• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 467)
پنج شنبه 29/2/1390 - 14:56 -0 تشکر 318860
دعوا نمک زندگی نیست لااقل برای بچه‌ها

فضای خانه باز هم مه‌آلود است. انگار همه چیز رنگ‌‌وبوی خود را از دست داده. من و خواهر کوچکترم، طبق معمول در گوشه اتاق کز کرده‌ایم و به وسیله‌ای که مدت‌ها آرزویش را داشتیم و امروز پدر برایمان تهیه کرده بود خیره شده‌ایم. اصلا دیگر این وسیله برایمان جالب نیست. هیچ دوست نداریم به سراغش برویم. اگرچه شب‌های زیادی را با خیال آن به صبح رسانده‌ایم. نمی‌دانستیم بر سر آن چنین قشقرقی به پا می‌شود! مادر و پدر هر کدام بعد از جروبحث فراوان به اتاقی رفته‌اند. مادر گریه می‌کند و پدرعصبانی است. ای ‌کاش هیچ‌وقت دعوا نمیکردند . اما این اولین‌بار نبوده و می‌دانیم آخرین بار هم نیست...

این که پدرومادرها هر از گاهی ناراحت‌ باشند و با هم جروبحث داشته باشند طبیعی است. ممکن است پدر و مادرها در مورد پول، امور خانه یا نحوه خرج‌ومخارج اختلاف‌نظر داشته باشند. گاهی این اختلافات در مورد مسائل بزرگی است که تصمیم‌گیری آن برای خانواده بااهمیت محسوب می‌شود. البته گاهی هم دعواها بر سر مسائل بسیار ناچیزی است که اصلا هم اهمیت ندارند، مثلا برای شام چه بخوریم و یا چه موقع به منزل برگردیم!

در بعضی مواقع والدین با هم اختلاف نظر دارند اما در مورد آن در کمال صلح و آرامش صحبت می‌کنند یعنی به یکدیگر اجازه صحبت کردن و گوش دادن را می‌دهند. البته این تنها بعضی اوقات است و بیشتر پدرومادرها کارشان به جروبحث می‌کشد. در دعوا هم که حلوا خیرات نمی‌کنند در نتیجه، جملات و عبارات ناخوشایندی را خواهیم شنید!

وقتی پدرومادرها دعوا می‌کنند، اکثر بچه‌ها نگران و ناراحت می‌شوند. صدای بلند و لغات ناپسند باعث می‌شود بچه‌ها بترسند و احساس غم‌واندوه به آنها دست دهد. حتی اگر دعوا در سکوت طی شود یعنی پدرومادر عصبانی هستند و اصلا با هم حرف نمی‌زنند، باز هم بچه‌ها را ناراحت و مضطرب می‌کند. اگر این جروبحث‌ودعوا کوچکترین ارتباطی به بچه‌ها داشته باشد آنها فکر می‌کنند عامل اصلی دعوا و جنگ پدرومادر هستند. در این صورت بچه‌ها احساس گناه می‌کنند و یا به شدت غمگین می‌شوند. اما باید گفت هر رفتاری که از پدرومادر سر می‌‌زند هیچ ربطی به بچه‌ها ندارد و به عبارتی اگر والدین با هم دعوا می‌کنند بچه‌ها مقصر نیستند بلکه این پدرومادر هستند که نمی‌دانند چطور باید مسئله را بدون دعوا حل کنند.

پنج شنبه 29/2/1390 - 14:57 - 0 تشکر 318862

اصلا چه معنا دارد پدرومادر با هم دعوا کنند؟
وقتی پدر و مادرها دعوا می‌کنند بچه‌ها نگران می‌شوند چون نمی‌دانند اصل ماجرا چیست و این دعوا چه معنایی دارد. اکثر بچه‌ها به این نتیجه می‌رسند که دعوا یعنی پدرومادر دیگر همدیگر را دوست ندارند و حتما می‌خواهند طلاق بگیرند! اما دعوای پدرومادرها معمولا به این معنا نیست. در اکثر مواقع این دعواها مثل سوت زودپز عمل می‌کند و فقط قرار است بخارات درون وجود آنها خالی شود! والدین، روز کاری سختی را می‌گذرانند و حسابی خسته می‌شوند، بنابراین لازم است کمی تخلیه شده و مغزشان که تمام روز داغ کرده است کمی خنک شود!

