• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 2365)
شنبه 24/2/1390 - 21:14 -0 تشکر 317672
اگه از شما بپرسن شباهت انسان و کامپیوتر چیه، چی جواب میدید؟

اگه از شما بپرسن شباهت انسان و کامپیوتر چیه ، چی جواب میدید ؟ شاید در نگاه اول هیچ وجه اشتراکی رو نشه بین این دو موجود کاملاً متفاوت پیدا کرد . اما اگه کمی دقت کنیم میبینیم که هستن موجوداتی که هر دوی اونها رو تهدید می کنن . موجوداتی به نام ویروس .

ویروس در واقع یه برنامه کامپیوتری مضره که با اهداف خرابکارانه توسط بعضی افراد آشنا به کامپیوتر و برنامه نویسی نوشته میشه . این اهداف میتونه کسب شهرت ، خسارت زدن به دیگران ، کسب درآمد و شاید هم سادیسم ... باشه . اگر چه همه ویروسها لزوماً مخرب نیستن ، اما معمولاً پس از ورود ویروس به کامپیوتر و در واقع آلوده شدن اون ، ویروس شروع به اخلال تو عملکرد اون کامپیوتر میکنه . این اختلال میتونه از یه ایراد کوچیک مثه مخفی کردن فایلای روی کامپیوتر تا صدمات غیر قابل جبران مثه از بین بردن تمام اطلاعات شما باشه .

البته هر برنامه ای که فعالیت مخرب انجام بده ویروس نیست . برای اینکه بتونیم برنامه ای رو ویروس بنامیم ، اون برنامه باید علاوه بر انجام فعالیتهای مخرب ، توانایی تکثیر و تولید مثل هم داشته باشه .

اما چرا اسم اینجور برنامه ها رو ویروس گذاشتن ؟ علت این نامگذاری شباهت عملکرد این برنامه ها با ویروسها تو دنیای واقعیه . همونطور که ویروس یه بیماری مثه سرماخوردگی به راحتی و در اثر ارتباط فرد آلوده با دیگران ، میتونه به بقیه هم سرایت کنه ، ویروس کامپیوتری هم عملکردی مشابه داره . یعنی کافیه تا کوچیکترین ارتباطی بین یه کامپیوتر آلوده با یه کامپیوتر سالم برقرار شه تا اون کامپیوتر سالم هم آلوده بشه . و درست به همین خاطره که شبکه های کامپیوتری بهترین بستر برای پخش شدن ویروس هستن . اما چه باید کرد تا ویروسها برای ما مشکل ساز نشن ؟

جلوگیری از هرگونه ارتباط کامپیوتر با محیط خارج ، از ویروسی شدن اون جلوگیری میکنه ، اما قطعاً عملی نیست . مگه میشه به اینترنت وصل نشد ، Flash Memory به کامپیوتر نزد و از CD و DVD استفاده نکرد ؟ این کار پاک کردن صورت مسئلس . راه چاره ، استفاده از آنتی ویروسه .

آنتی ویروسها همونطور که از اسمشون پیداست ، نرم افزارهایی هستن که برای مقابله با فعالیتهای مخرب ویروسها تولید شدن . آنتی ویروس بعد از نصب روی دستگاه شما ، به طور خودکار شروع به کار میکنه و وظیفه اش جلوگیری از هرجور فعالیت مشکوک توسط برنامه هاست . آنتی ویروسها هم عملکرد پیشگیرانه به معنی جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر دارن و هم عملکرد درمانی به معنی پاکسازی فایلهای آلوده به ویروس . اینجا هم مثل ویروسهای واقعی ، پیشگیری بهتر از درمانه . نصب یه آنتی ویروس یکی دو دقیقه بیشتر طول نمی کشه . اما ویروس کشی کردن سیستم آلوده ، ممکنه حتی بیش از یک شبانه روز طول بکشه ، تازه اگه بشه. این یعنی هدر دادن زمانی بیش از 1000 برابر مدت زمان لازم واسه نصب ساده ی آنتی ویروس . تازه ، ممکنه فایلهایی که ویروسی شدن ، به هیچ وجه امکان پاک کردنشون وجود نداشته باشه و اونا رو از دست بدید . اما اگه همیشه آنتی ویروس روی دستگاهتون داشته باشید و اونو بروز نگهدارید ، میتونید بدون هیچ نگرانی بابت ویروسا به کاراتون برسید . اگه شما جزو اوندسته کاربرایی باشید که تا حالا آنتی ویروس نداشتید و با دیدن این بخش تصمیم به استفاده از آنتی ویروس گرفته باشید ، احتمالاً اولین سئوالی که براتون پیش میاد اینه که چه آنتی ویروسی نصب کنم ؟ بذارید جواب این سئوالو با یه مثال بدم .
 
