• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 329)
شنبه 17/2/1390 - 16:14 -0 تشکر 315690
آیا زمان جدایی این دو نفر فرارسیده؟!

سیاست‌های محسن رضایی تنها متضمن فاصله گرفتن از هاشمی رفسنجانی نبوده است. رسانه‌های منسوب به او نیز طی این ماه‌ها از اصول‌گرایان منتقد فاصله گرفته اند و شاید به همین خاطر است که دیگر خبری از علی مطهری، حامی سرسخت رضایی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته، در سایت‌های نزدیک به وی دیده نمی‌شود. شاید بر همین مبناست که حالا محسن رضایی از نامه‌های خود به هاشمی می‌گوید و هاشمی از خواسته‌های «عجیب» رضایی برای امارت و فرماندهی ارتش.

در ادامه این گزارش که "فرارو" منتشر کرده، آمده است: آیا زمان جدایی دو نفری که طی سال‌های گذشته بیش از تمامی مسئولین کشور در کنار هم نشسته اند، فرارسیده است؟ این روزها مواضع هاشمی رفسنجانی و محسن رضایی چندان با یکدیگر هم‌خوانی ندارند. از یک سو محسن رضایی اقدام به انتشار یکی از نامه‌های خود به هاشمی رفسنجانی در خصوص سیاست‌های فرهنگی دولت وی کرده و در سوی دیگر ماجرا سایت هاشمی رفسنجانی که به باز روایت تاریخ بر اساس مسائل سیاسی روز شهره آفاق شده، بخشی از خاطرات اردیبهشت‌های سال‌های جنگ هاشمی را منتشر نموده است.

محسن رضایی در نامه‌ای که قریب ۱۸ سال پیش و در مقام فرماندهی سپاه خطاب به رهبری انقلاب نوشته از پا پس کشیدن دولت هاشمی از ارزش‌های انقلاب اسلامی و بر سرکار آوردن تکنوکرات‌هایی که هیچ اعتقادی به روحانیت سیاسی ندارند، گلایه کرده است. او با انتشار این نامه تلاش کرده است تا خود را ناهم‌دل و مخالف سیاست‌های فرهنگی دولت سازندگی نشان دهد.

از سوی دیگر سایت هاشمی، به برجسته‌سازی مقطعی از جنگ در خاطرات هاشمی رفسنجانی پرداخته که محسن رضایی از نحوه عملکرد صیاد شیرازی و ناهماهنگی ارتش با سپاه گلایه‌مند بوده است. سایت هاشمی درخواست محسن رضایی از امام برای ارتقای خود به مقام امیری و فرماندهی ارتش را البته «عجیب» هم خوانده است. این گونه که هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود آورده است او رضایی را به اشکالات ایده‌اش واقف می‌کند.

حالا دو سال از زمانی می‌گذرد که محسن رضایی در انتخابات حضور یافته و برخی زمزمه‌ها حضور او را منتسب به تایید و خواست هاشمی رفسنجانی می‌دانستند. محسن رضایی در تمام سال‌های پس از فرماندهی سپاه دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشته است. او همواره دبیر جلساتی بوده است که به ریاست هاشمی رفسنجانی تشکیل می‌شده است. عجیب نیست اگر افکار عمومی او را یک طرف سیاست‌های هاشمی رفسنجانی می‌دیدند؛ چه این که رضایی در انتخابات مجلس ششم نیز سعی داشت با بروزی فراتر از چپ و راست در صحنه حاضر باشد.

البته این نخستین بار نیست که مناسبات بین هاشمی رفسنجانی و محسن رضایی در سطح رسانه‌ها تیره می‌شود. پس از اظهارات وی در سال ۸۵ در خصوص پایان جنگ برای نخستین بار دفتر هاشمی رفسنجانی اقدام به انتشار یکی از مهم‌ترین اسناد جنگ تحمیلی کرد: نامه بنیان‌گذار انقلاب اسلامی در خصوص پایان یافتن جنگ تحمیلی.

یکی از مهم‌ترین استنادات امام خمینی(ره) به نامه محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه بود که اظهار داشته بود: «تا پنج سال دیگر ما هیچ پیروزی نداریم، ممکن است در صورت داشتن وسائلی که در طول پنج سال به دست می‌آوریم قدرت عملیات انهدامی و یا مقابله به مثل را داشته‌ باشیم و بعد از پایان سال ۷۱ اگر ما دارای ۳۵۰ تیپ پیاده و ۲۵۰۰ تانک و ۳۰۰۰ توپ و ۳۰۰هواپیمای جنگی و ۳۰۰ هلیکوپتر ...که از ضرورتهای جنگ در آن موقع است - داشته باشیم می‌توان گفت به امید خدا بتوانیم عملیات آفندی داشته باشیم». پس از انتشار این نامه وضعیت محسن رضایی در میان بدنه اصول‌گرایان متزلزل شد و وی در مقام متهم ردیف اول ماجرای نوشاندن جام زهر به امام قرار گرفت.

البته ۴ سال بعد و در تابستان ۸۹، محسن رفیقدوست، وزیر سپاه در دوران جنگ تحمیلی درباره این نامه گفت: «من نامه رضایی را برای فتح بغداد می‌دانم. یعنی او گفت اگر می‌خواهید ما بغداد را بگیریم این امکانات را به ما بدهید». با این حال رضایی هنوز نتوانسته است زیر بار این سنگین‌ترین ضربه سیاسی قد راست کنند. شاید همین پیشینه بود که سبب شد تا انتشار نامه وی پس از راهپیمایی نهم دی ماه خطاب به رهبر معظم انقلاب، برای وی بسیار گران تمام شود. برخی از اصول‌گرایان جوان با طعنه به او گفتند که زمان «تعارف کردن جام زهر» به سر رسیده است.

با این حال طی ماه‌های اخیر محسن رضایی سعی کرده است روز‌به‌روز بر مقبولیت خود در میان این گروه بیافزاید. پس از حضورش در مجلس حاج منصور ارضی، وی سعی وافری در فاصله گرفتن از هاشمی رفسنجانی داشته است. شاید یکی از بروزهای این فاصله گرفتن در نقض اظهارات مسئولین مرکز تحقیقات استراتژیک توسط محسن رضایی در خصوص جمعیت بهینه برای ایران بوده است. موضع‌گیری محسن رضایی علیه مرکز تحقیقات مجمع چنان بود که حسن روحانی، رئیس این مرکز خود برای دفاع از مجموعه متبوعش به صحنه آمد.

سیاست‌های محسن رضایی تنها متضمن فاصله گرفتن از هاشمی رفسنجانی نبوده است. رسانه‌های منسوب به او نیز طی این ماه‌ها از اصول‌گرایان منتقد فاصله گرفته اند و شاید به همین خاطر است که دیگر خبری از علی مطهری، حامی سرسخت رضایی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته در سایت‌های نزدیک به وی دیده نمی‌شود. شاید بر همین مبناست که حالا محسن رضایی از نامه‌های خود به هاشمی می‌گوید و هاشمی از خواسته‌های «عجیب» رضایی برای امارت و فرماندهی ارتش.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.