جالب است بدانید وقتی پدرومادرها ناراحت می‌شوند و دعوا می‌کنند ناخودآگاه پای‌گریه، دادوبیداد وجیغ به میان می‌آید؛ در نتیجه، چیزهایی می‌گویند که اصلا حرف دلشان نیست و واقعا همان معنی را نمی‌دهد. در اصل این جور مواقع آنها کنترلشان را از دست می‌دهند و لازم نیست بچه‌ها زیاد بترسند و نگران شوند. شاید امروزه دلیل عمده دعوای پدرومادرها فشار شغل یا سایر نگرانی‌های معمول زندگی باشد.


سایه‌ وحشت بر سر کودکان
مشاهده دعوای والدین یا حتی فقط شنیدن آن باعث ترس و ناراحتی بچه‌ها می‌شود. شنیدن جیغ و فریاد و لغات ناراحت‌کننده، بسیار سخت است. وقتی بچه‌ها ببینند والدین آنها ناراحتند و بر روی اعصاب خود کنترل ندارند احساس عدم حمایت می‌کنند و شدیدا وحشت‌زده می‌شوند.

گاهی بچه‌ها در حین دعوای والدین نگران یکی از آنها هستند. در مواردی که یکی از والدین همیشه زور بگوید یا دعوا راه بیاندازد بچه‌ها دائم نگران آن یکی هستند که به‌نظرشان مورد ظلم واقع می‌شود. ضمنا بچه‌ها متوجه می‌‌شوند که یکی از والدین، به حدی عصبانی است که ممکن است از کوره در رفته و به دیگری آسیب برساند. حتی بعضی بچه‌ها احساس خطر می‌کنند که مبادا در این دعوا به آنها هم آسیب برسد. بعضی بچه‌ها حین دعوای والدین گریه می‌کنند و یا دل‌درد می‌گیرند. نگرانی ناشی از دعوای والدین حتی بر روی خواب و مدرسه رفتن بچه‌ها هم تاثیر می‌گذارد.

پنج شنبه 29/2/1390 - 14:58 - 0 تشکر 318863

دعواهایی طول و دراز


گاهی دعواها خیلی طول می‌کشد و ساعت‌ها داد و فریاد، ناسزا و عباراتی ناخوشایند شنیده می‌شود. باید گفت هر چقدر هم که موضوع دعوا جدی باشد بی‌احترامی، استفاده از عبارات زشت و یا فریاد کشیدن، صحیح نیست و راه وروش مناسبی محسوب نمی‌شود. در مواردی که دعوا طولانی می‌شود امکان پرتاب اشیاء، زدوخورد و مواردی از این قبیل وجود دارد. تنها راه جلوگیری از بروز این حالات آن است که ما پدرومادرها بتوانیم بر خشم خود غلبه کرده و کنترل خود را از دست ندهیم.

اگر پدرومادر شما هم دائم دعوا دارند و این جاروجنجال‌ها زیاد طول می‌کشد بهتر است موضوع را به فردی دیگر اطلاع دهید، مثلا اگر در این موارد با کسی مثل بستگان، معلم، مشاور مدرسه یا هر فرد بزرگسال قابل اعتماد صحبت کنید کمک زیادی به خودتان کرده‌اید که والدین هم از خیر این‌کار بی‌نصیب نمی‌مانند. معمولا در دعواهای طولانی‌مدت احتمال آسیب والدین و یا حتی کودکان وجود دارد. در این صورت بچه‌ها باید مسئله را به یکی از بزرگان فامیل که قابل اعتماد باشد و یا به یک مشاور اطلاع دهند تا به این مسئله به‌طور جدی رسیدگی شود و یا در بعضی موارد از کودکان در این بین حمایت لازم به‌عمل آید. اگر دعوا در خانواده به هیچ وجه کنترل نشد،‌اگر شما از دعوای والدین دچار آسیب روحی یا جسمی شدید و یا از تکرار این دعواها خسته شدید باز هم راه حل وجود دارد. این‌بار باید حتما موضوع را به مشاور خانواده و یا درمانگرهایی که در این زمینه کار می‌کنند اطلاع دهید چون در بسیاری موارد در این نوع دعواهای همراه با خشونت، آسیب‌های غیرقابل جبران به‌وجود آمده‌اند. معمولا این جور مواقع کل خانواده باید به مشاور مراجعه کنند و در حضور او به‌هم گوش دهند و صحبت کنند و احساساتشان را بدون دادوفریاد بیان کنند. البته این‌کار زمان می‌برد، باید تمرین‌های مربوطه انجام شود و اعضای خانواده روش حل مشکل را به‌طور منطقی، یاد بگیرند. درست انگار برای اولین در حال آموختن الفبا هستند.

