• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1919)
يکشنبه 26/10/1389 - 9:0 -0 تشکر 274531
طلوع دوباره نجوم ایران از ارتفاعات كاشان در پایان تلاشی 9ساله

 

 
 
پس از سال‌ها تلاش محققان ایرانی در پروژه مكان‌یابی رصدخانه ملی و علی رغم انتخاب اولیه قله «دینوا» در ارتفاعات جنوب استان قم، سرانجام قله سه هزار و 300متری «گرگش» در حوالی روستای كاموی كاشان به عنوان مكان نهایی احداث رصدخانه ملی ایران تعیین شد.

 

 

دكتر رضا منصوری، مجری طرح رصدخانه ملی ایران با اعلام این مطلب به خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)

خاطرنشان كرد: براساس آخرین ارزیابی‌های انجام شده، هر دو قله «دینوا» و «گرگش» واجد ارزش نجومی بسیار بالایی هستند و «گرگش» با 600 متر ارتفاع بیشتر از قله «دینوا» كه رصدخانه را از غبار محلی دور می‌كند و از لحاظ پارامتر مهم دید، به دینوا برتری دارد.

 

رصدخانه ملی ایران به عنوان اولین رصدخانه پژوهشی كشور، اولین گام بزرگ كشور برای ایجاد زیر ساخت‌های پژوهشی در نجوم و كیهان شناسی رصدی است كه حاصل آن تشكیل و رشد گروه‌های پژوهشی و ایجاد بخش‌های توسعه فناوری خواهد بود.

 

طرح رصدخانه ملی ایران در سال 1378 به عنوان یكی از طرح های كلان علمی در شورای پژوهش‌های كشور مطرح شد و مكان‌یابی رصدخانه از همان سال‌ها آغاز شد. روندی كه با عدم اختصاص بودجه مناسب با افت و خیزهای فراوان همراه بود.

 

با تصویب طرح رصدخانه ملی در زمره طرح‌های كلان ملی فناوری در اسفند ماه 87 و رفع مشكلات مالی طرح، روند پیگیری آن شتابی دوچندان گرفت تا سرانجام در اواسط سال جاری پس از سال‌ها تلاش و بررسی شرایط 40 قله در نواحی مختلف كشور، فرآیند پیچیده و حساس مكان‌یابی رصدخانه به پایان رسید و از میان دو قله «گرگش» و «دینوا» در منطقه كاشان كه واجد بیشترین ارزش نجومی در كشور هستند، «گرگش» به عنوان میزبان نخستین تلسكوپ و رصدخانه ملی ایران انتخاب شد.

 

منصوری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به دشواری‌ها و پیچیدگی‌های مكان‌یابی رصدخانه كه باید در محلی با ویژگی‌های منحصر به فرد ساخته شود، اظهار داشت: آسمان صاف، كم بودن ذرات معلق در فضای اطراف، نبود آلودگی‌های نوری،‌كوچك بودن تغییرات آب و هوایی و مناسب بودن عامل دید از نظر آشفتگی‌های جوی از جمله این ویژگی‌هاست كه بررسی آنها مستلزم مطالعات علمی دقیق است.

 

قله «گرگش» از بین 40 قله ایران انتخاب شد

منصوری ادامه داد: طی فرآیند مكان‌یابی برای انتخاب محل مناسب، مطالعات منطقه‌ای در اطراف بیش از 40 قله در نواحی مختلف ایران انجام شد و سرانجام دو قله گرگش و دینوا در منطقه كاشان به عنوان قله‌های با ارزش نجومی انتخاب شدند كه در نهایت شورای راهبری، قله گرگش را برای نصب اولین تلسكوپ ملی ایران انتخاب كرد.

 

گرگش  600 متر بلندتر از قله دینواست

منصوری با بیان اینكه قله «دینوا» هم برای آ‌ینده نجوم ایران حفظ خواهد شد، خاطرنشان كرد: اندازه‌گیری‌ها نشان می‌دهد كه این دو قله ارزش نجومی بسیار بالایی دارند اما به علت ارتفاع بالای قله «گرگش» یعنی 600 متر بیش از قله دینوا انتخاب شده است. قله گرگش دارای سه هزار و 600 متر است كه این ارتفاع، رصدخانه را از غبار محلی و منطقه دور می‌كند و در اندازه‌گیری پارامتر دید كه مهمترین پارامتر محسوب می‌شود هم قله گرگش نسبت به دینوا برتری دارد.

