• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 2909)
دوشنبه 11/11/1389 - 21:41 -0 تشکر 278537
رونمایی از طرح "ابر رایانش " ملی كشور در دهه فجر


معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: نخستین ابر رایانش ملی كشور دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد و این كامپیوتر جز 500 ابر رایانه دنیا خواهد بود.

نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری فارس گفت: یكی از مهمترین طرح‌های كلان ملی فناوری كشور، طرح ساخت ابر رایانش ملی است كه این طرح در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: این طرح شامل 11 خوشه محاسباتی است كه 2 خوشه آن در دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و امیركبیر و 9 خوشه دیگر آن در 9 دانشگاه كشور مستقر هستند.

سلطانخواه با اشاره به ظرفیت و توان محاسباتی این ابر رایانش گفت: این ابر ریانش جز 500 ابر رایانه پرقدرت دنیا خواهد بود.

وی ادامه داد: این ابر رایانش قدرت محاسبه یك هزار میلیارد محاسبه در ثانیه را به طور موازی دارد و با بهره‌برداری از این طرح توان تحقیقاتی كشور در حوزه‌های هواشناسی، جامع شناسی و سایر پژوهش‌ها ارتقا می‌یابد.

به گزارش فارس، ابر رایانش ملی دارای سرعتی معادل 40 گیگا بایت در ثانیه، توان گرافیكی 32 هزار میلیارد عملیات در ثانیه است و cpu این سیستم قدرتی معادل 34 هزار میلیارد عملیات پردازش در ثانیه دارد و یكی از 500 كامپیوتر بزرگ در دنیا است.

پردازش‌های هواشناسی ما به علت عدم نداشتن ابررایانش در سایر كشورها انجام می‌شد، اما با راه‌اندازی این ابررایانش این مشكل برطرف می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری فارس

http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8911111249
 

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 18/11/1389 - 12:48 - 0 تشکر 280420

زمان رونمایی ابررایانه ملی/ جزئیات ابررایانه ملی و جایگاه آن در دنیا
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از افتتاح پروژه ابر رایانه ملی در هفته جاری داد. این ابررایانه ای که قرار است ایران را در جمع کشورهای دارای برترین ابر رایانه های دنیا قرار دهد دارای توان پردازشی 34 میلیارد عملیات در ثانیه و سرعتی برابر 40 گیگابایت خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، ابر رایانه، رایانه ای است که از نظر ظرفیت پردازش و سرعت محاسبه از دیگر کامپیوترها قوی تر عمل می کند. اولین ابر رایانه ها در دهه 1960 طراحی شد.

ابر رایانه ها برای کارهایی که به محاسبات زیاد و دقیق نیازمند است مانند پیش بینی وضع هوا، نمونه سازی مولکولی برای محاسبه ساختارها و خصوصیات ترکیب های شیمیایی، مولکول های زیستی، شبیه سازی های فیزیکی مانند شبیه سازی هواپیما در تونل باد، تحقیقات در مورد جوش هسته ای و رمزگشایی به کار می رود.

اولین ابر رایانه در ایران در سال 1380 از سوی توسط محققان مرکز تحقیقات پردازش های فوق سریع دانشگاه صنعتی امیر کبیر به بهره داری رسید. محققان این مرکز این ابر رایانه را با بهره گیری از فناوری کلاستر با حافظه ای برابر 56 گیگا بایت و ظرفیت ذخیره سازی 5 هزار و 800 گیگا بایت به مرحله بهره برداری رساندند.
این ابر رایانه دارای حداکثر توان پردازشی 860 میلیارد عمل در ثانیه است این در حالی است که در قوانین تجارت جهانی، ابر رایانه های قوی تر از 190 میلیارد عمل در ثانیه به عنوان کالاهایی راهبردی محسوب می شوند.

سیستم عامل مورد استفاده در این سامانه، لینوکس است و یک نرم افزار نیز برای مدیریت، نظارت و کنترل سیستم توسط محققان مرکز تهیه شده است.

گام بعدی از سوی پژوهشگران پژوهشگاه دانشهای بنیادی برداشته شد. محققان این پژوهشگاه اولین ابر رایانه برای پردازش در حوزه نانو محاسباتی در پژوهشگاه دانشهای بنیادی را راه اندازی کردند. این ابر رایانه ظرفیت پردازش 500 گیگا فلاپ را دارد ولی محققان این پژوهشگاه امیدوارند بتوانند ظرفیت پردازش را تا یک ترا فلاپ ارتقا دهند.

این ابر رایانه، محققان و متخصصان حوزه نانومحاسباتی و فیزیک نظری را در مطالعات سیستمهای مولکولی و اتمی، ساخت حسگرهای فوق حساس برای تشخیص و درمان بیماریها، ساخت روباتهای بسیار کوچک، ساخت داروهای هوشمند، فیزیک زیستی و ساخت اتمهای مصنوعی یاری می دهد.

