• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 1029)
شنبه 20/1/1390 - 17:33 -0 تشکر 305773
جای خالی نماز

مى‏ خواهید یک عصرِ بهارى را پشت سر بگذرانید. به همراه دوستان، نامزد یا همسرتان به بیرون مى‏ روید، خرید مى‏کنید، قدم مى‏زنید، براى شام به یک فست فود مى‏ روید و در نهایت با خرید بلیطِ سینما، به تماشاى یک فیلم مى‏ نشینید.

مهم نیست چه فیلمى را انتخاب مى‏ کنید. در حال حاضر، اکثرِ فیلمها شباهت‏هاى زیادى با هم دارند. شما در این فیلمها، از سکانسهاى مربوط به رقص و عروسى مى‏ بینید تا غذا خوردن و خرید کردن، طلاق گرفتن و دعواى زن و شوهر، قرار گذاشتن دختران و پسران، گریه کردن و گیتار به دست گرفتن و با حالتى غمناک زیر آواز زدن، مسابقه دادن با ماشین، براى دخترانِ کنارِ خیابان بوق زدن و سوار کردنشان، انفجار، حتى جدیدا عزرائیل و فرشته‏ ها را هم مى بینید. تقریبا با هر صحنه‏اى که در دنیاى ظاهرا واقعى روبرو مى‏ شوید، در فیلمهاى سینمایى نیز مواجه خواهید شد.

در کشورهایى که سینمایى مستقل و آزاد دارند، سینما، آئینه آن جامعه خواهد بود. یعنى شما با مراجعه به سینماىِ آن کشور، مى‏ توانید از مسائلِ مهمِ آن جامعه، مسائلى که مورد توجه جامعه است، سطح فرهنگى آن جامعه و… مطلع شوید.

با این رویکرد، در میان این همه فیلم هاى سینمایى، در میان این همه سکانس ها و صحنه‏ هایى که ما در آئینه سینما از زندگىِ جامعه مى‏ بینیم، جاى خالى سکانسها و صحنه‏ هاى نماز خالى است. کمى فکر کنید، این طور نیست؟

انگار کسى در فیلم هاى سینمایى، نماز نمى‏ خواند. انگار مهم نیست که کسى نماز بخواند. شاید گفته شود که نماز خواندن، ارتباطى با فیلم‏ها ندارد. اما غذا خوردن در فیلمها هست، خریدن کردن، لباس پوشیدن، حتى جدیدا به حمام و دستشویى رفتن، در باغچه منزل کار کردن، خصوصا با توجه به ریتمِ کند و کشدارِ فیلمهاى ما که اگر کسى بخواهد اتوموبیلش را پارک کند، ابتدا پیاده مى‏شود، درها را کنترل مى‏کند، دزدگیر را مى‏زند، دوباره بر مى‏گردد، چند بار دیگر دزدگیر را مى‏زند تا مطمئن شود، در میانِ این همه سکانسها و صحنه هایى که هیچ ارتباطى با فیلمهاى ما ندارند، باز هم جاى نماز خالى است.

اما چرا این طور است؟

اصلاً ماجرا این نیست که از فردا یک بخشنامه به همه تهیه کنندگان داده شود که الزاما باید سکانسهاى نماز در فیلمها وجود داشته باشد. نه، ماجرا این نیست.

سینما آئینه جامعه ماست. چون در جامعه ما، متأسفانه نماز یکى از برنامه‏هاى اصلى و همیشگى زندگى نیست، طبیعتا نقشى هم در فیلمهاىِ سینمایى و حتى سریالهاى تلویزیونى ندارد. چرا باید از نماز ببینیم، وقتى در جامعه خودمان آن را به آشکارى نمى‏بینیم؟ سرى به مساجد، ایستگاههاى بین راهِ قطار و اتوبوس و نمازخانه‏ها و حتى پارکها بزنید تا متوجه شوید. سرى به بازارها و مغازه‏ها و بوتیک‏ها و پاساژها در هنگام اذان بزنید، تا متوجه شوید که ماجرا از چه قرار است.

