وجود فسفات سدیم در نوشابه ها موجب كاهش جذب كلسیم می شود، بنابراین ممكن است كودكانی كه به نوشابه های زیاد رو می آورند در معرض پوكی استخوان قرار بگیرند.
دكتر غلامرضا خاتمی در گفت وگو با ایسنا افزود: نوشابه ها دارای مشكلات متعددی هستند كه تاثیر آنها در كاهش جذب كلسیم به علت وجود فسفات سدیم، یكی از این اشكالات است.
وی با اشاره به این كه رشد استخوان ها و ماهیچه ها در دوره ای از سن در حال افزایش است، افزود: دختران در دوره نوجوانی به آهن بیشتری نیاز دارند.
در این دوران نیاز به كلسیم، آهن، زینك و منیزیم ۲برابر دوره قبل است كه این مقوله باید در تغذیه كودكان لحاظ شود.
دكتر خاتمی گفت: از آنجا كه فعالیت كودكان زیاد است، چنانچه در این سن كلسیم به مقدار كافی به فرد نرسد، پوكی استخوان به دنبال خواهد آورد و برای جلوگیری از این مورد، میزان كلسیم در این سن ۸۰۰ میلی گرم و در زنان بالای ۵۰ سال مقدار بیشتری نیاز است.
این متخصص اطفال افزود: چنانچه كودك یك لیوان شیر بدون چربی بخورد،۳۰۰ میلی گرم كلسیم مصرف كرده است یا در۳۰ گرم پنیر ۲۰۰ میلی گرم كلسیم وجود دارد.
وی با تاكید بر این كه تجویز كلسیم در تغذیه كودكان نباید فراموش شود، افزود: نسبت كلسیم به فسفر نیز اهمیت دارد و مصرف غذاهایی كه حاوی فسفر زیادی است در جذب كلسیم دخالت می كند و از جذب كلسیم می كاهد.