شبیه سازی روندهای دینامیکی، شبیه سازی انباشت هیدروژن از جمله قابلیتهای این ابر رایانه است. ضمن آنکه این سیستم امکان محاسبات 500 گیگا فلاپ محاسبه را دارد که با توافقهای صورت گرفته با ستاد ویژه توسعه فناوری نانو قرار است با افزایش دو برابری ظرفیت، قدرت پردازش اطلاعات این مرکز به یک ترا فلاپ (10 به توان 12 عملیات در ثانیه) برسد.


علیرضا رهایی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص پروژه ابررایانه ملی که این هفته رونمایی می شود گفت: ابر رایانه ملی به همه دستگاههای علمی و تحقیقاتی کشور خدماتی را ارائه می کند.

وی افزود: در حقیقت افراد در همه نقاط کشور برای انجام کارهای علمی و پژوهشی که به پردازشهای سریع و حجیم نیاز دارد می توانند با اتصال به شبکه ابررایانه ملی اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: پروژه ابررایانه ملی هم اکنون آماده بهره برداری است و در هفته جاری با حضور مسئولان کشور بطور رسمی افتتاح خواهد شد.

ابررایانه ایران در میان 500 ابر رایانه برتر دنیا

دکتر نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری چندی پیش از اجرای طرح کلان تولید ابر رایانه ملی توسط محققان کشور خبر داد و اظهار داشت: طرح کلان ابر رایانه ملی با مرکزیت دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا می شود.

به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای طرح کلان تولید ابر رایانه ملی، ایران به جمع کشورهای دارای برترین ابر رایانه های دنیا می پیوندد و در لیست 500 ابر رایانه دنیا برتر دنیا قرار می گیرد.

جزئیات ابررایانه ملی

معاون فناوری و نوآوری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز توان پردازشی 34 میلیارد عملیات در ثانیه و سرعتی برابر 40 گیگا بایت را از ویژگیهای ابر رایانه ملی ذکر کرد و گفت: این ابر رایانه که برای پردازش داده ها در حوزه های مختلف به کار می رود به زودی راه اندازی می شود.

دکتر حسین سالارآملی با اشاره به جزئیات ابر رایانه افزود: این ابر رایانه دارای توان گرافیکی 32 هزار میلیارد عملیات در ثانیه، توان پردازشی 34 میلیارد عملیات در ثانیه و سرعتی برابر 40 گیگابایت است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این ابررایانه جزء 500 ابر رایانه دنیا قرار گیرد اظهار داشت: این ابر رایانه قابلیت پردازش و محاسبات داده ها در حوزه های متنوعی از هواشناسی تا صنایع مختلف را دارد.

معاون فناوری و نوآوری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از پیشرفت 85 درصدی این طرح ملی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این طرح تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

10 ابررایانه برتر جهان در سال 2010

کشور سرعت نام رتبه
چین  2.57  پتافلاب  Tianhe-1A 1
 آمریکا 1.76  پتافلاب  XT5 Jaguar   2
 چین 1.27  پتافلاب   Nebulae 3
 ژاپن 1.19  پتافلاب   Tsubame 2.0 4
 آمریکا 1.05  پتافلاب   XE6 Hopper 5
 فرانسه  1.05  پتافلاب  Tera 100 6
 آمریکا 1.04  پتافلاب   Roadrunner 7
 آمریکا  0.83  پتافلاب  Kraken XT5 8
 آلمان  0.82  پتافلاب Jugene  9
 آمریکا 0.81  پتافلاب  Cielo  10

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 3/12/1389 - 12:17 - 0 تشکر 288313

دو ابررایانه ایرانی فردا توسط رئیس جمهور رونمایی می‌شود

معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور رونمایی از رونمایی دو پروژه ابر رایانه خبر داد و گفت: این دو پروژه فردا 4 اسفندماه توسط رئیس جمهور و با حضور اعضای هیئت دولت به صورت ویدئو کنفرانس رونمایی می شود.

حسین سالار آملی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: فردا چهارشنبه 4 اسفندماه از دو پروژه ابررانش در دانشگاه های صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان طی مراسمی رونمایی می شود.

وی با اشاره به نحوه برگزاری مراسم رونمایی توضیح داد: به طور همزمان و به صورت ویدئو کنفرانس توسط هیئت دولت و با حضور رئیس جمهور از این پروژه ها رونمایی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ابر رایانه، رایانه ای است که از نظر ظرفیت پردازش و سرعت محاسبه از دیگر کامپیوترها قوی تر عمل می کند.