جاى خالى نماز، بیشتر در زندگى ما حس مى‏شود…

منبع 

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

شنبه 20/1/1390 - 18:34 - 0 تشکر 305789

با نام خدا و سلام
کاملا این تصاویر رو اگه جایی هم میبینیم نوبرانه هست.
این خیلی بده.تو فیلمای خارجی تو تصاویرشون اگه انجیل خوانی تو کلیسا رو ندارن گاهی تصویر کلیساشون هست اما ما چی؟فقط زمانیکه شخصیت فیلم یه مشکلی داره یا پیرزنها یا پیرمردها فقط ......

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

شنبه 20/1/1390 - 21:39 - 0 تشکر 305855

سلام
valayat گرامی خیلی ممنون از ثبت مطلب خوبتان ، واقعا جایگاه نماز در فیلم های ما خیلی کم رنگ شده و زمانی که در فیلمی یا سریالی میبینیم که فردی داره نماز می خونه آن زمانی هست که شخصیت فیلم به مشکلی بر خورده که در این زمان هست که یا نماز می خونه یا به یکی از زیارتگاه ها میره و این واقعا جای تاسف داره که فقط دراین زمانها یادی از خدا کنیم و بخواهیم با خدای خود صحبت کنیم و از خدای خودمون کمک بخواهیم .
و به نظر من صدا و سیما خیلی می تونه کمک کنه که جوانهای ما رو به سمت و سوی نماز خوندن ترغیب کنه و این مستلزم ساخت برنامه های خوب و جذاب هست .

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

شنبه 20/1/1390 - 23:46 - 0 تشکر 305899

سلام
همه اینا درست
ولی سوال من:
چرا اهل فنش و کسانی که دوست دارن اینطور بشه وارد عمل نمیشن؟

الان چند ساله ما شبکه قرآن داریم؟
چرا هیچ کاری جز تکرار بعضی فیلمها و نمایش فیلمهای بی مزه نداره؟
الان یک شبکه دست اهل فنه...
بابا بسم الله...
پس کی آخه؟

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
يکشنبه 21/1/1390 - 0:58 - 0 تشکر 305925

بستگی به موضوع فیلم داره!
شما دقت کنید در سینما آدمای خوب نماز خونن و آدمای بد لا مذهب همین کافی نیست؟
یا حتی گاهی چادریا رو بهترین نشون میدن!
الان که وضعیت خوب دوست من :)

يکشنبه 21/1/1390 - 7:28 - 0 تشکر 305940

mohsenkhosro گفته است :
[quote=mohsenkhosro;240810;305925]بستگی به موضوع فیلم داره!
شما دقت کنید در سینما آدمای خوب نماز خونن و آدمای بد لا مذهب همین کافی نیست؟
یا حتی گاهی چادریا رو بهترین نشون میدن!
الان که وضعیت خوب دوست من :)

سلام

ولایت گرامی حق با شماست....

درضمن جناب محسن-خسرو...دوست گرامی، شما مطمئنی اینا رو تو سینما دیدی؟...یا تو فیلمها و سریالهای ما؟....والا ما كه هرچی فیلم دیدیم توهین بوده به مذهبی ها...هرچی آدم فقیر و بددهنه شده مذهبی...هرچی آدم خوب و پودار و بافرهنگ بوده به اصطلاح روشنفكر بوده....وضعیت افتضاحه...افتضاح

اما در بعضی از فیلمها كه میان ارتباط با خدا رو نشون میدن آدمو تكون میدن...و به یادش میارن كه خدا هست...دگر غصه چرا؟.....:)رفتم تو اون شعره:)

دوستان خوب، یه خرده دقیقتر به فیلمها نگاه كنیم...

كجاست اون سینما و هنر انقلابی؟....

