• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 3592)
چهارشنبه 14/2/1390 - 10:20 -0 تشکر 314504
فاطمیه و رسالت طلاب

به نام خدا

ایام فاطمیه گسیل هزاران طلبه در تعظیم شعائر الهی و بزرگداشت این ایام هست

بر آن م که انشاءالله ترویج مفاهیم دخت نبی مکرم اسلام در عرصه فضای مجازی

از تریبون انجمن حوزه علمیه باشم

بمددک یالله

 

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:23 - 0 تشکر 314505

براى دفاع از مظلومیت حضرت فاطمه زهرا(ع) هر كارى كه بتوانیم، باید انجام دهیم

مرحوم میرزا(قدس سره) و رد شبهات

بعد از آن، طرح تشكیكات از سوى شخص بیروتى و پخش نوار سخنرانى هاى وى موجب موضع گیرى شجاعانه و قوى فقیه مقدس میرزا جواد تبریزى(قدس سره) شد و مى گفتند: «چطور این شخص جرأت كرده كه این گونه به ساحت مقدس بى بى دو عالم(علیها السلام)جسارت كند و منكر بعضى قضایا شود؟ حضرت (علیها السلام) كم مصیبت كشید كه اینها این گونه در حق او ظلم مى كنند و همسو با ظالمین، منكر بعضى قضایاى حضرت (علیها السلام)مى شوند.»

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:25 - 0 تشکر 314507

مرحوم میرزا (قدس سره) مى فرمود: «آن قدر حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام)را مورد ظلم قرار دادند كه امیر المؤمنین حضرت على (علیه السلام)در هنگام دفن فرمود: . . .قد استرجعت الودیعة، واُخذت الرهینة، واخلست الزهراء، فما أقبح الخضراء والغبراء یا رسول اللّه (صلى الله علیه وآله)، أمّا حزنی فسرمد، وأما لیلی فمسهَّد، وهمٌّ لا یبرح من قلبی أو یختار اللّه لی دارك الّتی أنت فیها مقیم، كمدٌ مقیّح، وهمُّ مهیّج، سرعان ما فرّق بیننا، وإلى اللّه أشكو، وستنبّئك ابنتك بتظافر اُمَّتك على هضمها، فأحفها السؤال، واستخبرها الحال، فكم من غلیل معتلج بصدرها لم تجد إلى بثّه سبیلاً، وستقول، ویحكم اللّه وهو خیر الحاكمین; سلام مودّع، لا قال ولا سئم، فإن أنصرف فلا عن ملالة وإن أقم فلا عن سوء ظنّ بما وعد اللّه الصابرین.

وآه واها، والصبر أیمن وأجمل، ولولا غلبة المستولین لجعلت المقام واللبث عندك لزاماً معكوفاً، ولأعولت إعوال الثكلى على جلیل الرزیّة، فبعین اللّه تدفن ابنتك سرّاً، وتهضم حقّها، وتمنع إرثها، ولم یتباعد العهد، ولم یخلق منك الذكر، إلى اللّه یا رسول اللّه المشتكى، وفیك یا رسول اللّه أحسن العزاء صلّى اللّه علیك . . .

همانا برگردانده شد و گرفته شد امانت، و از دست رفت زهرا، و چه زشت گردید آسمان و زمین. اى پیامبر خدا! اما حزن و اندوه من همیشگى خواهد بود و شب من توأم با غم و اندوه گردید تا زمانى كه خداوند اختیار فرماید براى من منزل، و سرایى را كه تو در آن مقیم هستى در حالى كه بیمار، گرفته حال، محزون و پریشانم. چه زود بین ما جدایى افتاد و به سوى خدا شكایت مى برم و به زودى با خبر مى كند ترا دخترت كه چگونه امت تو دست به دست هم دادند در ظلم به زهرا(علیها السلام). از فاطمه(علیها السلام) پى در پى سؤال كن و حقیقت امر و آنچه بر او گذشته را از او بپرس.

چه حزن ها و غم هایى كه در سینه او انباشته شد و او راهى براى افشاى آنها نیافت و به زودى خواهد گفت و به زودى خداوند حكم مى كند و او بهترین حكم كنندگان است.

سلام بر شما دو نفر، سلام كسى كه وداع مى كند.

اگر روى بر مى گرداند از روى خستگى نمى باشد و به آنچه خداوند به صابران وعده داده است بد گمان نمى باشد. پس اى رسول خدا! صبر در این مصیبت زیباتر است.

