• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 993)
شنبه 20/9/1389 - 23:33 -0 تشکر 261094
نواهای عاشورایی میرباقری با فرزاد جمشیدی

به گزارش خبرگزاری فارس، برنامه «اشك مهتاب» حوالی نیمه‌های هر شب از شبكه یك پخش می شود و حال و هوای بینندگانش را در این روزهای عزیز و گرامی عاشورایی می‌كند. «داوود میرباقری» روز گذشته میهمان تلفنی این برنامه بود و با «فرزاد جمشیدی» مجری این برنامه به گفت و گو نشست و نجواهای عاشورایی‌اش را با مخاطبان این برنامه در میان گذاشت كه متن كامل آن در ادامه می‌آید:

* امشب یك هنرمند دیگر هست كه جمعه ها شما او را خیلی خوب می شناسید. قدری صبر بكنید هنوز چند وقتی میگذرد از اینكه ما سعی كرده بودیم به تصویر بكشیم خون مایه قیام مختار را و از بین همه آن كسانی كه از چشم سیاه دوربین تاریخ دین را روایت می كنند، داوود میر باقری انگار قرعه فال به نامش زده شده است.
تا این تحصیل كرده رشته معدن از دانشگاه پلی تكنیك، از معدن محبت حضرت حسین (ع) مردی را انتخاب بكند و تاریخی را با نام او نامه نویسی كند و فیلمی را تهیه و تدارك ببیند . كدام مرد؟ مردی از جنس حریر و فولاد، زجر كشیده زندان ابن زیاد، یادگاری از شقایق های سربر باد، مختار بن ابوعبید ثقفی، من اصلا كاری ندارم كه این سریال قرار بوده چهل قسمت بشود و چهل منزل ما را به چله نوشی مصیبت حضرت حسین(ع) دعوت كند. كاری ندارم قرار بوده هزار و پانصد دقیقه بشود. فقط میگویم از گرمای بالای چهل و پنج درجه نیزارهای قم بگیر تا بادهای سرد شهریار، از رمل های سر به گریبان كاشان تا روستاهای اطراف آبادان، از جاده امام زاده داوود تا روستاهای شاهرود، از عشق آباد ورامین تا احمد آباد مستوفی، بالغ بر 155 لوكیشن داوود میرباقری و هنرمندانش سپری كردند تا مختار را برای من و تو روایت كنند، چقدر دل مختار سوخته بود و چقدر دل داوود میرباقری! سلام به دل سوخته میرباقری كه پشت خط انتظار است. شب بخیر، ایام عزاداری مقبول.

**سلام آقای جمشیدی. من هم سلام عرض می كنم خدمت شما و بینندگان عزیز برنامه و ایام سوگواری سالار شهیدان را خدمت همه عزیزان تسلیت عرض می كنم و در خدمت تان هستم.

*نمی دانم اطلاعاتی كه در مورد مختار دادم درست بود یا نه؟ ولی می خواستم در محضر شما دست خالی نباشم.

**بله قاعدتا درست بود.

*آقای میرباقری دلم می خواهد چند خطی را، چند سطری را شما برای ما با آن كلام قشنگتان بگویید، هر چند كه شما همه حرفای تان را در فیلم تان گفته اید، اما این قدر از سر شیفتگی هم خود شما را دوست دارم، هم این كار ماندگارتان را و امشب قرار هست از شما كه در زمینه نهضت حسینی كار كرده اید بخواهیم خودتان چند كلامی از عشق تان به امام حسین(ع) حرف بزنید.

**عرضم به حضور شما كه با این ادبیات شیوایی كه دارید، من زبانم قاصر است حقیقتا. ولی اجازه میخواهم كه با یك قطعه ای از یك پرده خوانی به اسم "بر خاكستر تنور " كه چند سال پیش اجراش كردم، شروع كنم صحبتم را كه فرازی از این نمایشواره این است كه: "در كفه های ترازو رنج های حسین در یك سو، رنج های همه اولیاء در یك سو، كفه رنج های حسین سنگین تر است، آن چه حسین در راه خدا داد هیچ مرسلی در هیچ زمانی نداد. " در خدمت تان هستم.

*آقای میرباقری! حتما شما كاری كه كردید، قطعه ای اش رابرای قیامت، برای منزل آخرت، برای جایی ذخیره كرده اید. میگویند كاری كه آدم برای امام حسین(ع) انجام می دهد صاحب دارد، یعنی چی؟

**عرضم به حضور شما، خب همین كه یك آدم كوچكی مثل من هفت هشت سال انرژی دارد كه روی پا بایستد و تلاش بكند تا بلكه بتواند یك گوشه ای از این مظلومیت را بیان بكند ببینید قطعا باید یك صاحبی پشتش بوده باشد. یعنی این انرژی را بدهد وگرنه هشت سال كار مداوم... شما بهتر می دانید من چه می گویم. توی شرایط بسیار دشوار واقعا كار طاقت فرسا، شما مطلع اید كه در طول این 7-8 سالی كه ما درگیر پروژه مختارنامه بودیم، تركیب مجموعه مختارنامه تغییری نكرد. یعنی همه دوستان در یك فضایی با یك انگیزه ای، با یك شوقی، همسفر هم بودیم تا بتوانیم در لوكیشن های متعدد، با اقلیم ها و جغرافیا های متفاوت بتوانیم گوشه ای از این مظلومیت را به تصویر بكشیم و من تصورم این است كه همه اینها لطف خود امام بود. یعنی اگر عنایتی نمی داشتند قطعا ما نمی توانستیم با این پشتكار، با این انرژی، با این همه مشقت دست و پنجه نرم بكنیم و حاصل كار ما را امروز شما جعمه شب ها روی آنتن ببینید.