ابر رایانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر دارای توان گرافیکی 32 هزار میلیارد عملیات در ثانیه، توان پردازشی 34 میلیارد عملیات در ثانیه و سرعتی برابر 40 گیگابایت است. این ابررایانه قابلیت پردازش و محاسبات داده ها در حوزه های متنوعی از هواشناسی تا صنایع مختلف را دارد. قرار است این ابررایانه جزء 500 ابر رایانه دنیا قرار گیرد.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 12:39 - 0 تشکر 289174

در جلسه هیئت دولت و توسط رئیس‌جمهور
دو پروژه ابررایانه ملی رونمایی شد

احمدی‌نژاد در جلسه دولت از دو ابررایانه دانشگاه صنعتی امیركبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان رونمایی كرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت و به صورت ویدئو كنفرانس از دو پروژه ابررایانه دانشگاه‌های صنعتی امیركبیر و صنعتی اصفهان رونمایی كرد.
ابررایانه دانشگاه صنعتی اصفهان قادر به انجام 34 هزار میلیارد عملیات محاسباتی در ثانیه است و پردازنده‌های گرافیكی آن قادر است بیش از 32 بیلیارد علمیات را در هر ثانیه انجام دهد.
حافظه محاسباتی این ابررایانه بیش از 7 هزار و 500 گیگابایت بوده حجم ذخیره سازی كه در این سامانه پیش‌بینی شده در حال حاضر به بیش از 30 هزار گیگابایت می‌رسد كه متناسب با نیاز صنایع، امكان افزایش نامحدود این فضا نیز در آینده وجود خواهد داشت.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در خصوص ابررایانه این دانشگاه گفت: سرعت ارتباطی این سامانه برابر 40 گیگا‌بایت در ثانیه است كه با اعتباری بالغ بر 25 میلیارد ریال انجام شده است.
ابررایانه دانشگاه صنعتی امیركبیر نیز قادر است ایران را در جمع كشورهای دارای برترین ابررایانه‌های دنیا قرار دهد كه با توان پردازش 34 میلیارد عملیات در ثانیه، سرعتی برابر 40 گیگا بایت دارد.
بر اساس این گزارش انتشار لیست جدید 500 ابررایانه قدرتمند جهان نشان می‌دهد كه كشور چین با ابررایانه تیانهه a1 در رتبه اول و آمریكا نیز با ابررایانه جاگوار در رتبه دوم دارنده برترین ابررایانه جهان قرار دارد.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 12:41 - 0 تشکر 289176

رهایی در مراسم رونمایی از 2 ابر رایانه ملی:
ایران جزو 10 كشور سازنده ابر رایانه شد

رئیس دانشگاه امیر كبیر گفت: ایران جزو 10 كشور سازنده ابر‌ رایانه قرار گرفته و رتبه ابر رایانه دانشگاه امیركبیر در سطح دنیا 108 است.

به گزارش خبرگزاری علمی خبرگزاری فارس، علیرضا رهایی صبح امروز در مراسم آغاز بهره برداری از ابر رایانه دانشگاه امیر‌كبیر در ویدئو كنفرانسی با هیئت دولت گفت: مركز پردازش‌های فوق سریع دانشگاه صنعتی امیر كبیر از 20 سال قبل فعالیت خود را در طراحی سیستم كامپیوتری سریع و ابر‌ رایانه‌ها آغاز كرده است.

وی افزود: ابر رایانه‌ها قوی‌ترین كامپیوتر موجود در دنیا هستند كه قادرند با انجام چند هزار عملیات در ثانیه مسائل پیچیده علمی و صنعتی را حل كنند.

رهایی گفت: پروژه ابر رایانه دانشگاه امیركبیر از سال 88 در این دانشگاه با حضور 20 متخصص از دانشكده‌های برق و كامپیوتر آغاز شد.

وی خاطرنشان كرد: هم اكنون كار طراحی و ساخت این ابر رایانه به اتمام رسیده و ایران جزو 10 كشور سازنده ابر‌ رایانه قرار گرفته و رتبه ابر رایانه دانشگاه امیر كبیر در سطح دنیا 108 است.

رئیس دانشگاه امیركبیر گفت: جمع قدرت محاسباتی این ابر رایانه 89 هزار میلیارد عملیات در ثانیه (ترافلاپس) است كه شامل 42.5 ترافلاپس پردازنده‌های اصلی و 46.5 ترافلاپس پردازنده‌های كمكی با دقت مضاعف است.

وی با اشاره به اینكه مجموعه كار ساخت این ابررایانه شامل 2 بخش است، گفت: در این ابر یارانه 60 نرم افزار آماده و نصب شده است و این ابر رایانه‌ با هدف سرویس دهی به دانشگاه‌ها و مراكز تحقیقاتی و مراكز صنعتی كشور طراحی شده است و در آینده نزدیك دامنه این خدمات به تمامی مراكز علمی منطقه‌ نیز گسترش می‌یابد.

