• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانش آموزی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانش آموزی (بازدید: 7453)
سه شنبه 18/5/1390 - 3:15 -0 تشکر 349994
*آشنایی با انتخاب رشته دانشگاه سراسری*

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیكم

با توجه به اعلام اولیه نتایج كنكور سراسری 90 در این بحث قصد داریم شما را با انتخاب رشته دانشگاه سراسری آشنا كنیم.

در ابتدای بحث چندین سوال متداول داوطلبین كنكور را ذكر می كنیم.

منتظر ادامه بحث باشید.

موفق و موید باشید.

یا حق.

سه شنبه 18/5/1390 - 3:17 - 0 تشکر 349995

1- دركارنامه نتیجه نهایی آزمون سراسری كه برای من ارسال شده است, در انتخاب پنجاهم من رشته ای را كه انتخاب كرده ام آخرین رتبه قبولی 50 بوده و رتبه من در آن رشته 90 است. حال اگر من این رشته را اولین انتخاب قرار می دادم تأثیری در قبولی من داشته یا اینكه هیچ تأثیری ندارد؟

اولویت انتخاب رشته به معنای علاقه داوطلب است و تأثیری در قبولی وی ندارد. برای آگاهی بیشتر شما مثالی می زنیم؛ فرض كنید شخصی به رشته مهندسی عمران خیلی علاقه مند است و نمره زیر گروه مربوطه وی 10000می باشد. وی دراولویت اول رشته مهندسی عمران دانشگاه تهران را انتخاب كرده است، شخصی دیگر نیز رشته مهندسی عمران دانشگاه تهران را در اولویت دهم قرار می دهد و نمره كل او 10100می باشد. در بین این دو نفر, شخص دوم – در صورتیكه در یكی از ا نتخا بهای مند رج در ا ولویت های قبلی خود پذ یرفته نشد ه با شد (یك تا نه ) - در رشته مهندسی عمران دانشگاه تهران قبول می شود چرا كه نمره كل ا و بیشتر از شخص اول است.

2- من دانشجوی رشته آموزش ریاضی مراكز تربیت معلم وابسته به وزارت آموزش و پرورش هستم. آیا می توانم از تمامی زیر گروه های رشته ریاضی انتخاب رشته كنم یا فقط باید رشته ریاضی محض و كاربردی را انتخاب كنم؟

صرفاً فارغ التحصیلان (نه دانشجویان در حال تحصیل) مراكز تربیت معلم می توانند مجددا" در آزمون سراسری شركت و در هر رشته ای كه تمایل دارند, انتخاب رشته و در صورت قبولی ادامه تحصیل دهند. البته در خصوص انتخاب رشته می بایست با وزارت آموزش و پرورش هماهنگی و موافقت آنان را كسب نمایند.

سه شنبه 18/5/1390 - 3:18 - 0 تشکر 349996

3 - آیا در انتخاب رشته فقط رشته هایی را كه در ناحیه و یا قطب آموزشی خودمان می باشد را باید انتخاب كنیم یا اینكه هر رشته در هر شهری را می توانیم انتخاب كنیم؟

شما می توانید تمام رشته های تحصیلی گروه آزمایشی خود را در تمام شهرها انتخاب كنید و تقسیمات بومی محدودیتی برایتان بوجود نمی آورد اما توجه داشته باشید كه در زمان گزینش نهایی, حدود 70 درصد ظرفیت رشته های استانی ،ناحیه ای و قطبی به داوطلبان همان استان، ناحیه و... اختصاص می یابد.لذا توصیه می شود كه در زمان انتخاب رشته به این موضوع توجه نمایید.