پنج شنبه 29/2/1390 - 14:59 - 0 تشکر 318865

آیا واقعا دعوا نمک زندگی است؟
اگر واقعیت را بخواهید اینکه افراد هر از گاهی جروبحث داشته باشند بد نیست و برای سلامت مفید هم محسوب می‌شود چون به این ترتیب افراد احساسات خود را بیرون می‌ریزند و در وجودشان جمع نمی‌کنند. اعضای خانواده باید بتوانند احساسات خود را با هم بیان کنند، نظریات و تفکراتشان را آزادانه مطرح کنند و سایرین هم اگر با این نظریات مخالف هستند باید توانایی گوش کردن را داشته باشند و بتوانند این نظریات را تحمل کنند و یا در کمال آرامش در این مورد بحث کنند. اگر والدین این قدرت را داشته باشند که در صورت اختلاف نظر،‌مسئله را در کمال آرامش حل کنند، کودکان هم که بزرگسالان آینده هستند می‌توانند این روش را یاد گرفته، در آینده پس از ازدواج همدیگر را بهتر بشناسند و به هم نزدیک‌تر شوند. بنابراین اختلاف نظر و بحث هر از گاهی در خانواده پیش می‌آید اما اگر کار همیشه به دعوا و جاروجنجال بکشد این نه تنها نمک زندگی نیست بلکه از زهر هم تلخ‌تر است.

کودکان و نوجوانان عزیز هم باید به این نکته توجه داشته باشند که والدین هم هر از گاهی روزهای بد دارند که خسته، عصبی و درمانده می‌شوند و همین مسئله آستانه تحریک آنها را کم می‌کند. بیشتر اوقات پدرومادرها بحث می‌کنند، بعد هم در صورت لزوم معذرت‌خواهی کرده و همه چیز دوباره مثل قبل خوب و دلنشین می‌شود و لازم نیست با هر بار بحث ‌و اختلاف‌نظر نگران شد.


خانواده شاد، خانواده سالم
هیچ خانواده‌ای کامل و ایده‌آل نیست. حتی در شادترین منازل هم مشکل بروز می‌کند و هر از گاهی بین اعضای خانواده جروبحث پیش می‌آید. وقتی مسئله‌ای یکی از اعضای خانواده را نگران و ناراحت می‌کند این حق اوست که در آن مورد صحبت کند تا هم احساسات خود را بیرون بریزد و هم با کمک نظریات سایر اعضای خانواده مشکل را حل کند. به این ترتیب همه اعضای خانواده نفع می‌برند. کسی که مشکل داشته با بیان احساسات خود آرامش پیدا کرده و با کمک دیگران مشکل را حل می‌کند و سایر اعضای خانواده هم از احساسات و تفکرات او مطلع می‌شوند و از اینکه به او کمک کرده‌اند احساس رضایت می‌کنند و دوباره زندگی همه به حالت طبیعی برمی‌گردد.

بودن در یک خانواده به این معناست که، هر کس به خانواده پایبند بوده و سعی کند زندگی را برای دیگران بهتر کند. اینکه جروبحث پیش بیاید طبیعی است اما اگر عشق، درک متقابل و تلاش بین اعضای خانواده،‌موج بزند هر مشکلی برایشان قابل حل است و هیچ وقت سیلاب حوادث و بلایای غیرقابل کنترل به این خانواده آسیبی نمی‌رساند

جمعه 30/2/1390 - 9:26 - 0 تشکر 319038

با سلام
دعوا اگه ادامه دار بشه و در هر روز بخوان با هم سر هر موضوع کوچیکی بحث بکنن خیلی وحشتناکه و زندگی اینقدر شور میشه که دیگه به هیچ صورتی نمیشه بخوریش

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

جمعه 30/2/1390 - 12:6 - 0 تشکر 319060

با سلام
البته بعضی و.قت ها اینقدر شور میشه که نگو. تازه تبدیل به فلفل هم میشه.
به نظرم نمک و فلفل به مقدار کافی در زندگی لازمه.
حالا اونهایی که مجردن نمک استفاده نکنند؟

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

جمعه 30/2/1390 - 12:23 - 0 تشکر 319064

سلام
ما مجردها سعی می کنیم ازدواج نکنیم اصلا نمک نمی خوایم می ترسیم فشار خون بگیریم:D

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

دوشنبه 2/3/1390 - 15:52 - 0 تشکر 320337

با نام خدا و سلام
این جمله را زمانی استفاده می کنن که مشکلی پیش اومده و بین زن و مرد شکراب شده .برای اینکه موضوع را کوچیک جلوه بدن و موضوع کدورت پیش اومده را حلش کنن. دعوا در اصل بلای خانواده است بلایی که بچه ها بیشترین مصیبت را بابتش تحمل می کنند.

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.