وی گفت: ظرفیت ذخیره سازی فعلی بیش از 160 ترابایت (هزار میلیارد بایت) است و حجم حافظه اصلی بیش از 9 ترابایت است.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 12:43 - 0 تشکر 289177


4 اسفند؛ برگ زرین تقویم فناوری ایران/ رتبه 108دنیا برای ابررایانه ایران

مرکز پردازشهای فوق سریع دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بهره برداری رسید و با توجه به اینکه 500 ابررایانه اول دنیا معرفی شده‌اند این ابررایانه کشورمان در رتبه 108 قویترین ابررایانه‌های دنیا قرار می‌گیرد. به این ترتیب نام ایران در زمره چند کشور قوی سازنده کامپیوترهای سریع ثبت شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابررایانه امیرکبیر با بیش از 20 سال تجربه در طراحی سیستم‌های کامپیوتری سریع و ابررایانه‌ها صبح امروز چهارشنبه افتتاح می شود. این پروژه با سرمایه گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر از اوایل سال 88 آغاز شد. این سیستم با مشارکت دانشکده‌های برق و کامپیوتر این دانشگاه با مدیریت دکتر سیداحمد معتمدی و دکتر محمدکاظم اکبری طراحی و ساخته شده است.

این ابررایانه دارای ریزپردازنده‌ای با 288 عدد گره پردازشی با طراحی همگن و دارای بیش از 4 هزار و 600 هسته پردازشی است.

جمع قدرت محاسباتی این ابررایانه 89 میلیارد عملیات در ثانیه است که شامل 5/42 ترافلاپس پردازنده‌های اصلی و 5/46 ترافلاپس پرازنده‌های کمکی است.

با توجه به اینکه 500 ابررایانه اول دنیا معرفی شده‌اند این ابررایانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه 108 قوی‌ترین ابررایانه‌های دنیا قرار می‌گیرد. به این ترتیب نام ایران در زمره چند کشور قوی سازنده کامپیوترهای سریع در دنیا ثبت می‌شود چرا که این سیستم حتی بدون در نظر گرفتن پردازنده های کمکی نیز در بین 500 ابررایانه اول دنیا قرار خواهد گرفت.

شبکه ارتباطی این ابررایانه با سرعت 40 مگابیت در ثانیه عمل می‌کند و حجم حافظه اصلی آن به بیش از 9 ترابایت می‌رسد. ظرفیت ذخیره سازی فعلی آن نیز 160 ترابایت (هزار میلیارد بایت) است.

این ابررایانه قابلیت اتصال به شبکه ابررایانش ملی (گرید) را دارد و می‌تواند نظارت یکپارچه بر اجزای سخت افزاری و سخت افزاری داشته باشد.

این مرکز پردازش فوق سریع همچنین قابلیت ارائه خدمات به دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و مراکز صنعتی کشور را دارد و در آینده نزدیک دامنه آن به کلیه مراکز علمی منطقه نیز گسترش می‌یابد.

این ابررایانه همچنین قادر است مسائل عملی و مهندسی را که نیاز به محاسبات قوی و پیچیده دارد حل کند به همین دلیل از آغاز طراحی این سیستم یک تیم متخصص بر روی پیاده سازی نرم افزارهای مورد نیاز مراکز عملی و دانشگاهی و همچنین بخش صنعت فعالیت می‌کنند به طوری که تا کنون بیش از 60 نرم افزار کاربردی مانند نرم افزارهای مهندسی، نرم افزارهای دینامیک مولکولی، نرم افزارهای ERPو CRN، نرم افزارهای RENDERINGو نرم افزارهای پایگاه داده‌ها بر روی این سیستم نصب شده است.

تفاوت ابررایانش دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان

* قدرت محاسباتی ابررایانه دانشگاه امیرکبیر 25 درصد قوی‌تراز دانشگاه صنعتی اصفهان است به گونه‌ای که قدرت پردازش در ابررایانه امیرکبیر 5/42 ترافلاپس و در ابررایانه دانشگاه صنعتی اصفهان 34 ترافلاپس است.

* تعداد گره‌های ابررایانه دانشگاه امیرکبیر 288 عدد را طراحی همگن ولی ابررایانه صنعتی اصفهان طراحی ناهمگن با تعریف کلاستر ناسازگار و باعث کاهش کارایی می‌شود.

* حجم حافظه اصلی ابررایانه امیرکبیر 216/9 ترابایت و در دانشگاه اصفهان 5/7 ترابایت است که سیستم امیرکبیر 22 درصد بیشتر از اصفهان است.

* ظرفیت ذخیره سازی فعلی سیستم امیرکبیر بیش از 160 ترابایت و در سیستم دانشگاه صنعتی اصفهان 30 ترابایت است.

* قدرت محاسباتی در سیستم دانشگاه صنعتی امیرکبیر با احتساب پردازشگر کمکی (GPU) برابر 163 ترافلاپس دقت ساده و 5/46 ترافلاپس دقت مضاعف است که این میزان در سیستم دانشگاه صنعتی اصفهان برابر 32 ترافلاپس دقت مضاعف یا ساده نامعلوم است. سیستم امیرکبیر در پردازشگر کمکی بیش از 45 درصد بیشتر از دانشگاه صنعتی اصفهان است.