 

مجری طرح رصدخانه ملی ایران در توضیح پارامتر دید به ایسنا گفت: این پارامتر بیان كننده این است كه دو نقطه در آسمان باید در چه فاصله با یكدیگر باشند كه تلسكوپ بتواند آن را تفكیك كند؛ بنابراین هر چه تلاطم جو یعنی توده هوایی كه بالای قله قرار دارد، بیشتر باشد، تصویر ستاره هنگام رسیدن به ما مغشوش می‌شود.

 

وی افزود: همچنین شدت باد در دو منطقه اندازه‌گیری شده است البته تصور می‌كردیم كه شدت باد در گرگش بسیار بالا بوده و اجازه رصد ندهد اما اندازه‌گیری‌ها این موضوع را ثابت نكرد.

 

آموزش 100 متخصص در راستای مكان یابی رصدخانه ملی

منصوری در گفت‌و‌گو با ایسنا با بیان این كه مكان‌یابی رصدخانه ملی ایران از سال 78 آغاز شده است، خاطرنشان كرد: طرح ملی مكان‌یابی رصدخانه ملی ایران در این سال در شورای پژوهشی علمی كشور مصوب شد اما به دلیل این كه بودجه اندكی به آن اختصاص داشت تنها به مطالعات میدانی پرداخته شد؛ پس از آن در سال 81 زمانی كه در سمت معاونت پژوهشی وزارت علوم بودم بودجه‌ای جهت مكان‌یابی اختصاص یافت و كار به طور جدی با مشورت تیمی بین‌المللی به ریاست دكتر نصیری قیداری دنبال شد.همچنین بیش از 100 نفر در این زمینه آموزش دیدند و در نهایت 20 نفر انتخاب و نقاط مختلف ایران را اندازه‌گیری كردند.

 

هم اكنون حدود 70 تن تجهیزات در بالای قله گرگش وجود دارد

منصوری با بیان اینكه دو سال پیش قله دینوا و كلاه برفی از میان 40 قله در نواحی مختلف كشور جهت احداث رصدخانه انتخاب شدند، خاطرنشان كرد: در همین سالها بود كه برخی از مشاوران خارجی از سازمان رصدخانه‌های جنوبی اروپا (ایزو) و افراد سرشناس در طراحی تلسكوپ و مكان‌یابی برای بررسی و مشاهده دو قله به ایران سفر كردند كه قله‌ای را به نام گركش نشان دادند و گفتند كه چرا این قله را اندازه‌گیری نكردید! علت عدم اندازه‌گیری قله گرگش كه به قول دكتر نصیری قله‌ای وحشی بود، دشواری صعود به آن بود. بنابراین پس از مدتها تیم‌های كوهنوردی از راه‌های مختلف به كمك مردم محلی و بومی به قله صعود كردند چرا كه تنها تا ارتفاع دو هزار و 900 متر می‌توان با وسیله نقلیه صعود كرد و تا نوك قله باید پیاده یا با قاطر می‌رفتیم. در حال حاضر هم نزدیك به 70 تن تجهیزات در قله گرگش وجود دارد.

 

وی افزود: همچنین برای انتخاب قله مناسب اندازه‌گیری‌های بسیار پیچیده صورت گرفت. از جمله آنها نصب یك سامانه تغییرات ریزدمایی مشتمل بر 150 سنسور بر روی شش دكل مختلف در قله‌های گرگش و دینوا بود كه تجهیزات لازم در بخش توسعه و فناوری پژوهشكده نجوم ساخته و در محل قله‌ها نصب شده است.

 

منصوری تصریح كرد: مطالعه تغییرات خیلی كوچك دما از مرتبه صدم درجه سانتی‌گراد در بازه‌های زمانی چند هزارم ثانیه به مدت چند ماه انجام شده تا به تصمیم‌گیری در مورد مكان دقیق نصب تلسكوپ در قله و همچنین ارتفاع نصب آینه اصلی از سطح قله كمك كند. این پارامتر ارتباط مستقیمی با تلاطم‌جو در محل نصب حسگرها دارد. در غیاب موانع موضعی، جریان هوا آرام و بی‌تلاطم است. وجود موانع طبیعی باعث ایجاد تلاطم در لایه‌های جو مجاور سطح قله می‌شود. همچنین جذب تابش خورشید در روز و تابش مجدد آن به صورت گرما از سطح قله و تجهیزات در شب هم تلاطمی در لایه‌های نزدیك سطح قله ایجاد می‌كند.

