• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 14085)
سه شنبه 30/11/1386 - 9:51 -0 تشکر 30674
قمه زنی آری یا نه؟!

سلام

همونطور که دوستان مستحضر هستند هر سال در ایام عزاداری سالار شهیدان از جمله کارهایی که توسط بعضی از شیعیان انجام میشه قمه زنی و یا سینه خیز رفتن در مسیر راههای عزاداری هست.

پیشنهاد میکنم دوستان مطالب این ویژه نامه رو مطالعه کنند و نظراتشون رو در این باره اعلام کنند.

ویژه نامه خرافات در عزاداری

این نیز بگذرد ...

دوشنبه 24/10/1386 - 10:51 - 0 تشکر 24154

من که می گم بسیار کار اشتباهی و به شدت باهاش مخالفم خود امام حسین نیز(ع) از این کار راضی نیستن مقام معظم رهبری نیز با این کار مخالف اند!

مجتبي

هرچه از دوست رسد نيکوست

دوشنبه 24/10/1386 - 11:17 - 0 تشکر 24161

سلام دوست عزیز

من هم مثل بقیه کاملا"با این کار مخالفم چون این افراد نه تنها خودشون گناه میکنن بلکه دارن چهره ی اسلام هم در جهان به شکل وحشیانه نشون میدن , دشمنان اسلام هم که از هر راهی برای خراب کردن اسلام استفاده میکنن مثلا" ممکنه اون ها تصاویر مراسم ما رو تو رسانه هاشون نشون بدن وکار هاشون رو مثلا" حمله به عراق رو توجیح کنن و بگن ما داریم یه عده آدم وحشی رو که به خودشون هم رحم نمی کنن سر کوب میکنیم . خوب این یه فاجعه ست که اینجور آدم ها اونو ایجاد میکنن .

دوشنبه 24/10/1386 - 11:34 - 0 تشکر 24168

سلام دوستان.
البته نباید اینقدر سریع قضاوت کرد.من تا به حال در مجالس قمه زنی نبوده ام و چندان موافق قمه زنی نیستم اما مقام معظم رهبری این کار را حرام نکرده اند و فرموده اند در جایی که امکان سو استفاده از این موضوع باشد حرام است و آیت الله سیستانی هم فرموده اند اگر از روی معرفت باشد ثواب دارد ولی در جایی که مخالف منافع اسلام و باعث سو استفاده شود حرام است.
نکته ی جالب اینکه آقای میر باقری از علمای عصر حاضر در تاریخ 1384/6/8 در سخنرایشان در جوار حرم امام رضا(ع) فرمودند همین فیلم های قمه زنی را قبل از مسابقات جام جهانی در شبکه های تلویزیونی غرب نشان میدادند!
نکته ی دیگر این که تمامی عرفا و علما متفق القول فرموده اند عزاداری و سینه زنی فقط بخض کوچکی از راه امام است.راه امام را باید با یاری کردن دین جدش ادامه داد و افسوس که این مردم به یاد امام حسین(ع) هستند اما به یاد فرزند بزرگوارش حضرت بقیه الله الاعظم روحی و ارواح العالمین له الفداه نیستند و او را یاری نمیکنند و برای فرجش تلاش نمیکنند و اصلاحی نمیکنند و ...
یاری امام حسین(ع) در این نیست که آرزو کنیم کاش من عاشورا میبودم و فدای تو میشدم.چون امام باید اینگونه شهید میشدند تا اسلام حفظ شود بلکه یاری ایشان در این است که امام زمانمان(عج)را یاری کنیم و آن هم در دو چیز است:
ترک محرمات و انجام واجبات.
یا علی.


 

 

دوشنبه 24/10/1386 - 21:18 - 0 تشکر 24335

سلام .

 اگر از جنبه حفظ سلامت به موضوع نگاه کنیم   برای رسیدن به جواب بهتره به سفارشات امام حسین (ع) به اصحاب ایشان رجوع کنیم .امام همیشه اصحاب رو به حفظ سلامتی و ورزش توصیه کردن. و حتی در جنگهای مختلف سپاه اسلام آرایش نظامی خاصی راداشت که یکی از دلایل آن جلوگیری از کشته یا مجروح شدن سربازان بوده است. مطمئنا امام که حتی در زمان جنگ از زخمی شدن سپاهیان رنجیده میشدند ، چطور از دیدن چنین صحنه هایی متاثر نمیشوند.

