• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1395)
سه شنبه 7/10/1389 - 16:35 -0 تشکر 268554
حکومت اسلامی منطبق بر مردم سالاری


ایران نمونه ای از حکومت اسلامی منطبق بر مردم سالاری است 

مصطفوی در دومین نشست تخصصی خود در اجلاس پارلمان ادیان جهان تصریح کرد:اسلام با برخی از ارزش های رایج در دموکراسی لیبرالی موافق نیست و امروز می توان جمهوری اسلامی ایران را بهترین نمونه در این زمینه دانست. 
به گزارش خبرگزاری فارس، مهدی مصطفوی، مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دومین جلسه تخصصی خود در پنجمین اجلاس پارلمان ادیان جهان با موضوع "سیاست و حکومت در اسلام با تاکید بر دموکراسی دینی در ایران "، مقاله خود را تحت عنوان "اسلام و دمکراسی " ارائه کرد. 
مصطفوی در ابتدای مقاله خود که به زبان انگلیسی ارائه شد، با تاکید بر این نکته که به دلایل مختلف این دیدگاه که اسلام با دمکراسی تناسب ندارد صحیح نیست، گفت: جمهوری اسلامی ایران نمونه مشخصی از حکومتاسلامی منطبق بر مردم سالاری دینی است و ایران الگوی مناسبی در این ارتباط خواهد بود. 
وی در ادامه به تشریح مبانی اسلامی حکومت، اهداف، ساختارها و ویژگی های کارگزاران و مسئولان اسلامی پرداخت و شاخصه های آنان را در نظام مقدس اسلامی منحصر به فرد دانست و افزود: سئوال اساسی این است که چه کسی حق حکومت دارد و آیا در این سیستم امکان نظارت و مشارکت وجود خواهد داشت؟ 
مشاور رئیس جمهور ادامه داد: باید گفت بر اساس این نمونه و دموکراسی دینی، مردم در تمام شئونات حضورو مشارکت فعال داشته و این امکان با انتخاب تمامی مسئولان حکومت اسلامی تحقق می یابد و در حکومتمردم سالار دینی، تمامی مردم به طور یکسان فرصت مشارکت و حضور خواهند داشت. 
مصطفوی به اهمیت و نقش مشورت در حکومت اسلامی اشاره کرد و افزود: پیامبر اکرم (ص) در تمامی زمینه ها، امورات را با مشورت انجام می دادند و نقش شورا و مشورت در حکومت دینی از اهمیت فوق العاده برخوردار است و مشروعیت این حکومت، برخاسته از رای مردم خواهد بود. 
رئیس هیأت ایرانی به ویژگی های دولت اسلامی همچون عدالت، امر به معروف و نهی از منکر، آزادی عقیده، برابری و مساوات در حقوق مدنی و امتیازات و فرصت های اجتماعی اشاره و نقش ولایت فقیه را در این زمینه منحصر به فرد دانست و تاکید کرد: حکومت اسلامی تحت نظارت ولی فقیه که ادامه مسیر ائمه معصومین (ع) است، بر اجرای احکام الهی و تضمین مشروعیت الهی و مردمی آن نظارت دارد. 
مشاور رییس جمهور همچنین به تفاوت های موجود میان مردم سالاری دینی و دموکراسی غربی اشاره کرد و افزود: بدون شک، اسلام با برخی از ارزش های رایج در دموکراسی لیبرالی موافق نیست و امروز می توانجمهوری اسلامی ایران را بهترین نمونه در این زمینه دانست. 
در ادامه این برنامه مصطفوی در پاسخ به سئوالی پیرامون دلایل برخوردهای تند برخی از کشورها با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: خوشبختانه در طول 30 سال تولد انقلاب اسلامی در ایران، اینگونه برخوردها و دشمنی ها نتوانسته خللی بر عزم ملت ایران ایجاد نماید و آنان در مسیر تحقق دموکراسی دینی و حکومت مبتنی بر احکام اسلامی و ایرانی گام های ارزشمندی را برداشته اند. 
وی در همین ارتباط خاطر نشان کرد: باید ابراز تاسف کرد که در بسیاری از کشورهای جهان شاهد انجام جنایات و فجایع حتی بر علیه بشریت بوده و هستیم که حساسیت هیچکدام از کشورهای مدعی دموکراسی را به دنبال نداشته و جمهوری اسلامی ایران، امروز تنها به دلیل برپایی حکومت دینی و انجام دستورات الهی، با هجمه ها و دشمنی های فراوان مواجه بوده، اما خوشبختانه مسیر خود را با قوت به پیش می برد
وی در پایان این مقاله، به پرسش های مطرح شده با حضور اعضاء هیأت رئیسه از جمله حجت الاسلاموالمسلمین سقای بی ریا، مشاور رییس جمهور در امور روحانیت و حجت الاسلام محمدجعفر علمی، معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه پاسخ داد
* ضرورت ایجاد فضای متناسب و بهتر برای ادیان مختلف در پارلمان ادیان جهان 