*آقای میرباقری كجای سریال مختار... در شهرستان شاهرود وقتی آمدم كه یك پشت صحنه یا مستندی بسازم از سریال مختارنامه، به من گفتید شش ماه طول كشید تا بتوانید به شخصیت مختار نزدیك شوید و شما هم مختار را از تعزیه ها می شناختید اما توی این شش ماه فرصتی بود، فراغتی بود تا بتوانید این پیوند ر دراماتیزه بكنید و بعد گفتید همه این 155 لوكیشن حدودا فقط برای 16 سال زندگی مختار است، كدام یك از این صحنه ها دل داوود میرباقری را بیشتر شكست؟

**دل شكستن به مفهوم نوع ارتباط با معنا را می فرمایید یا در اصل در ارتباط با مشكلات؟ كدامش؟

*نه، نه... ارتباط معنایی و عاطفی.

**والا عرضم به حضور شما، اگر یادت باشد آن روز هم خدمت شما گفتم. برای من واقعا تصویر بخشی از واقعه عاشورا مشكل‌ترین بخش كار بود. من نمی دانم چه حكمتی بود. الان كه فكر می كنم حكمتش را تا حدودی پیدا كرده ام كه هی دلم می خواهد آن صحنه ها به تعویق بیفتد و من مجال بیشتری داشته باشم تا بتوانم بیشتر فكر بكنم و احساس می كردم كه هنوز شاید حالا به تعبیری برای پرداختن به این صحنه ها آمادگی كافی را ندارم یا هنوز وقتش نرسیده. یك چنین احساسی در من موج می‌زد و عرضم به حضور شما، هی خدا خدا می كردم یك جورهایی، به یك بهانه ای به دلایل مشكلات متعددی كه این جور پروژه ها گرفتارش است، به تعویق بیافتد این صحنه ها تا من به این آمادگی برسم و در یك دوره ای احساس كردم كه حالا وقتش رسیده و باور نمی كنید من قالب صحنه های كربلا را در لحظه خلق می كردم. یعنی از قبل فكر نكرده بودم كه چه كار بكنم، یعنی استرس و عدم آمادگی كه خدمت تان عرض كردم، مجال این وضعیت را به من نمی داد.
به محض این كه پایم به صحنه كربلایی كه شما هم از نزدیك شاهدش بودید رسید، انگار از یك منظر دیگر دارم نگاه می كنم به جهان. به هر حال شورانگیزترین و موثرترین پلانی كه من در این مجموعه گرفتم لحظه ای است كه حضرت ابوالفضل(ع) می آید سر نهر علقمه. جدا نما و پلان عجیبی بود برای من كه بعد از گرفتن این پلان احساس كردم باید بروم یك گوشه ای تنها باشم و مدت ها به این تابلویی كه شكل گرفته فكر بكنم، ببینم حق مطلب را توانسته ام ادا كنم یا نه؟

*یادم هست آن موقعی كه توی شاهرود این قطعه كوتاه را پخش كردید همه بی امان می نگریستند و گریستند. فقط خیلی دوست دارم امسال روز عاشورای داوود میرباقری، وقتی آن صحنه ها را كه خودش هم آفریده و به تصویر كشیده، میخواهد ببیند، چطور می گذرد برایم خیلی شنیدنی است و بعد هم دوست دارم كه همه مردم بدانند یعنی چی 6 سال تمام چهارونیم صبح گروه را بلند كردن و تا 9 صبح لباس پوشیدن و گریم شدن و از 9 صبح تا حدود 4 و 5 بعدازظهر اگر صحنه صحنه جنگی باشد یك دقیقه فقط ضبط بشود و اگر صحنه غیر جنگی باشد 2 دقیقه، خیلی دوست دارم همه مردم بدانند كه داوود میرباقری به تعداد فیلم هایی كه ضبط كرد و نوارهایی كه ضبط كرد، به تعداد همان نوارها هم خدمت علما رفت و خیلی از جان مایه مطالب را به صورت تصویری ضبط كرد، فقط الان به عنوان پرسش آخر، آخرین قسمت سریال مختارنامه فكر كنید الان فرا رسیده و آقای میرباقری می خواهد از مولای خودش امام حسین(ع) یا مولای خودش حضرت عباس(ع) كه بر هر دوی آنها درود، دلش می خواهد یك چیزی یادگاری بگیرد، از امام حسین(ع) چه می خواهید؟

