• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 947)
دوشنبه 22/1/1390 - 11:41 -0 تشکر 306328
آیا رسانه های آمریکایی واقعا سانسور ندارند؟

در واقع سران ایالات متحده درست می‌گویند و آنان هیچ وقت مانع از انتشار اخبار نمی‌شوند اما سیاستی که آنان در پیش گرفته‌اند،‌‌ همان سانسور مدرن است که بسیار پیچیده و البته تاثیرگذار‌تر از سانسور سنتی است؛ روشی که نگاهی گذرا به رسانه‌ای این کشور براحتی آن را اثبات می‌کند.
شبکه ایران:
«آزادی بیان» و «عدم سانسور در رسانه‌ها» موضوعاتی هستند که کشورهای غربی به ویزه ایالات متحده همواره خود را متعهد و ملتزم به اجرای آنان می‌داند و بر همین اساس هم خود را سردمدار گسترش این موضوعات می‌داند؛ تا جایی که کنگره آمریکا سالانه مبلغی چندین میلیون دلاری را برای قانونی به نام تلاش برای گسترش آزادی رسانه‌ها در جهان تخصیص می‌دهد.

اگرچه تجربه انقلاب‌های رنگی در کشورهای مختلف نشان داده که این بودجه بیشتر از آنکه برای گسترش آزادی واقعی در رسانه‌ها خرج شود، پشتیبان نهاد‌ها و سازمان‌های برانداز در جهان است اما در هر صورت، این مدعا از سوی سران کاخ سفید پابرجاست که در کشور آمریکا چیزی به نام سانسور وجود ندارد.

گذر از «سانسور سنتی» به «سانسور مدرن»

«سانسور» به معنای سنتی خود یعنی دخالت در سیستم گردش اخبار در جامعه برای جلوگیری یا تغییر اخبار ناخوشایند حکومت در رسانه‌ها. این تعریف سال‌های متمادی از سوی افکار عمومی به عنوان محتوای عبارت سانسور پذیرفته شده است اما در دهه اخیر حوادثی روی داد که لزوم بازنگری در این مفهوم سنتی و ارائه تعریفی مدرن از سانسور را اجتناب ناپذیر کرده است.

امروزه با توجه به گسترش رسانه‌های جمعی و همچنین رشد سرسام آور اینترنت در جهان و توانایی انتقال اخبار و اطلاعات میان دو مکان بسیار دور در کمترین زمان ممکن، دیگر سانسور معنای پیشان خود را از دست داده و با یک تغییر ماهیت بنیادین، به گونه‌ای دیگر از ابزارهای کنترلی حکومت‌های غربی تبدیل شده است؛ ابزاری که به ظاهر دخالتی در انتشار اخبار ندارد ولی مدیریت اخبار را برعهده دارد.

منحرف کردن افکار عمومی از مسائلی که مورد پسند حکومت نیستند و سوق دادن مردم به سمت اخبار گوناگون دیگر نظیر اخبار زرد، جذاب و عامه‌پسند یا اصطلاحا «سلبریتیز» روشی است که سانسور مدرن در پیش گرفته تا بتواند به صورت غیرمحسوس، مدیریت افکار عمومی را در اختیار صاحبان قدرت قرار بدهد.

سانسور به رنگ کاخ سفید

در واقع سران ایالات متحده درست می‌گویند و آنان هیچ وقت مانع از انتشار اخبار نمی‌شوند اما سیاستی که آنان در پیش گرفته‌اند،‌‌ همان سانسور مدرن است که بسیار پیچیده و البته تاثیرگذار‌تر از سانسور سنتی است؛ روشی که نگاهی گذرا به رسانه‌ای این کشور براحتی آن را اثبات می‌کند.

به عنوان مثال، دولت این کشور به صورت مستقیم مانع از انتشار اخبار درباره اعزام نیروهای نظامی آل سعود به بحرین برای کشتار مردم این کشور نمی‌شود اما با هجم گسترده تولید محتوا درباره زلزله ژاپن و پخش گسترده و سرسام آور اطلاعات، اخبار، تحلیل و مستند از این واقعه، به طور کاملا مدیریت شده، افکار عمومی جهان را از اتفاق اول منحرف و به سمت اتفاق دوم سوق می‌دهد.

این رویکرد به ویژه در زمینه سیاسی و تقابل آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بسیار مسبوق به سابقه است؛ تا جایی که رئیس جمهور کشورمان هم به آن اشاره کرده است.

احمدی‌نژاد چند روز پیش و در سخنرانی خود در جشن روز ملی فناوری هسته‌ای، به سفر سال گذشته خود به نیویورک اشاره کرد و گفت: خیلی عجیب بود؛ از قبل که خواستیم برویم بمب باران خبری آغاز شد که نمی‌دانم زنی در ایران قرار است مثلا چه شود. ما پرسیدیم، گفتند اصلا هنوز مراحل دادرسی طی نشده و هنوز رسیدگی نشده است اما در خود امریکا همزمان ۵۳ زن در نوبت اعدام بودند و‌‌ همان زمان که ما آنجا بودیم یکی را اعدام کردند و هیچ خبری نبود.

