• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4088)
شنبه 11/10/1389 - 18:2 -0 تشکر 269646
از سرد شدن مخاط بینی جلوگیری کنید

گرفتگی، ترشح و آبریزش از بینی، انسداد راه تنفسی و خلط پشت حلق از جمله علائم ابتلا به سینوزیت است که نوع مزمن آن موجب ایجاد پلیپ بینی و مننژیت می شود.

دکتر پدرام برقعی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران با بیان این که رینوسینوزیت را نام صحیح و علمی سینوزیت است اظهار داشت: رینوسینوزیت به التهاب مخاط بینی و سینوس ها گفته می شود که عوامل عفونی، عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی، عوامل آلرژیک، تروما، آسیب های مخاطی و آلودگی های محیطی از علل ابتلا به این بیماری هستند.

وی با اشاره به گرفتگی بینی به عنوان مهم ترین علامت ابتلا به رینوسینوزیت افزود: برای این بیماری دو دسته علائم اصلی و فرعی وجود دارد که گرفتگی بینی، انسداد راه تنفسی، ترشح و آبریزش از بینی و خلط پشت حلق از جمله علائم اصلی هستند که در همه مبتلایان دیده می شود.

دکتر برقعی ادامه داد: سردرد های خفیف و به اصطلاح سنگینی سر از جمله علائم فرعی این بیماری است که در همه افراد دیده نمی شود و افرادی که سردردرهای شدیدی دارند نباید آن را به حساب رینوسینوزیت بگذارند.

 

 

بیش از ۹۲ درصد رینوسینوزیت ها، منشاء ویروسی دارند

این متخصص گوش و حلق و بینی عفونت های ویروسی را از شایع ترین نوع رینوسینوزیت های عفونی دانست و تصریح کرد: بیش از ۹۲ درصد رینوسینوزیت ها منشاء ویروسی دارند و بیشتر ویروس هایی مانند آنفلوانزا و پاراآنفلوانزا که از طریق هوا منتشر می شوند، عامل اصلی بروز رینوسینوزیت های فصلی هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تقسیم عفونت ها به دو دسته ی حاد و مزمن افزود: علائم رینوسینوزیت حاد بین ۴ تا ۱۲، و عفونت های مزمن بیش از ۱۲ هفته طول می کشد، با این حال علائم رینوسینوزیت حاد بعد از طی شدن دوره ی بیماری به جز در کسانی دچار نقص سیستم ایمنی هستند، از بین می رود که رینوسینوزیت های ویروسی از جمله این عفونتها هستند.

دکتر برقعی فصول سرد را شایع ترین زمان ابتلا به عفونت های ویروسی دانست و گفت:با توجه به اینکه در فصول سرد، شرایط برای تکثیر ویروسها مناسب تر بوده و احتمال ابتلا به عفونت های ویروسی و حاد بیستر است.

 

 

هوای سرد علت بروز سردرد های شبه میگرنی

این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به رینوسینوزیت های عفونی و ویروسی عدم تماس با افرادی است که دچار سرما خوردگی هستند.

هم چنین کسانی که زمینه ی ابتلا به رینوسینوزیت دارند باید از سرد شدن مخاط بینی خود جلوگیری کنند.

دکتر برقعی سر دردهای به دنبال هوای سرد را از جمله سر دردهای شبه میگرنی دانست و تصریح کرد: سر درد هایی که از طریق تماس با هوای سرد ایجاد می شوند، از علائم رینوسینوزیت ها نبوده و از جمله سردردرهای شبه میگرنی هستند با این حال و با وجود شرایط مساعد در بدن، سرما در بروز و تشدید رینوسینوزیت های مزمن بسیار اثر گذار است.

وی ادامه داد: در درمان رینوسینوزیت ها و عفونت های ویروسی استفاده از آنتی بیوتیک ها کاملا بی تاثیر بوده و فقط در درمان رینوسینوزیت های عفونی از این دارو استفاده می شود.

علاوه بر اینها در رینوسینوزیت هایی با منشاء آلرژیک پرهیز از ماده ی آلرژی زا و سپس استفاده از داروهای ضد آلرژیک و شستشوی بینی با سرم بهترین روش درمانی است و در نهایت روش درمانی رینوسینوزیت های قارچی، جراحی است.

این متخصص گوش و حلق و بینی ایجاد پلیپ را شایع ترین عارضه در رینوسینوزینت های مزمن دانست و اظهار داشت: ایجاد پلیپ در افرادی که دچار رینوسینوزیت مزمن هستند بسیار شایع است.علاوه بر این گسترش عفونت به بافت های چشم و مغز آسیب غضروف های بینی، ایجاد مننژیت از دیگرعوارض شایع در رینوسینوزیت های مزمن است که بسیاری از آنها جبران ناپذیر است.

دکتر برقعی در پایان خاطر نشان کرد: افراد به هیچ وجه از خود درمانی برای درمان رینوسینوزیت خود استفاده نکنند.

هم چنین به محض بروز علائم از مشاوره ی پزشک استفاده کرده و در نهایت با پوشاندن سر و صورت از تماس با افرادی که دچار ویروس هستند، اجتناب کنند.

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.