• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 555)
شنبه 8/5/1390 - 11:9 -0 تشکر 345462
اهدای چند قطره زندگی

هوای گرگ و میش صبح بود که عازم محل کارش شده بود. در حالی که چهارراه ها و میدان ها را یکی پس از دیگری رانندگی می کرد، هنگامی که از جلوی بیمارستان می گذشت متوجه حرکات دست مردی شد که از او کمک می خواست. به آرامی ایستاد و همان طور که شیشه را پایین می کشید به مردی که به سوی او می آمد گفت: چی شده پدرجان...؟

مرد که رنگ و رخساره اش نشان می داد غم جانکاهی در سینه دارد کمی صدایش را صاف می کند و با لحنی ملتمسانه می گوید: باباجان یه کم خون می خوام...

-چی...؟؟

-خون...دخترم الان روی تخت بیمارستان... تازه عمل شده ... بیمارستان خون نداره... من هم جونی ندارم خون بدم اگه یک واحد خون بدی یک دنیا ممنونت می شم. شانس با او همراه بود که گروه خونی اش با گروه خونی دختر یکی بود ودر کمتر از نیم ساعت با یک واحد خون جان دختر بچه ۹ ساله را نجات می دهد. بعد از پایان خون گیری و از پشت پنجره اتاق مراقبت های ویژه نگاهی به چهره پاک و معصوم دختر مرد می اندازد. حال و هوای درونی اش به کلی تغییر کرده و در حالی که با دستانش سعی می کند اشک های گوشه چشمش را پاک کند با خود زمزمه می کند؛ خدایا شکر...

 

thank you for attention

شنبه 8/5/1390 - 11:12 - 0 تشکر 345464

در یک نیم روز گرم تابستانی به یکی از پایگاه های انتقال خون مشهد می رویم تا گفت وگوی کوتاهی با چند اهداکننده خون یا نه چند اهدا کننده جان داشته باشیم.


هر ۸ ماه یک بار!
ایمانی یکی از همشهریانی است که هر ۸ ماه یک بار خون اهدا می کند. وقتی از وی دلیل اهدای خونش را سوال می کنیم. او می گوید: این کار هم برای سلامتی خوب است و هم کار خیر است و از طرفی هیچ زحمت و هزینه ای برای انسان ندارد.وقتی از وی سوال می کنم اگر بفهمید خون شما در اتاق عمل جان دوباره ای به یک بیمار بخشیده است چه احساسی پیدا می کنی، او چشمانش برقی می زند و می گوید: خیلی مسرت بخش است و اگر این کار با نیت قربة الی ا... انجام شود اجر و پاداشش بسیار زیاد خواهد بود.

 

thank you for attention

شنبه 8/5/1390 - 11:12 - 0 تشکر 345466

گلایه یک اهداکننده
کنار تخت یک کارمند ۴۲ ساله می روم که به یاد ندارد چند بار خون اهدا کرده است. او از حس غریب و شادی خود پس از اهدای خون می گوید و می افزاید: اگر بفهمی خون تو به یک بیمار نیازمند اهدا شده است خیلی خوشحال می شوی، هر چند این کار، کار بزرگی نیست. وی در میان صحبت هایش گله ای هم مطرح می کند. او می گوید:من نیم ساعت برای اهدای خون معطل شدم و دیدم افرادی که برای اهدای خون مراجعه می کردند ولی نوبت یک ساعته به آن ها داده می شد و برمی گشتند. وی می افزاید: باید برای اهداکنندگان امکانات مهیا باشد تا از این کار پشیمان نشوند.صحبت های این کارمند که تمام می شود رو به تخت کناری می کنیم تا با مرد میانسال دیگری که خون اهدا می کند گفت وگویی کوتاه داشته باشیم. اما او نمی پذیرد و به هیچ عنوان حاضر نیست گفت وگو کند. اصرار نمی کنیم تا آرامش مثال زدنی اش متلاطم نشود.


صداقت در اهدای خون
در گوشه ای دیگر از سالن اهدا مرد جوان سفیدپوشی هم خون که نه، عشق اهدا می کند. به آرامی کنارش می رویم. علت این کارش را که جویا می شویم، با صداقت پاسخ می دهد. الان به توصیه پزشک آمده ام ولی بارها می خواستم خون اهدا کنم که فرصت نمی شد. از وی درباره حس و حالش می پرسم وقتی که جان نیازمند دیگری را نجات می دهد، چهره اش تغییر می کند و با حسی غریب می گوید: این بهترین آرزوی من است و بهتر از این نمی شود. خدا را شکر می کنم. وی می افزاید: اهدای خون نوعی ایثار است و اگر با این چند قطره خون ناچیز بتوان به کسی کمک کرد یا به بیماری زندگی دوباره بخشید نشان از لطف خداوند به من دارد.