البته من با نظر دیگر دوستان درباره قضاوتهای احتمالی دیگر ادیان تا حدی موافقم . چون اولا این گونه مسائل میتواند در نظر افرادی که قصد اسلام آوردن دارند تاثیر داشته باشد. ثانیا دشمنان میتوانند از آن سلاح تبلیغاتی بر علیه اسلام ایجاد کنند . درست است که حتی تبلیغات غرب نمیتواند بر پایه های مستحکم دین اسلام هیچ خللی وارد کند.اما قبول این مسئله خود به نوعی ضعف ما در شناخت اسلام حقیقی رو به دیگر ادیان منتقل خواهد کرد.

البته این مسئله از جنبه های دیگری نیز قابل بحث است که دوستان دیگر حتما کمک میکنند .

با تشکر      * محراب زاده*

One is never too old to learn .

سه شنبه 25/10/1386 - 2:20 - 0 تشکر 24415

علیکم السلام همگی دوستان عزیز
من در مورد قمه زنی نظری ندارم
ولی از آقای شجاعی که به خوبی مطالب رو بیان می کنن و من ایشون رو تحسین می کنم .
از ایشون در خواست دارم فلسفه قمه زنی ، سینه زنی و ... بیان کنن .
ممنون میشم از آقای شجاعی اگر جواب منو بدن . اگر هم جواب ندادن از این مطالب خوبی که در انجمن قرار می دن ممنون .
خدا نگهدار
به امید ظهور

سه شنبه 25/10/1386 - 9:14 - 0 تشکر 24440

سلام

وای وای نگو وحشتناکه من که شدیدا مخالفم آخه این چه کاریه؟؟؟؟؟؟بابا برین این خونی رو که بی خودی تو خیابونا می ریزین و باعث آلودگی می شه رو اهدا کنین که حداقل یک نیازمند بتونه ازش استفاده کنه.من واقعا واسه همچین افرادی متأسفم.

یا علی

  • من کوير تشنه کامم
  • مهلتم ده تا بيايم
  • جرعه يي ده تا بنوشم
  • آري آري من کويرم
  • اي خداي مهربانم
  • مهلتي ده تا بجوشم
  • از دل همچون کويرم
  • چهارشنبه 26/10/1386 - 10:39 - 0 تشکر 24799

    سلام و با تشكر از دوستانی كه نظرشونو در این مورد اعلام كردند . من در سایت تبیان درباره قمه زنی جستجو كردم كه به موارد جالبی برخورد كردم . اول تاریخچه قمه زنی رو براتون میذارم . اطلاعات مفیدیه :

    تاریخچه قمه زنی

    سوال: قمه زنی با این حال و هوا، آیا مبنای شرعی دارد یا نه و از نظر تاریخی چگونه به وجود آمده است؟

    استاد یوسفی غروی:

    از نظر تاریخی ظاهرا آن وقت كه صفویه سر كار آمدند، قمه زنی پدید آمد و مسلما هیچ سابقه ای هم بر صفویه ندارد، اما هنوز به یقین نرسیده‌ایم كه آیا قبل از عثمانی ها یا بعد از عثمانی ها این کار انجام می شده است یا نه؟ روال حكومت ها این است که اعمال و رفتارها را از همدیگر یاد می‌گیرند؛ عثمانی ها گروه فدائیان داشتند، صفویه هم یك گروه فدائیان درست كرده بودند و مانند آل بویه که در قرن سوم و چهارم در بغداد، عمدتاً دسته‌های اولیه‌ عزاداریشان، دسته‌های نظامی‌شان بود، به ارتش دستور داده بودند که به طور منظم و دسته‌بندی شده‌، دسته عزاداری راه بیاندازند. صفویه هم وقتی سر كار آمدند این برنامه را تكرار كردند. یكی از افواج فدائیان، قزلباش صفوی بودند كه همیشه سرشان تراشیده بود (به نشانه آماده به خدمت). در كتاب تاریخ شاه عباس كبیر از نصرالله فلسفی كه یكی از وسیع ترین و دقیق ترین تواریخ است (در پنج جلد)، به تفصیل، فوج فدائیان معرفی شده اند. در وصف آنان آمده كه حتی در تمریناتشان گوشت حیوانات مختلف و حتی مار را می‌خوردند كه هنوز هم در بعضی از ارتش های جهان معمول است؛ مثلاً در ارتش صدام نیز یك فوج فدائی این طوری وجود داشت. خلاصه این كه فدائیان صفویه در روز عاشورا شمشیر به دست بیرون آمدند و تصورشان این بود كه نوعی همدردی و مواسات با اصحاب امام حسین(ع) داشته باشند. آنان می گفتند در چنین روزی که اصحاب امام حسین(ع)، و خود امام، و بنی هاشم تیر می خورند پس ما هم این حالت را برای خودمان ایجاد می‌کنیم؛ یعنی نشان می‌دهیم كه ما در راه امام حسین(ع) فدوی هستیم؛ و حاضریم سرمان بریده شود و این شروع قمه زنی شد.

