• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 1447)
شنبه 27/9/1389 - 19:35 -0 تشکر 263746
حذف تعرفه حق فنی داروخانه‌ها، تصمیمی نادرست و غیرقانونی است

رئیس دانشكده داروسازی تهران: , حذف تعرفه حق فنی داروخانه‌ها، تصمیمی نادرست و غیرقانونی است , مسئولین وزارت بهداشت باید از اتخاذ چنین تصمیمی پیشگیری می‌كردند


رییس دانشکده داروسازی با بیان اینكه حذف تعرفه حق فنی از سوی دیوان عدالت اداری تصمیمی از روی احساس است و به هیچ عنوان مبنای قانونی ندارد گفت: این تصمیم از روی دلسوزی برای مردم است اما در نهایت به نفع مردم نیز نخواهد بود.

دکتر رسول دیناروند در گفت‌وگو با خبرنگار صنفی آموزشی ایسنا - منطقه علوم پزشكی تهران با تاكید بر غیرقانونی بودن مصوبه حذف حق فنی از سوی دیوان عدالت اداری اظهار داشت: وضع این تعرفه قانوناٌ به وزارت بهداشت واگذار شده است و تنها این سازمان می تواند تعرفه های بهداشتی درمانی را تعیین کند.

وی ادامه داد: بر اساس قانون، وزیر بهداشت بیست و چند سال پیش تعرفه حق فنی را وضع كرده است و در سالهای بعد از آن هم این تعرفه مرتب تغییر كرده و اصلاح شده و به داروخانه ها ابلاغ شده است.

دکتر دیناروند گفت: در سالهای اخیر قانون به سازمان نظام پزشكی اختیار وضع تعرفه داد، بنابراین چون اكثر داروخانه ها در كشور به صورت خصوصی اداره می شوند از اختیار سازمان نظام پزشكی استفاده و بر اساس ابلاغ سازمان نظام پزشكی تعرفه دریافت شد.

رئیس دانشكده داروسازی تهران با اشاره به اینكه مصوبه دیوان عدالت اداری تمام مبانی اقتصادی و علمی و قانونی را نادیده می گیرد، گفت: از نظر قانونی اجازه این كاردر حیطه اختیارات وزارت بهداشت است و از نظر اقتصادی و علمی این تعرفه قابل حذف نبوده و ایرادات بسیار جدی به حذف آن وارد است.

وی افزود: بسیاری از مجامع مرتبط با این رشته مكاتباتی داشته اند و دانشكده داروسازی نیز از طرف اعضای هیات علمی دانشكده و دانشجویان مكاتبه ای داشته كه تمام موارد قانونی در آن مستدل آورده شده مبنی بر اینكه این تصمیم دیوان عدالت اداری غیر قانونی و نادرست است.

دکتر دیناروند گفت: دیوان عدالت اداری می تواند مصوبات خلاف قانون را لغو كند در حالیكه استناد دیوان درمورد اینكه این مصوبه خلاف قانون است استناد نادرستی است، خوشبختانه هنوز این مصوبه هنوز ابلاغ نشده اما احتمال اینكه به زودی ابلاغ شود وجود دارد.

رئیس دانشكده داروسازی تصریح كرد: دیوان عدالت اداری باید در تصمیم خود تجدیدنظر كند و امیدواریم مصوبه دیوان عدالت اداری ابلاغ نشود اما در صورت ابلاغ شدن قطعا تمام راههای قانونی كه وجود دارد برای ابطال این مصوبه طی خواهد شد و اقدامات لازم انجام می شود و حتی اگر لازم باشد مصوبه ای از مجلس گرفته شود كه مصوبه دیوان عدالت اداری ابطال شود این پیگیری صورت می گیرد.

دیناروند با اشاره به اینكه انتقاداتی به مسئولین وزارت بهداشت از این جهت كه باید این موضوع را جدی تر می گرفتند و از این تصمیم پیشگیری می كردند وارد است گفت: البته این تصمیم هنوز ابلاغ نشده است ولی در صورتیكه این وحدت رویه دیوان عدالت اداری ابلاغ شود شبیه قانون است و تخلف نمی شود كرد مگر اینكه این قانون لغو شود.