از وی می پرسیم باز هم برای اهدا می آیی؟ که وی بلادرنگ می گوید، بله. به او که یک افسر راهنمایی و رانندگی است می گویم، جناب سروان! فکر نمی کنی اگر خون بدهی سر چهارراه کم می آوری؟ او با سادگی و صمیمیت خاصی پاسخ می دهد: خدا بزرگ است کاری که برای رضای خدا باشد خدا خودش کمک می کند و دیگر هیچ نمی گویم چرا که پاسخش دیگر جای سوالی برای ما نمی گذارد.

 

thank you for attention

شنبه 8/5/1390 - 11:12 - 0 تشکر 345467

تاثیر اهدای خون بر سلامتی
اهداکننده مستمر دیگری از تاثیرات اهدای خون بر سلامتی اش می گوید و می افزاید: علاوه بر سلامتی، کمک به هم نوع تاثیر موثری بر روی زندگی انسان دارد.

وقتی از حس و حال او اگر دریابد خون او به یک بیمار نیازمند حیاتی دوباره بخشیده است سوال می کنیم، می گوید: قابل توصیف نیست کمک کردن به هم نوع.


اهدای خون، زکات سلامتی
وقتی از پایگاه انتقال خون خارج می شوم به این فکر می کنم اکنون که نیاز به تزریق های پیاپی روزانه انواع داروها را نداریم، حال که شب ها آسوده سر بر بالین می گذاریم، حال که از مخارج دارو و درمان طرفی نبسته ایم، حال که اسیر تخت های بیمارستان و درمانگاه نیستیم و... چگونه می توانیم شکر نعمت سلامتی را به جا بیاوریم؟

شاید چند قطره خون ناچیز که با چاشنی قرب الهی اهدا شود زیباترین و کم هزینه ترین شکر باشد.


 

thank you for attention

شنبه 8/5/1390 - 11:13 - 0 تشکر 345468

ضرورت اهدای خون
خون سالم، نجات دهنده زندگی است. همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیاز پیدا می کنند، به طوری که از هر ۳نفر مردم دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های خونی پیدا می کند. بارزترین مثال برای موقعیت هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می شود عبارت است از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی. همچنین خانم های باردار در حین زایمان، نوزادان و به ویژه نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، از جمله دیگر نیازمندان به خون هستند. از طرفی بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های آن هستند و بسیاری از دیگر بیماران نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی نسبتا طبیعی برای تمامی عمر به شکل منظم خون یا فرآورده های خونی دریافت کنند، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی.

شما ممکن است در تعطیلات نوروزی و یا تعطیلات تابستانی آن قدر مشغول برنامه ریزی برای اوقات فراغت خود و ترتیب دادن مسافرت ها و برنامه های تفریحی شوید که در آن روزهای خاص از اهدای خون غافل شوید، اما هیچ گاه نباید فراموش کنید که بیماری، سوانح و تصادفات هرگز تعطیل پذیر نیستند و مطمئن باشید که سازمان انتقال خون در کنار بیماران نیازمند، در همه این روزها، بی صبرانه منتظر حضور شما خواهد بود.


 

thank you for attention

شنبه 8/5/1390 - 11:13 - 0 تشکر 345470

توصیه های پس از اهدای خون

توصیه می شود پس از اهدای خون به مدت 15 دقیقه در محل خون گیری استراحت کنید و نوشیدنی و مواد خوراکی را که در اختیار شما قرار می گیرد، میل نکنید.

به دستی که از آن خون گرفته شده است فشار وارد نکنید و حداقل تا 4 ساعت پس از آن با آن دست بار سنگین بلند نکنید.

حداقل تا یک ساعت پس از اهدای خون از استعمال دخانیات بپرهیزید.

چنان چه پس از اهدای خون، دچار سرگیجه شدید و یا آن که احساس ضعف کردید، سریعا روی زمین دراز بکشید و پاهایتان را بالا قرار دهید.

ممکن است پس از اهدای خون ، کبودی مختصری در ناحیه ورود سوزن ایجاد شود که به علت جمع شدن اندک خون در بافت های اطراف محل خون گیری است. این کبودی ظرف یکی دو روز برطرف شده و جای هیچ گونه نگرانی ندارد.

برای جبران خونی که اهدا کرده اید ، مقدار بیشتری نوشیدنی میل کنید و با خوردن غذایی کامل از خودتان پذیرایی کنید. سعی کنید از غذاهای مغذی و غنی از آهن بیشتری استفاده کنید. غذاهایی مانند: انواع گوشت قرمز، مرغ و ماهی، حبوبات و ...

 

thank you for attention

شنبه 8/5/1390 - 11:16 - 0 تشکر 345471

سلام به دوستان عزیز :

این تاپیک رو زدم که از دوستان بخواهم در ماه مبارک به خاطر نکاتی که گفته شد و اهمیت بیشتر دراین ماه و اجر بالای این کار اهدا خون یادشون نره حداقل یک بار ...

 

thank you for attention

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.