مصطفوی، مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در حاشیه پنجمین اجلاس پارلمان ادیان جهان در استرالیا با "کرک " رئیس دوره پنجم پارلمان دیدار و در ارتباط با همکاری جمهوری اسلامی ایران با پارلمان و اقدامات انجام شده بحث و گفت وگو کرد. 
در این دیدار که در حاشیه بازدید کرک از غرفه جمهوری اسلامی ایران به انجام رسید، مصطفوی ضمن اشاره به برگزاری این دوره از اجلاس و تشکر از برنامه ریزی مناسب به عمل آمده به اقدامات جدی و موثر جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با گفتگو با ادیان مختلف اشاره و گفت: جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط اقدامات بسیار ارزشمند و گام های مهمی را برداشته و دارای تجربیات بسیار خوبی در این زمینه است که اعلام آمادگی می کنیم این تجربیات را در اختیار پارلمان به منظور هر چه بهتر برگزار شدن آن قرار دهیم. 
وی همچنین با اشاره به اینکه ایده ابتدایی تشکیل پارلمان ادیان جهان به منظور نزدیکی کلیساها به یکدیگر بوده است، افزود: بسیار طبیعی است که با توجه به این دیدگاه و رویکرد نقش دیگران، ادیان در پارلمان کم رنگ تر دیده شود، اما به نظر می رسد با گذشت بیش از پنجاه سال از تاسیس و تشکیل پارلمان و شمولیت آن نسبت به دیگر ادیان و تفکرات لازم است که نقش بهتر و حضور فعال تری را برای دیگر ادیان در نظر بگیریم. 
کرک، هم دراین دیدار ضمن اظهار خرسندی از ملاقات با رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در اجلاس ازپیشنهادات مطرح شده استقبال کرد و گفت: من هم معتقدم که با توجه به گستردگی و حضور ادیان مختلف در اجلاس باید تدابیر مناسبی را اتخاذ کرد تا پارلمان بتواند در ادامه فعالیت های خود تاثیر گذاری مطلوب را به دنبالداشته باشد. 
جمهوری اسلامی ایران ارتباط با ادیان مختلف را یک فرصت برای ایجاد صلح جهانی می داند 
مصطفوی در مصاحبه با روزنامه مسلم نیوز در حاشیه اجلاس پارلمان ادیان جهان در استرالیا، در پاسخ به سئوالی پیرامون زندگی ادیان مختلف در ایران با اشاره به آمارها و ارقام مختلف موجود گفت: در جمهوری اسلامی ایران، ادیان شناخته شده الهی در قانون اساسی کشور دارای حقوق کامل شهروندی بوده و امکان انجام فعالیت های مذهبی خود را نیز دارا و از حقوق برابر با دیگر شهروندان نیز برخوردار هستند. 
وی با اشاره به موضوع حق تعیین سرنوشت تصریح کرد: حق تعیین سرنوشت یکی از مهم ترین خواسته های افراد است و انتخاب حاکمان و مسئولان جامعه می تواند از اهمیت فوق العاده برخوردار باشد. 
مصطفوی به ضرورت گفتگو تعامل در میان ادیان هم اشاره کرد و افزود: ادیان الهی در بسیاری از زمینه ها دارایاهداف، تعالیم و ریشه های مشترک هستند که می توانند عامل تفاهم، گفت وگو و تلاش برای دستیابی به اهداف مشترک در زمینه های مختلف و مهم ترین آن یعنی صلح جهانی باشند. 
مشاور رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: با توجه به حضور تعداد زیادی از پیروان ادیان مختلف در این اجلاس وحضور بسیار جدی و مناسب ایران، زمینه های بسیار خوب گفت وگو فراهم شده و در این زمینه اقدامات مختلفی به انجام رسیده است. 
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن ارائه گزارشی از حضور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس پنجم پارلمان ادیان جهان تاکید کرد: در جمهوری اسلامی ایران ارتباط با ادیان مختلف را به عنوان یک فرصت مناسب و خوب برای ایجاد تفاهم و تعامل در سطح جهانی می دانیم و در این زمینه اقدامات و برنامه ریزی جدی را پیگیری و انجام داده ایم که نمونه هایی را می توان در برگزاری چندین دور گفتگوی دو جانبه با ادیان مختلف مشاهده نمایید. 
* اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با پارلمان جهانی ادیان 
روز دوشنبه 15 آذرماه و در حاشیه اجلاس پارلمان ادیان جهان که پنجمین دوره آن در ملبورن استرالیا در حال برگزاری است و به منظور گفتگو با مسئولان برگزاری، مصطفوی مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با "دیرک فیکا " رئیس اجرای پارلمان جهانی ادیان به عنوان مهمتری مقام اجرایی دیدار و در ارتباط با همکاری های مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند. 