4- گفته شده كه از رشته های نیمه متمركز فقط می توانیم دوکد رشته را انتخاب كنیم، آیا این دوکد رشته شامل مراکز تربیت معلم و دانشگاه سراسری است یا در كل فقط مجاز به انتخاب دو کد رشته از رشته های نیمه متمركز هستیم؟

طبق ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و همچنین دفترچه راهنمای انتخاب رشته مراكز تربیت معلم, داوطلبانی كه مجاز به انتخاب رشته های تحصیلی دوره روزانه می باشند، می توانند حداكثر دو كد رشته از مجموع كد رشته های نیمه متمركز موجود در گروه آزمایشی خود در هر دوره را با توجه به شرایط و ضوابط رشته های مذكور علاوه بركد رشته های متمركز انتخاب كنند. بدیهی است چنانچه داوطلبی براساس كارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته مراكز تربیت معلم نیز باشد می تواند 2 كد رشته نیمه متمركز از رشته های تحصیلی تربیت معلم را انتخاب و در فرم انتخاب تحصیلی براساس ترتیب علاقه درج نمایدضمنا" داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته در دوره های روزانه و شبانه می باشند می توانند علاوه بر دو کد رشته از رشته های نیمه متمرکز دوره های روزانه ، دو کد رشته نیمه متمرکز شبانه را نیز انتخاب نمایند. همچنین چنانچه داوطلبی بر اساس کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته های پیام نور و موسسات غیرانتفاعی نیز باشند، از هر یک از موسسات مذکور نیز می توانند دو کد رشته نیمه متمرکز در هر گروه آزمایشی که امتحان داده اند، انتخاب نمایند.

سه شنبه 18/5/1390 - 3:19 - 0 تشکر 349998

5- اگر در رشته ای قبول شوم و در دانشگاه ثبت نام كنم، بعد از یك یا دو ترم می توانم تغییر رشته بدهم و در رشته ای دیگر در همان گروه آموزشی تحصیل كنم؟

ضوابط تغییر رشته و تغییر دانشگاه خیلی مشكل است، مثلاً باید تعداد واحدهای پاس شده به حد نصاب برسد و با موفقیت گذرانده شوند، معدل دروس گذرانده شده از حد نصاب مشخص برخوردار باشد. نمره آزمون ورودی رشته مورد تقاضا را بدست آوردودانشگاههای مبداء و مقصد، اعلام موافقت كنند. اینچنین ضوابطی، امكان تغییر رشته را به شدت محدود می كند. خوب است موقع انتخاب رشته به دقت همه شرایط را در نظر بگیرید تا نیازی به تغییر رشته و ... نداشته باشید.


6- آیا در آزمون كاردانی فنی و حرفه ای رشته انتخابی باید متناسب با رشته تحصیلی مان باشد یا در هر رشته ای كه بخواهیم می توانیم ثبت نام و آزمون بدهیم؟

در آزمون ورودی دوره های كاردانی پیوسته آموزشكدهها ی فنی و حرفه ای وابسته به وزارت آموزش و پرورش , رشته انتخابی(امتحانی) بایدمتناسب با رشته تحصیلی باشد.

سه شنبه 18/5/1390 - 3:20 - 0 تشکر 349999

7- آیا درآزمون سراسری که توسط سازمان سنجش آموزش كشور برگزار می شود برای رشته های تحصیلی داوطلبی به عنوان ذخیره وجود دارد یا خیر؟

چون در آزمون سراسری گزینش به صورت متمركز صورت می گیرد,فردی به عنوان ذخیره پذیرفته نمی شود. البته برای تعداد محدودی از رشته‌های نیمه‌متمرکز، در صورت عدم تکمیل ظرفیت و درخواست موسسه ذیربط، ممکن است مشخصات افراد دیگری به عنوان معرفی شده برای انجام مراحل مصاحبه، معاینه و... اعلام و یا به عنوان پذیرفته‌شده نهایی اعلام گردد.

8- سهمیه مناطق بر چه اساسی تعیین می شود؟

سهمیه مناطق برای داوطلبان نظام قدیم آموزش متوسطه براساس شهرستان محل تحصیل سه سال آخر دوره متوسطه (سالهای دوم، سوم و چهارم) دبیرستان یا هنرستان و برای فارغ التحصیلان و دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی نظام جدید آموزش متوسطه براساس بخش محل اخذ مدرك تحصیلی دوره پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان و یا هنرستان (سال دوم و سوم دبیرستان یا هنرستان) تعیین می گردد.