* مجموع قدرت محاسباتی سیستم امیرکبیر 89 ترافلاپس و رتبه 108 جهانی و قدرت محاسباتی دانشگاه صنعتی اصفهان 66 ترافلاپس و در صورت همگون بودن رتبه 160 جهانی را کسب می کند. به عبارت دیگر قدرت پردازش سیستم امیرکبیر بیش از 34 درصد بیشتر از دانشگاه صنعتی اصفهان است.

* مدیریت سیستم امیرکبیر به صورت ابرمختلط (HIBRID CLUB) و از طریق پرتال تحت وب طراحی شده است.

* بهینه سازی منابع سیستم با استفاده از تکنولوژی مجازی سازی انجام می‌شود.

* سیستم دانشگاه امیرکبیر قابلیت اتصال به شبکه ابررایانش ملی را دارد.

* ابررایانه دانشگاه امیرکبیر امکان نظارت یکپارچه بر اجزای سخت افزاری و نرم افزاری را دارد. ضمن آنکه بیش از 60 نرم افزار کاربردی بر روی آن نصب شده است.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 12:49 - 0 تشکر 289180


گزارش تصویری/ رونمایی از پروژه ابر رایانه ملی
مراسم رونمایی از پروژه ابر رایانه ملی صبح امروز چهارشنبه در محل دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد.
برای دیدن تصاویر بیشتر به لینك منبع بروید

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 12:51 - 0 تشکر 289182

ایران دارنده یكی از 500 ابررایانه بزرگ دنیا شد
امروز با بهره‌برداری از دو ابررایانه، ایران جزء دارندگان 500 ابررایانه بزرگ دنیا شد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری فارس، طرح كلان ابررایانه و گرید ملی ایران با اعتباری معادل 80 میلیارد ریال از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اسفندماه سال 88 طراحی و راه‌اندازی شده است. در این طرح دو ابررایانه به عنوان یكی از 500 ابررایانه بزرگ دنیا به منظور تامین و ارائه خدمات ابررایانه به صنایع بزرگ و پیشرفته كشور در دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و صنعتی امیركبیر تهران طراحی، ایجاد و بهره‌برداری شد.

این طرح تاثیر مستقیم و بسزایی در رشد فناوری‌های پیشرفته امروز در دنیا دارد. مراكز علمی و تحقیقاتی كشور، هواشناسی و بسیاری از صنایع دفاعی نفت و گاز، شیمی مولكولی، علوم زیستی و فناوری‌ها نانو، مدل‌سازی و ساخت تاسیسات، سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی و سایر صنایعی كه نیازمند انجام عملیات شبیه‌سازی و آزمون طرح خود هستند نیازمند استفاده از این سامانه فناوری اطلاعات هستند.

این فناوری در توسعه صنعت كشور و ارائه سرویس‌های دولت الكترونیك نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. پایگاه‌های اطلاعاتی با حجم بسیار بالا تعداد كاربران زیاد، قابلیت اطمینان بالا و سایر خدمات اینترنتی و اینترانتی نیز می‌توانند از این تكنولوژی بهره ببرند.

ابررایانه‌ امیركبیر كه در دانشگاه صنعتی امیركبیر طراحی و ساخته شده حدود 89 ترافلاپس توان نامی پردازش دارد و ابررایانه شیخ بهایی كه در دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی و ساخته شده حدود 66 ترافلاپس توان نامی پردازش دارد. حافظه این ابریارانه‌ها بیش از 7 هزار 552 گیگابایت و حافظه اختصاصی ذخیره‌‌سازی داده‌ها بیش از 30 هزار گیگابایت و سرعت شبكه‌ ارتباطی محاسباتی از 40 گیگابیت در ثانیه است.

همچنین ابررایانه‌های موجود در دانشگاه صنعتی اصفهان و صنعتی امیركبیر به همراه 9 مركز علمی و تحقیقاتی كشور از طریق شبكه گرید ملی در یك سیستم یكپارچه به همدیگر متصل می‌شوند.

به گزارش فارس طرح ابررایانه ملی ایران یكی از موفقیت‌آمیزترین و بزرگترین طرح‌های اجرا شده فناوری در حوزه فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 21:33 - 0 تشکر 289442


9 ابررایانه دیگر در ایران تولید می‌شود

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به رونمایی دو مرکز ابررایانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان گفت: در آینده نزدیک قرار است 9 ابررایانه دیگر با ظرفیت محاسباتی حداکثر 3 ترافلاپس در 9 مرکز علمی دیگر نصب شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر نسرین سلطانخواه امروز چهارشنبه با اشاره به رونمایی طرح کلان ابررایانه ملی افزود: این طرح کلان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پس از ظرفیت سنجی دانشگاههای کشور به دو دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان واگذار شد تا اولین مرکز ابررایانش ملی را راه‌اندازی کنند.