در این دیدار که موحدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در استرالیا، طالبی عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، شجاع خانی معاون مرکز گفت وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و انصاری، نماینده وزارت امور خارجه هم حضور داشتند، مصطفوی ضمن ارائه گزارش کوتاهی از حضور جمهوری اسلام ایران، از مسئولان برگزاری این اجلاس تشکر کرد. 
وی به اقدامات جدی و موثر جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با گفتگو با ادیان مختلف اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط اقدامات بسیار ارزشمند و گام های مهمی را برداشته و دارای تجربیات بسیار خوبی است که می توانیم به منظور هر چه بهتر برگزار شدن اجلاس در دوره های بعدی آنان را در اختیار قرار دهیم. 
وی همچنین به حضور پررنگ مسلمانان در معادلات جهانی و جمعیت فراوان تاثیرگذار دنیا خواستار توجه و تعلق جایگاه مناسب تر به آنان در پارلمان ادیان جهان شد. 
رئیس هیأت ایرانی در ادامه افزود: معتقدم باید نسبت به ادیان مختلف در جهان اطلاعات کامل و موثقی را در اختیار داشته باشیم تا ضمن تاکید بر اشتراکات فراوان موجود و همچنین توجه به ریشه های مشترک ادیان زمینه تعامل و گفتگو را فراهم و در جهت دستیابی به صلح جهانی گام برداریم. 
فیکا، نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس و اعضاء هیأت ایرانی اظهار امیدواری کرد تا زمینه های مناسب برای همکاری مشترک با جمهوری اسلامی ایران فراهم شد. 
رئیس اجرای پارلمان ادیان جهان ضمن استقبال از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: باید با توجه به گستردگی و جامعیت پارلمان و حضور جمع زیادی از پیروان ادیان جهان، حضور متناسب برای آنان را تدبیر کرده و در این راستا آمادگی خود را برای همکاری با ایران در زمینه های مختلف اعلام می کنیم. 
* تأکید بر گسترش همکاری های ایران و استرالیا در دیدار با فرماندار ایالت ویکتوریا 
روز دوشنبه 16 آذرماه و در حاشیه اجلاس پارلمان ادیان جهان که پنجمین دوره آن در ملبورن استرالیا در حال برگزاری است، مصطفوی مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با فرماندار ایالت ویکتوریای استرالیا به عنوان مهمتری مقام اجرایی دیدار و در ارتباط با همکاری های مشترک به بحث و تبادل نظرپرداخت. 
در این دیدار، مصطفوی ضمن ارائه گزارش کوتاهی از حضور جمهوری اسلامی ایران از مسئولان ایالت ویکتوریا به دلیل برنامه ریزی مناسب و فراهم شدن تمامی زمینه ها برای حضور پیروان ادیان مختلف تقدیر و تشکر کرد وگزارش کوتاهی از برنامه های هیأت ایرانی و جلسات مختلف ارائه کرد. 
وی در ادامه به ظرفیت های بسیار خوب دو کشور در زمینه های مختلف اشاره کرد و افزود: ظرفیت های فراوانی به ویژه در عرصه های مختلف در ایران و استرالیا به دلیل موقعیت استراتژیک دو طرف وجود دارد که می تواند عامل مهمی در گسترش روابط در این زمینه و موضوعات مختلف دیگر باشد و باید گفت که همکاری هایفرهنگی مناسب ترین امکان برای برقراری صلح در جهان قلمداد می شود. 
مشاور رئیس جمهور اضافه کرد: به دلیل نوع مسئولیت در جلسات و برنامه های مختلف، گفت وگوهای بین ادیانی شرکت کرده ام و معتقدم این اجلاس در ملبورن استرالیا در زمینه اجرایی دارای نقاط قوت بسیار خوب و قابل تقدیری است. 
فرماندار ایالت ویکتوریا نیز ضمن ابراز خرسندی از انجام این دیدار و ملاقات با هیأت ایرانی، گزارش کوتاهی ازحضور اقوام و ملیتهای مختلف در استرالیا ارائه کرد و تصریح کرد: زمینه های فرهنگی مهمترین عامل برایایجاد تفاهم در میان اقوام، ملل و کشورهای مختلف است و از گسترش روابط فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران به عنوان تمدنی بزرگ و غنی استقبال می کنیم. 
وی همچنین به حضور پررنگ مسلمانان در معادلات جهانی و جمعیت فراوان تاثیر گذار دنیا خواستار توجه و تعلق جایگاه مناسب تر به آنان در پارلمان ادیان جهان شد. 
