• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
وبلاگ نویسان (بازدید: 1767)
پنج شنبه 29/2/1390 - 17:18 -0 تشکر 318903
*آسیب شناسی وبلاگ در ایران*

  

 

بسم الله الرحمن الرحیم


با سلام و عرض خسته نباشید خدمت وبلاگ نویسان محترم

در انجمن وبلاگ نویسان ،تا به حال هم چین بحثی ایجاد نشده بود تا نظرات شما وبلاگ نویسان عزیز را در مورد آسیب شناسی وبلاگ در ایران بپرسیم.اما هم اکنون این بحث ایجاد شده تا نظرات شما عزیزان را درباره این مسئله مهم جویا بشویم.

بحث را با شروع یک پرسش آغاز میکنم.

به نظر شما وبلاگ نویسان ایرانی تا چه اندازه با تعریف مفهومی وبلاگ آشنایی دارند؟

منتظر نظرات شما وبلاگ نویسان محترم هستم.

یا حق. 

 

جمعه 30/2/1390 - 10:24 - 0 تشکر 319044

باعرض سلام خدمت moffline محترم
بعقیده ی من در جامعه ی وبلاگ نویس ایران
بیشتر بلاگرها فقط برای دریافت كامنت و افزایش بازدید وبلاگشان تلاش می كنند
كه البته این موضوع در حد اعتدال امری پسندیده است اما زیاده روی در آن می توان صدمات زیادی را
متحمل سطح كیفی وبلاگ ها كند .
همچنین پدیده ی وبلاگ زایی و اینكه تمام آدرس های وبلاگ اشباع شود و هر كس برای خودش چندین
وبلاگ داشته باشد پدیده ی مطلوبی نیست . اگر قانونی اجرا می شد كه هر كس در هر جای جهان فقط می توانست یك وبلاگ داشته باشد آن گاه به عدالت فرهنگی و رفع تبعیض ها نزدیك تر می شدیم . البته مطالب دیگری هم هست كه در زمانی دیگر انشا الله تقدیم می گردد .

جمعه 30/2/1390 - 19:11 - 0 تشکر 319161

shahadat2 گفته است :
[quote=shahadat2;419889;319044]باعرض سلام خدمت moffline محترم
بعقیده ی من در جامعه ی وبلاگ نویس ایران

همچنین پدیده ی وبلاگ زایی و اینكه تمام آدرس های وبلاگ اشباع شود و هر كس برای خودش چندین
وبلاگ داشته باشد پدیده ی مطلوبی نیست . اگر قانونی اجرا می شد كه هر كس در هر جای جهان فقط می توانست یك وبلاگ داشته باشد آن گاه به عدالت فرهنگی و رفع تبعیض ها نزدیك تر می شدیم . البته مطالب دیگری هم هست كه در زمانی دیگر انشا الله تقدیم می گردد .

به نام خدا

سلام علیکم

شهادت عزیز به نظر من اگر کسی چندین وبلاگ داشته بااشه و آن ها را مرتب آپدیت کنه و بتواند به همشون رسیدگی کنه خیلی پدیده ناخوش آیندی نمیشه.

اما بعضی از بلاگر ها هم هستند که وبلاگ ها را فصلی می نویسند و بعد از مدتی اصلا یادشان میرود که هم چین وبلاگی داشته اند.

به نظرم سامانه های وبلاگ نویسی باید با این پدیده مقابله کنند و وبلاگ های که چند ماه فعالیت نکنند بعد از چند اخطار ،وبلاگ را حذف کنند.

با تشکر از شما که در این بحث شرکت کردید.

منتظر نظرات دوستان دیگر هم هستیم.

موفق و موید باشید.

یا حق. 

سه شنبه 3/3/1390 - 11:36 - 0 تشکر 320666

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

این هم یک مقاله با عنوان آسیب شناسی وبلاگ در ایران:

بی‌تردید ایران در وبلاگ‌نویسی جایگاه مناسبی در دنیا داشته و دارد، در حالی که در سایر مقوله‌ها و شاخص‌های دیجیتال جایگاه قابل قبولی ندارد؛ اما شاید در یک جمله بتوان گفت که وبلاگ، ملموس‌ترین رسانه مجازی در ایران است؛ وبلاگی که از همان ابتدای ظهورش در ایران مخاطب داشت و تاکنون فراز و نشیب‌های متفاوتی را پشت سر گذاشته اما همچنان مخاطب خود را دارد.