    زنجیر هم عمدتا در همین افواج نظامی‌ صفوی شروع شد اما انصافاً هنوز مدرك تاریخی دقیقی كه نشان بدهد كه مثلاً زنجیر به خصوص از كی و كجا و به چه كیفیتی و به دستور چه كسی شروع شده پیدا نشده است. اجمالاً معلوم است كه از تاسیسات دوران صفوی است و قبلش سابقه ندارد. مثلاً در زمان آل بویه در بغداد، عزاداری فقط در حد سینه زنی و مقتل خوانی بوده است. آن زمان روز عاشورا و حتی روز تاسوعا بازارهای بغداد به طور الزامی تعطیل بود كه البته این مبنای شرعی دارد و آن روایت ائمه است در مقابل بدعت گذاری بنی امیه که روز عاشورا را روز بركت قرار دادند و گفتند كه حتی در روز عاشورا قوت سال خود را تهیه كنید. ائمه در مقابل، برای دفع آن بدعت فرمودند: "من قعد عن العمل یوم عاشورا و من كف عن العمل یوم عاشورا"، مخصوصاً در زبان امام رضا تاكید بر این معنی زیاد است و در مفاتیح شیخ محدث عباس قمی، در اعمال اول محرم ذكر كرده است. البته تعطیل بر اساس اقوال سایر ائمه مبنی بر كلیات "یحزنون لحزننا" و امثال این هاست. و چون آل بویه به این عمل می‌كردند و به صورت دستوری، بازارها را تعطیل می‌كردند؛ متقابلاً اطعام عمومی را راه می‌انداختند كه در اصل این موارد برای ارتشیان بود اما چون بازار را تعطیل می‌كردند می‌گفتند بفرمائید از این غذای عمومی بخورید. پس حصیرهای بوریا را در بازارهای بغداد پهن می‌كردند و غذا می‌ریختند تا هر كس بخواهد بخورد یا اگر خواست ببرد. پس اطعام عمومی، به تبع تعطیل عمومی و به تبع دسته های سینه زنی افواج لشكریان در زمان آل بویه در بغداد  به راه انداخته شد، اما زنجیر زنی و قمه زنی در آن نبوده و در دوران صفویه پا گرفته است.

    -:- می خواهم آب شوم در گستره افق ، آنجا كه دریا به آخر می رسد و آسمان آغاز می گردد -:-  
    چهارشنبه 26/10/1386 - 10:41 - 0 تشکر 24800

    این هم نظر مراجع عظام درباره قمه زنی :

    • احكام قمه زدن

    علامه امین عاملى: «قمه زنى و اعمالى دیگر از این قبیل در مراسم عزادارى حسینى به حكم عقل و شرع حرام است و زخمى ساختن سر، كه نه سود دنیوى دارد و نه اجر اخروى، ایذاء نفس است كه خود در شرع حرام است و در مقابل این عمل، شیعه اهل بیت را در انظار دیگران مورد تمسخر قرار داده و آنها را وحشى قلمداد مى‏كنند . شكى نیست كه این اعمال ناشى از وساوس شیاطین بوده و موجب رضایت‏خدا و پیامبر صلى الله علیه و آله و اهل بیت اطهار علیهم السلام نیست .» (20)

    آیت الله حكیم رحمه الله: مرحوم آیت الله حكیم رحمه الله جواز قمه زنى را مقید به چهار شرط نموده است:

    1 خوف ضرر وجود نداشته باشد .

    2 عزادارى بر آن صدق كند .

    3 باعث مسخره قرار گرفتن نشود .

