• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1460)
پنج شنبه 9/10/1389 - 15:9 -0 تشکر 269108
درباره ی سرطان

 

 روش جلوگیری از ریزش مو در بیماری های سرطانی

 

پزشكان در آمریكا یك روش غیرتهاجمی برای جلوگیری از ریزش مو در مبتلایان به سرطان شناسایی كرده‌اند.

این پزشكان می‌گویند هرچند آزمایش تكنیك جدید تاكنون فقط روی چهار بیمار انجام گرفته اما در همین تعداد اندك هم در نگه داشتن موهای بیماران سرطانی كه تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرند، بسیار موفق بوده است.

در این روش جدید پزشكان از كلاهك سرد استفاده می‌كنند. بیماران مبتلا به سرطان در طول درمان به دلیل ماهیت قوی داروهایی كه باید مصرف كنند، دچار ریزش مو می‌شوند.

كلاهك سرد حاوی یك ژل در حال چرخش است كه بی‌نهایت سرد شده است. این ژل پیازهای مو را منجمد می‌كند و بنابراین مانع از تخریب بیشتر آن بر اثر مصرف داروها می‌شود.

به گزارش روزنامه نیویورك تایمز، پیش از این كه روش جدید برای فروش و توزیع تجاری مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریكا قرار بگیرد، انجام آزمایشات بیشتر روی آن ضروری است.

يکشنبه 12/10/1389 - 19:55 - 0 تشکر 270015

 تشخیص میزان انتشار سلول‌های سرطانی با نانولوله‌های كربنی

بر اساس تحقیقات محققان در دانشگاه واشنگتن در سن لوئیس و دانشگاه دولتی نیویورك، تصویربرداری فتوآكوستیك با استفاده از واسطه‌ی كنتراستی از جنس نانولوله‌ كربنی تك‌دیواره‌ به جای روش بیوپسی سنتینل غده‌ لنفاوی در تشخیص سرطان پستان قابل استفاده ‌است.

وجود نخستین سلول‌های سرطانی در غدد لنفاوی مجاور از علائم اولیه‌ انتشار سلول‌های سرطانی در ابتلا به سرطان پستان است.

برای تشخیص سرطان می‌توان از نزدیك‌ترین غدد لنفاوی نمونه‌برداری كرد تا در صورت مثبت بودن نتیجه، تمامی غدد لنفاوی زیر بغل را خارج كرد. ویژگی این روش آن است كه در صورت منفی بودن نمونه‌برداری، دیگر نیازی به انجام عمل جراحی نیست.

بی‌شك بیوپیسی سنتینل غده‌ لنفاوی، نسبت به قطع و بیرون آوردن غده‌ی لنفاوی زیر بغل قابل قبول‌تر است، اما معایبی دارد؛ مثلاً برای یافتن غده‌ لنفاوی حاوی سلول سرطانی، ماده‌ ردیاب رادیواكتیو را كه پرتو نور گاما ساطع می‌كند، به سینه تزریق می‌كنند.

در این روش تضمینی برای یافتن تمامی غدد دارای سلول سرطانی وجود ندارد و ممكن است مشكلاتی را به همراه داشته باشد كه از آن جمله می‌توان به این مورد اشاره كرد كه بیماران و احتمالاً درمانگران در معرض تابش پرتوهای یونیزه‌شده خواهند بود.

بر اساس تحقیقات محققان در دانشگاه واشینگتن در سن لوئیس و دانشگاه دولتی نیویورك، تصویربرداری فتوآكوستیك با استفاده از واسطه‌ كنتراستی از جنس نانولوله كربنی تك‌دیواره‌ به جای روش بیوپسی سنتینل غده‌ی لنفاوی مورد استفاده قرار گرفته‌است.

آزمایش‌های انجام‌شده در خارج از بدن موجود زنده نشان داده‌است كه از طریق تصویربرداری فتوآكوستیك با نانولوله‌ كربنی تك‌دیواره، می‌توان غدد لنفاوی حاوی سلول سرطانی را تشخیص داد.

در این روش با افزودن گروه‌های وظیفه‌مند به نانولوله‌های كربنی تك‌دیواره می‌توان امكان مشاهده علایم سرطان را نیز در تصویربرداری فراهم كرد.

اساس تصویربرداری فتوآكوستیك تبدیل انرژی نورانی به انرژی گرمایی در هنگام بمباران بافت‌های زیست‌شناختی با پالس‌های لیزری است.

گرم كردن موضعی بافت باعث انبساط ترموالاستیك و ایجاد امواج فشاری می‌شود كه در صورت ایجاد اختلاف بین سیگنال فتوآكوستیك و ساختارهای هدف، همچنین دیگر اجزای بافتی تصاویر اولتراسوند تشكیل می‌شوند.

