• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1141)
دوشنبه 2/12/1389 - 14:11 -0 تشکر 287689
جزئیات تازه از ماموریت «كاوشگر4»

سرپرست سازمان فضایی ایران خبر داد:
آموزش پنج میمون برای سفر به فضا
تامین اكسیژن میمون فضانورد با ابداع فناوری جدید

 

سرپرست سازمان فضایی ایران با تشریح جزئیات بیشتری از پرتاب كاوشگر4 به فضا كه حامل موجود زنده انسان‌نما (میمون) است، از تامین اكسیژن این موجود زنده كه در كپسول زیستی كاوشگر مستقرست، با فناوری جدید ایرانی خبر داد.

 

 

 

دكتر حمید فاضلی در گفت‌وگوی اختصاصی با گروه علمی - فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به این كه فناوری ایرانی تامین‌كننده اكسیژن موجود زنده در كاوشگر 4، قادر است دی اكسید كربن را تجزیه و به اكسیژن مورد نیاز موجود تبدیل كند، افزود: تاكنون تامین اكسیژن از این فناوری جدید در جهان گزارش نشده و می‌تواند ثبت جهانی شود.

 

وی گفت: در این فناوری از یك ماده شیمیایی خاصی كه گاز CO2 را تجزیه و به اكسیژن تبدیل می‌كند، استفاده شده و البته تامین رطوبت لازم نیز در این فناوری تعبیه شده است.

 

به گفته فاضلی، عملكرد این فناوری در آزمایش‌های مختلف به اثبات رسیده و چنانچه این سیستم در پرتاب آزمایشی كاوشگر 4 موفق عمل كند، در پرتاب‌های بعدی هم توسعه می‌یابد.

 

وی درباره نتایج پرتاب كاوشگر 3 در سال گذشته و دلایل استفاده از میمون در پرتاب كاوشگر4 به ایسنا گفت: كاوشگر 3 كه به همراه تعدادی موجود زنده از جمله كرم، موش و لاك‌پشت و پنج سری بافت سلولی متابولیست بدن انسان به فضا پرتاب شد، بازیابی نسبتا موفقی داشت و نتایج خیلی خوبی به دست آ‌مد و به دلیل همین موفقیت در پرتاب كاوشگر 3، تصمیم به پرتاب كاوشگر 4 با میمون گرفتیم.

 

وی افزود: كشورهای شرقی به خصوص شوروی در آزمایشات زیرمداری و مداری خود، قبل از اعزام انسان به فضا از سگ به خصوص سگ‌های ولگرد استفاده می‌كردند؛ چرا كه از قدرت بدنی بالا در مقابل شرایط سخت كپسول زیستی برخوردارند و حتی طی مشورت با فضانوردان روسی كه مهمان سازمان بودند، آنها هم تاكید داشتند كه ایران هم از سگ‌های ولگرد استفاده كند.

 

فاضلی ادامه داد: علت انتخاب سگ توسط روس‌ها این بود كه در اكثر آزمایشات، بدون این كه موجود زنده را بیهوش كنند، به فضا پرتاب می‌كردند؛ اما كشورهای غربی به دلیل مشابهت شرایط فیزیولوژی میمون «رزوس» با انسان از این حیوان در پرتاب‌ها استفاده می‌كردند كه آن را هم بی‌هوش می‌كردند تا واكنشی در جهت آسیب رساندن به خود انجام ندهد.

 

وی افزود: از این رو ایران هم از میمون بی‌هوش شده جهت پرتاب كاوشگر 4 استفاده می‌كند تا علایم حیاتی آن را ثبت كند؛ شاید در آزمایشات آینده از سگ هم استفاده كنیم و حتی موجود زنده را چه میمون و چه سگ در حالت هوشیاری كامل مورد آزمایش قرار دهیم؛ البته این موضوعات به نتایج حاصل شده و ضرورت انجام این تجربه‌ها بستگی دارد.

 

سرپرست سازمان فضایی ایران با یادآوری این كه كشورهای صاحب فناوری پرتاپ ماهواره، شاید حدود 80 بار آ‌زمایشات خود را تكرار كرده باشند، گفت: ایران با كسب این تجربیات این مسیر را به صورت میانبر و در زمان كمتر طی می‌كند تا فضانورد ایرانی به فضا پرتاب شود.