رئیس جمهور درباره هجمه رسانه‌های آمریکایی درباره یک مورد قضایی در ایران هم گفت و تاکید کرد: ۱۰۰ نفر خبرنگار ریخته بودند روی سر ما و همه درباره این زنی در ایران می‌پرسیدند؛ درحالی که حتی یک نفر هم درباره زنان اعدامی در آمریکا در میان نبود.

رسانه‌ها در قفس نامرئی

این مساله و تشدید سانسور مدن در کشورهای غربی به ویژه آمریکا مساله‌ای است که کار‌شناسان و فعالان رسانه هم بر روی آن تاکیده کرده و نمونه‌هایی از این مدیریت افکار عمومی را عنوان کرده‌اند.

«بیژن نوباوه» که سال‌ها سابقه فعالیت رسانه‌ای در آمریکا را دارد، چندی پیش درباره محدودیت غرب برای خبرنگاران دیگر کشور‌ها خصوصا ایرانی​‌ها و همچنین خط دهی به رسانه‌ها از سوی دولت این کشور، نکات قابل توجهی را مطرح کرد.

نوباوه وضعیت رسانه‌ها در این کشور را «دیکتاتوری در سایه» نام گذاشت و گفت: به جرات می‌​توانم بگویم حتی در کشورهای جهان سوم که بعضا مانند لیبی نظام​های ملیتاریستی بر آن‌ها حاکم است، انصافا فضا نقد مسئولان دولتی و سوال از آن‌ها به مراتب از کشور‌های غربی باز‌تر است. در واقع در غرب، نمایش آزادی وجود دارد نه آزادی.

وی درباره این شبهه که پس چطور اجازه شکل‌گیری تجمعات ضددولتی در این کشور داده می‌شود هم گفت: اغلب تظاهرات ضد جنگ و امثال آنکه در آمریکا برگزار می‌​شود با سازماندهی دولت این کشور رخ می‌​دهد تا پتانسیل​های اجتماعی را تخلیه کنند. یعنی به عنوان شیر اطمینان عمل می‌​کنند.

دوشنبه 22/1/1390 - 11:45 - 0 تشکر 306334

به نام خدا
رسانه های آمریکا صددرصد سانسور دارند. شک نکنید.

شنبه 6/12/1390 - 20:27 - 0 تشکر 435713

با سلام
خوب اینکه سانسور رسانه ای در کشور آمریکا وجود داره غیر قابل فرار هست.
خوب معلومه هر کشوری یه سری مسائل رو سانسور میکنه.
نظره کشور خودمون ایران. شدیدا سانسور رسانه ای داریم. دقیقا عین کشور آمریکا.
چیزی که رسانه ها در این دو کشور (ایران و آمریکا) نشون میده فقط بوستان ها و گلستان ها رو نمایان میکنه.
اما مشکلات سیاسی و جامعه ای رو تحت پوشش نمیده.
در اخبار های ایران اگه مشاهده کنید مدام دارن مشکلات کشورهای دیگه رو نمایان میکنن ولی مسایل داخلی رو فقط خوبهاش رو پوشش میدن. و آمریکا هم همینطوری. اصلا از بحران مالی که خودشون گرفتارش هستن صحبت نمیکنن و فقط مشکلات کشورهای دیگه مثه ایران رو پوشش میدن.
چون رسانه ها در هر دو کشور تحت نظر دولت اداره میشه.
پس اگه دست از پا خطا کنن درشون رو تخته میکنن.

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
يکشنبه 7/12/1390 - 13:8 - 0 تشکر 435958

سلام
بیشتر (شاید قریب به اتفاق) رسانه ها ی غربی یک هدف و یک بینش را دنبال می کنند.انها مامور هستند که نظام لیبرالیستی را تبلیغ کنند.در چنین رسانه هایی هرگز سخنان یا عقاید مخالف تفکرات لیبرالیستی بیان نمی شود.صرف نظر از تفاوت های ظاهری ،همه درک و تعبیر یکسانی از مفهوم آزادی دارند.درک یکسانی از مفهوم عدالت دارند.مثلا ازادی را به مفاهیم بسیار ظاهری و مادی خاصی مثل ازاد بودن روابط جنسی و...می دانند.انگار ما در جهان غرب با یک حکومت دبکتاتوری سرو کار داریم که فقط حاضر است روی مفاهیم خاصی مانور دهد.از یک زاویه ی دیگر هم که نگاه کنیم باز هم سانسور و خود سانسوری در رسانه های غربی موج می زند.مثلا انکار خدا و پیامبران در بسیاری از رسانه های غربی ازاد است و لی انکار هلوکاست مجازات دارد.(ظاهرا جدیدیا در برخی کشور های اروپایی انکار نسل کشی ارامنه هم مجازات دارد!!)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.