• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 13667)
پنج شنبه 14/11/1389 - 19:39 -0 تشکر 279324
اخبار داخلی دانش و فن آوری (1)

 

اگر خبری خیلی لازم نبود تا در یك مبحث جداگانه مطرح شود، در این مبحث مطرح كنید. (البته با تاكید بر اخبار داخلی كشورمان)

 

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 20:10 - 0 تشکر 280614

نخستین ایستگاه زمینی دریافت تصاویرماهواره های سنجش از دور

نخستین ایستگاه زمینی کاملاً بومی دریافت، پردازش و ذخیره سازی تصاویر ماهواره های سنجش از دور، با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به بهره برداری رسید.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، در این مراسم ایستگاه زمینی ثابت دریافت تصاویر ماهواره های بومی سنجش از دور و همچنین ایستگاه زمینی متحرک دریافت تصاویر سنجش از دور نیز به بهره برداری رسید.

نخستین ایستگاه زمینی بومی دریافت، پردازش و ذخیره سازی تصاویر ماهواره های سنجش از دور، از قابلیت های ویژه ای برخوردار است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در مراسم افتتاح این ایستگاه های سنجش از دور گفت: سازمان جغرافیایی وزارت دفاع به عنوان بهره بردار این ایستگاه قادر خواهد بود، تصاویری تا قدرت تفکیک یک متر را اخذ و پردازش کند و در اختیار کاربران بخش های مختلف قرار دهد.

سردار سرتیپ وحیدی افزود: شعاع پوشش این ایستگاه حداقل دو هزار پانصد کیلومتر و قادر است هر 24 روز یکبار، از مساحتی حدود ده میلیون کیلومترمربع، تصویر تهیه کند.

وزیر دفاع گفت: این تصاویر در بخش های کشاورزی، شهرسازی، سوانح غیرمترقبه و زمینه های بسیار متنوع دیگر کاربرد دارد.

سردار وحیدی افزود: این ایستگاه می تواند اهداف را تا سرعت هشت درجه بر ثانیه به صورت خودکار رهگیری کند.

وی گفت: تمام سیستم های این ایستگاه از جمله تغذیه کننده ها، گیرنده ها و رهگیری کننده ها، در ایران نوآوری و ابداع شده است.

وزیر دفاع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر را طراح و سازنده این ایستگاه بسیار مهم و بومی خواند و افزود: افزایش توانایی کاربر در ارتباط سریع تر و مطمئن تر برای کنترل عملیات ایستگاه، افزایش شعاع پوشش عملیاتی، افزایش کیفیت سیگنال دریافتی، افزایش چابکی و قابلیت جابجایی سریعتر از ویژگی های دیگر این ایستگاه زمینی دریافت، پردازش و ذخیره سازی تصاویر ماهواره های سنجش از دور است.

این ایستگاه 24 تن وزن دارد و بگفته کارشناسان طراح و سازنده آن، از هر ده میلیون تصویر، احتمال یک خطا وجود دارد.

این ایستگاه بر اساس آخرین فناوری های روز دنیا ساخته شده است و با ساخت آن، ایران هر سه حلقه ساخت ماهواره، حامل های ماهواره و ایستگاه های فضایی را تکمیل کرد.

این ایستگاه همچنین به صورت چند منظوره عمل می کند و قادر است با برنامه ریزی های مختلف، همزمان چندین ماهواره را رهگیری و از آنها سیگنال دریافت کند.

گزارش تصویری

برای دیدن تصاویر بیشتر روی لینك منبع كلیك كنید.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 20:16 - 0 تشکر 280615