اگر نبود غلبه و سیطره زورگویان پس همانا پیوسته در جوار تو معتكف مى گشتم و در این مصیبت شیون مى كردم، شیون كردن كسى كه فرزند از دست داده باشد. در محضر خدایى كه بر همه چیز گواه است دخترت مخفیانه دفن مى گردد و پایمال مى شود حق او و ارث او را از او منع مى كنند در حالى كه زمان زیادى از وفات تو نگذشته و نام تو هنوز كهنه نشده و بر زبان هاست، پس اى رسول خدا! به خداوند شكایت مى برم.

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:27 - 0 تشکر 314508

مرحوم میرزا (قدس سره) به همه تكلیف مى نمود كه باید از مظلومیت حضرت دفاع كنند، به مشككین اجازه ندهند كه حرف هاى واهى به جامعه القاء كنند و عوام مؤمنین را فریب دهند. مرحوم میرزا (قدس سره)وقتى شنید كه فلان شخص در خصوص قضیه سوزاندن و هجوم به خانه دختر رسول خدا (صلى الله علیه وآله)تشكیكاتى راه انداخته است، سر درس فقه در مسجد اعظم، خطبه آتشینى ایراد نموده و با صراحت كامل از مظلومیت حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام)دفاع كردند. جملات مرحوم میرزا(قدس سره) آن قدر سوزاننده بود كه صداى گریه طلاب در مسجد اعظم مى پیچید و ایشان با تمام وجود از بى بى(علیها السلام) دفاع مى كردند و بارها و بارها مى گفتند كه: «اگر همه چیز من در راه دفاع از حضرت برود، باكى ندارم» خطبه مرحوم میرزا(قدس سره) آن چنان صریح و مؤثر بود كه موجب حركت فضلا و طلاب شد; به طورى كه ضمن بر هم خوردن دعوت آن شخص كذایى به ایران، تا زمان حیات مرحوم میرزا (قدس سره) آن شخص و اطرافیانش جرأت نكردند به ایران سفر كنند. موضع گیرى مرحوم میرزا موجب شد كه در سراسر جهان، اتباع و اعوانش مفتضح شدند; به طورى كه جرأت نمى كردند در مجلس عام حاضر شوند (چون مورد اعتراض مردم قرار مى گرفتند). مرحوم میرزا(قدس سره) با عملكرد خود، نسل فاطمى را پرورش داد و تا زنده بودند كمتر كسى جرأت مى كرد كه در محافل مؤمنین در خصوص عقاید، شبهه اى مطرح كند و ایشان هر جا كه صلاح مى دیدند شجاعانه ایستادگى مى كردند و جوى معنوى و ولائى را در حوزه قم ایجاد كردند و نسلى ولائى و فانى در اهل بیت(علیهم السلام)پرورش دادند كه امروز حوزه به وجود آنان افتخار مى كند.

منبع 

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:29 - 0 تشکر 314509

شهادت حضرت فاطمه زهراء (س) واقعیتى است كه منابع حدیثى و تاریخ شیعه و سنّى بر آن گواه است. برخى به علت عدم آشنائى با حدیث و تاریخ، در این واقعیت تردید نموده‏اند. از اینرو گوشه‏اى از شواهد این مصیبت بزرگ را تنها از منابع معتبر اهل‏سنّت تقدیم پویندگان حق و حقیقت مى‏نمائیم.

* * *

قال رسول اللَّه (ص): «... فتكون اوّل من یلحقنى من اهل بیتى فتقدم علىّ محزونة مكروبة مغمومة مقتولة ».

(فاطمه) اولین كسى از اهل‏بیتم مى‏باشد كه به من ملحق مى‏گردد، پس بر من وارد مى‏شود، محزون، مكروب، مغموم، مقتول...

فرائد السمطین ج 2، ص 34

* * *

قال موسى بن جعفر (ع): انَّ فاطمة (س) صدّیقة شهیده.

اصول كافى ج 1، ص 381

* * *

قال ابن عباس: إنّ الرّزیّة كُلَّ الرّزیة، ما حال بین رسول‏اللَّه (ص) و بین كتابه.

مصیبت تمام مصیبت آنگاه رخ داد كه بین پیامبر (ص) و نوشتارش حائل گردیدند.