 

وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر از مرحله مكان‌یابی خارج و به مرحله پایش مكان رسیده‌ایم تا اطلاعات دقیق‌تری نسبت به قله كسب كنیم. حتی پس از نصب تلسكوپ این نوع اندازه‌گیری‌ها ادامه خواهد داشت چرا كه به نوع و چگونگی رصد در آینده كمك می‌كند.

 

مجری طرح رصدخانه ملی ایران با بیان این كه در حال حاضر پایش دید هم انجام می‌شود، گفت: در فاز دوم اندازه‌گیری‌های فنی مرتبط با دید نجومی، تجهیزات و نرم افزارهای رایانه‌ای لازم تهیه و یا طراحی و ساخته شده است. تا كنون اندازه‌گیری دید در ارتفاع‌های سه و شش متری بالاتر از قله‌های نجومی ایران (دینوا و گرگش) صورت گرفته است.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر ساخت جاده برای دسترسی به نوك قله آ‌غاز شده است كه متخصصان راهسازی وزارت راه و ترابری با كمك استانداری اصفهان و فرمانداری كاشان در حال انجام این عملیات است.

 

اوایل بهار سال آینده جاده دسترسی به نوك قله گرگش توسط راه داری تكمیل می شود

وی افزود: در حال حاضر حدود سه كیلومتر از جاده آسفالتی كه از قمصر به روستای كامون می‌رود به سمت نوك قله كشیده است كه تا اوایل بهار جاده تكمیل خواهد شد و از تابستان كارهای مطالعات ساختمانی آغاز خواهد شد. البته شیب و پیچ جاده باید بسیار مناسب باشد چرا كه در آینده تجهیزات سنگینی باید بالای قله برود.

 

منصوری با بیان این كه مطالعات زمین‌شناسی هم بر روی دو قله دینوا و گرگش انجام شده است، به ایسنا گفت: حتی به لحاظ زلزله سنجی این دو قله بررسی شده‌اند و تاریخچه زلزله‌های منطقه را جمع‌آوری كرده‌ایم كه هیچ مشكلی در این زمینه وجود ندارد و به لحاظ زمین شناسی و وضعیت سنگ‌ها مزیت‌های خوبی دارد به طوری كه تخته سنگ‌هایی كه بالای قله وجود دارند به رصد بهتر كمك می‌كند.

 

منبع:خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

يکشنبه 26/10/1389 - 9:3 - 0 تشکر 274532

در پی نهایی شدن احداث رصدخانه ملی ایران در قله «گرگش» كاشان و آغاز عملیات مقدماتی راهسازی و دسترسی به قله، مجری طرح رصدخانه ملی ایران اعلام كرد: احداث ساختمان رصدخانه ملی كه طراحی و ساخت تلسكوپ آن از سال گذشته با تلاش مهندسان ایرانی در حال پیگیری است از سال 91 آغاز می شود.

دكتر رضا منصوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خاطرنشان كرد: برنامه‌ریزی طرح این است كه در اوایل تابستان مطالعات خاك شناسی و بررسی‌های مشابه در بالای قله آغاز شود كه در این صورت ساخت ساختمان رصدخانه به سال 91 موكول می‌شود.

وی با بیان این كه سازه استوانه‌ای نوك قله برای نصب تلسكوپ از آ‌لومینیوم به همراه مصالح ساختمانی ساخته می‌شود افزود: شكل كلی محفظه تلسكوپ توسط مهندسان ایرانی طراحی شده كه به شكل استوانه‌یی به قطر 10 متر و به طول 23 متر است كه بالای آن یك گنبد قرار دارد كه در نهایت با تغییرات كوچك همین طرح عملیاتی خواهد شد.

طرح نهایی تلسكوپ رصدخانه ملی ایران

منصوری با بیان این كه شركت های داخلی توانمندی بالایی در طراحی سازه بالای قله دارند، خاطرنشان كرد: در حال حاضر از چهار كارخانه بازدید و مذاكرات را آغاز كرده‌ایم و احتمالا از چهار كارخانه دیگر هم بازدید خواهیم كرد تا با توانمندی‌های آنان آشنا شویم و در اواخر بهار و اوایل تابستان سفارش ساخت قطعات تلسكوپ را به كارخانجات داخلی می‌دهیم.

