• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 623)
دوشنبه 29/1/1390 - 19:16 -0 تشکر 309231
اولین سالروز درگذشت حمیده خیر آبادی

 
اولین سالروز درگذشت حمیده خیرآبادی

 

فردا ـ سه شنبه ۳۰ فروردین ماه ـ مصادف با اولین سال روز درگذشت حمیده خیرآبادی هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون ایران است.

حمیده خیرآبادی با نام مستعار(نادره) ركورد دار بازیگری در سینمای ایران، در بیش از دویست فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخت و سه بار نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مكمل از جشنواره فیلم فجر شد. این بازیگر ۸۶ ساله فعالیت هنری را با ایفای نقشی در تئاتر سال ۱۳۳۶ شروع كرد و بازیگری در سینما را با فیلم «میهن پرست» در سال ۱۳۳۲ آغاز نمود و از جمله فیلم های مطرح او می توان به «طوقی» ، «اجاره نشین ها»، «مادر»، «بانو»، «هنرپیشه» و «روز واقعه» اشاره كرد. خیر آبادی در دو دهه ۶۰ و ۷۰ در نزدیك به ۴۰ فیلم حضور پیدا كرد و در سالهای آخر حیاتش تنها در دو فیلم «توكیو بدون توقف» و «سرود تولد» مقابل دوربین رفت و در حالیكه قرار بود پس از شش سال خانه نشینی مقابل دوربین ابوالحسن داودی در سریال «زمین انسان ها» برود سال گذشته از دنیا رفت. از حمیده خیرآبادی در سال ۸۶ در جشن بازیگران سینمای ایران تقدیر شد. پیكر این هنرمند در سكوت خبری ۳۱ فروردین در قطعه ۶۶ ردیف ۶۹ بهشت زهرا (س) به خاك سپرده شد.

ثریا قاسمی فرزند این بازیگر درباره ی خاكسپاری مادرش گفته بود:« من می خواستم ایشان پس از پنجاو چندسال تلاش اضطراب آلود برای رسیدن به مكان فیلمبرداری، با آرامش به مقصد همیشگی خود برسند. می خواستم همه لبخند دل نشین و زیبای ایشان یادشان بماند و...»

عزت الله انتظامی درباره خیرآبادی گفته است:«فكر نمی كنم در سینمای ایران چهره و بازی حمیده خیرآبادی تكرار شود و هنرپیشه ای مانند او نداریم. وی در كارش بسیار درخشان ظاهر می شد. بین سال ۱۳۲۳ تا ۲۶ در تئاتر «فرهنگ» با هم همكاری داشتیم و از همان موقع ایشان جز بازیگران تئاتر بودند كه بسیار شیرین بازی می كردند و تماشاگران زیادی داشتند.

 محمدعلی كشاورز هم كه در فیلم های مختلفی با حمیده خیرآبادی همكاری داشته او را زنی بسیار فهمیده، باشعور و فوق العاده بود خواند و گفته است: «او هنرمندی بود كه نمی توان جایگزینی برایش پیدا كرد. سال های سال برای فرهنگ و هنر كشور تلاش و شرافتمندانه كار كرد«.

علی نصیریان با اشاره به پنج، شش دهه تلاش و حضور حمیده خیرآبادی در هنر ایران به ایسنا،گفته بود: «با كمال تأسف در هیچ فیلمی با هم هم بازی نبودیم ولی نسبت به ایشان ارادت دارم و كار ایشان را می پسندم و قرار بود در سریال « زمین انسانها» یك سكانس با هم بازی كنیم، اما این فرصت متاسفانه فراهم نشدحمیده خیرآبادی متولد ۱۳۰۳ بود و در سن ۸۶ سالگی درگذشت.

از جمله فیلم های و مجموعه های تلویزیونی او می توان به «پدرسالار»، «تلخ وشیرین»، «خانه سبز»، «همه فرزندان من» و «پدر خوانده»، «الماس ۳۳» اثر داریوش مهرجویی، «تحفه هند»، «دختر شاه پریان» شاپور قریب، «شب فرشتگان» فریدون گله، «حسن كچل» علی حاتمی، «رضا موتوری» مسعود كیمیایی، «اجاره نشین ها» داریوش مهرجویی، «خانه ابری» اكبر خواجوی، «ریحانه» علیرضا رییسیان، «مادر» علی حاتمی، «شب بیست ونهم» حمید رخشانی، «بچه ها طلاق» تهمینه میلانی، «بانو» داریوش مهرجویی، «جیب برها به بهشت نمی روند» ابوالحسن داوودی، «هنرپیشه» محسن مخملباف، «مریم و میتیل»، «كلاه قرمزی و پسر خاله»، «روز واقعه»، «روزی كه خواستگار آمد»، فریال بهزاد، «بازیگر» محمدعلی سجادی و .... نام برد. 

 

 

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

دوشنبه 29/1/1390 - 19:43 - 0 تشکر 309241


واقعا هنرمند بزرگی بودند همیشه چهره شادابی هم داشتند خدا رحمتشون کنه .. چقدر زود این مدت گذشت ..

دعا واسشون فراموش نشه .

 

thank you for attention

دوشنبه 29/1/1390 - 20:16 - 0 تشکر 309251

سلام
واقعا حمیده خیرآبادی یکی ازهنرپیشه خوب عرصه سینما و تلویزیون بود . و من خیلی بازی های این هنرمند رو دوست داشتم . روحش شاد و یادشان گرامی

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

دوشنبه 29/1/1390 - 21:24 - 0 تشکر 309283

خدا بیامرزدشان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.