فرض کنید جام جهانی فوتبال تموم شده و میخوان بهترینهای جام رو انتخاب کنن . اینکه بخوایم یه تیم رو به عنوان بهترین تیم جام انتخاب کنیم سخته . چرا که یه تیم بیشترین گل زده رو داره و یه تیم دیگه بهترین خط دفاع رو . یه تیم بهترین استفاده رو از ضربات ایستگاهی کرده و یه تیم دیگه کمترین اخطار و اخراج رو داشته . در مورد آنتی ویروسها هم با حالتی شبیه به این روبرو هستیم . آنتی ویروسها رو بر اساس معیارهای مختلفی رتبه بندی می کنن و تو هر کدوم از این رتبه بندیها یه آنتی ویروس از بقیه برتره . از جمله این معیارها میشه به قدرت آنتی ویروس در تشخیص ویروسها ، میزان تاثیری که روی کند شدن سیستم دارن ، سهولت نصب و کار کردن ، نحوه بروز شدنشون و ... اشاره کرد . بنابراین اسم بردن از یه آنتی ویروس خاص به عنوان بهترین آنتی ویروس شدنی نیست . اما توصیه میشه آنتی ویروسی رو انتخاب کنید که خیلی سیستم رو کند نکنه ، تنظیمات پیچیده احتیاج نداشته باشه و برای بروز رسانیش مجبور نباشید که حتماً به اینترنت وصل باشید .

نکته بعدی اینکه شرکتهایی که نرم افزارهای امنیتی تولید می کنن ، معمولاً محصولاتشون رو در دو دسته عرضه میکنن . محصولات دسته اول فقط آنتی ویروس هستن . اما دسته دوم یک بسته نرم افزاریه که علاوه بر آنتی ویروس ، شامل یه سری نرم افزارهای امنیتی دیگه هم میشه . این نوع محصولات بسته به اینکه توسط چه شرکتی عرضه بشه ، اسامی مختلفی دارن . Smart Security ، Internet Security ، Total Solution و ... بعضی از اونا هستن . حتماً سعی کنید به جای آنتی ویروس ، از این نوع محصولات استفاده کنید .

مطلب مهم دیگه ای که میشه بهش اشاره کرد ، بروز بودن آنتی ویروسه . از اونجایی که هر روز کلی ویروس جدید نوشته و تو اینترنت منتشر میشن ، پس لازمه که آنتی ویروسها هم پا به پای ویروسها به روز بشن تا توانایی شناسایی ویروسهای جدید رو داشته باشن . در واقع هر چی تاریخ بروزرسانی آنتی ویروس قدیمی تر بشه ، احتمال عملکرد صحیح اون کمتر و کمتر میشه و ممکنه علیرغم داشتن آنتی ویروس ، باز هم سیستم شما ویروسی بشه . بد نیست این رو هم بدونیم که قرار نیست آنتی ویروس به تنهایی و یک تنه از سیستم محافظت کنه . بروز بودن ویندوز هم نقش خیلی مهمی تو جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر شما داره . سعی کنید همیشه ویندوزتون هم به روز باشه .

سه شنبه 3/3/1390 - 15:56 - 0 تشکر 320754

این ها هم میشود

انسان قادر اس اطلاعات را از محیط اطراف خود بگیرد و با محاسبه و سنجیدن شرایط برای آینده خود تصمیم بگیرد. کامپیوتر نیز مانند انسان می تواند محیط اطراف و اطلاعاتی که در اختیارش قرار میگیرد را بررسی کند و تصمیم خود را بگیرد. پس هم انسان و هم کامپیتر میتوانند تصمیمات لازم را برای آینده ی خد بگیرند. شباهت دیگر آن ها قدرت محاسبه و پردازش اطلاعات است.شباهت زیادی میان مغز انسان و حافظه های فلش رایانه ها وجود دارد.تحقیقات جدید نشان می‌دهد در لحظه بیدار شدن انسان از خواب، بخش موسوم به ساقه معز شروع به ارسال ماده‌ای موسوم به "اكسید نیتریك" به بخش دیگری از مغز موسوم به "تالاموس" كرده و "تلاموس" نیز این ماده را به سایر نقاط مغز می‌فرستد كه محققان این فرایند را به اجرا شدن "سیستم‌عامل" یا "بوت شدن" در رایانه‌ها پیش از آغاز فعالیت آنها، تشبیه می‌كنند.

soheil
شنبه 7/3/1390 - 19:48 - 0 تشکر 322881

انسان خیلی برتر از کامپیوتر است

یکم هوش مصنوعی رو بخونید می فهمید چرا.

در مورد ذخیره اطلاعات:
یک عدد دی ان ای انسان قادره ده برابر اطلاعات که در کل هارد های جهان ذخیره شده در خودش قرار بده
هوشمندی:
هیچوقت کامپیوتر به هوشمندی انسان نخواهد بود.

برتری کامپیوتر در اینه که خسته نمیشه. و سریع هستش.
انسان موقع خستگی احتمال خطا کردنش بالا میره

ز هوشیاران عالم همه دیدم غمی دارد 

 

ای دلا دیوانه شو دیوانگی هم عالمی دارد  

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.