**می خواهم كه كربلای مختار همان طور كه ساخته شده است، پخش بشود. من یك مقدمه ای را عرض بكنم آقای جمشیدی عزیز. من فكر می كنم رنج و مرارت و مشقاتی كه شما بیان فرمودید و پرسیدید كه چه انگیزه‌ای، چرا؟ عرض كنم كه عاشورا و فرهنگ عاشورایی به اعتقاد بنده آن چنان پتانسیل و انرژی دارد كه قادر است بر هر زبان و هر مكانی حكومت مظلومین و ستم دیدگان عالم بیاید، این فرهنگ قریب به 14 قرن است كه مثل یك غده از تارك فرهنگ های عالم ستیزعالم می درخشد. فرهنگ عاشورا از سویی این ویژگی را دارد كه با زبان‌های مختلف، با قالب های مختلف مثل هنر، ادبیات، شعر و غیره زبان باز كند و حقانیت خودش را فریاد كند. این باور من است حقیقتاً عرض می كنم.
یك هنر مثل تعزیه كه یك شیوه نمایشی ایرانی است، می بینیم كه اساس و مبنایش فرهنگ عاشورایی است، من تصور می كنم كه در این زمان هم فرهنگ عاشورایی خواه ناخواه شك نكنید در شكل هنرهای رایج امروزی مثل سینما متجلی می شود كه من به این ایمان دارم، به همین دلیل هم می گویم، عرضم به حضور شما سختی ها را به جان خریدم كه بتوانم كه یك گوشه ای از این واقعه عظیم را تصویر كنم، من باز فكر می كنم كه این فرهنگ می تواند قالب های كهنه و رایج را بشكند و موانع تنگ نظرانه را از سر راه بردارد. اینها را كه می گویم برای این است كه این روزها دلم خیلی شكسته است آقای جمشیدی! در ارتباط با اینكه یك مباحثی دارد مطرح می شود كه من فكر می كنم شأن و زحمت یك گروه سخت كوش را در طول هشت سال كمی زیر سوال برده است و به هرحال من انتظار دارم از صاحب خود این كار كه این انگیزه را به ما در طول هشت سال داد كه این كار را به این جا برسانم خودش هم از آن حراست بكند و پلان ها همان جوری كه ضبط شده و تصویر شده است نمایش داده بشود.

*آقای میرباقری! هنرمند خوش نویس بسیار ممتاز و خوش قلم ما جعفر آذری دارد بندی از تركیب بند محتشم كاشانی را برای شما می نویسد و این برنامه تمام مراحل تولید و خوش نویسی اش دارد تصویر برداری می شودو یك ایران دارد آن را می بیند و بعد می خواهد آن را به منزل شما بیاورد. اگر با هنرمند خوش نویس ما جعفر آذری هم صحبتی دارید كه هر شب این هنرمندانی كه روی خط بودند با دوست عزیزمان آقای آذری صحبت كردند، بفرمایید گوش می كنیم و اگر آقای آذری صحبتی داشتند صحبت های آذری را هم می شنویم.

**من خسته نباشید می گویم خدمت تان دست شان درد نكند، زحمت می كشند. البته من قابل نیستم، لطف شما دوستان به هر حال مشمول حال ما شده به هر حال خیلی سپاسگزارم و مطمئن باشید كه قدر این تحفه را خواهم دانست.

*آقای آذری شما هم بفرمایید.

**من با اجازه میخواهم فقط یك بیت برای جناب میرباقری بخوانم.
آن كه هفت اقلیم عالم می نهاد
هركسی را هر چه لایق بود داد
امیدوارم كه به خواسته قلبی تان در مورد كربلای مختار برسید.انشاالله.

*متشكرم آقای میرباقری. به شما درود می فرستیم و به همه كسانی كه برای پدید آوردن و خلق مختارنامه زحمت كشیدند، به باقر آشتیانی كه مسافر آخرت شد، جانشین مدیر تولید بود یا جانشین تهیه كننده مجموعه بود. به قلب بیمار محمود فلاّح تهیه كننده این مجموعه. استاد عبدالله اسكندری، به همه كسانی كه در این مجموعه زحمت كشیدند. به عظیم جوانروح كه تصویربرداری كرده، فیلم برداری كرده و همه كسانی كه مختارنامه را ماندگار كردند.
از شما می خواهیم خداحافظی بكنیم.                                                                                                     منبع:خبرگزاری فارس

يکشنبه 21/9/1389 - 12:36 - 0 تشکر 261199

سلام
دست آقای میر باقری درد نكنه معلومه خیلی زحمت كشیدن

گاهي به آسمان خيالم عبور کن

شعر مرا نيم نگاهي مرور کن

دل مرده ام،قبول . . .!

تو اما مسيحا باش،

يک جمعه هم زيارت اهل قبور کن.

يکشنبه 21/9/1389 - 20:48 - 0 تشکر 261460

بسیار زیبا و دلنشین بود

 

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.