• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 309)
پنج شنبه 30/4/1390 - 14:52 -0 تشکر 342097
قافیه به تنگ آمده این روزهای تلویزیون!

وقتی رسانه ملی با سریال سازی‌هایش به جنگ شعور اجتماعی می‌رود
در جهان امروز تلویزیون یک رسانه بسیار مردمی و فراگیر است و نفوذش در بین توده مردم را می‌توان با نفوذ ادیان سنتی مقایسه کرد.


ایزد مهرآفرین | در جهان امروز تلویزیون یک رسانه بسیار مردمی و فراگیر است و نفوذش در بین توده مردم را می‌توان با نفوذ ادیان سنتی مقایسه کرد. گرچه امروزه اینترنت و شبکه‌های مجازی رقیبی بسیار جدی برای شبکه‌های تلویزیونی محسوب می‌شوند اما همچنان در سراسر نقاط کره خاکی، این شبکه‌های تلویزیونی هستند که به واسطه برنامه‌های مختلف و جذاب توانسته‌اند مخاطبان را مجذوب و شیفته جعبه جادو کنند. امروزه دیگر قضاوت کردن درباره اینکه فیلمی ارزش دیدن دارد یا نه، چندان نیاز به تفکر و آگاهی ندارد، از این رو هر کس بلیتی بخرد و به سینما برود یا هر مخاطبی که پای سریال‌های تلویزیونی بنشیند، بالقوه با درکی بلافصل از کیفیت فیلم با آن مواجه می‌شود.


«سراب» و دانشجویان


با این مقدمه به سراغ یکی از سریال‌هایی می‌رویم که این شب‌ها از تلویزیون در حال پخش است. «سراب»، جدیدترین کار سعید سهیلی زاده فیلمسازی است که سال گذشته با سریال «فاصله‌ها» و پیش‌تر از آن با «دلنوازان» توانسته بود مخاطبان زیادی را جذب تلویزیون کند.


سهیلی‌زاده در جدیدترین سریالش دانشجویان و مشکلات آنها را به عنوان محور اصلی داستانش انتخاب کرده است. اتفاقاً تصویربرداری این سریال نیز در 16 آذرماه سال گذشته (روز دانشجو) کلید خورد. سازندگان این سریال هدف و انگیزه خود را از ساخت این سریال این گونه عنوان کرده‌اند:«می‌خواهیم به مسئولان یادآوری کنیم که باید امکانات را در اختیار نخبگان بگذارند. کشورهای غربی برای آنکه به اهدافشان برسند، علیه ما توطئه می‌کنند و جوان‌های نخبه ما را جذب مراکز تحقیقاتی خودشان می‌کنند.» به راحتی از همین گفته پیداست سازندگان سراب بیشتر از آنکه به دنبال روایت یک داستان در بستر یک اتفاق دراماتیک باشند، دنبال دادن شعارها و بیانیه‌های دهن پر کن هستند، ولی به قول شیخ اجل:«بسیج سخن گفتن آنگاه کن/ که دانی که در کار گیرد سخن.»


دانشگاهی که باورپذیر نیست


آنچه تا به اینجای کار پخش شده یک شکست تمام‌عیار برای سازندگان این سریال و همچنین مدیران صداو سیماست. بدیهی‌ترین و ابتدایی‌ترین شکل برای خلق یک اثر هنری تحقیق و پژوهش درباره آن موضوع، اتفاق یا پدیده است. در جامعه‌ای که دانشجویان زیادی دارد که حداقل فضا و شرایط دانشگاه را درک کرده و در آن شرایط زندگی کرده اند، فضایی که در این سریال از دانشجو و دانشگاه ترسیم می‌شود برایشان باور‌پذیر نیست.


چنین به نظر می‌رسد که سازندگان این سریال یا در دانشگاه‌های ایرانی درس نخوانده‌اند یا حداقل زحمت اینکه برای تحقیق به محیط دانشگاه بروند را به خود نداده‌اند. آنچه به نظر می‌آید این است که سازندگان سراب می‌خواهند تشکل‌ها و اعتراضات دانشجویی را نقد کرده و آموزش بدهند که خواسته‌ها و اعتراضات باید در قالب قانون قرار گیرد ولی غافل از آنکه در این سریال روابط دانشجویان دختر و پسر مورد غفلت قرار گرفته و به صورت خواهر و برادری درآمده است.


تناقض شخصیت‌ها


شخصیت‌پردازی کاراکترها و فضا‌سازی محیط دانشگاه چیزی در حد یک فاجعه است. تناقض رفتاری در شخصیت‌ها بیداد می‌کند. دانشجویی که در درگیری دوست همکلاسی و دختری که عاشقش بوده را از دست داده ولی فردای آن روز و بعد از خطابه بلند استاد برای دانشجویان در مذمت رفتارهای تند در دانشگاه به سراغ بسکتبال بازی می‌رود، بی‌آنکه فکر کند دوستش همین دیروز مرده است. خواهر و برادری با یکدیگر حرف‌زدن، تنگاتنگ بودن رابطه استاد با دانشجویان و خیلی از موارد دیگر نشان از آن دارد که تهیه‌کنندگان سریال «سراب» اعتراضات دانشجویی را نقد نمی‌کنند بلکه روابط دانشجویی دو جنس مخالف را خط‌دهی می‌کنند.


