• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 942)
چهارشنبه 17/1/1390 - 19:43 -0 تشکر 304783
راه اندازی ویکی فقه

 http://www.wikifeqh.ir/wiki/index.php

.. 

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

چهارشنبه 17/1/1390 - 19:43 - 0 تشکر 304785

مسؤول مؤسسه صدای بهار با اشاره به افزایش تعداد مقالات پایگاه اطلاع‌رسانی ویکی‌فقه، دانشنامه فقه و اصول از راه‌اندازی بخش عربی این پایگاه خبر داد.



جواد جوادی، مسؤول مؤسسه صدای بهار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به راه‌اندازی نسخه آزمایشی ویکی‌فقه، دانشنامه فقه و اصول از سال گذشته به نشانی اینترنتی www.wikifeqh.ir از افزایش تعداد مقالات این پایگاه اطلاع‌رسانی خبر داد.

وی با بیان این‌که ویکی‌فقه دانشنامه فقه و اصول با هدف ارتباط بین سه بخش تدریس استاد، تحقیق شاگرد و مطالب کتاب‌ها با تعداد 500 مقاله کار خود را آغاز کرد، افزود: هم‌اکنون تعداد مقاله‌های کتابخانه ویکی‌فقه به 1300 مقاله افزایش یافته است.

مسؤول مؤسسه صدای بهار، متقن‌تر شدن مقالات و داشتن لینک منبع برای تک تک مقاله‌ها را از دیگر امکانات ویکی‌فقه برشمرد و به عنوان نمونه در رابطه با فقّاع، گفت: فقّاع به نوشابه گرفته شده از جو به صورتی مخصوص گفته می‌شود که اگر روی پاورقی عروة الوثقی در این زمینه کلیک شود، هرجا که محقق فقّاع را تعریف کرده، منبع آن نیز آمده و قابل مشاهده است.

وی با بیان این‌که تقریر برگرفته از متن احادیث و متناسب با کلماتی است که استاد تعریف می‌کند و سعی شده پاورقی‌ها به کتاب‌ها ارجاع و به آیات مربوطه لینک داده شود، افزود: امسال ویکی‌فقه به زبان عربی راه‌اندازی می‌شود تا طلاب بتوانند براساس مطالبی که اساتید در درس مطرح می‌کنند، کلمات کلیدی را گرفته و پیرامون آن مقاله‌ خود را ارائه دهند.

جوادی پیش از این در گفت‌وگو با خبرنگار رسا تصریح کرده بود که ویکی‌‌فقه تلاش می‌کند تا مبانی فقه و اصول اسلام را که از سوی محققان حوزوی نوشته می‌شود، بر روی اینترنت منعکس کند و در مرحله اول به دنبال تسهیل در فهم مطالب، تبیین استدلال‌ها، تلخیص درس‌ها و بیان شقوقی است که در درس بیان نمی‌شود.

وی ادامه داد: طلبه‌هایی که در مقطع درس خارج تحصیل می‌کنند می‌توانند با طرح نظریه‌های جدید در موضوع درس یک استاد، از یک سو طلبه‌های دیگر را از نظر خود بهره‌مند سازند و از سوی دیگر با نظارت سایر طلبه‌ها اشکال‌های آن را برطرف کنند.

مسؤول مؤسسه صدای بهار اضافه کرد: طلبه‌هایی که در حال خواندن کفایه هستند یا رسائل و مکاسب را تمام کرده‌اند نیز می‌توانند در بخش‌های عمومی ویکی‌فقه حضور داشته و مفاهیمی که به عنوان مطالب پایه است را به نگارش درآورند.

وی با بیان این‌که ویکی‌فقه در مرحله دوم، به دنبال بیان مفاهیم دینی، فقهی، عقیدتی و تاریخی است تا عموم مردم بتوانند از منبع منسجمی که کلمه‌های کلیدی را به هم پیوند داده بهره ببرند، گفت: مخاطب اصلی ویکی‌فقه در حال حاضر طلاب هستند که بحث‌های تخصصی را مطرح می‌کنند؛ اما هرچه دانشنامه گسترده‌تر شود بحث‌های عمومی‌تر را هم می‌توان ارائه داد.

جوادی در بخش دیگری از سخنان خود به ثمره علمی نوشتن در ویکی فقه اشاره کرد و گفت: بسیاری از طلبه‌های درس خارج، مقاله‌هایی را درباره درس اساتید می‌نویسند که هرگز منتشر نمی‌شود و گاهی نظریه‌های جدیدی مطرح می‌کنند که نهایتاً در درس خارجی که شاید خودشان ارائه دهند، بیان می‌شود.

وی بیان داشت: اگر این نظریه‌ها در ویکی‌فقه نوشته شود هم مقاله در اختیار سایر طلبه‌ها قرار می‌گیرد و هم نظریه‌ها دیجیتال و ماندگار می‌شود و چون در کمترین زمان ممکن در اختیار سایر کاربران قرار می‌گیرد، اشکال‌های نظریه بیان و برطرف می‌شود و از نظر علمی متقن می‌گردد.

مسؤول مؤسسه صدای بهار با اشاره به اهمیت تشویق طلاب به بیان نظریه‌های فقهی و اصولی، اظهار داشت: در انتهای هر ماه به مقاله‌های برتر که در زمینه فقه یا اصول مرتبط با متن درس‌های اساتید نوشته شود و برای اتقان استدلال‌ها، به کتابخانه مجازی مدرسه فقاهت لینک داده شود، جوایز نقدی اهدا خواهد شد.

گفتنی است، ویکی‌فقه، دانشنامه فقه و اصول، 22 بهمن‌ماه سال گذشته به طور رسمی از سوی مؤسسه صدای بهار آغاز به کار کرد.

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.