• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 473)
دوشنبه 12/2/1390 - 20:26 -0 تشکر 314033
توصیه هایی برای مراقبت از کلیه ها

افزایش سن بالای ۵۰ سال و همزمان مصرف دخانیات ریسک این بیماری را به شدت بالا می‌برد اما با این حال بیشترین میزان ابتلا به این بیماری در کشور ما در گروه سنی بین ۲۰ تا ۴۰ سال است.

پزشکان معتقدند که بیماری‌های کلیوی قابل پیشگیری هستند البته تشخیص زودهنگام آن نیز می‌تواند عملکرد کلیه ها را طولانی‌تر کند.


اکنون برای حفظ یک سبک زندگی سالم بهتر است توصیه‌های ما را جدی بگیرید و به آن عمل کنید؛ خوشبختانه چند اقدام پیشگیرنده برای جلوگیری از بروز آن وجود دارد.


*به خاطر داشته باشید که اضافه وزن بسیار زیاد باعث پایین آوردن عملکرد کلیه‌ها می‌شود؛ مراقب رژیم غذایی‌تان باشید و منظم ورزش کنید؛ باید کاری کنید که ورزش جزئی از برنامه زندگی‌تان درآید.


*کلسترول بالا همیشه با بیماری قلبی، سکته و بیماری‌های کلیوی همراه است. به همین دلیل است که کنترل سطح کلسترول خونتان برای سلامت شما ضروری است. سعی کنید یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مصرف داروهایی که پزشک برایتان تجویز می کند را رعایت کنید.


*سیگار کشیدن یا استفاده از سایر دخانیات یکی از عوامل مهم در بیماری‌های کلیوی مزمن است؛ پس همین امروز سیگارتان را ترک کنید تا خطر ابتلا به نارسایی های کلیوی را در خودتان کاهش دهید.


*خیلی افراد دچار کم‌آبی مزمن هستند، نوشیدن مقدار کافی آب اهمیت بسیار زیادی دارد به خصوص اگر درگرمای تابستان باشد، معمولا کسانیکه دچار سنگ کلیه هستند یا در گذشته سنگ کلیه داشته‌اند، باید برای تامین آب بدنشان برنامه درستی داشته باشند البته باید مراقب باشید بیش از اندازه هم آب مصرف نکنید.


*یک رژیم غذایی پرکربوهیدرات کنترل دیابت را سخت‌تر می‌کند. موادغذایی پر کربوهیدرات عبارتند از نان، پاستا، حبوبات، سیب زمینی و برنج. مصرف زیاد نمک هم با فشارخون ارتباط مستقیم دارد. بسیاری از افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی به مصرف زیاد نمک حساس هستند، بدن‌شان ورم کرده و فشارخونشان هم بالا می‌رود. علاوه بر این، همیشه به خاطر داشته باشید که رژیم‌های غذایی پرچربی نیز می‌تواند موجب تصلب شریان شود که یکی از بزرگترین عوامل بیماری‌های کلیوی است.


*مصرف مواد ممنوعه عملکرد کلیه‌ها را ضعیف می‌کند، حتی برخی داروهای متداول موجود در داروخانه‌ها می‌تواند موجب ناراحتی‌های کلیوی جدی شود؛ برخی داروها مثل آنتی بیوتیک‌ها برای افرادی که ناراحتی کلیوی دارند باید با دوز متفاوتی تجویز شود.


*اگر به دقت قند خونتان را تحت کنترل داشته باشید بهتر می‌توانید از بروز بیماری شریان‌های کوچک خون که بیماری شریانی میکرو نامیده می‌شود، جلوگیری کنید. این اختلال معمولاً همراه با کمبود پروتئین در ادرار همراه است و در آخر منجر به آسیب کلیوی دیابتی می شود.


*فشارخون دومین عامل متداول بیماری‌های کلیوی است، خیلی اوقات فشارخون بالا موجب حمله‌های قلبی، نارسایی قلبی، سکته یا بیماری کلیوی نیز می‌شود؛ برای جلوگیری از ضعیف‌شدن عملکرد کلیه‌ها و مراقبت از مغز و قلب‌تان باید به طور مداوم فشارخونتان را تحت کنترل داشته باشید.



*اهمیت ویزیت منظم پزشک‌تان کاملاً آشکار است و نیاز به توضیح ندارد؛ برای کنترل وضعیت سلامتی‌تان باید مرتب نزد پزشک بروید و آزمایش‌های مربوطه را انجام دهید.

 

 

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.