• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 5708)
شنبه 23/11/1389 - 1:57 -0 تشکر 282261
پاسخ مراجع عظام تقلید درباره خبر دادن از آینده ( فال )

آخرین نیوز: آینده بینی، کف بینی، فال بینی این روزها شغل دائمی برخی افراد شده؛ حال چه به صورت اینترنتی، تلفنی و یا حضوری...


به گزارش برنا، کافی است سری به بازار کتاب فروشی ها بزنید و به دنبال کتابهای طالع بینی،فال، کف بینی ، آینده نگری باشید و یا در اینترنت در 6330000 صفحه ای که مرتبط با "فال" است گشتی بزنید.

در هر سایت سرگرمی و تفریح که این روزها جای خود را در فضای اینترنتی باز کرده اند-پایگاه هایی که گاهی به پایگاه های علمی – اجتماعی معروفند- همیشه لینکی به فال های عجیب و غریب هم هست.


فال ازدواج، قهوه، روزانه، ماهانه، چوب، اعداد، خرید هدیه، مد، عاشقی، عطسه، دوستی،شغل، شمع، قرآن، اعداد، گلبرگ، گل، فصل، پرندگان،بازی، میوه، درخت، چای و...

این روزها برخی افراد گاهی آنچنان درگیر این فال ها می شوند که توکل و تلاش از یادشان می رود؛ یادشان می رود که" (وَ مَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ) و هر کس بر خدا توکل کند، کفایت امرش را مى کند.(1)؛ به سراغ مخلوق می روند و به دانش سطحی و اندک آن، ریسمان آرزو گره می زنند.

آینده بینی، کف بینی، فال بینی این روزها شغل دائمی برخی افراد شده؛ حال چه به صورت اینترنتی، تلفنی و یا حضوری. شغلی که بسیاری افراد حاضرند برای شنیدن چند جمله امیدوارکننده اسکناس های رنگارنگی را صرف آن کنند و زندگی خود را به جرعه ای قهوه و چای و شمع بسپارند.

حال آنکه آینده این افراد دست خودشان است، به طوری که خداوند در قرآن می فرماید:"
لَهُ مُعَقِّبَتٌ مِّن بَیْنِ یَدَیْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى‏ یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنفُسِهِمْ وَإِذَآ أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءاً فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ‏"
"براى انسان فرشتگانى است که پى‏ درپى او را از پیش‏رو و از پشت سر از فرمان خداوند حفاظت مى‏کنند. همانا خداوند حال قومى را تغییر نمى‏دهد تا آنکه آنان حال خود را تغییر دهند و هرگاه خداوند براى قومى آسیبى بخواهد پس هیچ برگشتى براى آن نیست و در برابر او هیچ دوست و کارساز و حمایت کننده‏اى براى آنان نیست."(2)

آرزوی خبراز آینده، آرزوی قدمی فراتر بودن از زمان و مکان، از زندگی انسان ها جدا نمی شود. آرزویی که گریبان خیلی ها را گرفته و به خود مشغول کرده؛ اما به راستی این فال ها و طالع بینی ها تا چه حد در زندگی آدم ها تاثیر دارد و پرداختن به آنها تا چه حد در زندگی آدم ها اثر می گذارد؟

در همین رابطه حکم فقهی این مساله را خبرنگار خبرگزاری برنا از مراجع عظام تقلید سوال کرده که می توانید سوال و جواب را در ادامه بخوانید.
 
آینده نگری ، فال گیری ، خبردادن از آینده ،اعتقاد به مهره مار چه حکمی دارد؟آیا پو ل دادن برای آن جایز است؟

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی): ج1-3) اخبار به کذب جایز نیست و پول در مقابل آن صورت شرعى ندارد. ج4) شرعاً ثابت نیست.


حضرت آیت الله مکارم شیرازی: دعانویسی و فال گیری حرفه ای جایز نیست و رجوع به آنها حرام است و پول گرفتن در برابر این کارها جایز نیست.

حضرت آیت الله سیستانی: شرعا اعتبار ندارد و اگر منفعت عقلایی داشته باشد پول دادن اشکال ندارد.

حضرت آیت الله وحید خراسانی: کهانت حرام است و کسب درآمد از این راه حرام می باشد، کهانت عبارت است از خبر دادن از امور غیبیه به نحوه ای که دیگران گمان می کنند که بعضی از اجنه به این شخص خبرها را می دهند.

