• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 2023)
شنبه 28/12/1389 - 0:7 -0 تشکر 300202
نسخه آزمایشی کاوشگر 4 پرتاب شد


جمهوری اسلامی ایران موفق به پرتاب نخستین کپسول زیستی ایرانی به فضا توسط کاوشگر 4 شد .
 
واحد مرکزی خبر ، به گزارش ایرانا به نقل ازمرکز ارتباطات ؛ اطلاعات و تبلیغات ریاست جمهوری ؛ این رویداد مهم علمی روز 24 اسفند توسط پژوهشگران هوا فضای سازمان فضایی ایران صورت گرفته است .

این پرتاب به عنوان تحقق بخشی از فرایند اکتساب فناوری های لازم و با هدف آزمودن عملکرد سیستم و زیر سیستم های برنامه ریزی انجام شده است .

به علاوه در این آزمایش ؛ عملیات پیچیده و گسترده لجستیک شامل 15 خودروعملیاتی و 2 فروند بالگرد در وسعتی بیش از 300 کیلومتر برای نخستین بارآزموده و هدایت شد .

بنا به این گزارش ؛ ازجمله نتایج و دستاوردهای این پرتاب می توان به عملکرد صحیح موتور حامل کاوشگر و سکوی پرتاب ؛ عملکرد دقیق سیستم الکترونیکی شامل ارسال داده و تصویر از ارتفاع 120 کیلومتری سطح زمین ؛ارسال و اجرای مطمئن و دقیق فرامین جدایش دماغه ؛ موتور و چترها؛ عملکرد موفق سیستم بازیابی و سامانه های کاهنده سرعت در بازگشت محموله به زمین اشاره کرد .

همچنین در این پرتاب ؛ نتیجه عملیات مانور انتقال و آماده سازی موجود زنده قبل از پرتاب و احیای آن پس از بازیابی ؛ آزمودن موفق داده برداری از کپسول زیستی عملکرد سامانه های پشتیبان حیات ؛ عملکرد موفق سازه و پوششهای حرارتی در مراحل رفت و بازگشت محموله و مدیریت سه ایستگاه زمینی ثابت وسیار در ارتباط راه دور با محموله در مراحل مختلف پرواز مورد بررسی قرارگرفت .

گفتنی است  آیین رونمایی از کاوشگر 4 در بهمن ماه سال جاری و با حضورمحمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران برگزار شده بود .

 

منبع: واحد مركزی خبر (با حذفیات)

 

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/12/1389 - 0:13 - 0 تشکر 300203

منبع: mashreghnews.ir
منبع: mashreghnews.ir
منبع: ایرنا

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/12/1389 - 0:15 - 0 تشکر 300204

سرپرست سازمان فضایی کشور از پرتاب کاوشگر 4 بدون محموله زیستی جهت آزمایش زیرسامانه های آن در اسفند امسال خبر داده بود که این وعده در 24اسفند با پرتاب موفق کاوشگر 4 تحقق یافت .

