• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 1217)
شنبه 23/11/1389 - 15:17 -0 تشکر 282569
|امام حسن عسگری|

بنام خدای خوبم

سلام

شهادت امام حسن عسگری (ع) را خدمت همگی خاصه آقا امام زمان (ع) تسلیت عرض میکنم

 

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 23/11/1389 - 15:21 - 0 تشکر 282571

شهادت امام عسكری(ع) رحلت و شهادت امام عسكری - علیه السّلام - در هشتم ربیع الاول سال 260 بوده است.
در این باره كه آیا امام به مرگ طبیعی بدرود حیات گفته و یا به شهادت رسیده است، كماكان اختلاف نظر وجود دارد؛
گرچه بنا به نقل طبرسی، برخی از علمای شیعه با استناد به این سخن امام صادق - علیه السّلام - كه فرمود: «ما منّا الّا مَسموم أو مَقتول»؛ حتی درباره امامانی كه روایتی درباره شهادتشان در دست نیست، بر این باورند كه خلفای جور، آنان را به شهادت رسانده اند.[1]
البته روایتی درباره شهادت امام عسكری - علیه السّلام - در یكی از منابع تاریخی قرن ششم وجود دارد.[2]
از این روی شهادت آن حضرت امری كاملاً محتمل است.
سوابق بازداشت و خطری كه همواره از طرف دستگاه حاكم متوجه جان حضرتش بود و این كه حضرت یك شخصیت مخالف سیاسی به حساب می آمد و نیز رحلت آن حضرت در سنین جوانی، همگی می تواند مؤید شهادت باشد.
از آنجا كه امام یك چهره كاملاً شناخته شده در سامرا بود، هنگام رحلتش هاله ای از غم و بهت زدگی فضای سامرا را فرا می گرفت.
احمد بن عبیدالله در روایتی كه قسمتی از آن پیش از این ارائه شد، این صحنه را چنین وصف كرده:
«وقتی امام عسكری - علیه السّلام - رحلت كرد، صدای شیون و فریاد همه جا را فرا گرفت. مردم فریاد می زدند: ابن الرضا رحلت كرد. آنگاه برای تدفین آماده شدند، بازار به حال تعطیل درآمد. پدر من (وزیر معتمد عباسی)، بنی هاشم، شخصیتهای نظامی و قضایی و منشیان و مردم به سوی جنازه هجوم آوردند، آن روز در سامرا قیامتی برپا بود.
[3]
با حضور امام - علیه السّلام - و پدرش - به مدت حداقل17 سال - در سامرا، نه تنها مردم جذب آنان شده بودند، بلكه بسیاری از شیعیان نیز بدین شهر هجوم آورده بودند.
در چنین وضعیتی، طبیعی بود كه هنگام رحلت آن حضرت، سامرا یكپارچه در ماتم فرو رود و در سوگ از دست دادن فرزند رسول خدا - صلّی الله علیه و آله - بی تابی كند و عزا بگیرد.
[1] . بحارالانوار، ج 50، ص 238؛ اعلام الوری، ص 349؛ الفصول المهمه، ص 290.
[2] . مجمل التواریخ و القصص، ص 458: «و گویند زهر دادنش».
[3] . كمال الدین، ج 1، ص 43؛ نورالابصار، ص 168؛ الغیبه، طوسی، ص 132.
برمحمد و آلش درود فرست

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 23/11/1389 - 15:24 - 0 تشکر 282574

 امام عسكری(ع) و تثبیت امامت فرزندش ممكن است سؤال شود: آیا امام عسكری ـ علیه السلام ـ برای تثبیت و روشن كردن امامت فرزندش در سنین كودكی اقدامی انجام داده است؟
در جواب می گوییم: آری، آن حضرت، در این راستا دست به اقداماتی زد كه اینك به نمونه هایی از آن ها اشاره می كنیم:

الف) تعلیمات و بیانات:
امام عسكری ـ علیه السلام ـ در مواقع مختلف و با بیان های مختلف در صدد رفع ابهام از امامت فرزند كودكشان بر آمدند، خصوصاً این كه امامت آن حضرت ـ علیه السلام ـ در اختفا و غیبت بود:
1. موسی بن جعفر بن وهب بغدادی می گوید: از امام عسكری ـ علیه السلام ـ شنیدم كه فرمود: گویا شما را می بینم كه در حق جانشین بعد از من اختلاف خواهید كرد. آگاه باشید! هر كس به امامان بعد از رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم ـ اقرار كند ولی منكر فرزندم باشد همانند آن است كه به جمیع انبیا اقرار كرده ولی نبوت پیامبر اسلام رسول الله ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم ـ را انكار كرده باشد... [1]

2. احمد بن اسحاق می گوید: از امام عسكری ـ علیه السلام ـ شنیدم كه فرمود: «ستایش خداوندی را سزاست كه مرا از دنیا نبرد تا این كه جانشین بعد از خود را نشانم داد...»[2]

3. در روز سوم از ولادت امام مهدی ـ علیه السلام ـ پدرش امام عسكری ـ علیه السلام ـ او را بر اصحاب خود عرضه كرد و فرمود: «این فرزند صاحب و امام شما بعد از من، و خلیفه من بر شماست. او قائمی است كه مردم در انتظار او به سر خواهند برد. هرگاه كه زمین پر از ستم و ظلم شود خروج كرده و آن را پر از داد و عدل خواهد نمود»[3]

ب) نشان دادن به خواص:
1. احمد بن اسحاق بن سعد اشعری می گوید: خدمت امام عسكری ـ علیه السلام ـ رسیدم تا از جانشین آن حضرت ـ علیه السلام ـ سؤال كنم. حضرت ـ علیه السلام ـ در ابتدا فرمود: ای احمد بن اسحاق! خداوند تبارك و تعالی هرگز زمین را از زمان خلقت حضرت آدم ـ علیه السلام ـ تا روز قیامت از حجت بر خلق خالی نگذاشته و نخواهد گذاشت. به توسط حجت است كه بلا را از اهل زمین دفع می كند، و به واسطه او است كه باران نازل كرده و بركات زمین را بیرون می آورد.
آن گاه عرض كردم: ای فرزند رسول خدا! امام و خلیفه بعد از شما كیست؟
حضرت ـ علیه السلام ـ فوراً از جا بلند شده داخل اطاق شد و در حالی كه كودكی به مانند پاره ماه با حدود سه سال بر شانه خود داشت بر من وارد شد، و فرمود: ای احمد بن اسحاق! اگر كرامت تو نزد خداوند عز وجلّ و نزد حجت های خداوند نبود، این فرزند را بر تو عرضه نمی كردم، او هم نام رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم ـ و هم كنیه اوست، او كسی است كه زمین را پر از قسط و عدل خواهد كرد، آن گونه كه پر از جور و ظلم شده باشد...»[4]

2. شیخ صدوق از ابی غانم خادم نقل می كند: خداوند به امام عسكری ـ علیه السلام ـ فرزندی عنایت فرمود و نام او را محمد گذاشت. در روز سوم از ولادتش او را به اصحابش عرضه داشت و فرمود: این صاحب و امام و خلیفه شما بعد از من است... [5]

3. معاویه بن حكیم و محمد بن ایوب بن نوح و محمد بن عثمان عمری ـ رضوان الله تعالی علیه ـ می گویند: ما با چهل نفر در منزل امام عسكری ـ علیه السلام ـ بودیم كه آن حضرت ـ علیه السلام ـ فرزند خود را بر ما عرضه كرده و فرمود: این امام و خلیفه شما بعد از من است، او را اطاعت كرده و بعد از من در ادیان خود متفرق نشوید كه هلاك خواهید شد، بدانید كه بعد از این روز هرگز او را مشاهده نخواهید كرد... [6]