موفقیت جدید پژوهشکده رویان در تولد 2 گوساله با فناوری انجماد جنین

رئیس پژوهشکده زیست فناوری جانوری پژوهشگاه رویان‌ از تولد نخستین گوساله‌های حاصل از انجماد جنین‌های آزمایشگاهی با نام های "آبگون" و "آبگینه" در شرکت کشت و دامداری فکا وابسته به سازمان تامین اجتماعی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، مدیر پروژه با اعلام این خبر افزود: تولد آبگون و آبگینه فصلی نوین در صنعت اصلاح نژاد دام شیری کشور است. تولد این گوساله‌ها که هر دو ماده و از عیار ژنتیکی بالایی برخوردارند، به دنبال تحقیقات دامنه دار پژوهشگران کشور در بکارگیری تکنولوژی‌های نوین آزمایشگاهی در تولید انواع دام‌های اهلی از طریق لقاح آزمایشگاهی، شبیه سازی و مهندسی ژنتیک صورت گرفته است که همگی در نوع خود در منطقه خاورمیانه بی نظیراند به گونه‌ای که تولد این دو گوساله آخرین حلقه توانمندی تحقیقات کشور در دانش بیوتکنولوژی تولید مثل حیوانات اهلی محسوب می شود.

وی افزود: در طی 30 سال گذشته در جهادکشاورزی گام‌های مهمی در راستای بهبود پتانسیل ژنتیکی دام‌های کشور برداشته شده است،اما به زعم همه محققین تولید جنین‌های منجمد سریع‌ترین و بهینه‌ترین روش ارتقاء پتانسیل ژنتیکی دام‌های یک کشور است.

نصراصفهانی با بیان اینکه در حال حاضر تکنیک تلقیح مصنوعی دام‌ها با اسپرم‌های مرغوب داخلی و خارجی در تمام دامپروری‌های کشور انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: ازآنجا که اسپرم تنها نیمی از مشخصات ژنتیکی را به گوساله‌ها منتقل می کند، اصلاح نژاد به این روش یک امر بطئی و مستلزم وجود گاوهای مادر گران قیمت با عیار ژنتیکی بالاست. در حالی‌که در روش مزبور کل پتانسیل ژنتیکی از طریق جنین های منجمد شده انتقال یافته و نیازی به گاوهای گران قیمت نیست.

ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 20:18 - 0 تشکر 280616

ادامه:

رئیس پژوهشکده زیست فناوری جانوری پژوهشگاه رویان‌ با اشاره به جزئیات این پروژه تحقیقاتی گفت: دراین پروژه که با همکاری مجتمع کشت و دامپروری فکا وابسته به سازمان تامین اجتماعی به انجام رسیده، ابتدا گاوهای با ارزش ژنتیکی بالا که تولید شیر آنها بالای 18 تن بود شناسایی و تخمک‌های آنها بدست آمد. در نهایت پس از انجام بلوغ آزمایشگاهی، تخمک‌های مزبور با اسپرم‌های بسیار مرغوب تعین جنسیت شده لقاح یافته و جنین‌های حاصله در روز هفتم تکوین آزمایشگاهی با استفاده از تکنیک انجماد شیشه ای منجمد شدند تا در زمان‌های مقرر به گاوهای گیرنده کم ارزش انتقال داده شوند.

وی در خصوص فاز‌های تحقیقاتی این پروژه خاطرنشان کرد: در فاز اول این پروژه 200 قطعه جنین ماده تولید شد که از این میان 150 جنین منجمد شد و پس از ذوب شدن تعداد 120 قطعه آن در طی یک سال به 100 گاو گیرنده ارزان قیمت منتقل شده که منجر به ایجاد 45 درصد آبستنی اولیه شد به گونه‌ای که تولد آبگون و آبگینه اولین مورد این تولدها است و در آینده نزدیک امیدواریم شاهد تولد سایر گوساله‌ها باشیم.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری جانوری پژوهشگاه رویان یادآور شد: نام های آبگون و آبگینه برگرفته از ماهیت تکنیک انجماد شیشه ای است که در طی آن جنین درون یک قطره شفاف انجمادی قرار می گیرد. به صورتی که هم‌اکنون تکنیک انتقال جنین‌های منجد در راس برنامه‌های اصلاح نژادی کشور‌های پیشرفته قرار دارد و اگرچه تاکنون کشور ما از وارد کنندگان این تکنولوژی بوده؛ اما تولد آبگون و آبگینه توسط محققین پژوهشگاه رویان نماد توانمندی کامل کشور در جهت رفع وابستگی در قلمرو دانش بیوتکنولوژی تولیدمثل است.

