برخی مواد غذایی كه از اهمیت ویژهای در تعدیل چربیها و فشار خون دارند زیرا اغلب داروهای فشارخون از طریق غیرمستقیم اثر كرده و غالباً ممكن است عوارض جانبی ناراحت كنندهای نظیر سرگیجه، ضعف و خستگی مفرط و بی نظمی ضربان قلب و... ایجاد كنند. در عوض برخی مواد غذایی وجود دارند كه می توانند بدون ایجاد عوارض جانبی، باعث كاهش فشار خون بالا شوند.
كرفس:
دكتر الیوت در جریان پژوهشهایی دریافته است كه در كرفس، تركیب شیمیایی با نام " فتالید " وجود دارد كه روی عضلات نرم رگهای خونی اثر كرده و آن را گشاد می كند و از این طریق به شكل مستقیم و ساده در كاهش فشار خون، تأثیر دارد.
پیاز:
پیاز حاوی مادهای به نام آدنوزین است. در ضمن دارای تركیبات آنتی اكسیدانی بوده كه در انواع تیره ی آن مقدار بیشتری موجود است.
در اصل پیاز را عامل مؤثری در پایین آوردن كلسترول و فشار خون و كاهش لخته شدن خون در سرخرگهای قلب می دانند كه از این لحاظ، تأثیری شبیه به آسپرین دارد.
سیر:
حداقل در هفده آزمایش بالینی نشان داده شده است كه سیر قادر به تعدیل فشار خون است و در اغلب آزمایشها، با خوردن 600 میلی گرم سیر، میزان كاهش فشار خون از 5 تا 10 درجه است.
شنبلیله:
تحقیقات نشان داده است كه گرد تخم شنبلیله ی آسیاب شده، كلسترول خون را پایین می آورد و به دنبال آن، منجر به كاهش فشار خون خواهد شد.
ماده ی ژله ای به نام " گالاكتومان" كه از انواع فیبر محلول در آب است، در تخم شنبلیله وجود دارد. این ماده به اسیدهای صفراوی متصل شده و موجب كاهش كلسترول خون، حتی در حد تأثیر داروهای شیمیایی می شود.
تره فرنگی:
تره فرنگی، پیازچه، ترب و... به دلیل دارا بودن فیبرهای غذایی و ویتامینهای گوناگون نظیر ویتامینهای گروه B و C ، همچنین گوگرد و موادی نظیر سلولز و ازت خواص ضد عفونی كنندگی داشته و در كنار آن قادر به كاهش فشار و چربیهای خون هستند.
گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی دارای ویتامینهای اساسی مانند ویتامین C، ویتامین A و... است. لازم است كه تمام گوجه فرنگی خورده شود(یعنی پوست، تخم و گوشت آن) تا اثرات مفید آن نمایان شود. در واقع آب گوجه فرنگی "خون گیاهی" نامیده می شود و برای پایین آوردن فشار خون (البته بدون افزودن نمك) از آن استفاده می كنند.
چای سبز:
چای سبز سرشار از ویتامینها و مواد معدنی بسیاری از جمله: پتاسیم، فسفر، منیزیم، كلسیم و... است.
هر فنجان چای حدود 2/0 میلی گرم فلوئور دارد كه در چای سبز از دیگر گونههای چای بیشتر است. وجود این مواد مغذی در چای سبز، آن را ماده ی مناسبی برای تعدیل فشار خون كرده است. علاوه بر آن به حفظ سلامت اعصاب و عروق نیز كمك می كند