• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 2082)
چهارشنبه 4/12/1389 - 19:50 -0 تشکر 289383
شمارش معكوس آغاز شد؛ ایران به یكی از سه قدرت برتر جهان در عرصه هوافضا تبدیل می شود


تهران- شمارش معكوس آغاز شد، ده، نه، هشت، هفت، شش،..."در آینده ای نزدیك ماهواره فجر به فضا پرتاب می شود و ایران تا سال 1404 به یكی از سه قدرت برتر جهان در عرصه هوا فضا تبدیل می شود".
    
این بخشی از سخنان معاون وزیر دفاع و مدیر عامل شركت صنایع الكترونیك ایران(صاایران) و عضو هیات علمی دانشگاه مالك اشتر در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا است.
چهار ماهواره ملی و بومی "فجر"، "ظفر"، "رصد" و "امیركبیر" و همچنین نمونه مهندسی موتور ماهواره‌بر "سفیر بی یك" و كپسول زیستی "كاوشگر چهار" چند روز پیش با حضور رییس جمهوری در نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه هوافضا؛ رونمایی شد.
از این رو برآن شدیم با دكتر "ابراهیم محمودزاده" كه به گفته خودش تمایل ندارد چهره ای رسانه ای شود و در سه سال گذشته با هیچ نشریه و خبرگزاری گفت وگوی تفصیلی انجام نداده به گفت وگو بنشینیم.
دكتر محمودزاده متولد 1334، دارای دو مدرك فوق لیسانس الكترونیك و MBA و دارای مدرك دكترا در رشته مدیریت توسعه تكنولوژی است.
آقای محمودزاده مسوولیت های مدیر كلی وزارت صنایع و معادن، مدیر كلی شركت ایز ایران، ریاست مركز تحقیقات و تولید نیمه هادی، رییس پژوهشگاه الكترونیك ایران، معاونت وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و عضویت در هیات علمی دانشگاه صنعتی مالك اشتر را در پرونده كاری خود دارد.
در یكی از روزهای بهمن ماه به محل كار آقای محمودزاده در شركت صاایران می رویم، اتاق او آنقدر آرامش بخش و عرفانی بود كه هیچ كس گمان نمی كند كه در این اتاق آرام، پرسروصداترین طرح ها در عرصه هوافضا رقم می خورد.
"امروز مسئولیت ها درست همان تكلیف است، تكلیف یعنی از صبح تا نیمه شب آرامش"؛ "ویرانه ایست این جهان، عمر كفاف نمی دهد كه آباد كنیم و غیرت رخصت نمی دهد كه رها كنیم، اینگونه رها كردن نشانه رذالت است و جاهلانه مرمت كردن نشانه دنائت، پس آبادسازی یك گوشه گم بدست ما ... و آبادانی كل عالم بدست همگان است"؛ این گوشه ای از تابلو نوشته های روی دیوار اتاق "محمودزاده" است.
البته شاید بین این "محیط عرفانی" و "فضا" ارتباطی باشد...
 
ادامه دارد...
 
 

