• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 728)
شنبه 31/2/1390 - 19:49 -0 تشکر 319550
خوشه های خشم و چارلز دیکنز به تلویزیون می ایند

جام جم آنلاین: فیلم های مستند درباره‌ رمان خوشه‌های خشم نوشته جان اشتاین‌بك و زندگی چارلز دیكنز، نویسنده مشهور به روی آنتن تلویزیون می آیند.

به گزارش ایسنا، «ملوین برگ» رمان‌نویس و كارگردان تلویزیونی قصد دارد مستندی را بر اساس رمان «خوشه‌های خشم» كه جایزه‌ نوبل ادبیات را برای «جان اشتاین‌بك» به ارمغان آورد، به روی آنتن شبكه‌ «بی بی سی» ببرد.

«برگ» قصد دارد اواخر امسال به آمریكا سفر كند تا معروف‌ترین اثر «اشتاین‌بك» را در شرایط مدرن مورد بررسی قرار دهد. وی تصمیم گرفته است مانند خانواده‌ «جود» در این رمان معروف، به نقاط مختلف ایالات متحده‌ آمریكا همچون كالیفرنیا و اوكلاهما سفر كند و تاثیرات اولین چاپ آن در سال 1939 بر مردم آمریكا را بررسی كند.

او همچنین به دنبال داستان‌های مشابهی كه در آمریكای امروز با ركورد اقتصادی و اجحاف بانك‌ها در حق مردم اتفاق می‌افتد، می‌گردد.

«جان اشتاین‌بك» از نویسندگان برجسته‌ قرن بیستم آمریكا بود. رمان‌های مشهور او «خوشه‌های خشم»، «شرق بهشت» و «موش‌ها و آدم‌ها» هستند.

شبكه‌ی «بی بی سی» همچنین درصدد است مستندی درباره‌ یك برنده‌ی نوبل دیگر هم به روی آنتن ببرد. این شبكه قصد دارد برنامه‌ای درباره «ویلیام گلدینگ» بسازد و با مصاحبه با اعضای خانواده، دوستان و بررسی آرشیو‌های شخصی‌اش به ابعاد مختلف زندگی این نویسنده بپردازد. «بی بی سی» در این راه با نویسندگان معروفی چون «استفان كینگ» و «یان مك‌ایوان» هم مصاحباتی انجام می‌دهد.

به نوشته‌ روزنامه‌ گاردین، این شبكه‌ انگلیسی همچنین برنامه‌ای درباره‌ «چارلز دیكنز» رمان‌نویس سرشناس قرن نوزدهم در دست تولید دارد. در این مستند به كتاب «سو پركینز» كه درباره‌ «كاترین هوگارت» همسر این نویسنده، نوشته شده است، پرداخته می‌شود.

«چارلز دیكنز» یكی از بزرگ‌ترین نویسنده‌های زبان انگلیسی هفتم فوریه سال 1812 در منطقه‌ «لندپورت» در شهر «پورتموث» انگلیس زاده شد. وی در سال 1827 در یك دفتر وكالت به ‌كار مشغول شد تا به یك وكیل تبدیل شود. حرفه‌ای كه بعدها در بسیاری از آثارش بی‌علاقه بودن‌ خود را به آن نشان داد. «دیكنز» در سال 1830 با نخستین دختر مورد علاقه‌اش به نام «ماریا دیدنل» آشنا شد كه گفته می‌شود مدلی برای شخصت «دورا» در «دیوید كاپرفیلد» بوده است؛ اما به‌دلیل مخالفت پدر و مادر دختر، ازدواج صورت نگرفت.

او در سال 1834 به حرفه‌ روزنامه‌نگاری رو آورد و برای پوشش رقابت انتخابات پارلمانی انگلیس در روزنامه‌ «مورنینگ كرونیكل» به كار مشغول شد. موفقیت «دیكنز» ادامه یافت تا جایی كه در سال 1837 رمان «اولیور توییست»، در سال 1838 رمان «نیكولاس نیكلبای» و سپس رمان «مغازه‌ فضول پیر» را در سال 1840 نوشت كه همگی پیش از آن‌كه به چاپ برسند، به‌صورت داستان‌های سریالی منتشر می‌شدند. «دیكنز» نگارش آثار محبوب خود را هم‌چنان ادامه داد و در سال 1843 كتاب «سرود كریسمس» را نوشت كه نخستین اثر از مجموعه كتاب‌های كریسمس اوست.

بعد از مدت كوتاهی زندگی در ایتالیا و سوییس، موفقیتش را با كتاب «دامبی و پسر» (1848)، «دیوید كاپرفیلد» (1849)، «خانه بادگیر» (1852)، «روزگار سخت» (1854)، «دوریت كوچولو» (1857)، « داستان دو شهر» (1859) و «آرزوهای بزرگ» (1861) ادامه داد.

او از قدرت تخیل فوق‌العاده‌اش، حس شوخ‌طبعی و ذهن كنجاوش، بخصوص در دوران كودكی برای نگارش داستان‌هایش استفاده می‌كرد. شخصیت‌های داستان‌های او از ماندگارترین شخصیت‌ها در ادبیات انگلستان هستند كه از جمله‌ آن‌ها به «اسكروچ»، «اولیور توییست»، «میكاوبر»، «ساموئل پیك‌ویك»، «خانم هاویشام»، «چارلز دارنی»، «ابل مگویچ» یا «خانم گامپ» می‌توان اشاره كرد.

«چارلز دیكنز» در روز نهم ژوئن سال 1870 بر اثر سكته‌ قلبی درگذشت و همان‌طور كه وصیت كرده بود، مراسم تدفین او بسیار كم‌هزینه و معمولی برگزار شد.

از «چارلز دیكنز» رمان‌های متعددی مانند «زندگی و ماجراجویی‌های نیكولاس نیكلبای»، «سرود كریسمس»، «كریكت روی شومینه»، «مارتین چوز‌لویت»، «ناقوس‌ها»، «نبرد زندگی»، «مرد جن‌زده»، «خانه‌ بادگیر»، «روزگار سخت»، «دوریت كوچولو»، «داستان دو شهر»، «آروزهای بزرگ»، «دوستان مشترك ما» و «اسرار ادوین درود» (ناتمام) باقی مانده است.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.