همشهري آنلاين: نتايج دو آزمايش جديد نشان داده است افرادي که به طور منظم آب ميوه مصرف ميکنند سلامتي خود را در معرض خطر قرار ميدهند چون اين آب ميوهها مملو از مقادير زيادي قند هستند که ميتوانند اعتيادآور باشند. به گزارش ايسنا، در يکي از آزمايشات تاکيد شده است که نوشيدن فقط دو ليوان آب ميوه درروز ميتواند اشتياق فراواني براي مصرف مواد قندي در مصرف کنندگان ايجاد کند و همچنين تمايل آنها را به دريافت کالري بالا افزايش دهد. درآزمايش ديگر نيز پيشنهاد شده است که مردم ميتوانند به جاي آب ميوه از ميوه خشک استفاده کنند چرا که به لحاظ مقدار و انواع بسياري ازآنتي اکسيدانها، پلي فنولها و ريزمغذيها، شبيه به ميوه معمولي است و همان مزايا را ميتواند براي بدن و سلامتي فرد داشته باشد. به گزارش روزنام ديلي تلگراف، در هر دو آزمايش چنين نتيجهگيري شده که آب ميوه را نميتوان هر روز در رژيم غذايي گنجاند در حالي که مصرف روزانه ميوههاي خشک توصيه ميشود. در نخستين مطالعه که از سوي کارشناسان تغذيه در دانشگاه بانگور در ويلز شمالي انجام گرفت معلوم شد که حتي آب ميوههاي تازه پاستوريزه شده هم ميتوانند حداقل حاوي 5 قاشق چايخوري قند در هر ليوان باشند چون فرايند پاستوريزه کردن به خودي خود، غلظت قند آنها را بالا ميبرد. حدود دو سوم اين مقدار قند نيز در قوطيهاي سودا موجود است که با اين حساب نقش مهمي در بروز چاقي، مختل کردن ميزان قند خون و همچنين مختل کردن متابوليسم طبيعي بدن ايفا ميکند.[ نوشابه انرژيزا: يک قوطي پر از شکر و کافئين ] بنابراين کارشناسان تاکيد دارند که آب ميوهها بايد از رژيم روزانه کنار گذاشته شوند و در عوض به مصرف ميوهها و سبزيجات به طور طبيعي توصيه شود چرا که در هر کالري از آنها مقدار بيشتري از ريزمغذيها وجود دارند.[ ميوه و سبزي را جايگزين مولتي ويتامين کنيد ] دکتر هانز پيتر کيوبيز که سرپرستي اين مطالعه را برعهده داشته تاکيد کرد: آب ميوهها در واقع بيش از اينکه مفيد باشند، ولع انسان را به مصرف مواد قندي افزايش ميدهند و پيامدهاي نامطلوبي روي سلامتي افراد خواهند داشت