• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 843)
سه شنبه 19/11/1389 - 14:38 -0 تشکر 280953
فتنه خاتمی شكست خورد، سناریوی جدید مجمع روحانیون برای بازگشت

سناریوی خاتمی برای صدور بیانیه در دهه فجر امسال و اعلام شرایط جدید برای بازگشت به عرصه سیاسی در حالی با ارزیابی واكنش‌ها در قبال دیدارش با جمعی از اعضای اقلیت مجلس شكست خورد كه به نظر می‌رسد این جریان كه سال‌ها طعم حضور در قدرت را چشیده حاضر نیست از آن چشم‌پوشی كند و در آخرین جلسه مجمع روحانیون با ارزیابی شكست پروژه خاتمی، سناریوی جدید "ضد حمله" تصویب شده است.

به گزارش رجانیوز، در جلسه اخیر مجمع روحانیون مبارز، موضوع دیدار فراكسیون اقلیت با خاتمی به بحث گذاشته شده و با توجه به بازتاب‌های منفی آن به‌ویژه این مورد كه حتی دیداركنندگان حاضر به افشای اسامی خود نشدند، جمع‌بندی شده كه هنوز آمادگی لازم برای حركت‌های تهاجمی وجود ندارد و اقدام‌های زودهنگام حتی ممكن است به نتیجه عكس آن تبدیل شود.

اعضای حاضر در این نشست تأكید كرده‌اند كه برای بازگشت به عرصه سیاسی و حضور مجدد در رقابت‌ها باید سناریوی "ضد حمله" را جایگزین پروژه قبلی كنند و با توجه به شرایط سال آینده و در پیش بودن انتخابات مجلس كه می‌تواند محمل اختلاف اصولگرایان باشد، به این موقعیت به‌عنوان فرصت نگاه كنند.

این اعضا همچنین اظهار عقیده كرده‌اند كه آثار نامناسب تحریم‌ها و هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده بیشتر برای مردم ملموس می‌شود و این وضعیت نیز فرصت قابل توجهی برای سوار شدن بر موج نارضایتی‌ها و ایجاد زمینه برای بازگشت به قدرت است.

سخنان ماه گذشته خاتمی در جمع تعدادی از نمایندگان اقلیت مجلس شورای اسلامی را باید مانند بیانیه 17 موسوی تلقی کرد؛ بیانیه‏ای که بعد از ناامید شدن اصلاح‏طلبان در جریان وقایع روز عاشورا و حضور عاشورایی مردم در نهم دی ماه به عنوان یک عقب‏نشینی تاکتیکی منتشر شد تا راهی برای فتنه‏گری‏های جدید باز شود.

موسوی نیز در بیانیه خود شرط‌هایی معین كرده بود و مخاطب واقعی نامه خود را نه حکومت و نه حتی اصلاح‏طلبان که اصولگرایان به اصطلاح منتقد قرار داده بود تا در سایه بی‏بصیرتی آنان راه برای فشار به حاکمیت و احیای جسد بی‏جان فتنه باز شود.

اگرچه تشکل‏های دانشجویی در بیانیه‏ای شدید الحن تصریح کردند: «اکنون که مدعیان دروغین خط امام و خواص مردود از شیخ ساده لوح اصلاحات تا کاندیدای متوهم انتخابات همه و همه به زباله‏دانی تاریخ رفته اند، به کسانی که بنای بر بازیافت آنان دارند هشدار می‏دهیم بدانند که اجازه نخواهیم داد عده‏ای با غرض ورزی‏ها یا خوش‏خدمتی‏ها، چاپلوسی‏ها و یا دلسوزی‏های غیر حرفه ای خود به عالم سیاست و کشورداری بازگردند و چنانچه به صرف نادانی این روند را ادامه دهند، این بار آتشی خواهیم افروخت که دامان تمامی این کم‏خردان را هم فرا بگیرد.»

این واكنش‌ها موسوی را در پیگیری اهداف خود ناکام گذاشت و این پروژه یعنی "عقب‎نشینی تاکتیکی" بر زمین باقی ماند تا خاتمی پس از چند ماه بار دیگر آن را کلید بزند و آغاز این همه در دیدار با تنی چند از نمایندگان اصلاح‏طلب مجلس صورت پذیرفت.

خاتمی که جزو سران فتنه 88 به شمار می‏آمد در این دیدار به جای عذرخواهی از ملت و اعتراف به اشتباهات خود و سایر فتنه‏گران، شروط‏های خود را برای بازگشت اعلام كرد و خواستار "آزادی زندانیان سیاسی، پایبندی همگان به قانون اساسی و فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات سالم و آزاد" شد.

در این شرایط بار دیگر حجم انبوهی از مخالفت‏ها و هشدارها آغاز شد؛ آن گونه که فرصتی برای برخی اصولگرایان برای افتادن در دام فتنه‏گران باقی نماند. در این میان البته علی مطهری طی مصاحبه‏ای شرایط خاتمی را عادلانه ارزیابی کر تا تلاش‏های خاتمی بی‏پاسخ هم باقی نمانده باشد.