درپناه حق

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

يکشنبه 21/1/1390 - 13:37 - 0 تشکر 306030

جمله آخرتون خیلی شعار زده بود!!!
مدیوم سینما با تلویزیون خیلی فرق داره واقعا فیلم های تلویزیون که همه سفارشی هستن به هیچ وجه کیفیت مناسبی ندارند در ضمن دوست من اگر بخواهیم بیاییم در بوق و کرنا کنیم نماز خواندن رو کلا همین تعداد نماز خون هم از دستمون میره! فکر کن مثلا یهو وسط یه فیلم سینمایی تصاویر قطع بشه پنج دقیقه نماز خوندن رو با ساز و آواز روحانی نشون بدیم مخاطب پا میشه میگه مگه ماه رمضونه!!!
برادر من فقط خودت رو نگاه نکن، ما نباید فیلم بسازیم برای نماز! ما باید نماز رو در فیلم قرار بدیم، شماها میخواین همه فیلم در جهت تبلیغ دین باشند، اینجوری هم دین خراب میشه هم سینما...
توضیح بیشتر بخواین در خدمتم

يکشنبه 21/1/1390 - 13:52 - 0 تشکر 306033

در ضمن پوشش اقشار به اقتضای شغل فرهنگ و محیطی که در آن قرار گرفتن مشخص میشه.
مثلا یک خانم چادری اگر قرار باشه در یک جای خوب شهر باشه باید کارش هم به پوششی که داره شبیه باشه مثلا در یک اداره مثل تبیان فعالیت میکنه یا شاید مدیر این اداره است، همان خانم در صورتی که در این سطح شهر مانتویی باشه یا پوشش دیگری داشته ممکن است کارش در ادارات خصوصی باشه یا شایدم خانه دار باشد یا در کارهای آزاد دیگر و تعداد کمی در کارهای دولتی هستند که البته در هنگام کار پوشش چادر دارند.
اما در سطح پایین شهر همان خانم ممکن است یک خانواده سنتی داشته باشد پس چادری است اعتقادات قدیمی تر است یعنی از پدر و مادر به فرزند رسیده است و ممکن است اصلا از روی تفکر نباشد چادرش من در قشر پایین جامعه بودم پس لطفا دفاع نکنید! استثناها در این قشر آدمهایی با سطح بالای فرهنگی به حساب میان که خوشبختانه در تبیان این جور استثناها زیاد هستند. در همین قشر هم ممکن است هر دو مورد قشر بالا وجود داشته باشد.
یک طراح لباس نمی تواند این نقش ها را عوض کند تا تبلیغ دینی کند، همه میدانیم که شرایط بد اقتصادی بی دینی می آورد و شرایط خیلی خوب هم همین طور این رو علما هم تایید کردند، در قشر ضعیف تر که معمولا چادری بیشتر باشد ممکن است میزان جرم هم بالاتر باشد پس برای همین خانواده ای که در یک فیلم نامه نوشته می شود ممکن است خانواده معتقدی باشد اما پدر خلاف کاری داشته باشد به نظر من پوشش بازیگران سینما در حال حاضر خوب است مخصوصا فیلم هایی که از روی اصول ساخته می شوند من فیلم های مبتذل را فیلم نمی دانم منظور من از فیلم، فیلمهایی مثل جدایی نادر از سیمین، پرسه در مه یا حوالی اتوبان است.
حتی در سینمای ما اخیرا اگر قرار باشد شخصی بد حجاب را نشان دهند از موی مصنوعی استفاده میکنند یعنی در این حد نظارت است!!!
مثلا در فیلم حوالی اتوبان شخص فاحشه فیلم را یک مانتویی بدحجاب نشان دادن که کلی هم آرایش داشت!!! این شخص رو اگر چادری نشون بدن که هستند افرادی که با چادر این کارا رو میکنند! میشه روش بحث کرد که هدف کارگردان چی بوده از این ارائه!
من مثال جدایی نادر... رو می زنم که فیلم خوبی است و پرداخت خوبی به آن شده است، در این فیلم یک خانواده قشر متوسط به بالا در کنار یک خانواده متوسط رو به پایین قرار گرفته است، خانواده متوسط رو به بالا مرد و زنی هستند که هر دو به شغل های عادی مشغولند، مرد در بانک و زن به عنوان معلم زبان، زن در شغلش مقنعه سرش میکند ولی در زندگی اش شال دارد و حجابی معمولی دارد مثل دیگر زنان شهر، مرد هم همین طور ، زنی که در منطقه پایین تر است چادری است و آدم بسیار معتقدی است و شوهرش مشکلات مالی دارد و با اینکه اعتقادات لازم را دارد ولی در جبر زمانه اسیر شده است، زن و مرد قشر متوسط رو به بالا نیز هر دو اعتقاداتی دارند و آدمهای لامذهبی نیستن، شما اگر این فیلم رو ببینید می فهمید که در سینمای ما وضع حجاب به هیچ وجه بد نیست مگر فیلم های مبتذلی که به نظر می رسد رانت های دولتی هم دارند!!!