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، این پرتاب به عنوان تحقق بخشی از فرایند اکتساب فناوریهای لازم و با هدف آزمودن عملکرد سیستم و زیرسیستم های ذیل انجام شد:
1-سکوی پرتاب
2-موتور وزنه تنظیم ارتفاع وبالکهای کنترلی
3-سیستم های الکترونیک ومخابراتی(تله متری)
-مجموعه حسگرها وتجهیزات صدور فرمان جدایش
5-مجموعه جدایش موتور ودماغه
6-مجموعه بازیابی شامل شلیک کننده سازو کار رهاساز چترهای ترمزی و اصلی
7-ایستگاههای زمینی تله متری داده وتصویر
8-مجموعه ایستگاههای مکان یاب (رنجینگ)
9-سازه و پوشش های حرارتی
10-کپسول زیستی وپشتیبانی حیات (با کمک شبیه سازی موجود زنده )
بعلاوه در این آزمایش عملیات پیچیده و گسترده رنجینگ ، شامل 15خودرو عملیاتی و 2 فروند هلی کوپتردر وسعتی بیش از 300 کیلومتربرای اولین بار آزمایش و هدایت شد.
از نتایج و دستاوردهای این پرتاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-عملکرد صحیح موتورحامل کاوشگرو سکوی پرتاب
- عملکرد دقیق سیستم های الکترونیکی شامل ارسال داده و تصویر از ارتفاع 120 کیلومتری سطح زمین
-ارسال واجرای مطمئن و دقیق فرامین جدایش دماغه موتور وچترها
-عملکرد موفق سیستم بازیابی و سامانه های کاهنده سرعت در بازگشت محموله به زمین
-انجام مانور انتقال و اماده سازی موجود زنده قبل از پرتاب واحیای آن پس از بازیابی
-آزمودن موفق داده برداری از کپسول زیستی و عملکرد سامانه های پشتیبان حیات
-عملکرد موفق سازه و پوشش های حرارتی در مراحل رفت و بازگشت محموله
-مدیریت سه ایستگاه زمینی ثابت و سیار در ارتباط راه دور با محموله در مراحل مختلف پرواز
همچنین فرایند آموزش موجود زنده برای تطبیق با شرایط حضور در فضا همچنان در حال انجام است و بزودی شاهد پرتاب کاوشگر 4 با محموله زیستی به فضا خواهیم بود.

منبع: mashreghnews.ir

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/12/1389 - 0:17 - 0 تشکر 300205

"كاوشگر4" گام بلند دیگری برای تسخیر فضا/كدام ایرانی 5 سال دیگر به فضا می رود؟

تهران-ساعت 11:28 روز سه شنبه 24 اسفند 89، رویداد بزرگ دیگری در ایران چشم جهانیان را خیره كرد، "كاوشگر 4" نخستین كپسول زیستی ایران را با رمز "یا فاطمه معصومه(س)" با خود به فضا برد.

هنوز چند هفته از رونمایی كاوشگر 4 توسط دكتر "محمود احمدی نژاد" رییس جمهوری نگذشته بود كه كاوشگر 4 وارد فاز عملیاتی شد، این نشان داد كه ایران فقط هسته ای نیست، قدرت برتر منطقه اكنون در عرصه های مختلف علمی و هوا و فضا پیشگام است.
پس از این رویداد بزرگ علمی- تحقیقی دكتر "حمید فاضلی"سرپرست سازمان هوا و فضا در مقابل خبرنگار سیاسی ایرنا نشست تا جزئیات بیشتری از این دستاورد بزرگ را تشریح كند.

**پرتاب كاوشگر 4 كاملا موفقیت آمیز بود
دكتر حمید فاضلی با اشاره به پرتاب نخستین كپسول زیستی ایران به فضا در روز سه شنبه24 اسفند سال جاری گفت: نخستین كپسول زیستی ایران در ساعت 28/11 دقیقه به دلیل مصادف شدن این روز با رحلت حضرت معصومه(س) با رمز "یا فاطمه معصومه" به فضا پرتاب شد.
سرپرست سازمان هوا و فضا یادآوری كرد: در زمان رونمایی این كاوشگر، در روز فناوری فضایی كه با حضور رییس جمهور صورت گرفت اعلام كردیم كه ما قبل از پرتاب كاوشگر اصلی كه حامل موجود زنده به فضا است، پرتابی آزمایشی و زیر سیستمی خواهیم داشت تا زیر سیستم های مربوط به این سامانه را به طور كامل مورد ارزیابی عملكرد قرار دهیم و امروز خوشحالیم كه این امر تحقق یافت.
فاضلی در ادامه به سیستم ها و زیرسیستم های آزمایش شونده در این پرتاب اشاره كرد و گفت: سكوی پرتاب، موتور، وزنه تنظیم ارتفاع و بالكهای كنترلی، سیستمهای الكترونیك و مخابراتی (تله متری)، مجموعه حسگرها و تجهیزات صدور فرمان جدایش، مجموعه جدایش موتور و دماغه، مجموعه بازیابی شامل شلیك كننده، از جمله سیستم ها و زیر سیستم های آزمایش شونده در پرتاب كاوشگر 4 بود.
وی ساز وكار رهاساز، چترهای ترمزی و اصلی، ایستگاههای زمینی تله متری و داده تصویری، مجموعه ایستگاههای مكان یاب (رنجینگ)، سازه و پوششهای حرارتی، كپسول زیستی و سامانه های پشتیبانی حیات (با كمك شبیه سازی موجود زنده) را از دیگر بخش های مورد آزمون در این پرتاب دانست.

