کله پاچه مفید برای بافتهای بدن
مرتضی صفوی گفت: پروتئین موجود در کله پاچه برای رشد و ترمیم بافتهای بدن بسیار مفید است.
این متخصص تغذیه در گفت و گو با فارس افزود: کله پاچه یک غذای بسیار چرب و پرانرژی است و از پروتئین بالا و با کیفیتی برخوردار است.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: البته کله پاچه سرشار از کلسترول است. کلسترول یکی از چربیهایی است که در رگ های خونی رسوب میکند و موجب گرفتگی آن میشود و میتواند در دراز مدت موجب سکته مغزی و قلبی شود. مقدار کلسترول مغز گاو و گوسفند بسیار زیاد است و مغز گاو حدود 120 گرم وزن دارد که حدود 2 هزار میلیگرم کلسترول دارد و حدود 130 کیلوکالری انرژی دارد.
وی اضافه کرد: زبان گاو و گوسفند سرشار از ویتامینهای گروه B مخصوصاً ویتامین B12 است و 100 گرم زبان گوساله حدود 130 کیلوکالری انرژی و 100 گرم زبان گوسفند حدود 260 کیلو کالری انرژی دارد.
صفوی اضافه کرد: کله پاچه غذایی بسیار سنگین است که میتواند موجب مشکلات گوارشی شود ؛ بهتر است کله پاچه در وعده صبحانه استفاده شود و مصرف آن در وعده شام میتواند، موجب بیخوابی و ناراحتیهای معده شود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: برخی افراد در کله پزیها از کله میش یا بز استفاده میکنند که طعم نامطبوعی دارد و نسبت به کله گوسفند ارزانتر است. باید برای خرید کلهپاچه از مکانهای مجاز استفاده شود و هرگونه بوی غیرطبیعی و نامطبوع و تغییر رنگ میتواند نشان از فاسد بودن کله پاچه باشد.