همچنین یکی از مجتهدین و استادان حوزه علمیه این چنین پاسخ داده اند:

آیت الله علوی گرگانی: اینگونه امور دارای مستند شرعی نیست و بعضا جزء خرافات است و پول دادن در این راه کار پسندیده ای نیست.

 
 
 

شنبه 23/11/1389 - 11:59 - 0 تشکر 282420

من مقلد آیت الله بهجتم لطفاً نظر ایشان را بگذارید

شنبه 23/11/1389 - 19:16 - 0 تشکر 282772

saeed_sharafi123 گفته است :
[quote=saeed_sharafi123;439898;282420]من مقلد آیت الله بهجتم لطفاً نظر ایشان را بگذارید

به نام خدا

دعانویسى 

1864. عدّه‏اى از افراد به نام دعانویس از برخى كتاب‏ها، براى رفع امراض و اصلاح اختلاف زن و شوهر دعاهایى مى‏نویسند و عدّه‏اى براى گرفتن دعا به آن‏ها مراجعه كرده و به عنوان هدیه مقدارى پول پرداخت مى‏كنند. از نظر شارع مقدّس اسلام، این كار چه صورتى دارد و پولى كه آن‏ها از این راه به دست مى‏آورند، حلال است یا حرام؟

ج. اگر از كتب معتبره باشد و دعانویس متشرّع باشد و خلاف شرعى در كار نباشد، مانعى ندارد و پولى كه به رضایت داده مى‏شود، حلال است.


درمان از راه‏هاى غیر متعارف

1865. 1) درمان نزد كسى كه دستورالعمل پزشكى را براى مریض، از غیب مى‏گیرد، هر چند مشكوك‏الحال باشد چگونه است؟ این شخص ادّعا مى‏كند دوا و دستورالعمل و نسخه را با توسّل از محضر مقدّس اهل بیت ـ علیهم‏السّلام ـ دریافت مى‏كند.

ج. اعمال و اقوال مؤمن، محمول بر صحّت است تا آن‏كه بدانیم صحیح نیست و عمل به قول او، اگر خلاف شرع نیست، جایز است.

2) آیا درمان نزد كسى كه با استفاده از نیروى مرموزى كه در چشم او به ودیعه‏ى خداوندى نهاده شده است، جایز است؟

ج. جوابش گذشت.

1866. مراجعه به افرادى كه از طریق دعا و آب متبرّك، بیماران را شفا مى‏دهند، چه حكمى دارد؟

ج. اگر مستلزم خلاف شرعى نباشد، اشكالى ندارد.


واقعیت داشتن سحر

1867. آیا جادو و سحر واقعیت دارد و در صورت وجود، آیا حرام است؟

ج. بله، واقعیت دارد و حرام است.


باطل كردن سحر

1868. باطل كردن سحر و نجات افراد گرفتار از این طریق، چه حكمى دارد؟

ج. جایز است.


سحر جهت سهولت در كار

1869. سحر كردن جهت تسهیل كارها از جمله ماهى‏گیرى، چه حكمى دارد؟

ج. جایز نیست.


شعبده بازى و مسایل پیرامون آن

1870. شعبده بازى از نظر اسلام چیست؟ كسانى كه براى آن‏ها پول پرداخت مى‏كنند، چه حكمى دارد؟ شركت در مجالس، جهت دیدن شعبده بازى چه وجهى دارد؟ و اگر از تلویزیون پخش شود، چه حكمى دارد؟

ج. شعبده بازى و پول دادن براى آن مانند سحر جایز نیست، ولى مجرد دیدن آن، بدون صدق اعانت و كمك به آن، مانعى ندارد.

احضار ارواح و اجنّه

1871. احضار ارواح و اجنّه و كمك گرفتن از آن‏ها، چه وجهى دارد؟

ج. اگر معرضیّت خطر یا ضرر براى مسلمانى نباشد و اذیّت روح مؤمنى هم نباشد، در امور حلال جایز است.

1872. آیا از نظر اسلام مسأله ارتباط با روح جایز است، در صورت مثبت بودن پاسخ، مراحل دستیابى به آن را توضیح دهید؟

ج. فى حدّ نفسه جایز است و به اهل خبره و مظانّ آن رجوع شود.

1873. مراجعه به فالگیر و پول دادن جهت فال چه حكمى دارد؟

ج. اگر مستلزم خلاف شرعى نباشد جایز است، ولى حرف آن‏ها اگر یقین نباشد، اعتبارى ندارد.

منبع:http://bahjat.org/fa/content/view/132/ 

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.