وی با بیان اینکه طراحی ساخت و نصب هر کدام از سایت‌های این دو مرکز ابررایانه 22 ماه طول کشید اظهار داشت: محققان دو دانشگاه با مشارکت یکدیگر موفق به آماده سازی مرکز ابررایانش شدند. همچنین موفق شدند 60 نرم افزار صنعتی را بر روی سامانه ابررایانه ملی تست و به مرحله بهره برداری برسانند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ابررایانه ملی را یکی از بزرگترین طرح‌های اجرایی در حوزه فناوری اطلاعات توصیف کرد و ادامه داد: از مشخصات سخت افزاری این ابررایانه می‌توان به حداکثر توان نامی یعنی مجموع قدرت محاسباتی آنها اشاره کرد که ابررایانه امیرکبیر با 89 ترافلاپس یعنی 89 هزار میلیارد عملیات در ثانیه و ابررایانه شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان با 66 ترافلاپس یعنی 66 هزار میلیارد عملیات در ثانیه بر پردازش می‌کند. همچنین سرعت، حجم، ظرفیت ذخیره سازی از ویژگی‌های بارز این دو ابررایانه است.

سلطانخواه همچنین با تاکید بر اینکه هر کدام از این دو ابررایانه جزء 500 ابررایانه بزرگ دنیا قرار دارند، ادامه داد: با طراحی و ساخت این دو ابررایانه ایران جزء کشورهای صاحب کامپیوترهای فوق سریع شده است. این ابررایانه ها می‌توانند نیاز صنعتی کشور را در کوتاه‌ترین زمان ممکن مرتفع کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به کاربردهای ابررایانه در حوزه‌هایی چون هواشناسی، صنایع دفاعی و کلیه پروژه‌های تحقیقاتی پرریسک اضافه کرد: با استفاده از این ابررایانه می‌توان علاوه بر شبیه سازی سامانه‌های پیش‌رانش در جهت شبیه سازی دارورسانی به سلول‌های بدن و تحقیقاتی که نیاز به محاسبات عظیم دارد بهره برداری کرد.

سلطانخواه همچنین از اتصال ابررایانش ملی به شبکه گرید ملی خبر داد و توضیح داد: این ابررایانه به گونه‌ای طراحی شده است که می‌توان از طریق اتصال به گرید ملی خدمات دیگری را عرضه کرد.

وی با اشاره به اقدامات توسعه‌ای این پروژه کلان ملی یادآور شد: مرحله پس از راه‌اندازی ابررایانه ملی ایجاد 9 ابر رایانه دیگر با ظرفیت محاسباتی حداکثر 3 ترافلاپس در 9 مرکز علمی دیگر است که این مراکز از طریق شبکه ملی (گرید) در سیستم یکپارچه به یکدیگر متصل می‌شوند و از این طریق همه دستگاه‌ها می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند.

به گفته سلطانخواه کلیه زیرساخت‌های لازم که از جمله آن فیبر نوری است برای راه‌اندازی این 9 مرکز ابررایانه آماده هستند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به تلاش‌های این معاونت در حوزه نجوم اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر طراحی و راه‌اندازی رصدخانه ملی ایران نیز در دستور کار قراردارد که امیدواریم طی سه سال آینده به بهره برداری برسد.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 11/12/1389 - 15:12 - 0 تشکر 293164


تعجیل در اعلام رتبه جهانی ابررایانه‌های ملی!/ جزئیات ابررایانه اصفهان


مدیر پروژه مرکز ابر رایانه دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اینکه در اعلام رتبه بندی های ابررایانه های ملی تعجیل شد گفت: رتبه بندی بر اساس قدرت واقعی ابر رایانه ها و نه بر اساس قدرت نامی آنها صورت می گیرد بنابراین قدرت واقعی پس از اجرای یک برنامه استاندارد باید گزارش شوند.

دکتر محمود اشرفی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مرکز ملی ابر رایانش دانشگاه صنعتی اصفهان به یک ابر رایانه با ساختار خوشه ای (کلاستر) تجهیز شده است، افزود: این ابررایانه با حدود 4 هزار هسته پردازشی دارای یک ساختار غیرهمگن است به این معنا که در طراحی آن از سرور و یا مولفه های متفاوتی استفاده شده است.
وی با تاکید بر اینکه ساختار غیر همگن ابر رایانه لزوما محدودیتی برای انجام محاسبات و پردازش داده ها ایجاد نمی کند، توضیح داد: با توجه به اینکه کاربران مراکز ابررایانه نیازهای متفاوتی داشته و هر کدام از آنها برای پردازش داده هایشان نیاز به نرم افزارهای خاصی دارند، تجربیات چندین ساله قبلی در سرویس دهی به طیف وسیعی از کاربران صنعتی و دانشگاهی نشان داد که استفاده از یک سامانه با ساختار غیرهمگن در عمل بازدهی بیشتری داشته و می تواند کلیه نیازهای متنوع بخشهای مختلف را پاسخگو باشد.