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 19:54 - 0 تشکر 289386

ادامه:
**ماهواره فجر اوایل سال آینده به فضا پرتاب می شود
-ماهواره فجر را كی به فضا می فرستید؟
"ماهواره فجر قرار است اوایل سال آینده به فضا پرتاب شود، این ماهواره بعد از ماهواره امید دومین ماهواره ای است كه كاملا در داخل و ساخته شده و دارای تكنولوژی بومی است.
اولین ماهواره ای كه جمهوری اسلامی ایران به فضا پرتاب كرد ماهواره سینا بود كه این ماهواره به صورت مشترك توسط دانشمندان ایرانی و متخصصان روس ساخته شد و تجربه مشترك بین دو كشور محسوب می شد.
این ماهواره؛ مهرماه 84 در دولت نهم به عنوان نخستین ماهواره به فضا پرتاب شد ، هر چند كه این ماهواره به طور مشترك میان دانشمندان ایرانی و روس ساخته شد ولی تجربه ای بزرگ برای دانشمندان ما محسوب می شد زیرا بعد از آن بود كه دانشمندان ما توانستند بدون كمك هیچ كشوری ماهواره امید و سپس فجر را بسازند، این مساله باعث شده كه امروز ما صاحب ماهواره ساخت داخل هستیم.
پرتاب ماهواره سینا باعث شد كه جمهوری اسلامی ایران، مانند سایر كشورها صاحب ماهواره شود و در ردیف 44 كشور صاحب ماهواره قرار گیرد.
ساخت ماهواره سینا باعث شد كه ما از نزدیك با دانش و فضای طراحی آشنا شویم و مشكلات ساختن، در مدار قرار گرفتن ماهواره و رقابت با خارجی ها را تجربه كنیم.
همچنین با ساخت ماهواره توانستیم در رنكینگ (رتبه بندی) جهانی قرار گیریم و عضو سازمان فضایی جهان شویم كه این مساله بدون ساختن ماهواره میسر نبود؛ امروز ماهواره سینا هنوز در فضا است."
- تا قبل از دولت آقای احمدی نژاد وضع چگونه بود؟
"قبل از دولت نهم در صاایران در قالب پروژه های كوچك اقداماتی انجام می دادیم ولی این اقدامات نتیجه ملموسی نداشت، تا این كه باانجام این اقدام بزرگ توانستیم موفق به داشتن یك استراتژی مشخص و دارای یك محصول قابل اتكا برای ایران شویم.
با ساخت ماهواره سینا تجربه های داخلی ما تخصصی تر شد و ما به یك بلوغ در تصمیم سازی برای تكنولوژی های فضایی رسیدیم.
این مساله سبب شد وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات و وزارت دفاع در بخش پرتاب كننده و ماهواره بر و همچنین ایستگاه های كنترل و دریافت و دانش تكنولوژی ها به ظرفیت های خوبی برسند، كه می توانست به سیستم فضایی كمك كند،در آن زمان پیشنهاد یك برنامه درازمدت را دادیم و در این برنامه جدول زمانی برای خروجی های این برنامه تصویب شد.
در سال دوم دولت احمدی نژاد این برنامه نهایی شد و این برنامه به بعد، فضا تابع منابع برنامه و ذی نفعی به نام دولت شد، در همه كشورها معمولا موضوعات فضایی در دستگاه حاكم و دولت قرار می گیرد زیرا منابع خاص می خواهد و منافع ملی را در بردارد كه تنها توسط دولت می تواند تامین شود.
از آن زمان منابعی به بخش دفاع تخصیص دادند و بخش دفاع این موضوع را دنبال می كرد تنها اتفاقی كه در بیرون رخ داد،همكاری مشترك وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش ماهواره مصباح با یك كشور خارجی انجام گرفته بود كه به نحوی با مشكلات جدی در پرتاب این پروسه اجرایی شد."

