• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1854)
چهارشنبه 8/10/1389 - 18:34 -0 تشکر 268933
دیابت و مطالب مربوط به آن

 کنواسیدوز دیابتی چیست؟

 

کتواسیدوز دیابتی هنگامی رخ می‌دهد که کتون‌‌ها- یک مخصول فرعی ناشی از تجزیه چربی‌ها- شروع به تولید شدن در بدن -می‌کنند.

این حالت وقتی رخ می‌دهد که گلوکز، قندی که معمولا در بدن به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد، در دسترس نیست و بدن به جای آن شروع به استفاده از چربی‌ها می‌کند.

این عارضه معمولا در فردی مبتلا به دیابت که انسولین کافی در بدنش وجود ندارد، بروز می‌کند.

اگر کتواسیدوز به حال خود رها شود، ممکن است به آسیب سلولی وخیم، حمله قلبی، نارسایی کلیه و حتی مرگ منجر شود.

برخی از علائم هشداردهنده این عارضه اینها هستند:

  • ادرار کردن مکرر یا تشنگی که برای یک روز یا بیشتر ادامه پیدا می‌کند.
  • خستگی، و سفتی یا درد عضلانی.
  • بوی مخصوص تنفس اغلب میوه ای
    گیجی و سردرگمی که ممکن است به اغما منجر شود.
  • تنفس سریع، یا اشکال در تنفس هنگام درازکشیدن.
  •  فشار خون پایین.
  • از دست دادن اشتها، درد شکمی.

چهارشنبه 8/10/1389 - 18:36 - 0 تشکر 268934

 نکته بهداشتی روز: ‌تزریق انسولین

بسیاری از مبتلایان به دیابت برای کمک به تنظیم قند خون نیاز دارند که به خودشان انسولین تزریق کنند
افراد مبتلا به دیابت باید در تزریق انسولین این نکات را رعایت کنند:

  • دست‌هایتان را پیش از  استفاده از وسائل برای تزریق انسولین کاملا بشویید.
  • با یک پنبه الکلی منطقه‌ای از پوست را که می‌خواهید در آن تزریق انجام دهید و نیز سر بطری انسولین را تمیز کنید.
  • کلاهک سرنگ را بردارید و آن را به درون بطری انسولین فرو برید و با فشار دادن پیستون سرنگ درون بطری انسولین هوا وارد کنید.
  • در حالیکه بطری را سر و ته گرفته‌اید، پیستون سرنگ را به عقب بکشید تا مقدار مناسب انسولین وارد سرنگ شود.
  • یک بخش پوست، معمولا در ران، بازو یا روی شکم را بین دو انگشت بگیرید و بالا بیاورید. سرنگ را با زاویه 90 درجه درون پوست فرو برید و محتویات آن را زیر پوست تزریق کنید.

چهارشنبه 8/10/1389 - 18:44 - 0 تشکر 268939

 نکته بهداشتی روز: عوامل خطرساز برای دیابت نوع یک

دیابت نوع یک که گاهی دیابت جوانان نیز نامیده می‌شود، بر میزان انسولین تولید‌شده بوسیله لوزالمعده اثر می‌گذارد.
انسولین هورمونی است که میران قند خون را تنظیم می‌کند.

در اینجا فهرستی از عوامل خطرساز برای دیابت نوع یک را می‌‌آوریم:

  • تاریخچه خانوادگی دیابت نوع 1
  • داشتن بیماری خودایمنی دیگر
  • متولد شدن از مادری سالمندتر،
    مادری که در دوران بارداری دچار پره‌اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) بوده است.
  • از تبار مدیترانه‌ای یا اروپای شمالی‌ بودن.
    برخی از عوامل زیست‌محیطی، از جمله
    استرس یا قرارگیری در معرض برخی سموم.