نصر اصفهانی اظهار داشت: تولید جنین‌های منجمد مرغوب تعیین جنسیت شده، در اولولیت برنامه‌های جنین شناسی پژوهشگاه رویان برای ارائه به متقاضیان داخل و خارج از کشور قرار دارد که امیدواریم توسعه این تکنولوژی در کشور موجب تحول صنعت دام شیری کشور شود.
گزارش تصویری
روی لینك زیركلیك كنید:

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 20:53 - 0 تشکر 280623

اورهال 12 نوع هواپیمای نظامی و غیرنظامی در پایگاه یكم شكاری مهرآباد

مدیر مركز اورهال پایگاه یكم شكاری مهرآباد با اشاره به تعمیر و نگهداری 12 نوع هواپیمای نظامی و غیرنظامی در این مركز گفت: این آمادگی را داریم كه درصورت درخواست، هواپیماهای كشورهای دیگر را نیز اورهال كنیم.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، ‌ "اورهال " به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود كه به منظور سرپا نگه‎داشتن هواپیماها برای انجام ماموریت‌های پرواز صورت می‌گیرد.

شاید در ابتدا این تعمیر و نگهداری كاری آسان و پیش پا افتاده به نظر بیاید، اما كافیست فقط یك بار به یكی از مراكز اورهال هواپیما سری بزنید تا این گفته كارشناسان كه "اورهال هواپیما كمتر از ساخت خود هواپیما نیست " را با تمام وجود درك كنید.

تعمیر و نگهداری و یا ساخت هزاران هزار قطعه ریز و درشت كه هركدام تخصص، فناوری و دانش پیچیده خاص خود را دارد، به قدری سخت است كه در منطقه خاورمیانه تنها جمهوری اسلامی ایران توانسته به چنین توان و فناوری دست پیدا كند.

این سطح از توانمندی در حالیست كه در ایام پیش از انقلاب اسلامی، مستشاران خارجی، كاركنان نیروی هوایی ارتش را از پیش پا افتاده‌ترین كارها برحذر می‌داشتند و ما مجبور بودیم هواپیماها را برای انجام تعمیرات اساسی به یكی از كشورهای غربی اعزام كنیم.

گفت‎وگو با سرهنگ بازنشسته عادل آذیش مدیر مركز اورهال پایگاه یكم شكاری مهرآباد كه در سال 1354 به استخدام نیروی هوایی درآمده و از سال 56 پس از طی یك دوره 2 ساله، وارد بخش نگهداری هواپیماهای این نیرو شده، فرصت مغتنمی بود تا قدری با این بخش از توانمندی‌های كاركنان زحمت‌كش و گمنام نیروی هوایی ارتش آشنا شویم.
مشروح مصاحبه را در لینك منبع مطالعه كنید.

 گزارش تصویری
برای دیدن تصاویر بیشتر روی لینك منبع كلیك كنید.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 20:56 - 0 تشکر 280625

دستیابی پژوهشگران کشور به فناوری تصفیه میعانات گازی پارس جنوبی

رئیس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت از دستیابی محققان این پژوهشگاه به فناوری تصفیه میعانات گازی (DMC) خبر داد و گفت: این فناوری توانایی کشور را در تصفیه میعانات گازی حوزه پارس جنوبی ارتقا می دهد.

منصور بزمی در گفتگو با خبرنگار مهر، میعانات گازی را مایعات هیدروکربنی جداشده از گاز طبیعی دانست که در پی تغییرات فشار و دما در گاز تولیدی از میدانهای گازی، پس از انتقال به جدا کننده های سطحی حاصل می شوند و افزود: کلیه میعانات گازی حوزه پارس جنوبی ترش است و این امر سبب می شود که علاوه بر افزایش آلودگی های زیست محیطی فروش میعانات گازی را با مشکلاتی همراه کند.

وی میزان تولید روزانه میعانات گازی پارس جنوبی از فاز یک تا 24 را یک میلیون بشکه ذکر کرد و افزود: با دستیابی محققان به دانش فنی DMC، توانایی تصفیه میعانات گازی در حوزه پارس جنوبی در کشور فراهم شده است.  
رئیس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت از انعقاد قرار دادهایی با وزارت نفت برای انتقال این فناوری خبر داد و خاطر نشان کرد: فاز صنعتی این تکنولوژی برای برخی از فازهای پارس جنوبی راه اندازی خواهد شد.