دكتر وانگ لی هونگ، همكار پروژه در آزمایشگاه تصویربرداری نوری دانشگاه واشنگتن گفت: «ویژگی جذب نور نانولوله‌های كربنی تك‌دیواره‌ سبب شد تا از آنها به‌عنوان واسطه‌های كنتراست فتوآكوستیكی استفاده كنیم.

وجود طیف وسیع جذب نور نانولوله‌های كربنی تك‌دیواره نیز كمك كرد تا بتوانیم از آنها به‌عنوان واسطه‌های كنتراست در منطقه‌ی قابل رؤیت و نزدیك به زیر قرمز استفاده كنیم. این نانولوله‌ها به‌سادگی وظیفه‌مند می‌شوند تا بیوماركرها را برای تصویربرداری فتوآكوستیك مولكولی نشانه روند.»

ذرات اپتیكی

بر اساس نظر دكتر وانگ، فاصله متوسط موجود میان غدد لنفاوی سینتینل و سینه تقریباً 12 میلی‌متر است، تصویربرداری در این عمق به نور نزدیك به زیر قرمز نیاز دارد، بنابراین هر واسطه‌ كنتراست در این باند فركانسی جذب می‌شود.

اندازه‌ ذرات مورد استفاده به‌عنوان واسطه‌های كنتراست بسیار بااهمیت است، همچنین باید زمان حمل به غده‌ی لنفاوی حاوی سلول سرطانی نسبتاً كوتاه و این در حالی است كه میزان آشكارسازی باید سریع باشد.

در آزمایش‌های فانتوم ـ كه در آنها از بافت جوجه برای شبیه‌سازی سینه انسان استفاده شده‌است ـ منبع نوری با طول موج 793 نانومتر برای دریافت سیگنال فتوآكوستیك از نانولوله‌های تك‌دیواره‌ای كربنی در عمق بیش از 20 نانومتر به كار گرفته شد. در این حالت نانولوله‌ مورد استفاده در زیر بافت با كمك تصاویر اولتراسوند به ‌وضوح مشاهده شد.

از این روش در خارج از بدن موجود زنده روی موش‌های صحرایی نیز استفاده شده‌است. تصاویر غدد لنفاوی حاوی سلول سرطانی به دست‌آمده در فواصل زمانی 25 تا30 دقیقه بعد از تزریق نانولوله‌های كربنی تك‌دیواره دارای كنتراست بالایی بودند كه وضوح تصویری خوبی هم داشتند.

قدرت سیگنال فتوآكوستیك دریافتی از نانولوله‌های كربنی تك‌دیواره همچنین در هنگام استفاده از لیزر تنظیم‌شده در طول موج های مختلف نزدیك به زیرقرمز (740-820 نانومتر) حفظ شد.

به گزارش ستاد ویژه توسعه فن‌آوری نانو، استاد وانگ بیان داشت: «پس از گذشت دقایقی از زمان تزریق، نانولوله‌های كربنی تك‌دیواره در زمان كوتاهی در غده‌ی لنفاوی انباشته شدند و ما توانستیم در تصویر فتوآكوستیك غده را مشاهده كنیم. مدت زمان مشاهده با توجه اینكه نانولوله‌های كربنی تك‌دیواره چندین ساعت در غده باقی ماندند، زیاد بود.»

بر اساس گفته‌های استاد وانگ، زیست‌سازگاری نانولوله‌های كربنی تك‌دیواره در خارج از محیط بدن باید قبل از هرگونه استفاده‌ كلینیكی مورد بررسی قرار گیرد، همچنین تصویربرداری همزمان ممكن است برای كاربردهای كلینیكی مورد نیاز باشد.

پروفسور وانگ در پایان افزود: « هم‌اكنون این سیستم تصویربرداری به‌دلیل پایین بودن سرعت تجسس، محدودیت دارد و امید می‌رود بتوان با استفاده از لیزر دارای قابلیت فركانس تكرار، پالس قوی‌تر و یك سیستم آرایه‌ای اولتراسوند جمع‌آوری داده‌ها را سرعت بخشید و با این كار امكان انجام تصویربرداری فتوآكوستیك در زمان واقعی را فراهم كنیم.»

چهارشنبه 15/10/1389 - 22:22 - 0 تشکر 270872

تاثیر مثبت پیاده روی در پیشگیری از سرطان


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  بررسی بیش از ۱۵۰ هزار نفر در مدت بیست سال نشان مید هد پیاده روی روزانه حتی در افراد مبتلا به سرطان ، خطر مرگ ناشی از این بیماری را کاهش می دهد.