در صحنه‌ای ازاین فیلم جلسه هیئت رسیدگی به تخلفات دانشجویان برگزار شد. همیشه جلسات هیئت رسیدگی به تخلفات دانشگاه با رأی قاطع و بدون در نظر گرفتن احساسات انجام می‌شود، در صورتی که در این سریال بعد از رأی کمیته انضباطی با صحبت‌های یک استاد و تحریک اساتید دیگر رأی آنها تغییر کرد. در شرایطی که همواره از سوی رهبری و مسئولان وزارت علوم به محیط شاد و علمی دانشگاه تأکید می‌شود، در این سریال فضای غبارآلود و دعوا و جنجال و اعتراض و تجمع به تصویر کشیده شده و به نوعی به مخاطب محیط اعتراضی و جنجالی دانشگاه را القا می‌کند.


سریال یا میزگرد سیاسی


پس از کشته شدن یک دانشجوی دختر در اغتشاش دانشگاه، استادی که با دانشجویان همراهی دارد، به آنها می‌گوید «تندروی کردید. از این پس اگر مشکلی داشتید به دفتر وزیر علوم نامه بفرستید و اگر مشکل حل نشد، نامه بنویسید به دفتر آقا (!)»
یکی نیست بگوید آیا این سریال تلویزیونی است یا یک میزگرد اندرزهای سیاسی! آیا این نهایت ساده‌لوحی نیست که فیلمساز گمان کند می‌تواند با این جملات به قشر دانشجو آموزش چگونگی مواجهه با مشکلات را بدهد؟!

پنج شنبه 30/4/1390 - 16:44 - 0 تشکر 342118

تو اون شعر شیخ اجل باید قافیه مصرع دوم رو اینجوری خوند: سُخُن.....که هم قافیه باشه

تو این تاپیک فقط اون شعر برام جذاب بود....چون حتی حرف زدن در مورد سریال سراب منو دچار تهوع میکنه(معذرت میخوام)

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

جمعه 31/4/1390 - 1:45 - 0 تشکر 342204

سلام

من که خودم خیلی پیگیر سریال ها نیستم ولی در کل گاهی صداشونو میشنومم خبرایی ازشون دارم

ولی با خوندن این متن یه چی در ذهنم سوال شد

چرا همیشه منتقدین یک جانبه نیگا میکنن؟
انتقادا یا صرفا تمجیده یا صرفا خراب کردن چهره!

بقول مرحوم حاتمی... ما بنده ی افراط و تفریطیم!

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 1/5/1390 - 1:17 - 0 تشکر 342452

اینا اصلا در حدی نیستند که بخوان جنبش های دانشجویی رو با این نگاه نقد کنند!!!
البته ببخشیدها
اعصاب نداریم دیگه...!

شنبه 1/5/1390 - 17:24 - 0 تشکر 342684

با نام خدا و سلام
چرا اینجوری هستیم ما ؟؟؟؟؟ یا از جلوی بوم پایین می افتیم یا اونقده عقب عقب میریم تا از اون طرف بوم بیفتیم راه میانه ای در کار نیست؟؟؟؟؟
من هم فقط یک قسمت این سریال را دیدم و نظر خاصی بهش ندارم ولی بنظرم اینجوری هم نقد کردن خیلی درست نباشه شاید هم من اشتباه می کنم نمیدونم

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

شنبه 1/5/1390 - 17:44 - 0 تشکر 342690

سلام
به نظرم یه جور شتابزدگی توی ساخت فیلم ها می شه.
حالا من اون چند قسمتی که از این سریال رو دیدم خیلی خوب نبود درست مثل اخراجیها 3 که به نظرم میاد یه سرهم بندی اتفاقات بود تا بشه یه حرفی زد.
اینم یه جور سرهم بندی بود تا هرجور شده به این مسئله پرداخته بشه!

دانشجوهای این فیلم زیادی غیر واقعی بودن ...

يکشنبه 2/5/1390 - 16:46 - 0 تشکر 343209

سلام
به نظر من این نقد خیلی خیلی تنده. دیگه دراین حدم نیست.
من قبول دارم که یه سری ضعف ها داره
اما کلا توی همه سریال ها و فیلمها اون بخش از جامعه که موضوع داستان میشه بزرگتر از چیزی که هست نشون داده میشه توی هر زمینه ای
این فیلم هم همین کارو کرده به نظر من به یه جورایی برای اعتراض یا همون یاداوری به مسئولان خیلی هم خوب عمل کرده.
فقط چون توی دانشگاه هایی که ما مشغول تحصیل هستیم یا بودیم این اتفاق نیوفتاده ما میگیم غیر قابل باور!

به سایت وبلاگ سیتی بیاید و تجربیات وبلاگ نویسی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

www.weblogcity.ir

 

يکشنبه 2/5/1390 - 17:29 - 0 تشکر 343245

سلام

این فیلم یه خرده غیر واقعیه.... یعنی میتونستن بهتر نشون بدن این اعتراضات رو... نمیشه باورشون کرد... باید یازی ها لمس شه توسط بیننده ... بشه همزاد پنداری کرد... اینجا خیلی رویاییه

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.