طرح نهایی رصدخانه ملی ایران كه برای اولین بار توسط ایسنا منتشر می شود

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

يکشنبه 26/10/1389 - 10:2 - 0 تشکر 274557

باعث خوشحالیه که بالاخره شروع شد این طرح. امیدوارم هرچه زودتر مراحلش طی بشه و گامی باشه برای پشیرفت نجومی ایرانیان.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 26/10/1389 - 16:20 - 0 تشکر 274718


محل احداث رصدخانه ملی ایران انتخاب شد


علی‌رغم انتخاب اولیه قله «دینوا» در جنوب استان قم، سرانجام قله 3300 متری گرگش در حوالی روستای کاموی کاشان به عنوان مکان نهایی احداث رصدخانه ملی ایران که از تلسکوپی 3.5 متری بهره می‌برد، تعیین شد.

دکتر رضا منصوری، استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و مجری طرح رصدخانه ملی ایران با اعلام این مطلب به خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفت که براساس آخرین ارزیابی‌های انجام شده، هر دو قله دینوا و گرگش ارزش نجومی بسیار بالایی دارند؛ اما پارامتر دید (Seeing) بهتر و ارتفاع بلندتر قله گرگش (به مقدار 600متر) که موجب پاک‌تر ماندن آسمان رصدخانه از غبار محلی می‌شود، موجب انتخاب این قله شده است. این قله در 35 کیلومتری جنوب غربی کاشان و در مختصات عرض جغرافیایی 33 درجه و 40 دقیقه و 25 ثانیه شمالی و طول‌جغرافیایی 51 درجه و 19 دقیقه و 5 ثانیه شرقی واقع شده است.

رصدخانه ملی چیست؟
رضا منصوریرصدخانه ملی ایران به عنوان اولین رصدخانه پژوهشی کشور، نخستین گام بزرگ برای ایجاد زیر ساخت‌های پژوهشی در نجوم و کیهان‌شناسی رصدی است که حاصل آن، تشکیل و رشد گروه‌های پژوهشی و ایجاد بخش‌های توسعه فناوری خواهد بود. این رصدخانه به یک تلسکوپ بازتابی 3.5 متری مجهز خواهد بود.

طرح رصدخانه ملی ایران در سال 1378 به عنوان یکی از طرح‌های کلان علمی در شورای پژوهش‌های کشور مطرح شد و مکان‌یابی رصدخانه از همان سال‌ها آغاز شد. روندی که با عدم اختصاص بودجه مناسب با افت و خیزهای فراوان همراه بود. با تصویب طرح رصدخانه ملی در زمره طرح‌های کلان ملی فناوری در اسفند ماه 87 و رفع مشکلات مالی طرح، روند پیگیری آن شتابی دوچندان گرفت تا سرانجام در اواسط سال جاری پس از سال‌ها تلاش و بررسی شرایط 40 قله در نواحی مختلف کشور، فرآیند پیچیده و حساس مکان‌یابی رصدخانه به پایان رسید و از میان دو قله «گرگش» و «دینوا» در منطقه کاشان که واجد بیشترین ارزش نجومی در کشور هستند، «گرگش» به عنوان میزبان نخستین تلسکوپ و رصدخانه ملی ایران انتخاب شد.

دکتر منصوری با اشاره به دشواری‌ها و پیچیدگی‌های مکان‌یابی رصدخانه که باید در محلی با ویژگی‌های منحصر به فرد ساخته شود، اظهار داشت: «آسمان صاف، کم بودن ذرات معلق در فضای اطراف، نبود آلودگی‌های نوری، تغییرات آب‌و‌هوایی اندک و مناسب بودن عامل دید از نظر آشفتگی‌های جوی از جمله این ویژگی‌هاست که بررسی آنها مستلزم مطالعات علمی دقیق است».

