دكتر ضیاءالدین مظهری در گفت وگو (ایسنا)، درآستانه فرارسیدن ماه مبارك رمضان از لزوم آمادگی برای روزه داری سخن گفت و تاكید كرد: برای اینكه روزه داران به سردردهای روزهای نخست ماه مبارك رمضان دچارنشوند، می توانند از هم اكنون با كم كردن مصرف چای و قهوه و یا اگر سیگاری هستند به تدریج فاصله بین دو مصرف را كاهش دهند تا با قطع ناگهانی نیكوتین و كافئین در روزهای نخست ماه مبارك دچار سردرد نشوند.
دكتر مظهری همچنین توصیه كرد: پرهیز از مصرف بیش از حد مواد قندی نیز لازم است زیرا مواد قندی باعث می شوند كه انسولین در بدن ترشح شود و افراد به طور مرتب احساس گرسنگی داشته باشند و برای پاسخ به این گرسنگی، مجدد از مواد قندی استفاده كنند. تكرار این چرخه باعث افت فشارخون، ضعف عمومی و افت قند می شود و ممكن است افراد اضافه وزن پیدا كنند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینكه استفاده از مواد قندی ساده در این مواقع به مراتب بهتر است، گفت: برخی افراد گمان می كنند اگر مواد قندی استفاده نكنند توان كاركردن ندارند. بویژه زنانی كه در ایام سیكل ماهانه هستند به علت افت قند و فشارخون، تمایل زیادی به استفاده از مواد قندی پیدا می كنند در حالی كه می توانند پاسخ صحیحی به این تمایل داده و با استفاده از مواد غذایی جایگزین كه حاوی قند مركب هستند از تكرار مصرف مواد قندی جلوگیری كنند.
دكتر مظهری ادامه داد: تغذیه باید متعادل و متنوع باشد و تمام نیاز بدن به پروتئین و ریزمغذی های ۵۰ گانه از این طریق تامین شود. هرگونه بیش خوری و كم خوری منجر به سوء تغذیه یا اضافه وزن شده و تبعات خودش را به همراه دارد.