 

وی با بیان این كه میمون‌های رزوس از كشورهای جنوب شرقی آسیا وارد كشور شده‌اند به ایسنا گفت: این میمون پس از قرنطینه، تحت آزمایش‌های پزشكی جهت تعیین سلامت قرار می‌گیرند؛ البته این میمون‌ها باید در دوران نوجوانی و جوانی باشند. در این راستا جهت پرتاب در كاوشگر4 پنج میمون همزمان تحت آموزش‌های خاصی از جمله ارتعاش، تحمل شتاب و حالت بی‌وزنی قرار گرفته‌اند.

 

فاضلی افزود: معمولا محموله‌های كاوشی در زوایای نزدیك به قائمه، به فضا پرتاب می‌شوند و ممكن است تا ارتفاعات هزار كیلومتر هم پرتاب شوند. در مورد كاوشگر4 نیز، از زمان جدایی از زمین تا هنگامی كه به وسیله چترهای نجات بازیابی می‌شود،20 دقیقه زمان صرف می‌شود.

 

وی با تاكید بر این كه پرتاپ كاوشگر4 ، زمینه اعزام انسان به فضا را فراهم می‌كند، خاطرنشان كرد: تصمیم بر آن است كه فضانورد آ‌ینده ایران، كاملا بومی باشد و ممكن است در این مسیر، از تجربیات و مشورت‌های دیگران استفاده كنیم؛ چرا كه در بسیاری از كشورها، به دلیل هزینه بالا و نیاز به تبادل تجربیات، پروژه‌های فضایی و انتقال حیات به فضا، به صورت مشاركتی انجام می‌شود.

 

همچنین اگر محدودیت‌های ظالمانه علمی و تكنولوژیكی را كه به ایران تحمیل شده است، بتوانیم دور بزنیم، حتما از همكاری‌های متخصصان و مشاوران خارجی استفاده می‌كنیم؛ اما به طور قطع اكتساب فناوری و یا انتقال هوشمندانه فناوری در دستور كار ماست تا كلیدهای اصلی در دست متخصصان ایرانی باشد و تلاش بر این است كه رسوب فناوری در كشور خودمان صورت گیرد كه چنانچه همكاری‌ها دوباره قطع شد، با مشكلی مواجه نشویم.

 

به گفته فاضلی هنوز برنامه پروژه اعزام انسان به فضا در شورای عالی فضایی مطرح نشده كه در جلسه شورای عالی فضایی طی روزهای آینده، موضوع، پس از تصویب ابلاغ می‌شود.

 

منبع: ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

دوشنبه 2/12/1389 - 16:0 - 0 تشکر 287763

ایشالله که موفق بشند

خیلی وقت ها خدا پشت خطه ولی مامشغولیم

پاشو جواب بده الان پشته خطه ...

دوشنبه 2/12/1389 - 23:36 - 0 تشکر 288043


فناوری ایرانی تامین‌كننده اكسیژن موجود زنده در كاوشگر 4، قادر است دی اكسید كربن را تجزیه و به اكسیژن مورد نیاز موجود تبدیل كند، افزود: تاكنون تامین اكسیژن از این فناوری جدید در جهان گزارش نشده و می‌تواند ثبت جهانی شود.



سرپرست سازمان فضایی ایران با یادآوری این كه كشورهای صاحب فناوری پرتاپ ماهواره، شاید حدود 80 بار آ‌زمایشات خود را تكرار كرده باشند، گفت: ایران با كسب این تجربیات این مسیر را به صورت میانبر و در زمان كمتر طی می‌كند تا فضانورد ایرانی به فضا پرتاب شود.


 ما مي توانيم ....

دوشنبه 2/12/1389 - 23:52 - 0 تشکر 288056

جناب مهدوی منظورتون تناقض بود؟ ;)

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

سه شنبه 3/12/1389 - 0:8 - 0 تشکر 288068

soha89 گفته است :

[quote=soha89;165504;288056]جناب مهدوی منظورتون تناقض بود؟ ;)

منظورم تایید و تحیّر بود!

باید تكنولوژی جالبی باشد كه كربن دی اكسید را تجزیه و اكسیژن مورد نیاز را تامین كند.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 3/12/1389 - 0:33 - 0 تشکر 288089

البته من سایتها و مقالات خارجی را که مشاهده میکردم صحبت از این فناوری بود و اینکه افرادی نیز به این سیستم و مکانیسم (تجزیه کربن دی اکسید و تولید اکسیژن از آن) با استفاده از انرژی خورشیدی رسیده بودند اما بنظر هنوز در مرحله ی تحقیقات و آزمایشگاهی است.
به هر حال امیدواریم که این فناوری به نام کشورمان به ثبت برسد.

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 3/12/1389 - 11:38 - 0 تشکر 288296

برا منم جالب بود. ممنون از ثبت این مطلب.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.