مطهری، دیدار نمایندگان مجلس با خاتمی را خوب دانست و آن را در راستای جذب حداکثری تلقی کرد. مطهری در عین حال به اصولگرایان هم پیشنهاد کرد که با خاتمی دیدار داشته باشند و مسائل‌شان را مطرح كنند.

او همچنین با اشاره به نقش‏آفرینی‏های خاتمی در اظهار نظری جالب گفت:«اتهامی متوجه ایشان نیست، شروط ایشان هم شروط عادلانهای است، تعیین تكلیف سریعتر زندانیان سیاسی، اجرای كامل قانون اساسی و انتخابات آزاد همیشه مورد توجه نظام جمهوری اسلامی بوده است.»

سخنان مطهری البته مانند خیلی از حرف‏های او توجه چندانی را به خود جلب نکرد و بسیاری از تحلیل‏گران کوشیدند تا بی‏تفاوت از کنار سخنانی از این دست رد شوند. در واقع سخنان پراکنده‏ای از این دست در میان موج گسترده مخالفت‏های اصولگرایان اصلا دیده نشد. در این شرایط علی افشاری دست به قلم برد تا فتنه خاتمی را شکست خورده خطاب کند.

این عضو سابق دفتر تحکیم وحدت طی یادداشتش با عنوان "بن‏بست خاتمی" را این‏گونه آغاز کرد: «اظهارات جعفری دولت آبادی دادستان تهران آب پاکی را روی دستان خاتمی ریخت و خیلی زود پرونده استراتژی پیشنهادی وی را در  خصوص فعال شدن اصلاح طلبان در عرصه سیاسی  بست. وی با بیانی تقریبا آشکار،  شرط گذاشتن خاتمی را علامت طلبکاری دانست و به نوعی با او اتمام حجت کرد که فرصت تاریخی برای بازگشت به نظام را از دست داده است و باید از کار هایش دست برداشته و آماده محاکمه شود.»

وی همچنین با اشاره به واکنش‏های شدید اصولگرایان به شرط‏گذاری‏های گستاخانه خاتمی نوشت: «اکثر علائم موجود نشان از این دارد که حاکمیت تصمیم به حذف و اخراج خاتمی از نظام گرفته است.» او افزود:«حال اگر موضع‌گیری کنونی خاتمی به معنای آماده شدن برای شرکت در انتخابات مجلس نهم باشد،  نا گفته پیدا است که به جایی نمی رسد و اصحاب قدرت  به وی و دیگر اصلاح طلبان میدان نخواهند داد.»

با این حال، خاتمی در واکنش به اظهارات آیت الله جنتی که گفته بود:"بعضی هنوز این را درست درک نکرده‌اند و می‌گویند اگر ما بخواهیم وارد شویم، شرایطی دارد. واقعا باید گفت وقاحت حد و مرزی ندارد. مردم شما را قبول ندارند. چه کسی به شما رای می‌دهد؟"، لب به سخن گشود و بار دیگر اظهارات ساختارشکن پیشین و اتهامات پیش‏گفته‏اش را تکرار کرد.

آیت الله جنتی در واکنش به شرط گذاشتن‏های خاتمی گفته بود: «اصلاً احتیاجی به حضور این‏ها نیست. آنها خواب‌هایی می‌بینند که بی‌تعبیر است و مردم قبولشان ندارند و بهتر این است همانگونه که کنار کشیدند کنار بمانند و به کارهایشان پاسخ دهند.»

خاتمی که انگار از حمایت‏های برخی اصولگرایان نیز شادمان شده بود، بدون اشاره مستقیم به سخنان آیت الله جنتی ادامه داد:«آن‏ها چه کاره‌اند که بگویند مردم کی را می‌خواهند و کی را نمی‌خواهند. آن هم کسانی که ولو با حسن‌نیت بیشترین مقابله را با حق مردم کرده‌اند و محدودیت‌ها را ایجاد کرده‌اند و می‌کنند.»

او با لحنی گستاخانه و البته خنده‏آور خواستار اعتراف حکومت به اشتباهات خود و برگزاری مناظره شد! خاتمی تصریح کرد: «باید در یک فضای آزاد و در مناظره، اشتباه‌کنندگان این طرف و آن طرف به اشتباه خود اعتراف کنند. البته ممکن است همه اشتباه کنند ولی چگونه می‌توان گفت یک طرف که قصد خدمت به نظام و مردم داشته و کار کرده، گفته شود منحرف و خطاکاراست ولی آن طرفی که خیلی کارهای بدی کرده معصوم و مصون تلقی شود این منصفانه نیست.»

به نظر می‏رسد در مجموع این شرایط خاتمی تنها مهره‏ای سوخته باشد که دست و پا زدن‏های بی حاصل او راه به جایی نبرد و مجمع روحانیون سناریوی جدید "ضد حمله" را كلید زده است.
 

چهارشنبه 20/11/1389 - 9:18 - 0 تشکر 281276

ممنون از شما

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

چهارشنبه 20/11/1389 - 10:41 - 0 تشکر 281341

فتنه ای که صحبتش شد رو یکم باز کنید واسمون ... منظور چه جور فتنه ای هست ... به دنبال چی بودن ؟

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.