چهارشنبه 8/10/1389 - 18:51 - 0 تشکر 268940

آیا به طور مکرر احساس تشنگی می‌کنید؟ 
نوشیدن مقدار کافی آب مهم است، اما احساس تشنگی در اغلب اوقات ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری باشد.

علل احتمالی تشنگی مفرط اینها هستند:

  • خوردن غذایی که بیش از حد ادویه دار یا شور است.
  • خونریزی در حدی که باعث از دست رفتن قابل‌توجه خون شود.
  • مصرف برخی از داروها.
  • ابتلا به یک عفونت یا سوختگی جدی.
  • ابتلا به نارسایی کلیه، کبد یا قلب.

شنبه 11/10/1389 - 20:53 - 0 تشکر 269795

 خروپف زیاد

دانشمندان می‌گویند؛ خطر ابتلا به دیابت در افرادی كه زیاد خروپف می‌كنند، بیشتر می‌شود. به گفته محققان؛ افرادی كه به هنگام شب، خواب آرامی دارند با این خطر مواجه نیستند. محققان ادعا می‌كنند: كسانی كه مرتب خروپف می‌كنند بیشتر در معرض تغییرات در متابولیسم بدنشان هستند كه این امر منجر به بروز دیابت می‌شود. همچنین این تغییرات بروز مشكلاتی شامل حملات قلبی، سكته مغزی را نیز در پی دارد. این مطالعه كه روی یكی از مشكلات مربوط به خروپف كردن در هنگام خواب موسوم به «وقفه تنفسی خواب» در دانشگاه ییل آمریكا صورت گرفته حاكیست، درمان خروپف می‌تواند این خطر بالای ابتلا به دیابت را برطرف كند. ماهیچه‌ها در مجاری تنفسی به هنگام خواب شروع به شل شدن و آرام شدن می‌كنند اما وقفه تنفسی خواب یك گرفتگی كامل است كه تنفس را متوقف می‌سازد و باعث می‌شود كه مبتلایان در طول شب بارها از خواب بیدار شوند. محققان تاكید كردند: وقفه تنفسی حین خواب به میزان چشمگیری با خطر بروز دیابت نوع دوم جدا از سایر فاكتورهای خطرزا مانند جنس، سن، نژاد یا وزن در ارتباط است و هرچه این وقفه تنفسی شدیدتر شد خطر بروز دیابت هم تشدید می‌شود.

يکشنبه 12/10/1389 - 20:4 - 0 تشکر 270018

 دیابت منجر به کاهش میل جنسی و اختلالات نعوظ میشود

دیابت می‌تواند بسیاری از اعضا و دستگاه‌های بدن را درگیر کند و یکی از این دستگاه‌ها دستگاه جنسی بیمار است که می‌تواند مشکلات بسیاری را برای وی بوجود آورد. بطور مثال در دبابت‌های طولانی مدت، رشته‌های عصبی درگیر می‌شوند و همین درگیری اعصاب می‌تواند تحریک و عملکرد جنسی را مختل کند معمولا در غیاب درگیری عصبی هم ممکن است در دیابت، عملکرد جنسی دچار اختلال شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  پژوهشگران در شیگاکو میگویند مردان مبتلا به دیابت علاوه بر اینکه احتمال بیشتری دارد که عدم ابراز علاقه به جنس مخالف داشته باشند بلکه ممکن است اختلالات نعوظ را هم تجربه کنند.

این دانشمندان که آزمایشات خود را بر روی حدود ۲۰۰۰ نفر در سنین ۵۷ تا ۸۵ ساله انجام دادند کشف کردند که حدود ۷۰ درصد مردان و ۶۲ درصد زنان مبتلا به دیابت فقط حدود دو تا سه بار در ماه میل به فعالیت جنسی دارند .

این مطالعات همچنین نشان میدهند که مردان دیابتی احتمال بیشتری دارد که عدم ابراز علاقه به داشتن رابطه جنسی داشته باشند.

همچنین مردان احتمال بیشتری دارد که به اختلالات نعوظ دچار شوند.

