0 تشکر 358955

سلام
دیگه داره از حدش هم رد میشه
دیگه داره یه کار با کلاس جا می افته...خود کشی یعنی قبول شکست در برابر دنیا

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

شنبه 5/6/1390 - 17:13 - 0 تشکر 358964

با نام خدا و سلام
خودکشی نشانه نداشتن تصور و انتظار صحیح از زندگی هست که اونم بعلت نبود جهان بینی کامل دینی

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

يکشنبه 6/6/1390 - 19:17 - 0 تشکر 359404

من واقعا درک نمیکنم!

بعد از پایان جنگ، با توجه به اینكه جنگ در هر كشوری عامل وحدت و همبستگی است، آمار خودكشی صعود بی‌رویه‌ای داشت.

میشه توضیح بدین ینی چی؟

جنگ موجب وحدته خب درست چون بالاخره یه حس مشترک بنام حراست و دفاع از وطن و ناموس و ارزشها همه رو متحد میکنه تا پشت به پشت هم وایسن اما خب که چی؟ ینی همیشه باید مردم تو تنش باشن؟ من نمیفهمم مفهوم  این حرف این عزیز جامعه شناس واقعا چی میتونه باشه!! یه جامعه مصون از جنگ متحد نیس؟ چی میگن ایشون واقعا؟ آخه جنگ وحدت میاره خودکشی کم میشه؟ اصلا تعبیرش صحیح نیس آخه

جنس همدردیشون باهم فرق داره اون وحدتی که توجنگ مردمو کنارهم استوار میکنه ربطی به تسکینه فردی که میخواد خودکشی بکنه نداره !!

كشور ما سال 57 یك انقلاب اجتماعی داشته و پس از آن هم درگیر جنگ تحمیلی شده است. همه این عوامل تغییراتی را موجب شده كه نمی‌توانیم، بگوییم چون چند سال گذشته، آثارش هم از بین رفته است؛ آثار جنگ به این زودی از بین نمی‌رود.
كنترل خشم را یاد ندادیم

چی میگن ایشون؟

پنج شنبه 10/6/1390 - 13:30 - 0 تشکر 361238

الو . . .
الو گوشی دستتونه ؟
صدامنو دارین؟
عجب . . . .مثکه این تاپیک چیزی فراتر از یک خبر و ابراز تاسف همیشگی نیس

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.