** "فضا" و استراتژی دولت آقای احمدی نژاد
- پس برنامه و استراتژی فضا در دولت آقای احمدی نژاد طراحی شد؟
"موضوع فضا از باب یك برنامه و استراتژی در دولت آقای احمدی نژاد انجام گرفت، ماهواره سینا و مصباح در قالب منابع محدود و كارهای پراكنده در قبل از آن انجام گرفت، ولی بعد از آن ماهواره های امید و فجر بسیار موفقیت آمیز عمل كردند.
در برنامه دولت كار سنگینی به صاایران از سوی دولت اختصاص داده شد كه بر اساس آن وزارت دفاع، صاایران را مامور كرد كه تمام نیازها در بخش ماهواره، ایستگاههای زمینی و اطلاعات و امنیت در فضا را صاایران دنبال كند و پرتاب كننده و ماهواره بر هم به سازمان هوا و فضا داده شد.
با این نگاه به جلو حركت كردیم و امروز ما سازمان فضایی هم به عنوان دستگاه سیاست گذار می شناسیم نه دستگاه اجرا كننده، زیرا یك آژانس خودش هدایت می كند و اجرا نمی كند.
بعد از آن بر آن شدیم تا در كشور ظرفیت منابع انسانی و تخقیقاتی هوا و فضا را در كشور بالا ببریم از این رو در برنامه پیشنهاد دادیم كه چند دانشگاه ماهواره دانشجویی بسازند، زیرا این مساله ظرفیت های محدودتری را هم به كار می گیرد و موجب ارتقا و هویت بخشی به دانشگاه ها می شود و هم موجبات آموزش های نیروی انسانی را فراهم می كند.
همان زمان تصمیم گیری شد و دانشگاه علم و صنعتی شریف، امیر كبیر، تهران و مالك اشتر موجبات آموزش نیروهای انسانی و ریز پروژه ها را فراهم كند.
در همان زمان، دانشگاه علم و صنعت، امیر كبیر، شریف، تهران و مالك اشتر موجبات پروژه هایی را فراهم كردند و مبالغی هم به آنان داده شد، امروز شاهد هستیم كه آنان پروژه ها را دنبال می كنند و اگر امروز دانشگاه شریف بستر آماده كردن یك ماهواره را فراهم می كند به روایتی از آن مسیر برنامه است. "
ادامه دارد... 

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 19:56 - 0 تشکر 289388

ادامه:


**ماهواره "پارس سپهر"؛ چهار سال دیگر
- جدیدترین برنامه هایی كه در دستور كار است...
"در مسیری كه صاایران باید دنبال می كرد ابتدا ماهواره امید، سپس فجر و سپس چهار ماهواره طلوع و نهایتا ماهواره ای كه از طلوع هم فضا را بالاتر می برد و پارس سپهر نام دارد را در دستور كار خود دارد كه ماهواره امید پرتاب شد و ماهواره فجر آماده پرتاب است.
ماهواره پارس سپهر ماهواره سنجشی است كه نیازهای سنگین تر كشور را رفع می كند و این ماهواره بسیار حساس است و بر اساس برنامه، چهارسال دیگر عملیاتی می شود، اما ماهواره های طلوع بر طبق برنامه سالانه آماده می شوند."

** اولین ماهواره بومی ایران بود
"ماهواره فجر ماهواره ای كاملا حرفه ای است كه برآمده از ماهواره امید است، ماهواره امید 90 روز در فضا بود و 1200 بار دور زمین چرخید.
ماهواره ملی امید به عنوان اولین ماهواره بومی و با توجه به ماموریت تعریف شده برای آن بخشی از فناوری های كلیدی یك ماهواره عملیاتی را در بر داشت كه این فناوری ها كه برای اولین بار در كشور به صورت بومی به كار گرفته شده بود عبارت بودند از تولید الكترونیك ماهواره، تولید فرستنده و گیرنده فضایی، فناوری شبیه سازی پرواز ماهواره، مهندسی سامانه فضایی بصورت كاملا بومی، اثبات وجود ماهواره در مدار، تعیین دوره تناوب و زمان طلوع ماهواره با دقت بالا، ارتباط تله متری تله كامند ماهواره،...
ماهواره ملی امید یك ماهواره علمی-تحقیقاتی و پژوهشی و مخابراتی بود كه ماموریت آن بصورت زیر تعریف شده بود: ارسال پیام ریاست محترم جمهوری از فضا به زمین، تعیین مشخصات مداری ماهواره پس از جدایی اش از ماهواره بر، برقراری ارتباط متقابل ماهواره و ایستگاه زمینی به منظور ذخیره و ارسال داده های تله متری و تله كامند، ارسال فرمان از ایستگاه زمینی به ماهواره و...
وزن این ماهوراه 27 كیلوگرم بود و زمان دید آن 4 تا 5 مرتبه در شبانه روز با زمان تقریبی 7 دقیقه در هر دور بود."

