كلم؛ درمان سرطان
پیش از این فایده سبزیجاتی مثل كلم و همینطور كلم بروكلی در مبارزه با برخی سرطانها مثل سرطان ریه و روده بزرگ مشخص شده بود.
این بار هم محققان اثر این گروه سبزیها را روی بیماران مبتلا به سرطان بررسی كردهاند و نشان دادهاند كه مصرف آنها میتواند تا حدی از رشد تومور جلوگیری كند و همچنین سلولهای مهارگسیخته را وادار كند دست به خودكشی بزنند و خودشان را از بین ببرند.
محققان دانشگاه تگزاس، این نتایج را از مقایسه مصرف نیم فنجان گلكلم یا كلم بروكلی در بیماران سرطانی و نیز افراد سالم به دست آوردهاند و میگویند كاهش 29 درصدی احتمال بروز سرطان مثانه و نیز محدود كردن رشد سلولهای سرطانی در بیماران، احتمالا به دلیل وجود گروهی از مواد شیمیایی به نام «ایزوسیاناتها»ست كه به وفور در این سبزیها وجود دارد.
به همین دلیل محققان این سبزیجات را هم به بیماران و هم به افراد سالم بشدت توصیه میكنند.