محققان با مطالعه ارتباط بین چربیهای رژیمی و خطر ابتلا به سرطان پروستات به این نتیجه رسیدند که مصرف بعضی مواد موجود در غذاها مانند امگا 3 اگرچه برای قلب مفید است اما برای پروستات مضر است.
به گزارش دیلی ساینس، گستردهترین تحقیق در زمینه ارتباط بین چربیهای رژیمی و ابتلا به سرطان پروستات نشان داد که هرچیزی که برای قلب مفید است لزوماً برای پروستات مفید نیست.
بررسی های انجام شده روی طیف گستردهای از مردم در نواحی مختلف که بالغ بر 3400 نفر را شامل میشد، نشان داد کسانی که میزان اسید docosahexaenoic یا DHA در خون آنها بیشتر است خطر ابتلا به سرطان پروستات در میان آنها بیشتر است.
در مقابل مردانی که نسبت اسیدهای چرب ترانس در خون آنها بیشتر باشد که عامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی و التهابات است در صورتی که حاوی روغنهای گیاهی هیدروژنه باشد خطر ابتلا به سرطان پروستات در میان آنها 50 درصد کمتر است.
علاوه بر این محققان دریافتند اسید چرب امگا 6 که در بیشتر روغنهای گیاهی یافت میشود علیرغم اینکه خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد ولی در ابتلا به بیماری قلبی و التهابی موثر است.
این مقاله توسط «تئودور برسکی» و همکارانش در مرکز تحقیقات سلامت هاچینسون ارائه شد.
این تحقیقات از این لحاظ حائز اهمیت هستند که التهابات مزمن خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. در حالی که امگا3 که به طور گسترده در ماهی وجود دارد، خاصیت ضدالتهابی دارد.
هدف این تحقیقات بررسی اسیدهای چرب و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان پروستات بر اثر مصرف آنها است.
امگا3 نوعی اسید چرب غیراشباع است که در زنجیر اتصال کربن آن یک گروه کربوکسیل و چندین پیوند دوگانه وجود دارد. مصرف امگا3 در پیشگیری در بیماریهای قلبی و پوکی استخوان بسیار مفید است. کاهش فشارخون، کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون، کاهش درد و کاهش التهابی در سرتاسر بدن از فواید مصرف امگا3 هستند.