مدیر پروژه مرکز ابر رایانه دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اینکه به کارگیری تمام قدرت ابررایانه های با ساختار غیر همگن برای اجرای یک برنامه باید با ملاحظات خاصی صورت پذیرد یادآور شد: این امر نیاز به برنامه نویسی هوشمند و اجرای غیر همگن نرم افزارها دارد که دانش فنی آن نیز در مرکز دانشگاه صنعتی اصفهان موجود است.

وی با بیان اینکه در این مرکز هم از سرورهای با تعداد 48 هسته پردازشی با سرعت 2/2 گیگا هرتز و هم از سرورهای با تعداد 12 هسته پردازشی با سرعت 3 گیگا هرتز استفاده شده است یادآور شد: غیر همگن بودن این ابررایانه موجب افزایش قدرت واقعی محاسباتی در اجرای همزمان نرم افزارهای مختلف کاربران خواهد شد. این در حالی است که همگن بودن یک سامانه، عمدتا در مدیریت و اجرای آسانتر نرم افزارها موثر بوده ولی در عمل برای اجرای بهینه طیف وسیعی از نرم افزارها محدودیت ایجاد می کند.

وی قدرت پردازش ابر رایانه دانشگاه صنعتی اصفهان را در فاز عملیاتی در حدود 66 ترافلاپس (معادل با 66 هزار میلیارد عملیات اعشاری در هر ثانیه با دقت مضاعف) دانست و ادامه داد: قدرت پردازش پردازنده های مرکزی (CPU) این ابر رایانه حدود  34 ترافلاپس و توان پردازشی پردازشگرهای گرافیکی این ابررایانه بیش از 4/32 ترافلاپس دقت مضاعف و حدود 70 ترافلاپس دقت ساده است. ضمن آنکه زیرساخت اصلی ابررایانه دانشگاه صنعتی اصفهان قابلیت افزایش قدرت پردازشی این ابررایانه را به میزان بیش از دو برابر قدرت علمیاتی شده فعلی امکان پذیر ساخته است.

ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 11/12/1389 - 15:14 - 0 تشکر 293165

ادامه:

تعجیل در اعلام رتبه بندی ابررایانه ها


مدیر پروژه ابررایانه ملی در دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به نحوه رتبه بندی قوی ترین ابر رایانه های دنیا به مهر گفت: دو بار در سال اقدام به رتبه بندی 500 ابر رایانه قوی در دنیا می شود. این رتبه بندی بر اساس قدرت واقعی ابر رایانه ها (Rmax) و نه بر اساس قدرت نامی آنها صورت می گیرد. قدرت واقعی ابررایانه ها پس از اجرای یک برنامه استاندارد باید گزارش شوند.

اشرفی زاده با اشاره به رتبه های اعلام شده دو ابر رایانه بومی کشور یادآور شد: به نظر می رسد در اعلام رتبه ها برای این دو مرکز ابر رایانه تعجیل شده است. اعداد و ارقام گزارش شده برای ابررایانه های ملی نشانگر قدرت نامی این سامانه ها بوده و به این ترتیب اعلام دقیق رتبه جهانی برای این ابررایانه ها صحیح نیست و باید منتظر اعلام قدرت واقعی پردازشی این سامانه ها باشیم. خوشبختانه آزمایشهای اولیه ما در دانشگاه صنعتی اصفهان بازده بسیار خوب عملکرد واقعی ابررایانه ملی را در این دانشگاه نشان داده و انتظار داریم که جایگاه خوبی در رتبه بندی جهانی حاصل شود.

زیر ساختهای ابر رایانه ملی دانشگاه صنعتی اصفهان

اشرفی زاده با بیان اینکه از اعتبار 5/2  میلیارد تومانی طرح ملی ابررایانش در دانشگاه صنعتی اصفهان تا کنون بالغ بر یک میلیارد و 680 میلیون تومان برای راه اندازی سخت افزار ابررایانه هزینه شده است، اضافه کرد: این مرکز در محل مرکز داده دانشگاه راه اندازی شده و تمهیدات لازم برای توسعه فیزیکی و فنی این مرکز در نظر گرفته شده است. مرکز داده دانشگاه صنعتی اصفهان که همزمان با اجرای طرح ملی ابررایانش طراحی و راه اندازی شده از استانداردهای بالای جهانی تبعیت می کند و تمهیدات بسیار خوبی برای سیستم برق و برق اضطراری، سیستم تنظیم شرایط هوا، کنترل، پایش و امنیت دسترسی دارد.

وی در رابطه با دیگر مشخصات فنی سامانه ابررایانه اظهار داشت: این ابررایانه دارای یک شبکه ارتباطی 40 گیگا بیتی برای محاسبات پردازش بسیار سریع است که قابلیت پشتیبانی از 288 پورت 40 گیگا بیتی را دارد که در حال حاضر کمتر از نصف ظرفیت آن استفاده شده است. همچنین دارای دو شبکه "گیگا بیت" برای مدیریت سامانه‌ و اجرای محاسبات بر اساس پروتکل TCP/IP و یک شبکه برای پایش سخت افزار است.

عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: در حال حاضر سامانه ابررایانه مجهز به یک سرویس‌دهنده ذخیره سازی با حجم بیش از 40 ترابایت بوده که از دیسکهای سخت SATA استفاده می کند. در این سامانه از یک فایل سیستم موازی با قابلیتهای پیشرفته و سرعت عملکرد بالا استفاده شده که می تواند از شبکه پر سرعت 40 گیگابیتی نیز برای ارتباط با "نود"ها بهره گیرد.

وی ادامه داد: حجم ذخیره سازی اطلاعات در این مرکز به راحتی قابل ارتقا به هر حجم دلخواهی بوده و به تدریج بر مبنای تقاضا و پس از پر شدن ظرفیت فعلی انجام می شود. همچنین در تمامی نودهای این ابررایانه یک فضای اختصاصی برای داده های محلی کاربران در نظر گرفته شده است که جدای از فضای ذخیره سازی مرکزی است.

این پژوهشگر اضافه کرد: برای پشتیبانی از قابلیت خواندن و نوشتن سریع نرم افزارهای کاربردی در حین اجرا از یک فایل سیستم موازی دیگر و سه سرور اختصاصی با دیسکهای سخت پر سرعت SAS با سرعت 15 هزار دور در دقیقه با حجم بیش از 700 گیگا بایت و قابل ارتقا استفاده شده است.

مدیر پروژه مرکز ابر رایانه دانشگاه صنعتی اصفهان همچنین به بیان توان گرافیکی ابر رایانه ملی این دانشگاه پرداخت و توضیح داد: امروزه برای بالا بردن توان پردازشی ابررایانه ها از توان پردازشی پردازنده های گرافیکی نیز استفاده می شود که برای استفاده از پردازشگرها گرافیکی برای انجام محاسبات علمی و مهندسی باید به نکات فنی دقیقی توجه کرد؛ چرا که برخی از پردازشگرهای گرافیکی موجود هر چند که از نظر اسمی دارای توان نامی پردازشی بسیار بالایی هستند اما برای انجام محاسبات دقیق علمی قابل اعتماد نیستند و عمدتا کاربرد گرافیکی دارند.

اشرفی زاده یادآور شد: در ساخت ابررایانه دانشگاه صنعتی اصفهان از جدیدترین نسل پردازنده های گرافیکی استفاده شده که توان پردازش عملیات مهندسی با دقت بالا را داشته و دارای حافظه با قابلیت تصحیح خطا (ECC)  است. در ساخت پر قدرت ترین ابررایانه جهان نیز از همین پردازنده های گرافیکی استفاده شده است.

این محقق، تولید نرم افزارهای بومی را از اقدامات زیر ساختی این مرکز نام برد و تاکید کرد: در این راستا با همکاری محققان و اساتید برجسته برخی دانشگاه های طراز اول کشور اقدامات و هماهنگیهای اولیه ای را برای تدوین و طراحی نرم افزارهای مورد نیاز صنایع آغاز کردیم که امیدواریم با حمایت دانشگاه و دولت در آینده بتوانیم از نرم افزارهای بومی کشور بهره برداری کنیم.

آغاز ارائه خدمات پردازشی به مراکز صنعتی، علمی و آموزشی

مدیر پروژه ابررایانه ملی دانشگاه صنعتی اصفهان از آغاز بهره برداری این مرکز ابررایانه خبر داد و گفت: این دانشگاه از سال 1386 با حمایت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به برخی صنایع پیشرفته کشور و همچنین دانشگاهیان، خدماتی را ارائه داده است که با راه اندازی این مرکز این خدمات به شدت گسترش خواهد یافت.

وی ادامه داد: مرکز ابررایانش ملی دانشگاه صنعتی اصفهان در حال حاضر ارائه خدمات خود را به صنایع و دانشگاهها آغاز کرده و از متقاضیان برای دریافت خدمات علمی این مرکز می توانند در وبگاه  http://nhpcc.iut.ac.ir ثبت نام کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: این مرکز به عنوان اولین مرکز ملی ابررایانش که خدمات خود را آغاز کرده است میزبان اجرای برنامه های کاربردی صنایع، محققین و دانشجویان دوره های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه های کشور خواهد بود که از آن جمله می توان به اجرای پروژه هایی در زمینه مدلسازی هیدرولوژیکی و منابع آب در گستره استانی و کشوری و همچنین پروژه های حل جریانهای چند جزئی در ساختارهای پیچیده صنعتی اشاره کرد.

اشرفی زاده با اشاره به تشکیل انجمن های تخصصی در این مرکز یادآور شد: به منظور تامین نرم افزارهای لازم و ارائه خدمات مشاوره ای و آموزشی بهتر در هر بخش، اقدام به ایجاد انجمن های تخصصی در حوزه های مختلف مهندسی، فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی، بیوتکنولوژی و بیوانفورماتیک کرده ایم که متقاضیان می توانند با عضویت در این انجمنها از خدمات آنها بهرمند شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.