صحیح بخارى ج 1، 120

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:32 - 0 تشکر 314511

از حضرت امام محمد باقر، علیه ا لسلام، روایت شده که چون فاطمه دختر رسول خدا، شصت روز بعد از ارتحال پدربزرگوارش درنگ کرد، بیمار شد و بیماری او شدّت یافت؛ پس از دعاهای او در شکایت به دربار الهی این بود: «ای همیشه زنده ‌ای که قائم به ذاتی! ‌به رحمت تو طلب دادرسی می‌کنم، پس به دادم برس!‌ بار خدایا!‌ مرا از آتش دوزخ دور بدار و داخل بهشتم گردان و مرا به پدرم محمد، صلّی الله علیه و آله و سلّم، ملحق فرما!»
امیرالمؤمنین می‌فرمود: «خداوند تو را عافیت دهد و تو را باقی بدارد.» ولی حضرت فاطمه در جواب می‌گفتند: «ای ابوالحسن! ‌چه سریع من به لقای خدا می‌رسم.»
و بعد راجع به صدقات خود و اثاث خانه وصیت کرد و نیز به همسر خود وصیت فرمود که امامه دختر ابی العاص (خواهرزاده خود حضرت فاطمه) را به ازدواج خود در بیاورد.

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:33 - 0 تشکر 314512

در اینجا اولاً‌ به فقراتی از دعای حضرت فاطمه که گویا مربوط به روزهای آخر عمر ایشان است اشاره شده و از خود این دعا استشمام رایحه پایان یافتن عمر سیدة النساء می‌شود. در این دعا از خدا فریادرسی خواسته و دوری از آتش دوزخ و دخول در بهشت و ملحق شدن به پدربزرگوارش حضرت محمد، صلّی الله علیه و آله و سلّم، را درخواست کرده است و این خود از عدم دلبستگی بانوی اسلام به دنیا و شوق او به مرگ و رسیدن به جوار پدربزرگوارش، خبر می‌داد.
و چون این دعا از نزدیکی ارتحال فاطمه حکایت می‌کرد امام امیرالمؤمنین او را دلجویی فرمود که خداوند، تو را عافیت می‌دهد و باقی می‌گذارد ولی فاطمه که خود را در آستانه مرگ می‌دید، جواب می‌داد که به سرعت ارتحال من فرا می‌رسد.
مطلب دیگر آنکه راجع به صدقات خود و اثاث منزل، وصیت کرد که چگونه و در چه راهی مصرف شود.
و آخرین نکته، این است که از همسر عزیز خود می‌خواهد بعد از وی تنها نماند، بلکه ازدواج مجدّد کند، اما موردی را تعیین می‌کند و او امامه دختر عاص بن ربیع است که مادرش زینب دختر رسول خدا، صلّی الله علیه و آله و سلّم، بود، و بدین ترتیب دختر خواهر خود را پیشنهاد می‌کند.
راستی علوّ نظر و اوج فکر فاطمه زهرا را باید دید که همان چیزی که برخی از زنان از آن بیمناکند، فاطمه صریحاً‌ می‌‌خواهد که انجام بشود و از امیرالمؤمنین علی، علیه السلام، درخواست می‌کند که بعد از وی ازدواج کند. و سرّ‌ اینکه نام امامه را برد طبق روایات، برای ملاحظه حال فرزندانش حسن و حسین و دیگر فرزندان بود که طبعاً‌ درباره آنان مهربانی خواهد کرد، زیرا دختر خاله کودکان است.

برگرفته از کتاب سیره و سخن فاطمه/ آیت الله کریمی جهرمی

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:34 - 0 تشکر 314514

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه گلوگاه به نقش حضرت فاطمه(س) در دفاع از جایگاه ولایت و امامت اشاره کرد و گفت: این بانوی نمونه اسلام با بصیرت ولایت را از غربت نجات داد.

حجت الاسلام حسین رستمی، امام جمعه گلوگاه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شرق مازندران، اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا(س) در اوج انحرافات با سخنرانی و خطبه‌ای که ایراد کردند نقشه سیاسی حاکمان را تغییر داده و در جنگ‌های مختلف نیز نقش‌آفرین بودند.

وی بیان داشت: ولایت‌مداری حضرت فاطمه(س) و دفاع از حضرت علی(ع) به عنوان امری شخصی و خانوادگی نبود بلکه مسأله امت و اصل اسلام بوده و به همین دلیل حرکت حضرت فاطمه در این عرصه، حرکتی در راستای حمایت از امت اسلامی و انجام رسالتی مکتبی به شمار می‌رود.