يکشنبه 21/1/1390 - 13:57 - 0 تشکر 306034

mohsenkhosro گفته است :
[quote=mohsenkhosro;240810;306030]جمله آخرتون خیلی شعار زده بود!!!
مدیوم سینما با تلویزیون خیلی فرق داره واقعا فیلم های تلویزیون که همه سفارشی هستن به هیچ وجه کیفیت مناسبی ندارند در ضمن دوست من اگر بخواهیم بیاییم در بوق و کرنا کنیم نماز خواندن رو کلا همین تعداد نماز خون هم از دستمون میره! فکر کن مثلا یهو وسط یه فیلم سینمایی تصاویر قطع بشه پنج دقیقه نماز خوندن رو با ساز و آواز روحانی نشون بدیم مخاطب پا میشه میگه مگه ماه رمضونه!!!
برادر من فقط خودت رو نگاه نکن، ما نباید فیلم بسازیم برای نماز! ما باید نماز رو در فیلم قرار بدیم، شماها میخواین همه فیلم در جهت تبلیغ دین باشند، اینجوری هم دین خراب میشه هم سینما...
توضیح بیشتر بخواین در خدمتم

سلام

نه دوست گرامی...مثل اینكه من منظورمو كامل نگقتم

منظورم این نیست كه بیاییم بجای یه فیلم برنامه ی مذهبی تحویل مردم بدیم...و منظورم هم فقط نماز نیست...نظرم (چندبار گفتم نظر:)  ) اینه كه توی فیلمها جایگاه اصلی خدا رو نشون بدیم...اینطور نباشه كه تا یكی قراره بمیره بیاییم سراغ قرآن...و خدا....

اینطور هم نیست كه وسط فیلم بیان یهو بذارن:)....ریتم خودشو داره...مثلا دغدغه های نمازخونها رو نشون بدن...اینكه بچه صبح میخواد بخوابه بگه بابا داری واسه نماز پاشدی منو هم بلند كن.....یا مثلا نماهایی از نماز باشه...ما توی تلویزیون فقط ماه رمضونا نماز داریم:)...بقیه سال تعطیله...:(....

دیدی...شما هم توی ذهنت اومد ماه رمضون...ببینین...قصد جسارت ندارم...ولی واسه همه ی ما اینطور شده كه توی رسانه ماه رمضون فقط خدا هست و دوری از گناه و اخلاق درست....

منم اینو میگم كه نماز رو در فیلم قرار بدیم...اخلاق زیبای اسلامی رو نشون بدیم...این چیزی كه الان در سینما و تلویزیون دارن از اسلامی ها نشون میدن خیلی فاصله داره با مسلمون اصلی.

فیلمهای سینما هم كیفیت خوبی ندارن....

اونم شعار...باشه:)...ولی اگه منو شما و همه تلاش كنیم از اون حالت شعار درمیاد...كارگردان متعهد كم داریم....كارگردانی كه فیلمی بسازه با فطرتهای انسانی

موفق باشید.