4. یعقوب بن منقوش می گوید: خدمت امام عسكری ـ علیه السلام ـ رسیدم در حالی كه كنار اتاقی كه بر درب آن پرده ای آویزان بود نشسته بودند. عرض كردم: ای آقای من! صاحب امر امامت ـ بعد از شما ـ كیست؟ فرمود: پرده را كنار بزن. كنار زدم، ناگهان كودكی با شمایلی خاص بر ما وارد شد و بر دامان امام عسكری ـ علیه السلام ـ نشست. حضرت ـ علیه السلام ـ فرمود: این فرزند صاحب و امام شما بعد از من است. آن گاه كودك بلند شد و حضرت ـ علیه السلام ـ به او فرمود: ای فرزندم داخل شو تا وقت معلوم. من به او نگاه می كردم تا آن كه وارد اتاق شد.[7]
[1]. بحار الانوار، ج51، ص 160 ، ح6.
[2]. كمال الدین ص 408، بحار الانوار، ج51، ص 161، ح9.
[3]. كمال الدین، ص 431.
[4]. كمال الدین، ص 384 ـ 385، ح1.
[5]. همان، ص 431، ح8.
[6]. همان، ص 435، ح2.
[7]. كمال الدین ، ص 436 ـ 437، ح5.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 23/11/1389 - 15:26 - 0 تشکر 282577

خلفای معاصر امام عسكری(ع) امام عسكری ـ علیه السلام ـ در مدت كوتاه امامت خویش با سه نفر از خلفای عباسی كه هر یك از دیگری ستمگرتر بودند، معاصر بود، این سه تن عبارتند از:

1 - المعتزّ بالله (252 - 255)
2 - المهتدی الله (255 - 256)
3 - المعتمد بالله (256 - 279)

خلفای عباسی كه روز نخست به نام طرفداری از علویان و به عنوان گرفتن انتقام آنان از بنی امیه قیام كردند، آنچه را كه قبلاً به مردم وعده داده بودند، نادیده گرفته و مانند خلفای بنی امیه و بلكه بدتر از آنان ستمگری و خود كامگی را آغاز كردند.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 23/11/1389 - 15:28 - 0 تشکر 282585

سلام
شمارو دعوت میکنم به خواندن داستانهایی از آقا

http://www.andisheqom.com/Files/dastan.php?idVeiw=2662&&level=2&subid=2662

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 30/11/1389 - 21:24 - 0 تشکر 286359

برخی از اصحاب و شاگردان ممتاز امام حسن عسكری ـ علیه السلام ـ عبارتند:

- ابو علی احمد بن اسحاق

او اهل قم و بزرگ قمی ها بود.
مسائل مردم قم را نزد امام ـ علیه السلام ـ می برد و پاسخ می گرفت
و زمان امام جواد و امام هادی ـ علیهما السلام ـ را نیز دریافته و از آن بزرگواران هم روایت كرده است.

ابوعلی احمد بن اسحاق به شرف ملاقات حضرت صاحب الزمان - صلوات الله علیه- نائل شده و یكبار به جناب حسین بن روح نایب سوم و نایب خاص امام عصر ـ عج الله تعالی فرجه ـ در غیبت صغری نامه نوشت و اجازه خواست به حج برود، اجازه صادر و پارچه ای هم برای او فرستاده شد، احمد گفت به من خبر وفاتم داده شد و در بازگشت از حج در حلوان (پل ذهاب فعلی) در گذشت.

سعد بن عبدالله راوی خبر می گوید:
همینكه از خدمت مولای خود مراجعت كردیم و به سه فرسخی حلوان (پل ذهاب) رسیدیم احمد بن اسحاق تب كرد و سخت نا خوش شد كه ما از او مأیوس شدیم چون وارد حلوان شدیم در كاروانسرایی منزل كردیم.
احمد فرمود:
مرا امشب تنها گذارید و به خانه های خود بروید.
هر كس به منزل خود رفت، نزدیك صبح به فكر افتادم، چشم گشودم خادم مولای خود امام حسن عسكری ـ علیه السلام ـ را دیدم كه می گوید:
اَحْسَنَ اللهُ بِالْخَیرِ عَزائَكُمْ وَ جَبَرَ بِالْمَحْجُوبِ رِزِیَّتكُمْ.
خداوند شما را تسلیت نیكو دهد و به پاداش پسندیده مصیبتتان را جبران فرماید.

آنگاه گفت: غسل و كفن مصاحب شما احمد انجام شد، برخیزید و او را دفن كنید، همانا او به جهت قرب به خدای متعال، نزد مولایتان از همه شما گرامی تر است، آنگاه از نظر ما پنهان شد.
منتهی الآمال، ج2، ص473

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.