بررسی ها پیشتر نیز نشان داده است پیاده روی ساده ، در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی نیز موثر است .

همچنین محققان در انگلیس پس از ۲۵ سال بررسی نتایج و اطلاعات مربوط به سرطان روده بزرگ دریافتند: ورزش مداوم و منظم، بویژه پیاده‌روی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد.
محققان دانشگاه واشنگتون در مطالعات خود دریافتند که انجام ورزش های ساده ای مانند پیاده روی به طور مداوم تأثیر بسیار خوب و مفیدی روی کاهش ابتلای افراد به انوع مختلف بیماری ها چون بیماری های قلبی، دیابت و سایر سرطان ها داشته و پس از تشخیص سرطان در بهبودی آن نقش مهمی ایفا می کند.

محققان بیش از ۱۵۰ هزار نفر را بین سال های ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۵ مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند افرادی که به طور دائم به مدت ۱۰ سال ورزش و پیاده روی کرده بودند، در معرض کم ترین خطر مرگ ناشی از سرطان روده بزرگ قرار داشتند. ورزش بیشتر تأثیر بیشتری را در افراد به جا می گذارد.

به گفته محققان، راه رفتن به مدت ۳۰ دقیقه در روز خطر بروز بسیاری از بیماری ها را تا حدود زیادی کاهش می دهد. هیچ وقت برای شروع دیر نیست. حتی اگر تا کنون شروع به ورزش نکرده اید، از همین حالا شروع کنید.

*  برای انجام پیاده روی نکات زیر را رعایت کنید:

۱- کفش های راحت، کاملاً اندازه و بنددار بپوشید ، که پا را در خود نگهدارد و مانع تاثیر ضربه به پا شود. همچنین جوراب های ضخیم نخی که عرق پا را جذب وپاها را حفظ کند بپوشید.

۲- لباس های راحت، سبک و متناسب با دمای هوا بپوشید. در تابستان لباس های با رنگ روشن بپوشید. و در زمستان به جای یک لباس ضخیم، چند لباس نازکتر بپوشیدتا بتوانید به تدریج با گرم شدن بدن در حین پیاده روی، لباس های خود را کم کنید.

۳- پیاده روی را با سرعت کم شروع کنید.

۴- دریک وضعیت متعادل و راحت راه بروید. سر را بالا نگهدارید، به جلو نگاه کنید نه به زمین. در هر قدم بازوها را آزادانه در کنار بدن حرکت دهید. بدن را کمی به جلو متمایل کنید. گام برداشتن را از مفصل ران و با گام بلند انجام دهید. روی پاشنه فرود آمده و با یک حرکت نرم به جلو بروید. از برداشتن گام های خیلی بلند خودداری کنید.

۵- راه رفتن را درصورت امکان بدون توقف انجام دهید. ایستادن مکرر و شروع مجدد پیاده روی مانــع تاثیرات  مثبت آن می شود.

۶-  در حین راه رفتن نفس های عمیق بکشید. با یک نفس عمیق از طریق بینی و با دهان بسته ریه ها را از هوا پرکنید و سپس هوا را از دهان خارج کنید.

۷- سعی کنید زمان خاصی از هر روز را برای پیاده روی در نظر بگیرید که خسته و یا گرسنه نباشید  و در صورت امکان با دوستانتان پیاده روی کنید.

۸-  اگردر سربالایی یا سراشیبی قدم می زنید، بــدن را به سمت جلــو متمایل کنیدوبرای حفظ تعادل ، قدم های کوتاه تری بردارید.

۹-  مدت زمان پیاده روی و مسافتی که طی کرده اید را هر روز در تقویم خود یاد داشت کنید.  هفته ای یک بار مدت زمان پیاده روی را افزایش دهید.

۱۰- در اواخر پیاده روی به تدریج قدم های خود را آهسته تر کنید. می توانید حرکات انعطاف پذیری را نیز انجام دهید و با این کار کم کم بدن خود را سرد کنید.

۱۱-اگر در حین پیاده روی دچار درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا پا درد شدید فوراً استراحت کنید و با پزشک مشورت نمایید.

پیاده روی به علت تحریک ماهیچه ها واستخوان ها سبب افزایش قدرت عضلانی و استخــوانی می شود.

زمانی که خسته یا گرسنه هستید ورزش نکنید.

پنج شنبه 16/10/1389 - 10:47 - 0 تشکر 270958

سلام دوست عزیز
خوب بود . مرسی
حالا ما که لاغر هستیم چی ؟
پیاده روی کنیم اون مقدار وزنمون هم آب میشه که ..
مرسی

 

thank you for attention

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.