• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 3803)
شنبه 17/2/1390 - 22:52 -0 تشکر 315781
بانک اهدا کنندگان سلولهای بنیادی غیر خویشاوند ایران

 
 
 به نقل از پایگاه اینترنتی بانک اهدا کنندگان سلولهای بنیادی غیر خویشاوند ایران:

بدینوسیله به اطلاع کلیه افرادی که داوطلب ثبت اطلاعات HLA‌ خود در "بانک اطلاعاتی HLA‌ اهدا كنندگان غیر خویشاوند" مرکز تحقیقات هماتولوژی-انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی هستند می‌رساند این بانک با هدف یافتن دهنده سازگار برای پیوند آن دسته از بیماران نیازمندی که فاقد دهنده سازگار در خویشاوندان خود می‌باشند راه اندازی شده است و آماده دریافت اطلاعات HLA‌ شما می باشد.
از کلیه داوطلبین علاقمند دعوت می شود جهت شرکت در این طرح خداپسندانه به بیمارستان شریعتی مرکز تحقیقات هماتولوژی-انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی طبقه سوم دفتر بانک اطلاعات اهداكنندگان غیر خویشاوند مراجعه نمایند.

 برای ثبت نام آنلاین اینجا را كلیك كنید

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

شنبه 17/2/1390 - 22:56 - 0 تشکر 315785

HLA چیست؟

غشای پلاسمایی گلبولهای سفید ،مانند گلبولهای قرمز دارای آنتی ژنهایی هستند.این آنتی ژنهای ظاهری،آنتی ژنهای وابسته به لیکوسیتهای انسانی ،نامیده می شوند.

آنتی ژنهای HLAمانند انواع گلبولهای قرمز، گروهای مختلف گلبولهای سفید را نمایان می کنند.

زمانی که یک فرد عضو پیوند زده شده ای رو از اهداکننده ای دریافت میکند، فرد اهداکننده و گیرنده برای اینکه عمل پیوند با موفقیت انجام شود، باید گروه آنتی ژن HLA یکسانی داشته باشند.

اگر این دو فرد گروه آنتی ژن HLAمتفاوت داشته باشند، بدن گیرنده، عضو را پس میزند. به عبارت دیگر سیستم ایمنی فرد گیرنده به خاطر سلولهای بیگانه عضو ،فعال میشود و شروع به انجام  پاسخ  ایمنی در مقابل آن عضو بیگانه می کند.

منبع: پایگاه اینترنتی موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

شنبه 17/2/1390 - 23:2 - 0 تشکر 315787

برای اهدای سلول‌های بنیادی چه شرایطی لازم است؟
دهنده سازگار کیست؟
برای اینكه پیوند موفقیت آمیز باشد باید HLA فرد دهنده با فرد گیرنده مشابهت داشته باشد. بیشترین تشابه در دوقلوهای تك تخمی می باشد و در درجه بعد در خواهر و برادر و بستگان نزدیك می باشد. احتمال تشابه بین افراد غیر منسوب زیاد نیست بنابراین هر چه تعداد داوطلبین بانك های اهدای سلولهای بنیادی بیشتر باشد شانس پیدا شدن فرد سازگار با بیمار نیازمند بیشتر خواهد شد.
ویژگی‌های فرد داوطلب چیست؟
تمام افراد بین 18 تا 60 سال كه آمادگی اهدای سلولهای بنیادی به هر فرد نیازمند را داشته باشند می توانند عضو بانك داوطلبین اهدای سلولهای بنیادی شوند. به طور كلی فرد باید دارای سلامت جسمی باشد و بیماری خاصی نداشته باشد.
از فرد داوطلب در ابتدا نمونه خون گرفته شده و آزمایش تعیین HLAانجام میشود. نتیجه آزمایش برای بررسی سازگاری با فرد بیمار نیازمند استفاده خواهد شد. اطلاعات شما به صورت محرمانه میباشد و تنها برای جستجو استفاده خواهد شد.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

شنبه 17/2/1390 - 23:6 - 0 تشکر 315791

چگونگی اهدای سلول‌های بنیادی؟
بعد از تایید توسط آزمایشات مبنی بر مناسب بودن شما برای اهدا، سلولهای بنیادی برای پیوند به بیمار نیازمند از شما دریافت خواهد شد. برای این كار دو روش وجود دارد كه روش استخراج سلولهای بنیادی از خون محیطی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
الف- روش استخراج سلولهای بنیادی از خون محیطی
ابتدا برای چند روز داروی G-CSF از طریق زیر پوست به شما تزریق خواهد شد. این كار موجب افزایش سلولهای بنیادی خون محیطی میشود. سپس در روز جمع آوری سوزنی در هر یك از دستهای شما قرار داده میشود. خون از یك دست وارد دستگاه شده و پس از جدا سازی سلولهای بنیادی در شرایط استریل از دست دیگر به بدن برگرداننده می شود. این كار 4-3 ساعت طول خواهد كشید. در طی مدت جمع آوری شما بر روی تخت دراز خواهید كشید. اینكار مشابه اهدای خون میباشد.
ب- روش استخراج سلولهای بنیادی از مغز استخوان
سلول گیری در اتاق عمل خواهد بود و برای آن بر اساس نظر شما از بیهوشی عمومی و یا بی‌حسی موضعی استفاده خواهد شد. سلولهای مغز استخوان توسط یك سوزن از استخوان لگن گرفته خواهد شد.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 18/3/1390 - 18:11 - 0 تشکر 328879

سلام و عرض تشکر مطلب خوبي بود. استفاده کردم. گذرم تهران بيفته ايشالا حتما يه سر مي زنم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.