سه شنبه 18/5/1390 - 3:21 - 0 تشکر 350000

9ـ با توجه به اینكه در گروه آزمایشی هنر گزینش همه رشته ها كشوری می باشد , نحوه توزیع سهمیه ها چگونه می باشد؟

در كلیه رشته ها ی تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ، ظرفیت مندرج دردفترچه راهنمای انتخاب رشته (دفترچه شماره 2 که بصورت لوح فشرده سامان رشته در اختیا ر شما قرا ر گرفته است ) براساس ضوابط موجود به داوطلبان متقاضی سهمیه های تعیین شده, تخصیص خواهد یافت.

10- من دیپلمم را در شهرستان كازرون گرفته ام (ناحیه 2) و امسال به علت مشكلاتی به شیراز نقل مكان كرده ایم. آیا این موضوع با توجه به اینكه من حوزه امتحانی خود را شیراز انتخاب كرده ام در سهمیه مناطق مشكلی برایم پیش می آورد یا خیر؟ من جزو كدام منطقه محسوب می شوم؟

داوطلبان آزمون سراسری براساس بخش محل اخذ مدرك تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه (برای داوطلبان نظام جد ید آموزش متوسطه محل اخذ مدرك پیش دانشگاهی و 2 سال قبل و برای داوطلبان نظام قدیم آموزش متوسطه سه سال آخر دبیرستان و یا هنرستان) جزو یكی از سهمیه های مناطق سه گانه محسوب می شوند. بدیهی است چنانچه داوطلبان سه سال مورد نظر را در مناطق مختلف گذرانده باشند سهمیه داوطلب بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی منطقه مرفه تر تعیین می شود. بنابراین با توجه به توضیحات فوق در صورتی که محل تحصیل سه سال آخر دوره متوسطه شما یکسان باشد حوزه ا متحانی انتخا بی شما هر كجا كه باشد, تأثیری در سهمیه شما ندارد.

سه شنبه 18/5/1390 - 3:21 - 0 تشکر 350001

11- آیا می توان بیش از یك مرتبه از سهمیه رزمندگان در كنكور استفاده نمود؟

خیربراساس قانون ایجاد تسهیلات برای ورود ایثارگران به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و آئین نامه اجرایی آن، داوطلبانی كه از آزمون سراسری سال 69-1368 به بعد با استفاده ازسهمیه رزمندگان درردیف پذیرفته شدگان نهایی قرار گرفته باشند, مجاز به استفاده مجد د از این سهمیه نیستند، حتی اگر در رشته قبولی اعلام شده ثبت نام ننموده باشند.
12- آیا داوطلبان سهمیه شاهد می توانند دو مرتبه با استفاده از این سهمیه در آزمون سراسری پذیرفته شوند؟

خیربراساس جلسه مورخ 16/2/1375 كمیته مطالعه و برنامه ریزی كنكور دانشگاهها، از آزمون سراسری سال 76 به بعد داوطلبان شاهد فقط یكبار می توانند با استفاده از این سهمیه پذیرفته شوند.

13-آیا اگر فرزند شهیدی امسال در كنكور شركت كند و از سهمیه فرزندان شاهد نیز استفاده نماید و در هیچ رشته ای موفق نشود. آیا در سال بعد یعنی سال (1383) نیز می تواند از سهمیه استفاده نماید یا خیر؟

بله ،در صورت پذیرفته نشدن در آزمون سال 82 می تواند در آزمون سال آینده از سهمیه شاهد استفاده نماید.

سه شنبه 18/5/1390 - 12:22 - 0 تشکر 350092

سلام

ممنون.. من یه سوالی داشتم. اینجا رفع شد:)

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.