**پرتاب كاوشگر 4 بسیار موفقیت آمیز بود
دكتر فاضلی با تاكید بر این كه این پرتاب بسیار موفقیت آمیز بود، افزود: این محموله در یك زاویه پرتاب 87 درجه تا ارتفاع 120 كیلومتری و با وزن محموله 250 كیلوگرم پرتاب شد.
سرپرست سازمان هوا و فضا افزود: در این آزمایش عملیات پیچیده و گسترده رنجینگ شامل 15 خودرو عملیاتی و دو فروند هلی كوپتر در وسعتی بیش از 300 كیلومتر برای اولین بار آزمایش و هدایت شد.
فاضلی گفت: تمامی مراحل جدایش و فرود آمدن محموله به وسیله چتر نجات توسط دوربین هایی كه زیر كلاهك نصب شده بود، دریافت و ثبت شد.
وی با بیان این كه در این پرتاب ایستگاه هایی برای مكان یابی پیش بینی شده بود گفت: سه ایستگاه مكان یابی برای تعیین موقعیت، مسیر پرواز حامل و محموله در این سامانه طراحی و استقرار داده شد.
وی عملكرد این ایستگاه ها را مثبت ارزیابی كرد و گفت: این ایستگاه ها عملكرد خوبی داشتند، اطلاعات را به خوبی ثبت و ضبط كردند كه این اطلاعات هم اكنون توسط متخصصان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

**به جای موجود زنده از یك عروسك میمون استفاده كردیم
فاضلی با اشاره به این كه در این محموله موجود زنده شبیه سازی شد، گفت: تجهیزات پشتیبانی حیات نیز در این پرتاب به عنوان كار مانوری مورد استفاده قرار گرفت تا برای سال آینده كه قرار است موجود زنده واقعی را در كپسول زیستی قرار دهیم مراحل آزمایشی را به خوبی طی كرده باشیم.
فاضلی گفت: این عروسك میمون معادل وزنی همان میمونی كه قرار است سال آینده توسط كاوشگر 4 به فضا پرتاب شود را داشت و ما تمامی تجهیزات ثبت علائم و پشتیبانی حیات را در این موجود غیر زنده شبیه سازی كردیم.
وی گفت: بعد از پرتاب، این محموله پس از 20 دقیقه با چتر نجات به زمین فرود آمد و سپس یك تیم پایش محیط برای پیدا كردن این محموله عملیات گسترده ای انجام داد.

**كاوشگر 4 سه حلقه داشت
فاضلی با بیان این كه كاوشگر 4 شامل سه حلقه بود گفت: در حلقه نخست، چتر نجات قرار داشت، در حلقه بعدی این سامانه خدمات الكترونیك و مخابراتی و در حلقه سوم محموله زیستی جاسازی شده بود.
فاضلی اظهار داشت: با وجود این كه موجود زنده در این محموله وجود نداشت، اما كاملا مایل بودیم از سیستم تولید اكسیژن و حذف co2 اطمینان حاصل كنیم از این رو از یخ خشك كه co2 جامد است استفاده كردیم.
سرپرست سازمان هوا و فضا گفت: ما تمام تلاشمان این بود كه موجود زنده در این محموله دچار آسیب نشود و این موجود سالم به زمین برگردد، از این رو بازگشت محموله برای ما بسیار مهم بود.
فاضلی افزود: ما پس از این آزمایش، داده های مربوط در كامیپوتر پرواز و جعبه سیاهی كه در محموله تعبیه بود را كاملا مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهیم داد.
وی ازجمله نتایج و دستاوردهای این پرتاب را عملكرد صحیح موتور حامل كاوشگر و سكوی پرتاب، عملكرد دقیق سیستم الكترونیكی شامل ارسال داده و تصویر از ارتفاع 120 كیلومتری سطح زمین، ارسال و اجرای مطمئن و دقیق فرامین جدایش دماغه، موتور و چترها، عملكرد موفق سیستم بازیابی و سامانه های كاهنده سرعت در بازگشت محموله به زمین عنوان كرد.

