دانشمندان موفق شدند كد ژنتیكی چند ماده غذایی مورد علاقه اكثر مردم را رمزگشایی كنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان در اولین تحقیقات خود در تلاش برای تولید بیشتر و طعمدار كردن میوه، تركیب ژنتیكی كامل توتفرنگی وحشی را رمزگشایی كردند.
در دومین تحقیق نیز محققان كد دی.ان.ای درخت كاكائویی را كه باكیفیتترین شكلات جهان را تولید میكند آشكار كردند.
محققان با بررسی مواد شیمیایی مسئول طعم، عطر و ارزش غذایی، قدمی دیگر در ساخت نسل جدیدی از ابر توتفرنگیها و شكلاتهای كرمدار خوشمزه برداشتهاند.
محققان دریافتهاند توتفرنگی وحشی 35 هزار ژن دارد كه یك و نیم برابر تعداد ژنهای بدن انسان است.
یك تیم تحقیقاتی متشكل از 38 شركت از 10 كشور، توالی ژنوم كامل میوه ها را دنبال كرده و ژنهایی را شناسایی كردهاند كه احتمالا مسوول طعم، عطر، ارزش غذایی و واكنش میوه به بیماریها میباشند.
توتفرنگی وحشی با سیب، هلو، گلابی، تمشك و رز در گروه گلسرخیان قرار میگیرند.
تحقیقات دوم نشان داد كه درخت كریولو كه تولید كننده بهترین شكلات دنیاست، حدود 29 هزار ژن دارد.
به گزارش ایسنا محققان توانستند ژنهایی را شناسایی كنند كه در تولید آنتیاكسیدانها، رنگدانهها، عطر و طعم و همچنین مقاومت در برابر بیماری تاثیر دارند.
این تیم تحقیقاتی همچنین توانستند ژنی را پیدا كنند كه در تولید كره كاكائو كه در تولید شكلات، صنعت شیرینیسازی، داروسازی و صنایع آرایشی نقش مهمی ایفا میكند.