• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 261)
سه شنبه 3/12/1389 - 0:8 -0 تشکر 288069
باید و نباید های افطار و سحری

ماه مبارک رمضان، ماه سلامت روح و تزکیه نفس و فرصت مناسبی برای تمرین تندرستی و اصلاح عادات غذایی است.
روزه داری در ماه مبارک رمضان می تواند در درمان بسیاری از بیماری های کبدی، تصلب شرائین، آسم، آرتریت، آلرژی و بسیاری از بیماری های دیگر مفید و مؤثر باشد.
روزه موجب می شود که اعضای بدن به خصوص دستگاه گوارش و سایر دستگاه هایی که به نحوی در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند و در طول ۱۱ ماه مشغول فعالیت بوده اند به مدت یک ماه استراحت کرده و نیروی تازه ای بگیرند بعد از روزه داری به نحو بهتری اعمال خود را انجام دهند.
در اغلب بیماری هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفید است.

با روزه گرفتن ذخایر چربی های مضری که مخصوصاً در ناحیه شکم تجمع پیدا کرده و می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند، کاهش یافته و سموم بدن دفع می شود.میزان چربی های نامطلوب موجود در خون با روزه داری تنظیم می شود، میزان چربی های مفید خون نیزافزایش می یابد.

در ماه مبارک رمضان نیز مانند سایر دوران، پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل گروه های اصلی غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه گوشت و جایگزین های آن (تخم مرغ، حبوبات) و گروه شیر و فرآورده های آن (ماست، پنیر) ضروری است.با رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه، نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، پروتئین و انرژی موردنیاز بدن، تأمین می شود.

سه شنبه 3/12/1389 - 0:12 - 0 تشکر 288070


افراد روزه دار مانند زمانی که روزه دار نیستند بهتر است، ۳ وعده غذایی داشته باشند. این وعده ها شامل سحر، افطار و شام است.
زیرا حذف هر وعده غذایی علاوه بر ایجاد پرخوری در وعده های بعدی به کاهش سوخت و ساز و چاقی منجر خواهد شد.
ریفلاکس (برگشت اسید معده به مری و دهان) از مشکلات احتمالی افراد در ماه رمضان به دنبال روزه داری است. این امر ممکن است به سوزش سردل، قفسه سینه و نیز تلخی دهان منجر شود. علت این امر اغلب حجم زیاد غذا و مایعات، چای زیاد و مصرف تنقلات و شیرینی هایی مانند زولبیا و بامیه است.
یبوست از دیگر مشکلات احتمالی به دنبال روزه داری است که می توان با مصرف انواع سبزی های خام و پخته و میوه های خیسانده مانند آلو و انجیر، روغن زیتون همراه سالاد، آب کافی، نان سبوس دار و عدم مصرف چای پررنگ، قهوه و کاکائو و همچنین پیاده روی مناسب، نسبت به پیشگیری و رفع یبوست در ماه رمضان اقدام کرد.

سه شنبه 3/12/1389 - 0:13 - 0 تشکر 288071

● افطار
هنگام افطار تا حد امکان شیرینی های طبیعی مانند خرما مصرف کنید و شله زرد، حلوا، زولبیا و بامیه را همزمان با هم نخورید. البته می توانید در شب های مختلف، مواد شیرین متفاوتی را مانند مربا و عسل مصرف نمایید تا بدین ترتیب تنوع غذایی تان حفظ شود؛ هرچند که بهترین شیرینی خرماست.
فراموش نکنید مصرف زیاد مواد شیرین، توازن این مواد را در بدن به هم می ریزد و باعث چاقی می شود.
به گفته کارشناسان تغذیه در ماه رمضان با حذف یک وعده غذایی، متابولیسم بدن بویژه متابولیسم انرژی تعدیل می شود و مازاد انرژی بدن در این ماه مصرف می شود که کاهش وزن را به دنبال دارد. همانگونه که مطالعات نشان می دهد افراد در ماه رمضان بین نیم کیلو تا ۶ کیلو وزن کم می کنند البته وزن برخی اشخاص به علت پرخوری نه تنها کم نمی شود، بلکه افزایش می یابد.
اهمیت افطار مشابه وعده صبحانه است؛ چون غذا پس از گرسنگی طولانی مدت به بدن می رسد. در این وعده غذاهای زودهضم مانند گروه شیر و تخم مرغ را می توان مصرف کرد. خوردن نان، پنیر، چای شیرین و خیار و گوجه فرنگی نیز مناسب این وعده است البته می توان از کوکو و سوپ های سبک هم استفاده کرد. شیربرنج هم غذایی بسیار مغذی، مقوی و زودهضم است.
از خوردن انواع آش ها چون آش رشته، غذاهای حجیم، سرخ کرده و پرچرب در افطار باید به شدت خودداری شود. علاوه برآن، نباید پلو و خورشت در این وعده غذایی مصرف کرد.

سه شنبه 3/12/1389 - 0:14 - 0 تشکر 288072

● فاصله میان افطار تا هنگام غذا
مایعات و میوه ها را در این مدت زمان می توان مصرف کرد. افرادی که قدرت بدنی کمی دارند مانند نوجوانان یا اشخاصی که کمتر افطاری می خورند، می توانند یک لیوان شیر یا بیسکوئیت یا خرما موقع خواب بخورند علاوه بر آن می توان خشکبار نیز استفاده کرد.


● سحری
خوردن انواع غذاهای سنتی توصیه می شود البته این غذاها نباید پرچرب، نفاخ و سرخ کردنی باشند و مواد خورشت ها نیز تا حد امکان سرخ کرده نباشند و بخارپز یا آب پز شده باشد. مصرف پلوهای مخلوط نیز مناسب است.
گوشت حتماً بایددر وعده غذایی گنجانده شود چون دیرهضم است، در نتیجه افراد با خوردن آن دیرتر احساس گرسنگی می کنند.
در این ایام کربوهیدرات ها نیز مصرف شوند چون به تدریج هضم می شوند بنابراین خوردن نان به ویژه نان های سبوس دار، پلو و ماکارونی هنگام سحر خوب است.
نوشیدن یک لیوان آب هنگام سحر توصیه می شود، اما نوشیدن زیاد مایعات هنگام سحر، حجم معده را افزایش می دهد و امکان دارد باعث رفلاکس معده شود.
فراموش نکنید هنگام سحر حتماً سالاد مصرف نمایید چون آب موجود در بافت های آنها از تشنگی جلوگیری می کند. اما نباید ماست مصرف کرد چون اثری عکس دارد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.