ماه مبارک رمضان، ماه سلامت روح و تزکیه نفس و فرصت مناسبی برای تمرین تندرستی و اصلاح عادات غذایی است.
روزه داری در ماه مبارک رمضان می تواند در درمان بسیاری از بیماری های کبدی، تصلب شرائین، آسم، آرتریت، آلرژی و بسیاری از بیماری های دیگر مفید و مؤثر باشد.
روزه موجب می شود که اعضای بدن به خصوص دستگاه گوارش و سایر دستگاه هایی که به نحوی در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند و در طول ۱۱ ماه مشغول فعالیت بوده اند به مدت یک ماه استراحت کرده و نیروی تازه ای بگیرند بعد از روزه داری به نحو بهتری اعمال خود را انجام دهند.
در اغلب بیماری هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفید است.
با روزه گرفتن ذخایر چربی های مضری که مخصوصاً در ناحیه شکم تجمع پیدا کرده و می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند، کاهش یافته و سموم بدن دفع می شود.میزان چربی های نامطلوب موجود در خون با روزه داری تنظیم می شود، میزان چربی های مفید خون نیزافزایش می یابد.
در ماه مبارک رمضان نیز مانند سایر دوران، پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل گروه های اصلی غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه گوشت و جایگزین های آن (تخم مرغ، حبوبات) و گروه شیر و فرآورده های آن (ماست، پنیر) ضروری است.با رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه، نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، پروتئین و انرژی موردنیاز بدن، تأمین می شود.