اکثر قریب به اتفاق بلاگرهای (وبلاگ‌نویس‌ها) ایرانی تنها با انگیزه شخصی و نه نفع مادی و تجاری، وبلاگ خود را به روز می‌کنند و دنبال حامی دولتی و خصوصی نیستند.

وبلاگ و بلاگرها با تمام خصوصیت مثبتی که برای جامعه و اشخاص دارند، اما با گذشت بیش از یک دهه از عمومی‌شدن وبلاگ در ایران می‌توان نقد‌هایی به آنها وارد کرد تا همچنان رشد صعودی داشته باشند.

گاهی احساس می‌شود که بلاگر و مخاطب آن (دولت، شرکت و فرد) در تعریف مفهومی وبلاگ (بلاگ) دچار ابهام شده و برداشتی از وبلاگ دارند که اصلا در ساختار وبلاگ جایگاهی ندارد. وبلاگ نه یک رسانه و نه یک فناوری وب ۲ است. وبلاگ شاید کارکرد یک رسانه، یک دفتر خاطره، آلبوم عکس و هزار کارکرد دیگر داشته باشد و بتواند در موضوعات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، فناوری و غیره محتوا تولید کند اما نمی‌توان تمام وبلاگ‌ها را در یک بخش تقسیم‌بندی کرد و تنها از یکی به‌عنوان کارکرد اصلی وبلاگ نام برد. بنابراین در یک تعریف ساده می‌توان گفت که وبلاگ تنها یک ابزار جهت تولید محتوا توسط کاربر است؛ این تولید محتوا در قالب متن، عکس، ویدئو، نمودار و غیره جلوه‌گر می‌شود.

در این تعریف، وبلاگ یک ابزار است و ابزار به خودی خود جهت‌دهی ندارد؛ این بلاگر است که با تولید محتوا به بلاگ جهت می‌دهد، بنابراین نمی‌توان با محدودکردن این ابزار توقع تغییر رفتار در بلاگر را داشت بلکه تنها فرهنگ‌سازی‌ و اطلاع‌رسانی مناسب می‌تواند ناهنجاری‌ها را در وبلاگ‌ها از بین ببرد. برداشت‌ها از این تعریف وبلاگ متفاوت است اما مهم‌ترین رویکرد آن تولید محتواست! اما گاهی در ایران تولید محتوا با توزیع و به اشتراک‌گذاری محتوا اشتباه گرفته می‌شود؛ به عبارتی، بخش عظیمی از بلاگرها به جای تولید محتوا، محتوای سایر بلاگرها را در وبلاگ شخصی با رعایت منبع یا بدون رعایت آن منتشر می‌کنند.

منتشرکردن مطالب دیگران در وبلاگ شخصی از بعد مفهومی آسیب نیست، اما از لحاظ حرفه‌ای، بلاگر خود باید تولید‌کننده محتوا باشد نه توزیع‌کننده آن! این یکی از اشکالات اساسی در حوزه وبلاگ‌نویسی ایران است اگرچه نمی‌توان دامنه آن را وسیع توصیف کرد. این جریان ناخودآگاه باعث نارضایتی ۲طیف می‌شود؛ طیف اول که مطلب با برند وی بدون ذکر منبع منتشر شده و طیف دوم خود توزیع‌کنندگان هستند که هیچ مسئولیتی در قبال نوشته ندارند و به مرور انگیزه مدیریت وبلاگ را از دست می‌دهند و وبلاگ آنها زیاد دوام نمی‌آورد. البته این دسته از بلاگرها اسم و رسمی هم در بین وبلاگ‌نویس‌ها ندارند و تنها یک وبلاگر توزیع‌کننده یا آیینه محسوب می‌شوند.

شاید این نقد تا قبل از به وجود آمدن رسانه‌های اجتماعی مانند دیگ (دیگ یک سایت اخبار اجتماعی است که لینک اخبار و اطلاعات در آن قرار می‌گیرد و براساس رأی کاربران، خبر مهم ابتدای صفحه قرار می‌گیرد) و گوگل‌ریدر یا گودر (سایت خبرخوان گوگل که در بین ایرانی‌ها با نام گودر محبوب شده است) وجود نداشت اما این سایت‌های اجتماعی امروز کارکرد اطلاع‌رسانی را با ساختار کاملا اجتماعی پوشش می‌دهند و مخاطب بسیار زیادی دارند لذا دیگر نمی‌توان توزیع محتوا را به‌عنوان کارکرد اصلی یک وبلاگ در نظر گرفت.