    4 عداوت و دشمنى دیگران را ایجاد نكند . (21)

    سؤال: قمه زدن در عزادارى امام حسین علیه السلام چه حكمى دارد؟

    امام خمینى رحمه الله: اگر موجب ضرر نباشد مانع ندارد، ولى در این زمان این عمل نشود . (22)

    مقام معظم رهبرى: اگر موجب وهن مذهب در زمان حاضر و یا مستلزم خوف خطر جان یا ضرر معتنى به باشد، جایز نیست . (23)

    آیت الله جوادى آملى: چیزى كه مایه وهن اسلام و مایه هتك حرمت عزاداراى است جایز نیست، انتظار مى‏رود از قمه زنى و مانند آن پرهیز شود . (24)

    سؤال: اگر قمه زدن در عزاداریها موجب مرگ كسى شد، آیا این عمل خودكشى و گناه محسوب مى‏شود؟

    مقام معظم رهبرى: اگر با خوف خطر جان اقدام كرده باشد، حكم انتحار دارد . (25)

    سؤال: آیا قمه زنى جایز است؟ چنانچه در این خصوص نذرى وجود داشته باشد وظیفه چیست؟

    آیت الله فاضل لنكرانى: با توجه به اینكه ایران اسلامى به عنوان ام القراى جهان اسلام شناخته مى‏شود، و اعمال و رفتار ملت ایران به عنوان الگو و بیانگر اسلام است، باید با سوگوارى و عزادارى امام حسین علیه السلام به گونه‏اى عمل شود كه موجب گرایش بیشتر به آن حضرت گردد .

    مسئله قمه زدن نه تنها نقشى ندارد بلكه به علت عدم قابلیت پذیرش و نداشتن هیچگونه توجیه قابل فهم مخالفین، نتیجه سوء بر آن مترتب خواهد شد . لذا لازم است‏شیعیان از آن خوددارى كنند . و چنانچه در این مورد نذرى وجود داشته باشد نذرصحیح نیست . (26)

    آیت الله نورى همدانى: اشكال دارد . (27)

    20) اعیان الشیعه، ج‏10، ص 363 .

    21) فتاوى العلماء والاعلام فى تشجیع الشعائر الحسینیه .

    22) استفتاءات، ج 3، ص 581، س‏38 .

    23) بیانات رهبرى و استفتائات آیات عظام پیرامون عزادارى عاشورا، ص 35 .

    24) همان، ص 42 .

    25) همان، ص 35 .

    26) جامع المسائل، ج‏1، ص 623، س 2172 .

    27) هزار و یك مسئله، ج 2، ص 179، س 597 .

    28) مكاسب محرمه، رحلى، ص 39 .

    -:- می خواهم آب شوم در گستره افق ، آنجا كه دریا به آخر می رسد و آسمان آغاز می گردد -:-  
    جمعه 28/10/1386 - 4:46 - 0 تشکر 25240

    من فقط میخوام یک نکته ای رو بگم. آیا درست ه که وقتی کلمه شیعه رو گوگل میکنید اولین تصاویری که پیدا میشه قمه زنی باشه؟ آیا این قضیه در اولین نگاه یک فرد بیرونی تبلیغ مناسبی برای تشیع هست؟ درست ه که تبلیغات ضد شیعی و ضد اسلام در این تصاویر نهفته است، اما چرا شیعیان کاری کنند که این بهانه به دست اونها بیفته؟

    سرچ کلمه شیعه در تصاویر گوگل


    جمعه 28/10/1386 - 9:10 - 0 تشکر 25260

    یابن الحسن كجایی؟؟

    بیا تا دست خالی برنگردم

    سلام

    این كار برای ماها آدمهای عادی ممنوعه...ببینید این كار برای كسیه كه كنترلش رو از دست داده

    مطمئن باشید اگه ما بخواهیم با این كار ادای آدمهای خوب رو دربیاریم كاملا اشتباهه و باید اون دنیا جواب پس بدیم ... اما كسی كه دست خودش نیست حداقل میتونه اون دنیا جواب بده از قصد این كار رو نكردم... كسی كه عاشقه، مجنونه ، دیوونه هست اشكالی نداره .

    اما در كل بگم تو این دوره زمونه كه كارهای ما شیعیان زیر دوربین جهانیان هست نباید كاری كنیم كه شیعه رو زیر سوال ببریم...باید الگو باشیم...باید خوشگل كار كنیم... باید جذاب عمل كنیم... باید بعضی جاها خودمون رو كنترل كنیم ...خدا زیباست و ما هم باید كارهامون زیبا باشه.

    پس دوست عزیز خودتو كنترل كن و كاری نكن كه ضررش از نفعش بیشتر باشه.

    یعنی قمه نزن...خوشگل باش...  مثل امام و پیشوایت... 

    ................

    ممنون از گیگیلی عزیز بابت مطرح كردن این بحث

    دوستار شما كه دوستار قرآن و عترت هستید

    یا علی

    پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

    برو به انجمن
    انجمن فعال در هفته گذشته
    مدیر فعال در هفته گذشته
    آخرین مطالب
    • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
      آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
    • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
      جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
    • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
      خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
    • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
      پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
    • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
      اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.