**پرتاب اصلی كاوشگر 4 سال آینده صورت می گیرد
وی تاكید كرد: پرتاب اصلی موجود زنده توسط كاوشگر 4 در سال آینده انجام خواهد شد.
سرپرست سازمان هوا و فضا با اشاره به این كه قدم بعدی تكرار پذیری مسیر قبلی برای آمادگی بهتر برای پرتاب اصلی است گفت: ما به تمامی اهداف پیش بینی شده دست یافته ایم و باید در قدم های بعدی باید قطر حامل و ارتفاع را بیشتر كنیم.
وی با اشاره به این كه هم اكنون وزن محموله زیستی بین 5/2 تا 3 كیلوگرم است گفت: در مراحل بعدی وزن این محموله را بیشتر می كنیم تا بتوانیم به وزن انسان برسیم.

**طی پنج سال آینده انسان را به فضا خواهیم فرستاد
فاضلی افزود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته طی پنج سال آینده خواهیم توانست یك محموله حاوی یك انسان را تا ارتفاع 200 كیلومتری زیر مدار به فضا بفرستیم به این ترتیب از معدود كشورهایی خواهیم بود كه توانستند انسان را تا ماورا جو پرتاب كنند و بعد از آن نیز تلاش می كنیم تا انسان را به مدار نیز بفرستیم.

منبع: ایرنا 

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 14/1/1390 - 20:41 - 0 تشکر 303536

گزارش تصویری ایسنا از پرتاب «کاوشگر‌٤» و تمرینات میمون‌های فضانورد

« كاوشگر 4» كه به همراه اولین محفظه زیستی حامل موجود زنده، در مراسم روز فناوری فضایی رونمایی شده بود در روزهای پایانی سال 89 همراه با یك عروسك میمون كه دارای علائم حیاتی شبیه‌سازی شده موجود زنده است به فضا پرتاب شد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با گذشت چند روز از این ماموریت تصاویر جالبی از روند پرتاب كاوشگر از سوی پژوهشگاه هوافضا منتشر شده كه علاوه بر محموله جالب آن و تصاویر ارسالی از فضا، بازیابی محموله پس از بازگشت از فضا را نشان می‌دهد.

 كاوشگر 4 كه قرار است بر اساس وعده سازمان فضایی ایران، همراه موجود زنده به فضا پرتاب شود، با هدف انجام تحقیقات زیستی و ارسال موجود زنده انسان‌نما به فضا و بازگشت سالم آن، طراحی و ساخته شده است و این، نخستین گام عملی در اجرای پروژه ملی اعزام فضانورد ایرانی به فضاست.

از جمله فناوری‌های كلیدی در این طرح می‌توان به آماده‌سازی و آموزش موجود زنده،‌ طراحی و ساخت محفظه زیستی شامل عایق صوتی، حرارتی و ضربه‌گیر و تجهیزات لازم برای تامین اكسیژن و سنجش علائم حیاتی موجود زنده، جدایش ملایم موتور و سایر اجزای جدا شونده به منظور حفظ سلامت موجود و بازیابی سالم محموله از ارتفاعات بالا اشاره كرد.