زنان و مردان مبتلا به دیابت با درصد بالاتری نسبت به افراد سالم دچار مشکلات ارگاسم میشوندو فقط ۱۹ درصد از زنان و ۴۷ درصد از مردان در مورد مشکلات جنسی خود با پزشک مشورت میکنند.

پژوهشگران می گویند  نقش بیماری‌‌های جسمی در بروز اختلالات جنسی، بیشتر در آقایان و عمدتا در اختلال نعوظ، بررسی شده بود؛ چنان که تحقیقات نشان داده است که بیش از ۷۰ درصد موارد اختلال در نعوظ در مردان،‌ به دلیل بیماری‌های جسمی، شامل دیابت، بیماری‌های کلیه، مصرف الکل، بیماری‌های عصبی، MS، بیماری‌های عروقی، تصلب شرائین و مانند آن رخ می‌دهد.

آگاهی داشتن خانواده‌ها از تاثیر دیابت و سایر بیماری‌های جسمی ایجادکننده اختلالات زناشویی، سبب می‌شود که به محض بروز اولین علائم، برای پیگیری و درمان آن، و گرفتن خدمات مشاوره‌ای، مراجعه کنند و نگذارند مشکل از آن چیزی که هست، پیچیده‌تر شود و نهایتا به فروپاشیدن بنیان خانواده بینجامد.

متاسفانه در کشور ایران نه تنها مردم در مورد رابطه بین بیماری‌های جسمی و اختلالات جنسی اطلاعات درستی ندارند، بلکه متخصصان غدد و دیابت، و سایر متخصصان هم آن چنان که باید در این مورد بیماران‌شان را آموزش نمی‌دهند و

 لازم را به آنها نمی‌دهند و در صورت ردیابی مشکل ویژه جنسی، آنها را به مراجع معتبر ارجاع نمی‌دهند.

http://www.pezeshk.us

يکشنبه 12/10/1389 - 20:5 - 0 تشکر 270019


 مصرف مکمل‌های منیزیم خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد .

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند افرادی که بیشترین میزان مصرف منیزیم را در رژیم غذایی یا مکمل‌های ویتامینی دارند طی ۲۰ سال آینده، ۵۰ درصد کمتر به دیابت مبتلا می‌شوند. این نتایج می‌تواند تا حدودی توجیه کند که چرا تا این حد به مصرف غلات سبوس دار که سرشار از منیزیم هستند، برای کاهش خطر ابتلا به دیابت توصیه می‌شود.

گرچه در مورد منیزیم مطالب مختلفی بیان شده و مطالعه این ماده معدنی چندان آسان نیست. مکانیسمی که توسط آن دریافت منیزیم بر احتمال ابتلا به دیابت نوع دو اثر می‌گذارد هنوز مشخص نشده است.

متخصصان تغذیه می‌گویند: اگر مقدار کافی عنصر منیزیم در رژیم غذایی خود بگنجانید، می‌توانید از ابتلا به دیابت پیشگیری کنید.

دکتر کاهی، متخصص دانشگاه کارولینای شمالی و دستیاران وی خاطرنشان کردند: افرادی که بیشترین میزان مصرف منیزیم را در رژیم غذایی یا مکمل‌های ویتامینی دارند طی ۲۰ سال آینده، ۵۰ درصد کمتر به دیابت مبتلا می‌شوند. این نتایج می‌تواند تا حدودی توجیه کند که چرا تا این حد به مصرف غلات سبوس دار که سرشار از منیزیم هستند، برای کاهش خطر ابتلا به دیابت توصیه می‌شود.

این متخصصان معتقدند که باید مطالعات گسترده‌تری در این زمینه صورت گیرد تا علت اصلی این رابطه در مصرف منیزیم و کاهش خطر بروز دیابت مشخص شود.

