ماه مبارک رمضان،افراد را به کمتر غذا خوردن وکاهش دریافت
کالری تشویق می کند.نتیجه چنین اتفاقی،تعدیل متابولیکی درذخیره
انرژی وکاهش کلسترول(به ویژه کلسترول ال دی دی یا چربی بد)،
کاهش تری گلیسیرید ودرمقابل،افزایش کلسترول اج دی ال(چربی
خوب)ودرنهایت کاهش وزن است.این تغییرات موجب پیشکیری از
فشار خون ودیابت نیز می شود.
چربی خون در افراد سالم و مبتلا به چربی خون بالا وکاهش فشار خونهمچنین روزه باعث کاهش قندخون درافراد سالم مبتلا به دیابت،کاهش درمبتلایان به بیماری فشار خون می شود. کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی می افزایند:درمجموع، از آثار مثبت جسمی روزه داری می توان به تاثیرمثبت برمتابولیسم بدن،غلظت هورمون ها،فعالیت کلیه،دستگاه گوارش ،دستگاه قلب و عروق،آثارمثبت عصبی و روانی،تاثیربر غلظت
الکترولیت ها وشاخص های
خون سازی، تاثیربرکاهش وزن و...اشاره کرد.
برخی متخصصان قلب و عروق نیزخاطرنشان می کنندکه درماه مبارکرمضان،مشکل افرادی که دجار اختلال خواب هستند،تاحد زیادی حل می شود.درآزمایش های دیگری که برروی روزه داران انجام شده نیزکاهش قابل ملاحظه ای درکلسترول و گلیسیرید آن ها وافزایش بسیارشدیدی درکلسترول خوب یا اچ دی ال آنها مشاهده شده است.فقط در ده روز نخست ماه مبارک رمضان،به طور متوسط ده میلی گرم
کاهش قندخون با استفاده از منابع گلیکوژن بدن متوقف وسطح قند در افراد سالم درافراد سالم حتی اندکی افزایش می یابند.البته این افزایش بسیار
محدود خواهد بود ودر دیگر آزمایش های انجام شده درماه
رمضان (اوره و تست های کبدی وهورمون های بدن)تغییرات
محسوسی مشاهده نشده است.