بزمی دستیابی محققان به فناوری تصفیه گاز پروپان و بوتان را از دیگر اقدامات تحقیقاتی این پژوهشگاه نام برد و اضافه کرد: این فناوری در برخی از فازهای پارس جنوبی اجرایی شده است.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر دانش فنی تصفیه گاز پروپان و بوتان به کشور ارائه نمی شود، ادامه داد: در حال حاضر سولفور موجود در گازهای بوتان و پروپان حدود 80ppm است اما با کاربردی کردن این فناوری موفق شدیم میزان سولفور موجود در این دو گاز را به حد استانداردهای جهانی یعنی 10ppm برسانیم.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 21:25 - 0 تشکر 280642

بزرگترین ایستگاه تقویت فشار گاز خاورمیانه افتتاح شد

تاسیسات تقویت فشار گاز ساوه 2 و 3 به عنوان بزرگترین ایستگاه تقویت فشار گاز خاورمیانه با حضور وزیر نفت افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تاسیسات تقویت فشار گاز ساوه 2و 3 به عنوان بزرگترین ایستگاه تقویت فشار گاز خاورمیانه با حضور وزیر نفت افتتاح شد.
این ایستگاه كه روی خطوط 2 و 3 و4 انتقال گاز سراسری كشور قرار دارد از 7 توربوكمپرسور گاز با مجموع قدرت 175 مگاوات بهره می‌برد و قابلیت انتقال 160 میلیون متر مكعب گاز را در روز فراهم می‌كند.
بر این اساس برای ایجاد تاسیسات این ایستگاه تقویت فشار 130 میلیارد تومان هزینه شده است.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 21:40 - 0 تشکر 280650

ساخت قطورترین برج تقطیر پالایشگاهی در اراک

صنعتگران اراکی ، ساخت قطورترین برج تقطیر پالایشگاهی کشور را به پایان رساندند .

به گزارش واحد مرکزی خبر ، این برج تقطیر که 10 متر قطر ، 700 تن وزن و60 متر طول دارد در مدت 18 ماه در ماشین سازی اراک طراحی و ساخته شد .

با ساخت این برج به صورت یک تکه ، تکنولوژی ساخت برج های عظیم پالایشگاهی در کشور بومی شد.

بابک رونقی مدیر کارگاه سنگین ماشین سازی اراک مبلغ قرارداد ساخت این برج را 10 میلیون یورو اعلام کرد و افزود : ساخت این برج به دست صنعتگران ایرانی 6 میلیون یورو صرفه جویی ارزی در پی داشته است.

در ساخت قطورترین برج پالایشگاهی کشور ، فولاد کم الیاژ با استحکام مکانیکی زیاد بکار رفته است .

این برج در طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند نصب می شود و نقش مهمی در افزایش تولید بنزین این پالایشگاه دارد .

طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند با سرمایه گذاری 2 میلیارد و 400 میلیون یورو از سال 86 آغاز شده است و در نیمه دوم سال آینده تکمیل می شود.

فاز اول این طرح شنبه گذشته به بهره برداری رسید و تولید بنزین پالایشگاه شازند را از 4 میلیون لیتر در روز به 6 میلیون لیتر افزایش داد .

با بهره برداری نهایی از این طرح ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه امام خمینی شازند به 16 میلیون لیتر در روز خواهد رسید .

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 21:46 - 0 تشکر 280652

افتتاح نخستین آزمایشگاه كشت سلول‌های بنیادین در قم

نخستین آزمایشگاه تخصصی كشت و تكثیر سلول‌های بنیادین با حضور استاندار قم و رئیس جهاد دانشگاهی كشور در قم افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، رئیس جهاد دانشگاهی استان قم دوشنبه شب در مراسم افتتاحیه نخستین آزمایشگاه تخصصی كشت و تكثیر سلول‌های بنیادین در جهاد دانشگاهی استان، با بیان اینكه یكی از مسائلی كه مورد اختلاف مراجع بوده استفاده از اسپرم مرد برای انجام لقاح است، اظهار داشت: دلیل تاسیس این مركز استفاده از علومی است كه در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ابراهیم فقیه‌زاده افزود: امیدواریم با افتتاح و آغاز به كار این مركز در بخش درمان و مطالعات پژوهشی و تحقیقاتی در آینده گام‌های موثری در قم برداشته شده و پیشرفت‌های خوبی در این بخش داشته باشیم.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 22:0 - 0 تشکر 280657