کارشناسان علوم پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی برای بررسی این ارتباط ۴۴۹۷ مرد و زن ۱۸ تا ۳۰ ساله را مورد معاینه و آزمایش قرار دادند که هیچ یک از آنها در آغاز بررسی‌ها به دیابت مبتلا نبودند. آنها متوجه شدند افرادی که بیشترین میزان منیزیم را در خونشان داشتند، ۴۷ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت بودند.

نتایج این تحقیق می‌تواند توجیه‌کننده مصرف حبوبات و دانه‌های گیاهی حاوی منیزیم بالا باشد. پیش‌تر توصیه می‌شد که جهت کاهش خطر ابتلا به دیابت افراد از دانه‌های گیاهی و حبوبات استفاده کنند.

با این حال محققان می‌گویند که همچنان به تحقیقات بیشتر پزشکی جهت اثبات تاثیر منیزیم بر کاهش ابتلا به دیابت نیاز است.
محققان می‌گویند این مسئله که منیزیم می‌تواند بر کاهش خطر ابتلا به دیابت تاثیر گذار باشد بسیار با اهمیت است زیرا این ماده معدنی جهت عملکرد صحیح تعداد زیادی از آنزیم‌ها که در روند تولید گلوکز در بدن نقش دارند، نیز مورد نیاز است.

به منظور بررسی ارتباط میان منیزیم و کاهش احتمال خطر ابتلا به دیابت محققان میزان مصرف منیزیم و خطر ابتلا به دیابت را در ۴هزار و ۴۹۷ مرد و زن ۱۸ تا ۳۰ساله مورد تحقیق قرار دادند. هیچ‌یک از این افراد ابتدای تحقیق به دیابت مبتلا نبودند اما پس از ۲۰ سال تحقیق و بررسی ۳۳۰ نفر از مشارکت‌کنندگان به دیابت مبتلا شدند.

در نتیجه این تحقیق مشخص شد افرادی که در هر هزار کالری مصرفی خود ۲۰۰میلی‌گرم منیزیم به‌طور روزانه مصرف می‌کنند ۴۷ درصد کمتراز آن دسته از افرادی که میزان کمی از منیزیم مصرف می‌کنند در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می‌گیرند.

بنابر گفته محققان وجود منیزیم برای متابولیسم کربوهیدرات (قند ) لازم است. افزایش مقدار گلوکز (قند ) خون در بیماران دیابتی باعث کاهش منیزیم خون و کمبود آن در ادرار می‌شود.

تنها بیماران دیابتی که در معرض خطر کمبود کلسیم هستند، باید منیزیم خون خود را ارزیابی کرده و اگر کمبودی وجود داشت آن را جبران کنند.

یکی از املاح مورد نیاز هر سلول از بدن، منیزیم است. بدن بزرگسالان حاوی ۲۰ تا ۲۸ گرم منیزیم است که ۶۰درصد از آن در استخوان، ۲۶درصد در عضله و ماهیچه‌ها و بقیه در بافت‌های نرم و مایعات بدن وجود دارد. نیمی از ذخایر منیزیم بدن درون سلول‌های بافت‌ها و اندام‌های بدن و نیمی از آن به صورت ترکیب با کلسیم و فسفر در استخوان وجود دارد. تنها یک‌درصد از منیزیم بدن در خون یافت می‌شود.

بدن انسان برای حفظ میزان ثابت منیزیم خون، خیلی سخت فعالیت می‌کند. بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن برای فعالیت خود، به منیزیم نیاز دارند چرا که منیزیم باعث حفظ فعالیت عادی ماهیچه و عصب، ضربان منظم قلب و استحکام استخوان‌ها می‌شود. همچنین منیزیم در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین نقش دارد.