امام جمعه گلوگاه افزود: بصیرت و ولایت‌مداری تنها در داشتن یک تحلیل درست نیست؛ بلکه مبارزه و مجاهده در این راه حد اعلای بصیرت و ولایتی بودن است و حضرت زهرا(س) حائز این مقام بودند.

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:35 - 0 تشکر 314515

حجت الاسلام رستمی با تاکید بر درس‌آموزی زنان جامعه اسلامی از حضرت فاطمه(س) اظهار داشت: زنان امروز جامعه اسلامی با پیروی از سیره عملی آن حضرت می‌توانند در جامعه موثر باشند و اقدامات سرنوشت‌ساز و تاریخی رقم بزنند و جنسیت آنان هرگز مانع از این موضوع نخواهد شد.

وی بیان داشت: امروز حرکت نورانی و ارزشمند آن حضرت به عنوان بنیانگذار ولایت و امامت استمرار دارد و ارادتمندان در هر مکانی با تأسی به ایشان از ولایت و امامت دفاع می‌کنند.

حجت الاسلام رستمی با اشاره به نقش اجتماعی حضرت زهرا(س) گفت: ایشان در دوران حیات رسول خدا(ص) و در جنگ‌ها به عنوان پرستار مجروحان و کمک به پیامبر اکرم (ص) و در فعالیت‌های اجتماعی در محدوده ضوابط شرعی حضور داشتند.

امام جمعه گلوگاه ادامه داد: زنان فاطمی و مردان علوی در سال جهاد اقتصادی باید شاخصه‌های موجود در بیان ائمه معصومان(ع) که به عنوان راهکارهای تکامل برای بشریت بیان شده را سرلوحه قرار دهند.

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:35 - 0 تشکر 314517

حجت الاسلام رستمی با اشاره به خطابه‌های آن حضرت در پاسداری از دین و ولایت افزود: این امر نشان‌دهنده این است که یک زن در سخت‌ترین شرایط همچون استوانه‌ای محکم، می‌تواند محور یک حرکت اجتماعی و سیاسی قرار گیرد و حضرت زهرا(س) محور تداوم مقاومت و حفظ ولایت بودند.

وی با اشاره به نقش محوری حضرت زهرا(س) در دفاع از ولایت گفت: حضرت على‌(ع) بخش زیادى از زندگى مشترکش با حضرت فاطمه(س) را در میدان‌هاى جهاد و یا مأموریت‌هاى تبلیغى گذراند و دور از خانه بود.

امام جمعه گلوگاه بیان داشت: حضرت فاطمه(س) خود نیز با تمام توان براى یارى سپاه اسلام مى‏کوشید، در کارهاى خدماتى و امدادى شرکت مى‏جست و به یارى خانواده‏هاى رزمندگان و شهدا مى‏شتافت.

وی به نقش حضرت زهرا(س) در تغییر سنت‌های غلط جاهلی اشاره کرد و گفت: آن حضرت الگوی سنت شکنی پیامبر(ص) در بی‌حرمتی و بی‌توجهی به شخصیت دختران و زنان است.‌

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 14/2/1390 - 10:37 - 0 تشکر 314518

می خواهیم با نگاهی بر کیفیت حجاب و پوشش حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به تبیین هر چه بیشتر چگونگی حجاب بپردازیم.

اگر چه عمر شریفه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از هجده سال تجاوز نکرد، اما در ابعاد مختلف زندگی می تواند الگوی مناسبی برای بانوان باشد. از جمله موارد می توان در مورد حجاب ایشان الگو پذیری داشت. با توجه به منابع تاریخی، پیرامون حجاب حضرت می توان مواردی را به شرح ذیل نام برد:

حضرت در امر حجاب بسیار مواظبت می نمودند، تا آنجا که در مقابل افراد نابینا هم بی مبالاتی نداشتند، مرد نابینایی وارد منزل ایشان شد. حضرت برخاستند و به اتاق دیگر رفتند. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: دخترم! این مرد نابیناست.

حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) فرمودند: پدر اگر چه او مرا نمی بیند، ولی من که او را می بینم و او بوی من را استشمام می کند….

همچنین تا آنجایی که ضرورت نداشت، حضرت از خانه خارج نمی شدند. حتی زمانی هم که حضرت برای ایراد خطبه وارد مسجد شدند و برای احقاق حق و ابطال باطل سخن رانی کردند در عین حفظ حریم و عفت بودند.

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.