در عین حال وبلاگ‌هایی هم هستند که تنها اطلاع‌رسانی می‌کنند؛ یعنی اخبار مرتبط با حوزه خود را منتشر می‌کنند و خود وبلاگ‌نویس بسیار کم، محتوا تولید می‌کند اما با رعایت اصول حرفه‌ای در نام یا لوگوی وبلاگ؛ لذا به این وبلاگ‌ها نمی‌توان نقدی در این باره وارد کرد بلکه آنها تلاش می‌کنند که اخبار حوزه تخصصی خود را پوشش دهند که این امر در نهایت مفید است. وبلاگ‌هایی وجود دارند که خود را وب سایت معرفی می‌کنند اما در ساختار و محتوا کاملا رویکرد وبلاگی دارند. عموما وب‌سایت‌های شخصی را نمی‌توان جزو دسته‌بندی وبلاگ‌ها دانست زیرا وب‌سایت‌های شخصی، سایت‌هایی هستند که یک فرد یا یک گروه کوچک (مانند یک خانواده) هدایتشان می‌کنند و حاوی اطلاعاتی هستند که فرد بنا بر سلیقه‌اش روی اینترنت قرار می‌دهد.

در عین حال وب‌‌سایت مجموعه‌ای از صفحات وب است که دارای یک دامنه اینترنتی یا زیردامنه‌ اینترنتی مشترک ‌‌هستند و به صورت مجموعه‌ای از صفحات مرتبط داده‌هایی نظیر متن، صدا، تصویر و فیلم، روی آنها ارائه می‌شود. اما تعریف عمومی وبلاگ در ویکی‌پدیا آمده است؛ «وبلاگ نوعی صفحات اینترنتی است با محتوای شخصی که مطالب آن بر مبنای زمانی که ثبت شده گروه‌بندی و به ترتیب از تازه‌ترین به قدیمی‌ترین رخداد منتشر می‌شود». وبلاگ‌ها اینجا خود را در محتوا تقسیم‌بندی می‌کنند زیرا فوتو بلاگ، ویدئو بلاگ و غیره جایگاه خود را پیدا کرده‌اند. شاید فردی در کنار وبلاگ معمولی، فوتوبلاگ هم داشته باشد اما این دو کاملا از یکدیگر مجزا هستند. آنچه مسلم است، وبلاگ جزء کوچکی از وب‌سایت است؛ یعنی ممکن است وب‌سایتی، وبلاگ هم داشته باشد و این دو در کنار یکدیگر بدون دخالت و همپوشانی در حوزه یکدیگر فعالیت ‌کنند.

با تمام این تفاسیر، محتوا در وبلاگ حرف اول و آخر را می‌زند و این محتوا زاییده ذهن بلاگر است. لذا محدودیت برای وبلاگ به‌عنوان یک ابزار که به خودی خود جهت‌دهی خاصی ندارد، منطقی به‌نظر نمی‌رسد. به قول ویلیام جیمز، مهم‌ترین کشف دوران ما این است که با تغییر ذهن می‌توان به تغییر زندگی پرداخت.

چهارشنبه 4/3/1390 - 9:50 - 0 تشکر 321156

متاسفانه وبلاگ نویسان ارزشی و کلا قشر حزب اللهی وبلاگ نویس بعد از چندین سال که از منسجم شدن فعالیتشان در اینترنت فارسی می گذرد هنوز جرات ورود به جبهه دشمن را پیدا نکرده اند و محدوده فعالیت خود را دنیای اینترنت و مبارزه با استکبار می دانند.
متاسفانه وبلاگ نویسان ارزشی ما فعالیت های خودشان را محدود به جمع خود کرده و محدوده فعالیتشان را فقط بین سایر ارزشی نویسان می دانند.اکثریت این وبلاگ نویسان به 100 یا 200 بازدید وبلاگشان بسنده می کنند و برایشان اهمیت ندارد یا نمی خواهند یا نمی توانند که وارد حریم و منطقه ممنوعه دشمن شوند و متاسفانه وقتی در میان آنها فردی قصد خط شکنی و ورود به حریم دشمنی که به حریم ما وارد شده را دارد چنان او را سرکوب می کنند که وبلاگ نویس خط شکن در حاشیه قرار می گیرد.
این اشتباه وبلاگ نویسان ارزشی در حالی است که دشمن آنها و وبلاگ نویسان ضد ارزش وارد منطقه ارزشی ها شده و در حال فعالیت هستند.
نمونه این مثال را در اتفاقات اخیر مشاهده می کنید.اطلاع رسانی اکثر تجمعات و اغتشاشات حامیان موسوی منافق از طریق وبلاگ های آنها صورت گرفته و موج فعالیت تبلیغاتی بر ضد احمدی نژاد نیز بوسیله این وبلاگ ها انجام پذیرفته است.
جالب اینجاست که ضد ارزشی ها نه مجمع دارند ، نه انجمن ، نه سایتی که آنها را ساماندهی کند.
امیدوارم این مطلب قدری وبلاگ نویسان ارزشی را متحول کند و جرات ورود به حریم ، پایگاه ها و سایت های دشمن را به آنها بدهد.

