همشهري آنلاين: محققان اعلام کردند که نوشيدن يک فنجان چاي سياه در روز موجب کوچک شدن و از بين رفتن سلولهاي سرطاني ميشود و ميتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. به گزارش خبرگزاري ايرنا به نقل از هلث نيوز، محققان ميگويند چاي سبز يا سياه مملو از آنتي اکسيدانهايي است که ميتوانند با مولکولهاي مضري که در بدن جمع ميشوند، مبارزه کنند و آنها را از بين ببرند. محققان متوجه شدهاند که نوشيدن دو فنجان چاي به اندازه مصرف پنج وعده سبزيجات و يا دو عدد سيب ، آنتياکسيدان در بدن آزاد ميکند.[ دو فنجان چاي به اندازه پنج وعده سبزي، حاوي آنتي اکسيدان است ] اکنون نتايج دو مطالعه ديگر نشان ميدهد که مصرف چاي سياه ميتواند به پيشگيري از ابتلا به سرطان نيز کمک کند. در مطالعه اول محققان آمريکايي مولفه "تي فلاوين - 2 " (theaflavin-2) را که تنها در چاي سياه يافت ميشود و مولفه "اولونگ" (oolong) را درچاي چيني مورد تجزيه و تحليل قراردادند. در مطالعه دوم محققان هندي تاثير پليفنولها را در چاي سياه و سبز در ابتلا به سرطان سينه در موشهاي مونث بررسي کردند. در اين مطالعه ديده شد که هر دو چاي به اندازه قابل توجهي شمار تومورهاي سينه را به ترتيب 77 درصد و 92 درصد کاهش ميدهند و رشد اين تومورها را نيز کم مي کنند. روزنامه ديلي اکسپرس به نقل از يکي از اعضاي پانل مشاوره اي چاي نوشت: نتايج اين دو مطالعه نشان ميدهد که مولفههاي موجود در چاي سياه ميتوانند به کوچک شدن و کشتن سلولهاي سرطاني کمک کند و يا منجر به کاهش شمار تومورها شوند. اين يافتهها بر لزوم انجام مطالعات باليني براي ارزيابي تاثير چاي سبز و مولفه هاي آن در خطر ابتلا به سرطان در انسانها تاکيد ميکند. به گفته محققان براي مشخص شدن کاربردهاي باليني مولفههاي چاي سياه به مطالعات جديدي نياز است.