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

يکشنبه 21/1/1390 - 14:3 - 0 تشکر 306035

در فیلم جدایی نادر براتون بگم که توش مسائل اعتقادی زیاد داره
نادر به شوهر زنی که ازش شکایت کرده می خواد سه تا چک 15 میلیونی بده تا رضایت بده که به جرم کشتن بچه سقط شده ش زندان نیفته.
نادر قبل از اینکه چک رو بنویسه به شوهر زنه میگه اگه میشه به خانمتون بگین بیان من با ایشون کار دارم.
زن میاد میگه بله چیه
نادر میگه خانم شما باید بیایین همینجا جلوی جمع و دخترم دست روی قران بذارید که من شما رو زدم و باعث شدم بچتون بیفته!
زن مردد میشه چون رفته از مراجع سوال پرسیده که وقتی شک داریم باید پولو بگیریم
چون روز قبلش تصادف کرده بوده و نمی دونسته ضربه نادر باعث شده یا ضربه ای که بر اثر تصادف بوده
برای همین دست روی قرآن نمی ذاره و به همسر نادر میگه خانم من که بشه شما گفتم این پول حرومه چرا به شوهرتون نگفتین!
شما این نمونه رو نگاه کنید به نظرتون الان این نمونه خوبی نبود؟
معذرت که داستان فیلم رو تعریف کردم! چون دیدن فیلم به ندانستن همین داستانه که می ارزد:)

يکشنبه 21/1/1390 - 14:18 - 0 تشکر 306036

سلام مجدد

اول اینكه من فقط اولین پستتون رو خوندم....و یهو به همه الان پاسخ میدم

دوم اینكه ایرادی نداره دیگه...من جدایی ....رو ندیدم...تا اونجایی هم كه میدونم این چندوقته افتادین به جون فیلم:)

اما پاسخ كلام شما

ببینین...اینكه میفرمایید پوشش بسته به شغل تغییر میكنه یه حرفه...داشتن حجاب حرف دیگه

مثل اینكه توی دانشگاه خانوما حق گذاشتن شال و روسری رو ندارن ولی بیرون چرا....حالا این خانوم چه تو دانشگاه و چه تو بیرون میتونه حجابشو خوب حفظ كنه...میتونه هم حفظ نكنه...این تظاهر به حجاب نیست...بلكه قالب حجاب تغییر میكنه اینجا...یه خانوم با مانتو و شلوار میتونه همون حجابی رو داشته باشه كه یه خانوم چادر داره....به شرطی كه مانتو مناسب باشه...حالا وارد جزییات نمیشم

اینكه در مورد انتقال فرهنگ حجاب از والدین به فرزندان گفتید هم به نظرم اصلا درست نیست....چون اون شخصی كه به زور خانواده چادر میذازه تو تك تك رفتارش میشه بی حجابی(نه ظاهری بلكه منظورم عفت و متانت هم هست) رو لمس كرد...خوشبختانه امروزه...همونطور كه بیحجابی فراوون شده...از اون طرف افراد با حجاب هم كم نیستن...افرادی كه با عقل و شعور خودشون این حجاب رو انتخاب كردن...حتی اگه از خونواده به ارث برده باشه...تحقیق میكنه...

اتفاقا به نظر من مثالهایی كه فرمودید...استثناست...نه افراد متدین...توی هر قشری هستند افرادی كه با اشتباها و خطااشون آبروی بقیه ی اون طیف رو میبرند..

یه چیز دیگه....حجاب رو فقط متعلق به قشر پایین شهر ندونین...نه اسلام نه فرهنگ و نه اخلاق به هیچ قشر خاصی تعلق نداره بلكه متعلق به همه هست...میتونید توی اطرافتون ببینید افرادی رو كه بالای شهر هستند ولی متدینن...

حجاب سینما از نظر ظاهری اصلا هم خوب نیست...مانتوهای كوتاه...روابط آنچنانی...موی مصنوعی هم اشكال داره...یعنی اگه مو در نیاد فیلم جلو نمیره؟...

این جدایی...رو من ندیدم....انشاءالله میبینیم....

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.