رئیس هیأت ایرانی در ادامه افزود: باید نسبت به ادیان مختلف در جهان اطلاعات کامل و موثقی را در اختیار داشته باشیم تا ضمن تاکید بر اشتراکات فراوان موجود و همچنین توجه به ریشه های مشترک ادیان زمینه تعامل و گفتگو را فراهم و در جهت دستیابی به صلح جهانی گام برداریم. 
* تفکر شیعی با بهره مندی از تعالیم اهل بیت (ع) رویکرد عقلانی را تاکید می کند 
حجت الاسلام محمدجعفر علمی، معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه، در نشست تخصصی با موضوع "اسلام، تعلیم و تربیت " ضمن ارائه مقاله ای با عنوان "آموزش اسلامی " ضمن بررسی روش ها و رویکردهای مختلف به منابع اسلامی به بررسی آنان پرداخت و بیان کرد: با طبقه بندی این روش ها به دو گروه جریانات ضدعقل و عقل گرایان دست خواهیم یافت. 
وی افزود: مهم ترین عامل در پیشرفت تمدن اسلامی رویکرد عقلانی و در نظر گرفتن این مهم به عنوان منبعی که از سوی خداوند به عنوان حجت درونی در اختیار انسان قرار گرفته بوده است. 
علمی در ادامه مقاله خود با تاکید بر این نکته که تا زمانی که مسلمانان این رویکرد مهم را مورد توجه و عنایت ویژه قرار می دادند و با این رویکرد به آموزش و پژوهش می پرداختند، شاهد دستاوردهای فراوان و تاثیر گذار تمدنی بوده ایم. 
معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه به انحرافات به وجود آمده در این مسیر اشاره و تاکید کرد: متاسفانه با غلبه جریان اشعری گری در جهان اسلام به تدریج رشد تمدن اسلامی متوقف شد، هر چند که در این میان، تفکرعقلی در میان شیعه به پیروی از ائمه اطهار (ع) به رشد و بالندگی خود ادامه داد
وی با تاکید بر این نکته که که مشکل اصلی اشعری گری و نفی عقل در فقه، کلام و فلسفه، عدم قدرت رویارویی و پاسخ به سئوالات جدید به دلیل بسته بودن باب تفکر و اجتهاد و ایستایی رویکرد جریان ضد عقلاست، ادامه داد: این موضوع باعث برخورد سطحی، ایستا و خشونت آمیز آنان در عرصه های عملی است و این در حالی است که شیعه به دلیل پیروی از ائمه اطهار (ع)، در طی تاریخ خود با رویکرد عقلانی به عنوان حجت درونی الهی قادر به ارائه معقول اندیشه های ناب اسلامی در عرصه های مختلف نظری و عملی بوده و هست. 
در این جلسه تعداد دیگری از اندیشمندان به ارائه نقطه نظرات خود در این ارتباط پرداخته و در پایان نیز به برخی از سئوالات پاسخ داده شد. 
حضور هیأت ایرانی در جشن عید غدیر در استرالیا 
به دعوت ایرانیان مقیم ملبورن در استرالیا و به مناسبت عید غدیر خم مراسم جشنی توسط ایرانیان مقیم برگزار شد که هیأت ایرانی نیز در آن حضور یافت. 
در این مراسم، مصطفوی ضمن ابراز خرسندی در جمع ایرانیان عزیز و تبریک عید سعید غدیر، به موضوع بحرانهویت در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه بسیاری از ایرانیان مقیم در خارج از کشور به دلیل دارا بودن پشتوانه تمدنی ارزشمند و برخورداری از فرهنگ بسیار غنی در این زمینه با کمترین مشکلات مواجه هستند. 
وی توجه به معنویت را از مهم ترین ضروریات دانسته و تصریح کرد: در دنیای بحران زده امروز، توجه به معنویت از جمله مهم ترین نیازهای بشری است و ضروری است در خارج از کشور، ضمن تشکیل و اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، نسبت به رشد جایگاه معنویت در میان ایرانیان تلاش نماییم. 
در ادامه این برنامه، حجت الاسلام والمسلمین سقای بی ریا نیز ضمن تبریک این عید فرخنده، با ایراد سخنانی در ارتباط با نقش و جایگاه خانواده در جهت رشد و تعالی افراد خواستار توجه به این مهم شد. 
سلطانی، نماینده مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به برنامه های فرهنگی این مجمع در خارج از کشور توضیحاتی را پیرامون ضرورت انسجام بخشی در میان ایرانیان مطرح کرد.

  

منبع : خبرگزاری فارس

 


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
چهارشنبه 8/10/1389 - 20:11 - 0 تشکر 268985

سلام

میشه اندازش رو درشت كنین....اگه بخوام تا آخرشو همینطوری بخونم بعد باید یه سر برم چشم پزشك!

حق یارتون

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.