وی ادامه داد: «طی فرآیند مکان‌یابی برای انتخاب محل مناسب، مطالعات منطقه‌ای در اطراف بیش از 40 قله در نواحی مختلف ایران انجام شد و سرانجام دو قله گرگش و دینوا در منطقه کاشان به عنوان قله‌های با ارزش نجومی انتخاب شدند که شورای راهبری در نهایت، قله گرگش را برای نصب اولین تلسکوپ ملی ایران انتخاب کرد».
http://uploadtak.com/images/2tdxmqfrs2tijmum421m.jpg
شرح عکس: تصویر پانورامای 360 درجه آسمان بر فراز قله 3600متری گرگش کاشان. در افق دوردست می‌توان کمان‌های نوری را دید که مربوط به آلودگی نوری شهرهای کاشان (به فاصله 35 کیلومتر)، تهران (220 کیلومتر) ، قم (120 کیلومتر) و اصفهان (110 کیلومتری، جنوب) است. برای تماشای عکس بزرگ، اینجا را کلیک کنید. همچنین برای تماشای تصاویر بیشتر از آسمان این منطقه به صفحه تصاویر پروژه TWAN از قله گرگش سر بزنید.

منصوری با بیان این‌که قله «دینوا» هم برای آ‌ینده نجوم ایران حفظ خواهد شد، خاطرنشان کرد: «اندازه‌گیری‌ها نشان می‌دهد که این دو قله ارزش نجومی بسیار بالایی دارند؛ اما قله «گرگش» به علت ارتفاع بالاتر به مقدار 600 متر بیش از قله دینوا انتخاب شد. قله گرگش 3600 متر ارتفاع دارد که این ارتفاع، رصدخانه را از غبار محلی و منطقه دور می‌کند و در اندازه‌گیری پارامتر دید که مهم‌ترین پارامتر محسوب می‌شود هم قله گرگش نسبت به دینوا برتری دارد».

مجری طرح رصدخانه ملی ایران در توضیح پارامتر دید گفت: «پارامتر دید بیان کننده این است که دو نقطه در آسمان باید حداقل در چه فاصله‌ای از یکدیگر باشند که تلسکوپ بتواند آن‌ها را تفکیک کند؛ بنابراین هر چه تلاطم جو یعنی توده هوای بالای قله بیشتر باشد، تصویر ستاره هنگام رسیدن به ما مغشوش‌تر می‌شود و این پارامتر ضعیف می‌شود».

وی افزود: «همچنین شدت باد در این دو منطقه اندازه‌گیری شد. ما تصور می‌کردیم که شدت باد در گرگش بسیار بالاست و امکان رصد را در آن‌جا فراهم نمی‌کند؛ اما اندازه‌گیری‌ها این موضوع را ثابت نکرد».
منبع: khabaronline.ir

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 26/10/1389 - 16:24 - 0 تشکر 274720


رصدخانه ملی، از آغاز تا امروز
دکتر منصوری با بیان این‌که مکان‌یابی رصدخانه ملی ایران از سال 1378 آغاز شد، خاطرنشان کرد: «طرح ملی مکان‌یابی رصدخانه ملی ایران در این سال در شورای پژوهشی علمی کشور مصوب شد، اما به دلیل این که بودجه اندکی به آن اختصاص داشت تنها به مطالعات میدانی پرداخته شد؛ پس از آن در سال 81 زمانی که در سمت معاونت پژوهشی وزارت علوم بودم بودجه‌ای جهت مکان‌یابی اختصاص یافت و کار به طور جدی با مشورت تیمی بین‌المللی به ریاست دکتر نصیری قیداری دنبال شد. هم‌چنین بیش از 100 نفر در این زمینه آموزش دیدند و در نهایت 20 نفر انتخاب و نقاط مختلف ایران را اندازه‌گیری کردند».

منصوری با بیان این‌که دو سال پیش قله دینوا و کلاه‌برفی از میان 40 قله در نواحی مختلف کشور جهت احداث رصدخانه انتخاب شدند، خاطرنشان کرد: «در همین سال‌ها بود که برخی از مشاوران خارجی از سازمان رصدخانه‌های جنوبی اروپا و افراد سرشناس در طراحی تلسکوپ و مکان‌یابی برای بررسی و مشاهده دو قله به ایران سفر کردند که قله‌ای را به نام گرکش نشان دادند و گفتند که چرا این قله را اندازه‌گیری نکرده‌اید! علت عدم اندازه‌گیری قله گرگش که به قول دکتر نصیری قله‌ای وحشی بود، دشواری صعود به آن بود. بنابراین پس از مدت‌ها تیم‌های کوهنوردی از راه‌های مختلف به کمک مردم محلی و بومی به قله صعود کردند، چرا که تنها تا ارتفاع 2900 متری می‌توان با وسیله نقلیه صعود کرد و از آن‌جا تا نوک قله را باید پیاده یا با قاطر طی کرد. در حال حاضر هم نزدیک به 70 تن تجهیزات در قله گرگش وجود دارد».
http://uploadtak.com/images/0mw00h0asqukzv5lp7w.jpg
شرح عکس: نمای دامنه شمالی از قله گرگش. برای مشاهده عکس بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