كاوشگرهای فضایی، راكت‌های عمود پروازی هستند كه برای حمل آزمایشگاه‌های فضایی به ارتفاعات بالای جو غلیظ - ارتفاع بین 50 تا 300 كیلومتر - و بازیابی سالم آنها به كار می‌روند. كاوشگرها كاربردهای بسیاری دارند كه از آن جمله می‌توان بررسی خواص اتمسفر، آزمایش وسایل كنترلی مورد استفاده در ماهواره‌ها و ماهواره‌برها، كسب اطلاعات هواشناسی و پیش‌بینی هوا، و انجام تحقیقات زیست فضایی و نجوم را نام برد. در حقیقت، محموله‌های آزمایشگاه فضایی در كاوشگر‌ها، اجزای پیچیده سامانه‌های فضایی و موجودات زنده را در معرض آزمایش و بررسی قرار می‌دهند.

در كاوشگر 4 اعزام یك میمون از نژاد رزوس به ارتفاع 120 كیلومتری و بازیابی سالم آن و فراهم كردن بستر مناسب برای انجام تحقیقات زیست پزشكی فضایی پیش‌بینی شده است.

در این كاوشگر اولین محفظه زیستی برای پشتیبانی حیات در ارسال به فضا طراحی و آزمایش می‌شود. در تمامی مراحل پرتاب تصاویر محفظه زیستی، علائم حیاتی موجود زنده، و داده‌های محیطی و علمی مخابره و در جعبه سیاه ثبت می‌شوند. برای حفظ و تضمین سلامت موجود زنده در ارسال به فضا و بازگشت از آن، باید قابلیت اطمینان سامانه‌های حامل موجود زنده بسیار بالا باشد؛ از این رو، تمامی مراحل طراحی، ساخت و آزمایش باید مطابق با استانداردهای فضایی خاص سامانه‌های سرنشین‌دار صورت پذیرد.

آماده‌سازی و آموزش موجود زنده از جمله مراحل كلیدی در این طرح است. موجود زنده با قرار گرفتن تدریجی در شرایط شتاب و ارتعاش، توانایی تحمل شرایط پرواز واقعی را پیدا می‌كند.

میمون به عنوان حیوانی آموزش‌پذیر، طی مراحل آموزش خود را با شرایط پرتاب انطباق می‌دهد. آموزش‌های پیش‌بینی شده شامل سازگاری موجود زنده با شتاب، ارتعاش و شوك، شرایط سقوط آزاد، سر و صدا و محیط داخلی محفظه زیستی است. آ‌زمایش زیر سامانه‌های جدا شونده و چترهای زیر سامانه بازیابی نیز از مهمترین بخش‌های آزمایش عملكردی است و قابلیت اطمینان این زیر سامانه‌ها با تكرار آزمایش‌ها به تایید می‌رسد.

انتظار می‌رود با تلاش پژوهشگران و كارشناسان پژوهشگاه هوا فضا در دستیابی به فناوری ارسال موجود زنده به فضا، برگ زرین دیگری به كارنامه فعالیت‌های فضایی ایران اضافه شود.

 قبل از پرتاب در سکوی پرتابگر

 لحضات آغازین پرتاب

 پس از جداشدن دماغه

پس از باز شدن چتر کمکی(تصاویر ارسال شده توسط تله متری)

 محموله درحال بازگشت به زمین پس ازبازشدن چتراصلی(تصاویر ارسال شده توسط تله متری)

 محموله پس از بازگشت به زمین(تصاویر ارسال شده توسط تله متری)



آزمایش شتاب میمون

http://64.130.220.65/Multimedia%5Cpics%5C1390%5C1%5CScience%5C10.jpg

آزمایش ارتعاش میمون

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 14/1/1390 - 21:42 - 0 تشکر 303591

خیلی ممنون از ثبت این مطلب. من نشد متن رو کامل بخونم، نمی خوام هم منفی نگر باشم اما به جز عکس آخر اون تصاویر میمون که نمایش داده شده انگاری عروسک پخ پخی از یک میمون ه!!

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.