تجهیز هواپیماهای ایلیوشین سپاه به منابع 40 تنی حمل آب

هواپیماهای ایلیوشین سپاه به منظور كمك رسانی بهتر در مواقع ضروری به منابع 40 تنی حمل آب مجهز شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی نیروی هوافضای سپاه، در جریان آتش‌سوزی جنگل گلستان در سال جاری، دو فروند از بالگردهای این نیرو بیش از یكماه در كنار سایر نیروهای امدادی، اقدام به مهار آتش جنگل كرد اما كمبود تجهیزات، مانع اطفاء سریع آتش بود.

به همین منظور برای رفع این كاستی، بهره‌برداری از هواپیماهای پهن پیكر ترابری به عنوان تانكر اطفای حریق در دستور كار قرار گرفت و كارشناسان و متخصصان نیروی هوافضای سپاه موفق شدند در ظرف حدود 2 ماه نسبت به طراحی، ساخت و نصب تجهیزات مهار آتش بر روی هواپیمای ایلوشین 76 اقدام كنند.

بنا بر این گزارش، این توانمندی امكان این را می دهد تا با نصب تجهیزات، ظرف 2 ساعت هواپیمای باری به تانكر تبدیل شده و با حمل 40 تن آب نسبت به مهار آتش‌سوزی‌های وسیع اقدام كنند.

این حجم زیاد آب ظرف چند ثانیه تخیه شده و برای مهار آتش در مناطق جنگلی كه معمولا صعب‌العبور و راه دسترسی ندارند بسیار مفید و مثمرثمر خواهد بود.

با همكاری و مساعدت اخیر دولت توافق گردیده تا تعداد بیشتری از هواپیماهای پهن پیكر ترابری سپاه به امكانات مذكور مجهز شوند تا در مواقع بحران، آمادگی مقابله با حوادث افزایش یابد.

همچنین بخش دیگری از اعتبارات تخصیص یافته توسط دولت جمهوری اسلامی ایران جهت تجهیز هواپیماها و بالگردهای سپاه، به منظور كمك و پشتیبانی از حوادث غیر مترقبه مانند سیل و زلزله بوده كه در مجموع توانمندی‌های نیروی هوافضای سپاه را بیش از گذشته ارتقاء خواهد داد.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 22:4 - 0 تشکر 280658

تولید انبوه رادارهای "پسیو " و برد بلند سپاه پاسداران‌

اولین رادار برد بلند و پسیو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پشت سر گذاشتن آخرین مراحل تحقیقاتی به زودی تولید انبوه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار سرلشكر محمد‌علی جفعری فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به دستاوردهای جدید سپاه در عرصه راداری گفت: رادارهای برد بلند "پسیو " سپاه با برد هزار و 100 كیلومتر آخرین مراحل طراحی و ساخت را پشت سر گذاشته و به زودی تولید خواهد شد.

وی با بیان اینكه رادارهای 500 كیلومتری سپاه نیز هم‌اكنون در حال تولید هستند، خاطرنشان كرد: البته رادارهای گذشته پسیو نبودند اما رادار برد بلند فعلی پسیو بوده و قابل شناسایی توسط دشمن نیست.

فرمانده كل سپاه خاطرنشان كرد: در حوزه رادارهای دریایی نیز دو نوع رادار متحرك كه بر روی شناورهای كوچك قرار دارند، با برد 40 كیلومتر و رادار ساحلی با برد 300 كیلومتر نیز در حال پشت سر گذاشتن آخرین مراحل تحقیقاتی بوده كه به زودی تولید خواهند شد.

وی تصریح كرد: این رادارهای می‌توانند توان سپاه برای شناسایی اهداف دریایی را به شدت افزایش دهند.

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.