**ماهواره حرفه ای
"ماهواره فجر همه ویژگی های ماهواره حرفه ای رادارد، فرق ماهواره فجر با ماهواره امید در این است كه در ماهواره فجر سلول های خورشیدی به كار رفته است كه عمر آن را به یكسال و نیم رسانده است.
این ماهواره دارای سیستم جی پی اس است، جی پی اس، موقعیت ماهواره را هر لحظه در فضا مشخص می كند و این موقعیت یابی می تواند كاربری های مختلفی از جمله علمی و عملیاتی داشته باشد، این ماهواره همچنین قابلیت مانورمداری و تصویربرداری را نیز دارد.
ماموریت ماهواره فجر انتقال مداری، عكسبرداری هواشناسی، محموله های تحقیقاتی است، و فناوری های جدید این ماهواره شامل فناوری انتقال مداری به كمك رانشگر گاز سرد، فناوری تعیین كنترل وضعیت ماهواره از طریق پایداری چرخان فعال، فناوری تصویربرداری فضایی و فناوری تعیین و توزیع توان الكتریكی می باشد.
این ماهواره دستاوردهای زیادی را برای كشورمان در بر دارد كه می توان به دستیابی به فرآیند كاملی از كلیه زیرسامانه های مورد نیاز در فناوری فضایی، كاهش هزینه های پرتاب با دستیابی به فرایند انتقال مداریدر ماهوراه، ساخت اولین ماهواره ملی-بومی دارای توانمندی انتقال مداری، ساخت اولین ماهواره ملی -بومی دارای توانمندی تصویربرداری و گام دوم در جهت تحقق سفرهای فضایی اشاره كرد.
برنامه ای كه وزارت دفاع دنبال می كند این است كه با توجه به آماده شدن ماهواره بر فجر و طلوع، بتوانیم ماهواره فجر را به عنوان دومین ماهواره ایرانی در فضا قرار دهیم."

** ماموریت "طلوع"
- از ماهواره طلوع بیشتر بگویید.
"ماهواره طلوع امسال توسط رییس جمهور رونمایی مهندسی شده است ونمونه پروازی و پرتابی آن اواخر سال آتی انجام خواهد شد.ماهواره طلوع 100 كیلو وزن دارد و طول عمر آن سه سال است،ماموریت اصلی این ماهواره تصویربرداری تك طیفی با تفكیك پذیری 50 متر و ذخیره و ارسال داده های تصویر به ایستگاه های زمینی دریافت تصویر می باشد كه بدین منظور با ایستگاه های زمینی تله متری،ردگیری و فرمان و مركز كنترل پرواز قابلیت تبادل دادههای پایش و كنترل ماهواره را دارد.
از كاربردهای این ماهواره می توان به نقشه برداری زمین در مقیاس بزرگ، مطالعه و بررسی حوضچه های آبی و دریا، مشاهده گسترده شهرها، تخریب منابع طبیعی، بررسی علوم كشاورزی وجنگلی، مشاهده پوشش ابرها، پراكندگی انسانی، و ... اشاره كرد. "

**تحریم ها ما را باانگیزه تر كرد
- پس تحریم ها بی تاثیر است؟
"اگر قرار بود كه هنوز متكی به خارجی ها باشیم، شاید هنوز باید به دنبال یك ماهواره می بودیم كه خارجی ها برایمان بسازند، این خودش یك پیشرانه بود كه ما بتوانیم به بسیاری از پروژه هایی كه نداریم دسترسی یابیم.
ما مصمم به كار با انگیزه هستیم،با اتكا كامل به دانش و تلاش نیروهای خودی به سطح بالایی رسیده است.
ما در پنج یا ده سال آینده ظرفیت های خوبی را در بخش فضا پیدا خواهیم كرد و در چشم انداز بیست ساله خواهیم توانست جزو سه قدرت برتر فضایی باشیم؛ ان شاءالله."

گفت وگو از سمیه لاری

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.