يکشنبه 8/3/1390 - 22:33 - 0 تشکر 323697

مبحث جالبی بود

___________________________________________________________________________________________________
یا امام حـــــــــــــین
مهدی جــــــــــــــان بیا
جمعه 20/3/1390 - 11:0 - 0 تشکر 329390

البته بنظر يه مشكل بزرگتري كه گريبان ما وبلاگ نويسان ايراني رو گرفته ، كمبود مخاطبه . يعني مثلا ما كه وبلاگ هامون رو بزبان فارسي مي نويسيم حداكثر مخاطب بدون در نظر گرفتن خيلي از معيار ها مانند بي سوادي ، بي اطلاعي ، عدم دسترسي به اينترنت و ... فقط چيزي نزديك به 150 ميليون نفره . اين در حالي است كه يك وبلاگ با زبان انگليسي يا عربي يا چيني يا ... ده ها برابر يك وبلاگ فارسي زبان مخاطب داره .

شنبه 21/3/1390 - 14:30 - 0 تشکر 329825

shahadat2 گفته است :
[quote=shahadat2;419889;328284]البته بنظر يه مشكل بزرگتري كه گريبان ما وبلاگ نويسان ايراني رو گرفته ، كمبود مخاطبه . يعني مثلا ما كه وبلاگ هامون رو بزبان فارسي مي نويسيم حداكثر مخاطب بدون در نظر گرفتن خيلي از معيار ها مانند بي سوادي ، بي اطلاعي ، عدم دسترسي به اينترنت و ... فقط چيزي نزديك به 150 ميليون نفره . اين در حالي است كه يك وبلاگ با زبان انگليسي يا عربي يا چيني يا ... ده ها برابر يك وبلاگ فارسي زبان مخاطب داره .
بسم الله الرحمن الرحيم سلام عليکم من هم کاملا با نظر شما موافق هستم ولي اين کم بودن مخاطب به وبلاگ نويس مربوط نميشود . بخش عمده ي آن به خاطر بي اهميتي مسئولين به فضاي مجازي است. موفق و مويد باشيد. يا حق. 

شنبه 21/3/1390 - 19:27 - 0 تشکر 329959

من يک نظر دارم کاش يک مبحث با نام ارتباط با مدير انجمن يا انتقادات و پيشنهادات مي گذاشتيد چهار تا نظر مي داديم

___________________________________________________________________________________________________
یا امام حـــــــــــــین
مهدی جــــــــــــــان بیا
يکشنبه 22/3/1390 - 10:28 - 0 تشکر 330228

sssadeq گفته است :
[quote=sssadeq;444442;328877]من يک نظر دارم کاش يک مبحث با نام ارتباط با مدير انجمن يا انتقادات و پيشنهادات مي گذاشتيد چهار تا نظر مي داديم
دوست عزيز ! شما چرا خودت اين مبحث رو ايجاد نمي كني ؟ البته نظر شما صحيح است و انجمن به يك صندوق انتقادات و پيشنهادات نياز داره ...  

يکشنبه 22/3/1390 - 14:16 - 0 تشکر 330400

چشم روي تخم چشمانم shahadat2 جان حتما اين مبحث تشکيل مي شه فقط يه کاري بکن صندوق انتقادات و پيشنهادات OUT نشه.

___________________________________________________________________________________________________
یا امام حـــــــــــــین
مهدی جــــــــــــــان بیا
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.