 ورشکستگی داروخانه ها پیامد حذف تعرفه حق فنی

 حذف تعرفه حق فنی تنها با افزایش 2 برابری قیمت دارو امكان پذیر است

رئیس دانشکده داروسازی اظهارداشت: حذف تعرفه حق فنی بدون تردید غیر قابل انجام است به دلیل اینكه نمی شود دارو خانه را از حق طبیعی و منبع درآمد اصلی خود محروم كرد بنابراین یا باید این مصوبه لغو شود یا وزارت بهداشت با بخشنامه ای قیمت دارو ها را اصلاح كند و بالا ببرد زیرا اگر این تصمیم اشتباه ابلاغ شود هزاران دارو خانه در مناطق مختلف كشور در تهران و در مناطق دور افتاده برشكست می شوند.

دیناروند گفت: تعرفه حق فنی از حدود بیست و دو سال پیش به منظور جبران خدمات داروساز در داروخانه وضع شده برای اینکه دارو ساز بتواند خدماتی را که ارائه می دهد از راهی به جز فروش دارو جبران کند.

وی افزود: گردش یك داروخانه فقط با فروش دارو جبران نمی شود و تعرفه حق فنی قسمت مهمی از درآمد یک داروخانه است كه اگر حذف شود احتمال زیان دادن و برشكستگی بسیاری از دارو خانه ها وجود دارد.

رییس دانشكده دارو سازی تهران گفت: تعرفه حق فنی تنها در شرایطی می تواند حذف بشود که قیمت دارو حداقل دو برابر شود، و درآمد دارو خانه ها افزایش پیدا کند و از محل افزایش درآمد حقوق داروساز و كاركنان داروخانه و هزینه ها جبران شود.

رئیس دانشکده داروسازی ادامه داد: تا زمانیکه در ایران قیمت دارو جزو پایین ترین قیمت های دنیا است تعرفه حق فنی اگر حذف شود اقتصاد دارو خانه عملا فلج می شود.

دکتر دیناروند تصریح كرد: حذف تعرفه حق فنی ضربه سنگینی از نظر اقتصادی به دارو خانه های كشور است و دارو خانه ها یی که گردش مالی و اقتصادی نداشته باشند مطمئنا با این مصوبه برشکسته می شوند و برخی نیز برای فرار از برشکستگی تخلف خواهند کرد و از راه‌های غیرقانونی دیگری برای جبران هزینه ها استفاده می کنند.

رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران بابیان اینكه پایین بودن قیمت دارو در كشور بر اساس مطالعات دقیقی كه صورت گرفته ثابت شده است افزود: در مطالعاتی كه صورت گرفته است قیمت دارو در ایران با قیمت دارو در كشورهای دیگر مقایسه شده است و نتایج بررسی ها نشان داده است که در ایران قیمت دارو بسیار پایین است.

وی ادامه داد: اخیرا نیز در مطالعه ای كه از طرف سازمان جهانی بهداشت صورت گرفت و منتشر شد قیمت چند فرآورده دارویی در چند کشور دنیا مقایسه شد كه در این مطالعه قیمت دارو در ایران جزو پایین ترین ها بود.

رئیس دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: بر اساس آمارهر فرد ایرانی میانگین شش بار نسخه تامین اجتماعی دارد و چهار بار مراجعه به بخش خصوصی یعنی میانگین مراجعه مردم به دارو خانه ها در سال كمتر از 10 بار است، به این معنی كه هزینه دارویی مردم ما درسال سرانه حدود 35 هزار تومان بوده و میانگین نسخی كه مردم به دارو خانه ها می برند حدو 35 هزارتومان بوده است كه این عدد برای شرایط امروز ما در میان سطح قیمتهایی كه داریم بسیار عدد ناچیزی است.

وی ادامه داد: فقط یك درصد هزینه های مردم در ایران هزینه های دارویی است در حالیكه به طور مثال عددی را كه برای هزینه حمل و نقل مردم می دهند اصلا در محاسبات قرار نمی گیرد، یا پولی كه برای آرایشگاه مردان و زنان ایرانی میدهند و فقط 10 درصد پایین تر از هزینه های داروست كه این مبلغ هم در محاسبات قرار نمی گیرد.

دکتر دیناروند با بیان اینكه وقتی گفته می شود هزینه های دارویی پایین است مسلما بیماران خاص و بیماران سرطانی را شامل نمی شود گفت: برای بیماران خاص و بیماران سرطانی هزینه های دارویی بسیار سنگین است و این بیماران واقعا به حمایت دولت و بیمه ها نیاز داند اما وقتی میانگین را محاسبه می كنیم منظور كل مردم هستند البته بیماران خاص هزینه های دارویی بسیار سنگینی دارند و راه حمایت این افراد نیز وجود دارد.