منیزیم در بسیاری از غذاها به مقدار فراوان یافت می‌شود و با رعایت یک رژیم غذایی عادی و درصورت انتخاب درست غذاهای مصرفی می‌توان مقدار کافی آن را تامین کرد. منابع غذایی خوب منیزیم عبارتند از: دانه‌ها، مغزها، آجیل، سبزیجات برگی شکل مثل کلم و اسفناج، غلات سبوس‌دار و حبوبات مثل لوبیا و سویا. تصفیه کردن غلاتی مانند آردگندم و برنج و فرایند غذاها مانند شکر، سبب از بین رفتن املاح از جمله منیزیم می‌شود.

منیزیم ماده معدنی مؤثری در پیشگیری و جلوگیری از بسیاری از بیماری‌هاست. منیزیم علاوه بر آنکه در کاهش خطر ابتلا به دیابت در افراد نقش دارد، در تنظیم فشار خون نیز نقش مهمی ایفا می‌کند. رژیم‌های غذایی‌ای که حاوی مقدار زیادی سبزی و میوه باشند منیزیم و پتاسیم را در حد کافی تأمین کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهد دریافت زیاد منیزیم، پتاسیم و کلسیم و دریافت کم چربی و سدیم در برنامه‌ها و رژیم غذایی تأثیر زیادی در کاهش فشار خون بالا دارد. بنابراین توصیه می‌شود افراد با دریافت کافی منابع حاوی منیزیم از وقوع فشار خون بالا پیشگیری وآن را کنترل کنند.

دریافت کم منیزیم، همچنین باعث اختلال در ریتم ضربان قلب و بروز حملات و سکته‌های قلبی می‌شود. مطالعات انجام‌شده در بیمارانی که به سکته حاد قلبی مبتلا شده‌اند نشان داد که استفاده فوری از منیزیم پس از سکته قلبی سبب کاهش میزان مرگ در بیماران می‌شود.

ممکن است کمبود منیزیم،عاملی خطرزا در ایجاد پوکی استخوان باشد. کمبود منیزیم،متابولیسم کلسیم و هورمون تنظیم‌کننده کلسیم را در بدن تغییر می‌دهد. مطالعات مختلفی نشان می‌دهد که‌ منیزیم،چگالی معدنی استخوان را بهبود می‌بخشد اما برای اثبات این موضوع نیاز به مطالعات بیشتری است.

در بیماری‌های دیگری مثل سردردهای میگرنی نیز مکمل‌دهی منیزیم ممکن است باعث کاهش سردرد شود اما برای اثبات این موضوع نیز نیاز به مطالعات بیشتری است.

اگرچه کمبود شدید منیزیم نادر است ولی علائم بالینی آن با لرزش، اسپاسم عضله، تغییرات شخصیتی، بی‌اشتهایی، تهوع و استفراغ مشخص می‌شود. پرش عضله، حرکات غیر ارادی، تشنج و کما نیز در افراد با کمبود شدید منیزیم گزارش شده است.

اگرچه افزایش دریافت منیزیم می‌تواند مانع از آهکی شدن استخوان شود ولی احتمال دریافت آن از منابع غذایی و مکمل‌ها خیلی کم است. تنها مورد مسمومیت در کارگران کارخانه ذوب فلزات مشاهده شده است که غبار منیزیم را به مقدار زیاد از راه تنفس یا راه دهان دریافت می‌کنند.

دیابت نوع دو معمولا در بزرگسالی رخ می‌دهد (زمانی که بدن توانایی خود را برای متابولیزه کردن مؤثر قند از دست می‌دهد) یک مشکل رو‌به‌افزایش است. ارزیابی‌ها نشان داده‌اند تعداد افراد مبتلا به دیابت نوع دو در سراسر جهان ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به ۳۷۰ میلیون نفر برسد.

بیماری‌های مرتبط،مرگ و هزینه‌های درمانی مربوط به این بیماری نیاز به روش‌های مؤثر پیشگیری را نشان می‌دهند، از همین‌رو محققان طی سال‌های اخیر تحقیقات زیادی را جهت یافتن راه‌های جدید برای پیشگیری از بروز دیابت انجام داده‌اند.

منبع : سایت پزشکان بدون منبع

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.