وی افزود: «هم‌چنین برای انتخاب قله مناسب اندازه‌گیری‌های بسیار پیچیده صورت گرفت. از جمله آنها نصب یک سامانه تغییرات ریزدمایی مشتمل بر 150 حسگر بر روی شش دکل مختلف در قله‌های گرگش و دینوا بود که تجهیزات لازم در بخش توسعه و فناوری پژوهشکده نجوم ساخته و در محل قله‌ها نصب شد».

منصوری تصریح کرد: «مطالعه تغییرات خیلی کوچک دما از مرتبه صدم درجه سانتی‌گراد در بازه‌های زمانی چند هزارم ثانیه به مدت چند ماه انجام شده تا به تصمیم‌گیری در مورد مکان دقیق نصب تلسکوپ در قله و همچنین ارتفاع نصب آینه اصلی از سطح قله کمک کند. این پارامتر ارتباط مستقیمی با تلاطم جو در محل نصب حسگرها دارد. در غیاب موانع موضعی، جریان هوا آرام و بی‌تلاطم است. وجود موانع طبیعی باعث ایجاد تلاطم در لایه‌های جو مجاور سطح قله می‌شود. همچنین جذب تابش خورشید در روز و تابش مجدد آن به صورت گرما از سطح قله و تجهیزات در شب هم تلاطمی در لایه‌های نزدیک سطح قله ایجاد می‌کند».

وی در مورد وضعیت فعلی پروژه رصدخانه ملی گفت: « در حال حاضر از مرحله مکان‌یابی خارج و به مرحله پایش مکان رسیده‌ایم تا اطلاعات دقیق‌تری نسبت به قله کسب کنیم. حتی پس از نصب تلسکوپ این نوع اندازه‌گیری‌ها ادامه خواهد داشت، چرا که به نوع و چگونگی رصد در آینده کمک می‌کند».

مجری طرح رصدخانه ملی ایران با بیان این که در حال حاضر پایش دید هم انجام می‌شود، گفت: «در فاز دوم اندازه‌گیری‌های فنی مرتبط با دید نجومی، تجهیزات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای لازم تهیه و یا طراحی و ساخته شده است. در قله‌های دینوا و گرگش هم اندازه‌گیری دید در ارتفاع‌های 3 و 6 متر بالاتر از قله انجام شده است.

مشکل دسترسی برطرف می‌شود
وی ادامه داد: «در حال حاضر ساخت جاده برای دسترسی به نوک قله آ‌غاز شده و متخصصان راه‌سازی وزارت راه‌وترابری با کمک استانداری اصفهان و فرمانداری کاشان در حال انجام این عملیات هستند. هم‌اکنون حدود 3 کیلومتر از جاده آسفالتی که از قمصر به روستای کامون می‌رود، به سمت نوک قله کشیده شده که تا اوایل بهار جاده تکمیل خواهد شد و از تابستان کارهای مطالعات ساختمانی آغاز خواهد شد. البته شیب و پیچ جاده باید بسیار مناسب باشد، چرا که در آینده تجهیزات سنگینی باید بالای قله برود».
http://uploadtak.com/images/xd1fk8y3iz1206vkqtki.jpg
شرح عکس: نمای دامنه جنوبی قله گرگش. برای مشاهده عکس بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

منصوری با بیان این‌که مطالعات زمین‌شناسی هم بر روی دو قله دینوا و گرگش انجام شده، گفت: «حتی به لحاظ زلزله‌سنجی این دو قله بررسی شده‌اند و تاریخچه زلزله‌های منطقه را جمع‌آوری کرده‌ایم که هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و به لحاظ زمین‌شناسی و وضعیت سنگ‌ها مزیت‌های خوبی دارد؛ به طوری که تخته سنگ‌های بالای قله به رصد بهتر کمک می‌کند».
منبع: khabaronline.ir

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 26/10/1389 - 22:14 - 0 تشکر 274843

حالا مطمئنن که انتخاب درستیه؟

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.