 تولید کننده، توزیع کننده و عرضه کننده در اقتصاد دارویی سودی نمی برند

رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینكه دارو جزو معدود فرآورده ها و کالاهایی است که در بسیاری از كشورهای دنیا توسط دولت قیمت گذاری می شود و در تعداد بسیار كمی از كشورها دارو توسط دولت قیمت گذاری نمی شود ادامه داد: این نشان می دهد كه دارو فرآورده ای است كه قیمت گذاری، خرید و فروش، حاشیه سود و سهم تولید کننده، توزیع کننده، داروخانه در آن همه قانون مند و ظابطه مند است.

وی با اشاره به اینكه دربرخی کشورها قیمتگذاری دارو بر اساس قدرت خرید مردم و بازار کشورهای حاشیه و منطقه است گفت: در این كشورها نحوه قیمت گذاری بر اساس قیمت داروی کشور مرجع است یعنی بازار دارویی مانند کشورهایی که به عنوان شاخص هستند صورت می گیرد و این به دلیل این است كه این كشور ها می خواهند بازار داروئیشان به گونه ای تنظیم بشود که دارو قاچاق نشود یا واردات بدون مجوز صورت نگیرد.

دکتر دیناروند افزود: برخی از كشور ها از جمله ایران قیمت گذاری بر اساس قیمت تمام شده کالا صورت می گیرد و در این كشورها معمولا قیمت دارو ارزانتر است به دلیل اینكه در فورمولی که قیمت را محاسبه می کنند فاکتورهایی مثل دانش فنی، حق انحصار، حق مالکیت معنوی و حقوقی که باید به كسی با خلاقیت دارویی تولید کرده تعلق بگیرد وجود ندارد.

رئیس دانشكده دارو سازی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: قیمت گذاری در كشور ما مانند بسیاری از كشور های دنیا بر اساس قیمت مواد اولیه، دستمزد وهزینه های سربار صورت می گیرد، به طور مثال اگر قیمت تمام شده برای کارخانه چهار تومان است کارخانه می تواند 20 درصد، توزیع كننده 12 درصد و دارو خانه می تواند 20 در صد سود برای این دارو دریافت كند بنابراین قیمت نهایی دارو برای مصرف کننده 6 تومان است.

دکتر دیناروند تصریح کرد: شیوه قیمت گذاری بر اساس قیمت تمام شده كالا سبب می شود که بازار دارویی با قیمت پایین تر تنظیم شود و پایین بودن قیمتها در مورد فرآورده های دارویی به این معنا است كه این اقتصاد تماما در همه جنبه ها به نفع مصرف كننده است و تولید کننده، توزیع کننده و عرضه کننده از قیمت پایین سود نمی برند به دلیل اینكه اصطلاحا دارو کالای کشش پذیر نیست یعنی کالایی نیست که با کاهش قیمت، مصرف آن افزایش پیدا کند و بر اساس نیاز بیمار فروش آن افزایش پیدا می كند.

رئیس دانشكده دارو سازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان اظهارداشت: یك سوپرماركت کل خدماتی که ارائه می كند را از محل فروش کالا جبران می کند اما اقتصاد دارو خانه صرفا براساس قیمت فروش نیست و داروخانه نمی تواند با فروش دارو همه هزینه ها را پوشش بدهد، به همین دلیل در برخی از کشورها به جزمارژین سود یک عدد فیکس است که بابت هر نسخه و هر قلم دارو كه بیمار باید به دارو خانه پرداخت کند در نظر گرفته می شود كه این عدد در ایران به عنوان تعرفه حق فنی تصویب شده است.

 

 

چهارشنبه 1/10/1389 - 18:9 - 0 تشکر 265580

به نظر منم نادرست این کار

به نام خدایی که مرا آفرید به نام خدایی که بهم از روح خودش بخشید 

 

با ذکرش همیشه آغاز کردم و با یادش روزی زندگیم را به پایان می برم

اطلاعیه:یکی از مدیران در پیام خصوصی درخواست داده بود ایدی یاهو مسنجرمو بزارم اما نمیدونم مدیر کدوم انجمن هست ایشون چون هیچ نامی ازشون ارسال نشده در هر صورت ایدی من در یاهو hasanja55 هست 

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.